نقد و بررسی لپتاپ TUF Gaming F15؛ میان‌رده اما خاص

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه

شرکت ایسوس محصولات متنوعی برای گیمرها در حوزه‌ی لپتاپ ارائه کرده اما لپتاپ TUF Gaming F15 یکی از خاص‌ترین لپتاپ‌های میان‌رده‌ی موجود در سطح بازار به شمار می‌رود. در این نقد و بررسی ضمن تشریح مشخصات فنی دستگاه، درباره‌ی علت خاص بودن این لپتاپ ایسوس هم صحبت می‌کنیم.

میان‌رده بودنِ یک لپتاپ به این معنا نیست که محصول مورد نظر از رده خارج شده است. لپتاپ TUF Gaming F15 از شرکت ایسوس ثابت کرده که باید چنین لپتاپ‌های میان‌رده‌ای را هم تحویل گرفت. این محصول به پردازنده‌ی نسل دوازدهم شرکت اینتل یعنی Core i7-12700H و همچنین آخرین کارت گرافیک شرکت اینتل یعنی GeForce RTX 3060 مجهز شده است. این لپتاپ شاید میان‌رده باشد اما با قیمت ۱۵۰۰ دلاری که دارد، در اجرای بازی‌های ویدیویی با کیفیت ۱۰۸۰p سر خم نمی‌کند. البته، قدرت‌نمایی این محصول ایسوس در بازی‌های ویدیویی به این معنا نیست که این دستگاه هیچ ایرادی ندارد. در ادامه‌ی این نقد و بررسی، درباره‌ی نقاط ضعف لپتاپ هم صحبت می‌کنیم.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل TUF Gaming F15 FX507ZM-RS73

لپتاپ ایسوس TUF Gaming F15 یکی از بهترین انتخاب‌ها در بین محصولات میان‌رده به شمار می‌رود. جدا از عملکرد دستگاه در مبحث بازی‌های ویدیویی، این دستگاه توانمندی بالایی در انجام کارهای تولید محتوا با نرم‌افزارهای سنگین مثل ادوبی پریمیر پرو و فتوشاپ از خود نشان می‌دهد. بنابراین، از همین ابتدا باید گفت که با یکی از بهترین لپتاپ‌های گیمینگ در دامنه‌ی قیمت ۱۵۰۰ دلار طرف حساب هستیم.

مشخصات فنی لپتاپ TUF Gaming F15

پردازنده Intel Core i7-12700H
گرافیک NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6,1605 MHz Boost Clock, 140 W Max Graphics Power
حافظه ۱۶GB DDR5 4800MHz
فضای ذخیره‌سازی ‎۱TB PCIe NVMe SSD
صفحه نمایش ۱۵.۶-inch, 1920 x 1080, 300Hz, IPS
شبکه‌های ارتباطی Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.2
پورت‌ها
  • Thunderbolt 4
  • USB 3.2 Gen 2 Type-C
  • ۲x USB 3.2 Gen 1 Type-A
  • HDMI 2.0
  • Ethernet
  • ۳.۵mm headphone jack
دوربین ۷۲۰p webcam
آداپتور برق ۲۴۰W
باتری ۹۰ Whr
سیستم عامل Windows 11 Home
وزن  ۲ کیلوگرم

 

طراحی TUF Gaming F15

لپتاپ TUF Gaming F15
لپتاپ TUF Gaming F15

لپتاپ TUF Gaming F15 به رنگ خاکستری تیره عرضه می‌شود و رنگ خاصی که دستگاه دارد، به شیک بودن آن افزوده است. نواره‌های اطراف صفحه نمایش لپتاپ تا جایی که ممکن بود نازک طراحی شده است. به همین خاطر، باید طراحی این لپتاپ را تحسین کرد. از طرفی، آرم و لوگوی TUF در بخش مرکزی پشت لپتاپ حک شده و زیبایی بسیار زیادی را به لپتاپ بخشیده است.

هنگامی که شما صفحه‌ی لپتاپ را باز می‌کنید، یک بریدگی در بخش بالای صفحه نمایش مشاهده خواهید کرد که جایگاه وبکم با وضوح تصویر ۷۲۰p است. در سمت چپ لپتاپ، یک پورت برای آداپتور برق، یک پورت Ethernet، یک پورت HDMI 2.0، یک پورت USB 3.2 Type-A، یک جک ۳.۵ میلی‌متری، یک پورت USB 3.2 Type-C و یک پورت تاندربولت ۴ وجود دارد. در سمت راست دستگاه تنها یک پورت USB 3.2 Type-A قرار گرفته است.

لپتاپ TUF Gaming F15 ابعادی به اندازه‌ای ۱۳.۹۴×۹.۸۸×۰.۷۸ و وزنی معادل ۲ کیلوگرم دارد. رقیب‌های تقریبا هم‌تراز این مدل لپتاپ نظیر ایسر نیترو ۵ با وزن سنگین‌تر و لپتاپ Alienware x14 R1 با وزن کمی سبک‌تر در سطح بازار موجود هستند. با این حال، از لحاظ ابعاد و وزن می‌توان لپتاپ Pulse GL66 از شرکت MSI را یک رقیب سر سخت برای لپتاپ TUF Gaming F15 قلمداد کرد.

عملکرد گرافیک و بازی‌های ویدیویی روی لپتاپ TUF Gaming F15

از آنجایی که مدل‌های مختلفی به اسم TUF Gaming F15 به طور متعدد شخصی‌سازی شده (کاستوم شده) در سطح بازار وجود دارد، در این بررسی به سراغ مدلی رفته‌ایم که شامل پردازنده‌ی Core i7-12700H و کارت گرافیک RTX 3060 است. پردازنده‌ی گرافیکی دستگاه حاوی ظرفیت ۶ گیگابایت GDDR6 و حداکثر قدرت گرافیکی ۱۴۰ وات است. به خاطر وجود چنین مشخصات فنی در لپتاپ TUF Gaming F15 است که این دستگاه می‌تواند در بحث گیمینگ رقبای خود را با قدرت کنار بزند. محصولات هم‌تراز این لپتاپ، ایسر نیترو ۵ (۲۰۲۲) و Alienware x14 به ترتیب دارای کارت گرافیک RTX 3050 (4 GB, DDR6) و ۳۰۶۰ (۸ GB, DDR5) است.

در هنگام تجربه‌ی بازی Hitman 3 با تنظیمات Ultra و کیفیت ۱۰۸۰p همه چیز به طور روان با نرخ پایدار ۵۴ فریم بر ثانیه اجرا شد. در هنگام تجربه‌ی بازی Control با تنظیمات High و کیفیت ۱۰۸۰p هم زمانی که تنظیمات مربوط به RTX در سطح زیاد قرار گرفت، از گزینه‌ی DLSS استفاده شد تا وضوح تصویر به ۷۲۰p کم شود. این تنظیمات موجب شده تا گیم‌ پلی بازی با نرخ فریم ۵۶ به طور روان با بهره‌برداری ۹۹٪ از قدرت کارت گرافیک اجرا شود. بدون DLSS، بازی Control به نرخ فریم ۳۰ افت پیدا می‌کند.

در بنچمارک مربوط به بازی Shadow of the Tomb Raider با بالاترین کیفیت، لپتاپ TUF Gaming F15 توانسته با نرخ فریم پایدار ۷۴ اجرا شود. این موضوع در حالی است که لپتاپ MSI Pulse GL66 نرخ فریم ۶۸ و لپتاپ Alienware x14 R1 نرخ فریم ۶۲ و در نهایت لپتاپ ایسر نیترو ۵ نرخ فریم ۵۲ را کسب کرده‌اند.

در جریان بنچمارک‌ها برای بازی GTA V، لپتاپ TUF Gaming F15 توانسته نرخ فریم فوق‌العاده‌ی ۹۰ را کسب کند. این موضوع در حالی است که سایر رقبای این محصول نرخ فریم پایین‌تری را داشته‌اند. در اجرای بازی Borderlands 3 هم لپتاپ TUF Gaming F15 موفق شده نرخ فریم بسیار عالی ۶۵ را در بالاترین تنظیمات ممکن به دنبال داشته باشد. سایر لپتاپ‌ها به زحمت توانسته بودند نرخ فریم ۵۰  را کسب کنند.

در جریان اجرای بنچمارک بازی Red Dead Redemption 2 با کیفیت متوسط و وضوح تصویر ۱۰۸۰p، لپتاپ TUF Gaming F15 توانسته ۵۹ فریم را در اکثر فریم‌ها کسب کند که باز هم عدد به نسبت بالاتری در مقایسه با سایر لپتاپ‌های این بررسی محسوب می‌شود. قدرت‌نمایی‌های این دستگاه ایسوس به همین بازی‌ها ختم نمی‌شود. اجرای بازی Metro Exodus در تنظیمات RTX موجب شده تا نرخ فریم ۶۷.۸۵ در دستگاه TUF Gaming F15 مشاهده شود. دمای پردازنده مرکزی و گرافیکی تقریبا مشابه به هم (۷۸.۷ درجه سانتی‌گراد) گزارش شده است.

عملکرد بهره‌وری لپتاپ TUF Gaming F15

با وجود این‌که لپتاپ توانسته در تست بنچمارک با قدرت از سایر رقبای هم‌تراز خود جلو بزند، این محصول در بحث تست‌های بهره‌وری با چالش روبه‌رو شده است.

در تست Geekbench 5.4 این لپتاپ توانسته امتیاز ۱۷۸۱ را در بحث تک هسته و ۱۲۷۰۵ را در بحث چند هسته کسب کند. لپتاپ Alienware x14 R1 در تست تک هسته و چند هسته به ترتیب امتیاز ۱۴۷۱ و ۱۳۳۵۳ را توانسته به دست آورد. لپتاپ ایسر نیترو ۵ و لپتاپ MSI Pulse GL66 هم موفق شده‌اند تا امتیازهای قابل توجهی را کسب کنند.

در جریان تست هندبریک، لپتاپ TUF Gaming F15 سریع‌ترین ترنس‌کد یک ویدیوی ۴K را به ۱۰۸۰p انجام داده و عدد ۴ دقیقه و ۴۹ ثانیه برای این لپتاپ میان‌رده رقم بسیار حائز اهمیتی است. لپتاپ Alienware با ۵:۰۴ و ایسر نیترو ۵ با ۵:۵۸ و همچنین لپتاپ Pulse GL66 ۸:۳۰ چند قدم عقب‌تر از رقیب قدرتمندِ خود در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

لپتاپ TUF Gaming F15 توانسته ۲۵ گیگابایت فایل‌های تست را با میانگین سرعت ۶۰۷.۶۴ مگابایت بر ثانیه منتقل کند. لپتاپ ایسوس در این تست عقب می‌ماند؛ چراکه لپتاپ ایسر سریع‌ترین انتقال اطلاعات را با ۱۲۴۰.۶۵ مگابایت بر ثانیه از خود نشان می‌دهد. در این تست، آخرین رتبه به لپتاپ Pulse GL66 تعلق می‌گیرد که با ۸۰۱.۱ مگابایت بر ثانیه کندترین نقل و انتقال را به ثبت رسانده است.

صفحه نمایش TUF Gaming F15

لپتاپ TUF Gaming F15

این لپتاپ دارای یک صفحه نمایش ۱۵ اینچ فول اچی‌دی با ابعاد ۱۹۲۰x1080p و نسبت تصویر ۱۶:۹ است که نرخ‌ تازه‌سازی ۳۰۰ هرتزی دارد. این مشخصات برای تجربه‌ی عالی بازی‌های ویدیویی کمی تو ذوق می‌زند و شما برای تجربه‌ی به مراتب بهتر از لحاظ صفحه نمایش باید هزینه‌ی بیشتری را برای خرید یک لپتاپ ایسوس قدرتمند پرداخت کنید. با این حال، لپتاپِ محل بحث این بررسی می‌تواند از پس پردازش تصاویر و ویدیوها با کیفیت معقول بر بیاید.

کیفیت تصاویر و دقت رنگ در صفحه نمایش این لپتاپ بسیار خوب است. شفافیت ۳۲۴ نیت صفحه نمایش موجب شده تا تماشای فیلم و سریال به‌واسطه‌ی این لپتاپ، تجربه‌ی جذاب و لذت‌بخشی برای کاربر به دنبال داشته باشد. تنها رقیب برای صفحه نمایش محصول ایسوس، لپتاپ Alienware x14 R1 است که با کمک از شفافیت ۳۷۷ نیت می‌تواند تصویر شفاف‌تری را خلق کند.

با این‌که کیفیت صفحه نمایش محصول ایسوس خوب به نظر می‌رسد، در بازی‌هایی مثل Control می‌توان تصاویر را در محیط‌های روشن‌تر، با حالت بی‌روح رویت کرد. رنگ‌ها در برخی موقعیت‌ها به شدت پر رنگ به چشم نمی‌آیند و صفحه نمایش لپتاپ صرفا در نمایش محیط‌های تاریک بی‌نظیر و بدون نقص عمل می‌کند. تکنولوژی HDR هم نمی‌تواند این نقص را به طور کامل برطرف کند، هر چند می‌توان بهبودهایی را با کمک HDR رویت کرد.

پنل TUF Gaming F15 ۷۹.۵٪ از گامای رنگ DCI-P3 و ۱۱۲٪ از گامای sRGB را پوشش می‌دهد. این در حالی است که لپتاپ Alienware توانسته ۱۱۰٪ از گامای رنگ DCI-P3 و ۷۷.۷٪ از گامای sRGB را ثبت کند. دو لپتاپ ایسر نیترو ۵ و Pulse GL66 نتایج ضعیف‌تری را به طور کلی نشان داده‌اند.

کیبورد و تاچ‌پد TUF Gaming F15

لپتاپ ایسوس یک کیبورد کاملا مجهز با یک نامبر پد فوق‌العاده را داراست. در بخش بالای کیبورد هم دکمه‌هایی برای تنظیم حجم صدا، میزان نور صفحه و سایر موارد تعبیه شده تا بتوان در ترکیب با دکمه‌ی Fn خیلی سریع برخی از تنظیمات را در لپتاپ انجام داد.

تایپ کردن با کیبورد این لپتاپ میان‌رده به شدت حس خوبی دارد. اگر به دنبال داشتن یک لپتاپ با نور پس‌زمینه‌ی کیبورد هستید، خیالتان راحت که کیبورد این دستگاه هم نور پس‌زمینه دارد. دکمه‌های WASD هم روی این دستگاه با شکل و شمایل جالبی نصب شده که برای گیمرها به شدت سودمند خواهد بود. با وجود این‌که کیبورد دستگاه عملکرد و طراحی خوبی دارد، ترک‌پد لپتاپ چندان جالب نیست. ترک‌پد دستگاه ابعاد ۴×۲ اینچ داشته و به دلیل کوچک بودن این بخش، کار کردن با آن کمی دردسرساز و بد قلق به نظر می‌رسد.

اسپیکر و کیفیت صدا

با وجود این‌که لپتاپ TUF Gaming F15 قابلیت دالبی اتموس دارد، اسپیکر دوگانه‌ی دستگاه صرفا قابل قبول دانسته می‌شود. انتظار می‌رفت در داخل این دستگاه، اسپیکر قدرتمندی تعبیه شود اما در نهایت امر، تنها یک اسپیکر بالای کیبورد و دیگری در حاشیه‌ی پایین صفحه نمایش مخفی شده است. وقتی کاربر در نزدیکی لپتاپ نشسته باشد، به خوبی صدای اسپیکرها را می‌شنود اما اگر قرار باشد که کاربر با فاصله با لپتاپ مشغول به کار شود، شاید کیفیت صدای اسپیکرها چندان مناسب نباشد. از طرفی دیگر، شنیدن موسیقی با لپتاپ هم چندان حس برتری نسبت به سایر رقبای این لپتاپ برای کاربر به همراه نخواهد داشت.

قابلیت ارتقا

لپتاپ TUF Gaming F15

بخش زیرین لپتاپ حاوی ۱۲ پیچ ریز است. این تعداد پیچ را می‌توان به راحتی در آورد و برای در آوردن بخش زیرین لپتاپ نیاز به هیچ فشار بسیار زیاد، آن هم با وسیله‌ی دیگر نیاز نیست. در داخل لپتاپ دو جایگاه رم DDR5 و اسلات SSD وجود دارد. در بخش تحتانی SSD هم باتری ۹۰ وات ساعت (Whr) نصب شده است.

لپتاپ TUF Gaming F15

باتری TUF Gaming F15 می‌تواند در یک استفاده‌ی عادی تا هفت ساعت و ۳۵ دقیقه دوام بیاورد. این عددی است که در تست باتری مشاهده شده است. در این تست، لپتاپ به طور مستمر برای وب‌گردی، استریم ویدیو و انجام تست‌های OpenGL مورد استفاده قرار گرفت. از طرفی دستگاه به وای-فای متصل شده و نور صفحه ۱۵۰ نیت تنظیم شد. جالب است بدانید عمر باتری ایسر نیترو ۵ و Alienware x 14 R1 در این تست یکسان گزارش شده است (۵:۳۳). لپتاپ Pulse GL66 به زحمت توانسته در این تست ۳ ساعت دوام بیاورد.

تولید گرما

لپتاپ TUF Gaming F15

لپتاپ را در حین اجرای بازی Metro Exodus تست کرده‌ایم تا میزان دمای منتشر شده از لپتاپ به دست آید. این لپتاپ در مرکز کیبورد توانسته تا ۴۹.۵ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم شود که در این حالت، کاملا طبیعی بوده و گرمای خاصی دست کاربر را اذیت نخواهد کرد. صدای فن هم با این‌که کاملا در این سناریو محسوس است، آنچنان بلند نیست که مزاحم کار فرد شود. با تمامی این تفاسیر، تاچ‌پد با دمای ۲۸.۸ درجه‌ی سانتی‌گراد خنک‌تر باقی ماند و مطابق با سایر لپتاپ‌ها، بیشترین دمای تولید شده مربوط به بخش تحتانی دستگاه است.

وبکم

لپتاپ TUF Gaming F15

با وجود این‌که دقت رنگ بی‌نظیری در صفحه نمایش دستگاه به وضوح دیده دیده می‌شود، این لپتاپ با وبکم ۷۲۰ پیکسلی خود کاربر را مایوس می‌کند. دقت رنگ به‌واسطه‌ی این وبکم بسیار ضعیف است. جزئیات تصویر پس‌زمینه هم اصلا قابل قبول نیست. وجود چنین وبکم بسیار ضعیف برای این لپتاپ، رسما یک نقطه ضعف اساسی تلقی می‌شود. با این حال، اگر قدرت وبکم برای شما به شدت مهم بوده و در کنفرانس‌های ویدیویی به یک کیفیت بسیار عالی نیاز دارید، می‌توان این نقطه ضعف را با خرید یک وبکم قدرتمند برطرف کرد.

نرم‌افزار و گارانتی

به طور پیش‌فرض روی این دستگاه دو نرم‌افزار انحصاری شرکت ایسوس نصب شده است: Armoury Crate و MyAsus. نرم‌افزار Armoury Crate آمار مربوط به CPU و GPU را به صورت ریل تایم به شما نشان می‌دهد. همچنین درباره‌ی میزان حافظه ذخیره‌ و رم مورد استفاده،‌ سرعت فن و دمای دستگاه هم می‌توان اطلاعات دقیقی را به واسطه‌ی این نرم افزار کسب کرد.

نرم افزار MyAsus در واقع یک هاب است و به کاربرها اجازه می‌دهد تا آنها بتوانند برای مثال نور پس‌زمینه‌ی کیبورد را شخصی‌سازی کرده، تست‌های تشخیصی را اجرا کرده و همچنین سایر قابلیت و ویژگی‌های لپتاپ را روشن یا خاموش کنند. به طور معمول در مدل پایه‌‌‌ای از این مدل که روانه‌ی بازار می‌شود، به طور پیش‌فرض ویندوز ۱۱ نصب می‌شود. همچنین باید به این نکته هم اشاره کرد که شرکت ایسوس این دستگاه را تا یک سال گارانتی می‌کند.

نقاط قوت
  • عملکرد گیمینگ بسیار خوب با کیفیت ۱۰۸۰p
  • عملکرد بهره‌وری عالی
  • قیمت مناسب
نقاط ضعف
  • وبکم، اسپیکر و تاچ‌پد ضعیف
  • در بعضی از بازی‌ها ممکن است تصاویر در مناطق روشن کمی رنگ‌پریده به نظر برسند

لپتاپ TUF Gaming F15؛ قدرتمند اما همچنان میان رده!

لپتاپ TUF Gaming F15 در مقام یک لپتاپ گیمینگ به شدت عملکرد درستی دارد. با این حال، نقاط منفی متعددی در این دستگاه وجود دارد که همچنان برای بسیاری از کاربرها شاید قابل چشم‌پوشی نباشد. با این‌که مدل‌های مختلف کاستوم شده‌ای از این لپتاپ در سطح بازار موجود است، خرید این مدل که در این یادداشت بررسی‌اش کرده‌ایم توصیه می‌شود چون برای چند سال می‌توان بهترین تجربه را در بحث بازی‌های ویدیویی کسب کرد.

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسر مدل Nitro 5 AN515-57-97SG

با این حال، اگر از لحاظ بودجه در مضیقه هستید، می‌توانید نسخه‌های کاستوم شده‌ی ارزان قیمت‌تر این لپتاپ را خریداری کنید. اگر چندان اهل بازی‌های ویدیویی نیستید، سایر لپتاپ‌هایی که با این محصول مورد مقایسه قرار گرفته‌اند هم گزینه‌های جذابی به شمار می‌روند. هر چند، هر کدام از آن لپتاپ‌ها هم نقاط مثبت و منفی خاص خودشان را دارند. با این حال، خرید لپتاپ ایسر نیترو ۵ می‌تواند گزینه‌ی بعدی شما برای خرید باشد. اگر هم با عمر باتریِ‌ کم لپتاپ MSI Pulse GL66 مشکل ندارید، این محصول از لحاظ مشخصات فنی و تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی روز دنیا با بالاترین کیفیت ممکن می‌تواند حسابی خودنمایی کند.

لپ تاپ 15.6 اینچی ام اس آی مدل GL66-11UGKV

با تمام این تفاسیر، اگر بتوانید نقاط ضعف لپتاپ TUF Gaming F15 را نادیده بگیرید، این محصول تا چند سال این قدرت را دارد تا با اجرای بازی‌های ویدیویی با یک کیفیت جذاب، شما را سرِ حال نگه دارد!

لپ تاپ 15.6 اینچی ایسوس مدل TUF Gaming F15 FX507ZM-RS73

منبع: tomshardware

سوال و جواب‌های رایج درباره‌ی لپتاپ TUF Gaming F15
مدت زمان نگه داشتن باتری لپتاپ TUF Gaming F15 چقدر است؟
باتری TUF Gaming F15 می‌تواند در یک استفاده‌ی عادی تا هفت ساعت و ۳۵ دقیقه دوام بیاورد.
آیا لپتاپ TUF Gaming F15 برای گیم مناسب است؟
لپتاپ TUF Gaming F15 به مدد داشتن گرافیک قدرتمند ۳۰۶۰ با حافظه‌ی شش گیگابایت و پردازنده‌ی Core i7-12700h از پس بازی‌های روز دنیا با کیفیت مطلوب رو به بالا بر می‌آید.
نقاط ضعف اصلی لپتاپ TUF Gaming F15 کدام‌اند؟
اسپیکر، تاچ‌پد و وبکم این دستگاه ضعیف است.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. محمد جواد

    همین لپ تاپ رو ۴ یا ۵ ماه قبل گرفتم با رم کاستوم شده ۳۲ و گراف RTX3050
    در مجموع لپ تاپ باحالیه
    تو نسخه الان ویندوز ۱۱ رو باتری یکم سرعت کارکرد لپ تاپ پایین میاد
    رو باتری دو حالت Silent و Performance داره که حالت سایلنتش ماله ذخیره سازی بیشتر باتری هست ، حالت پرفرمنس مال کارکرد بهترشه. ( رو هر دو حالت رو باتری که باشه لپ تاپ یکم سرعت پایینه )
    رو برق مستقیم که باشه علاوه بر دو حالت بالا ، یه حالت Turbo هم داره که یچی تو مایه های حالت اورکلاک هست. رو برق مستقیم سرعتش عالیه.
    تصویر مانیتورش خیلی باحاله.
    قیافه کلی لپ تاپ یکم پسرونه هست. شاید خانم ها خیلی با ظاهر لپ تاپ حال نکنن.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما