افزایش اعتماد به هوش مصنوعی به شکلی جدی در دانشگاههای بریتانیا دنبال میشود
با دریافت نخستین جایزهی توسعه شبکهی تورینگ، پژوهشگران دانشگاههای بریتانیا ازجمله دانشگاه ناتینگهام روی افزایش دسترسی به هوش مصنوعی و ایجاد اعتماد در استفاده از آن تمرکز میکنند.
دانشگاه ناتینگهام یکی از ۲۴ دانشگاهی است که این جایزهی جدید را از سوی «مؤسسهی آلن تورینگ» (Alan Turing Institute) دریافت کرده است. کمکهزینهای تحقیقاتی که پس نشان دادن برتری تحقیقات اثبات شده و سابقهی فعالیت پیوسته در علم داده و هوش مصنوعی به برگزیدگان اعطا شد. اکنون کار این دانشگاهها از طریق مشارکت فعال با شبکهی رو به رشد مؤسسه، بهطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
«پرامیندا کالب سولی» (Praminda Caleb-Solly) پروفسور حوزهی هوش تجسمیافته (Embodied Intelligence) این پروژه را در دانشگاه ناتینگهام سرپرستی خواهد کرد و با یک گروه هماهنگی و مشاوره از متخصصان هوش مصنوعی در حوزههای کاربردی گوناگون از سراسر این دانشگاه (موسوم به CaG) همکاری میکند. این شبکهی پژوهشی برای ارتباط بیشتر، گسترش تحقیقات و توسعه و ارائهی طیف وسیعی از فعالیتهای تجاری و جامعهمحور، از دانش تخصصی خود استفاده خواهد کرد.
پرامیندا گفت: «دانش و تخصص عظیمی در زمینهی هوش مصنوعی و علم داده در دانشگاه ناتینگهام وجود دارد، بنابراین دریافت این جایزه که چارچوبی منحصربهفرد برای بهاشتراک گذاشتن دانش و همکاری با دانشگاههای دیگر در سراسر کشور فراهم میکند، واقعا هیجانانگیز است.»
او افزود: «تمرکز شبکهی ما دسترسپذیر کردن پروژهی هوش مصنوعی ناتینگهام (Accessible AI@Nottingham) است و در جهت ایجاد اعتماد عمومی از طریق ارتقای شفافیت تصمیمگیری هوش مصنوعی حرکت میکنیم. ما مجموعهای از فعالیتها را برای تعامل فعال در این حوزه طراحی کردهایم که هدف آنها توانمندسازی افراد برای اطمینان در دسترسی، درک و بهرهبرداری از دادههاست.»
بهعنوان مؤسسهی ملی علوم داده و هوش مصنوعی، مؤسسهی تورینگ هماکنون یک شبکهی تثبیت شده از همکاران دانشگاهی دارد. با این وجود، اعطای این جوایز به به گروهی از دانشگاههای موفق که تا سقف ۲۵۰۰۰ پوند برای ارائهی پروژههای آنها تعلق میگیرد، به این مؤسسه امکان میدهد تا دامنهی فعالیتهای خود را باز هم گسترش دهد.
پروفسور گلدن، که هماکنون رییس شورای تحقیقات مهندسی و علوم فیزیکی (EPSRC) است در این زمینه گفت: «این جوایز نشاندهندهی تقاضا در طیف گستردهای از بخشها برای همکاری با مؤسسه است. علم داده و هوش مصنوعی ثابت نمیمانند، بنابراین ما مشتاقانه منتشر همکاری با این شبکه از دانشگاهها و کاوش راههای تازه برای رشد چشمانداز پژوهشی و نوآوری در انگلستان هستیم.»
منبع: SciTechDaily