۷ ترفند برای افزایش طول عمر هدفون
اگر از جمله کاربرانی هستید که هدفونهای شما بعد از حدود یک یا دو سال استفاده خراب میشوند، به احتمال زیاد عادتهای استفاده خیلی خوبی برای هدفون ندارید. در این مطلب به ۷ راهکار برای افزایش عمر مفید هدفون ها میپردازیم که توصیه میکنیم این کارها را انجام دهید.
تمیز کردن دورهای
نقاط ضعف هدفون را بشناسید
مراقبت کابل هدفون باشید
از رطوبت زیاد دوری کنید
توجه ویژه به آمپدانس هدفون
پایین آوردن ولوم صدا قبل از روشن کردن هدفون
استفاده از اپ تنظیم اکولایزر برای پایین آوردن بیس صدا
تمیز کردن دورهای
گرد و خاک، رطوبت و عرق عمر هدفون یا ایربادهای شما را کاهش میدهند. برای جلوگیری از این اثرات مخرب، لازم است آنها را بهطور منظم تمیز کنید. بهعنوان بهترین روش، هر هفته یک بار آنها را با یک پارچه بدون پرز که کمی به الکل ایزوپروپیل آغشته شده است، پاک کنید. این کار از انباشت مواد مضر روی بالشتکها و درایورها جلوگیری میکند، که میتواند کیفیت صدا را کاهش دهد و حتی باعث خرابی بخش داخلی شود.
با الکل ایزوپروپیل روی سطح خارجی دستگاههای خود احتیاط کنید. ابتدا باید مطمئن شوید که چنین الکلی به هدفون شما آسیب نمیزند. اگر نمیتوانید این موضوع را تأیید کنید، بهتر است از یک پارچه مرطوب شده با آب و صابون استفاده کنید. ترکیبات الکلی قویتر ممکن است بیش از گرد و خاک را از بین ببرند و به همین دلیل بهتر است از ترکیبات ضعیفتر (مثلاً حدود ۷۰ درصد یا کمتر) استفاده کنید، اما باید توجه داشت که برخی از مواد استفاده شده در هدفونها ممکن است توسط الکل قوی حل یا تخریب شوند.
پاک کردن معمولی به عنوان گام اول، مناسب هستند ولی شما باید هر ماه یا همین حدودها تمیزکاری عمیقتری نیز انجام دهید. هر دستگاه شنیداری نیاز به فرآیند تمیزکاری متفاوتی دارد که به طراحی آن بستگی دارد، اما بهطور کلی، ابتدا بالشتکها را برداشته و با یک محلول تمیزکننده ملایم، مانند الکل ۶۳ درصد یا آب اکسیژنه، پاک کنید.
برای تمیز کردن درایورها، از پنس برای برداشتن هرگونه مو یا ذرات دیگر استفاده کنید. با این حال، مراقب باشید که این ذرات را به داخل درایور فشار ندهید. همچنین میتوانید درایور را با پارچهای که به الکل ایزوپروپیل آغشته شده است، پاک کنید، اما این کار را با رو به پایین نگهداشتن آن انجام دهید تا از ورود رطوبت جلوگیری شود. برای گرد و خاک یا ذراتی که بهسختی پاک میشوند، از یک گوشپاککن مرطوب یا مسواک نرم استفاده کنید. در نهایت، قبل از سرهمبندی مجدد، بگذارید همهچیز بهطور کامل خشک شود.
نقاط ضعف هدفون را بشناسید
هر دستگاه نقاط ضعف خود را دارد و در هدفونها این نقاط شامل کابل، نقاط اتصال، درایورها، بند سر و لولاها میشود. در مورد کابلها، برای کسانی که از هدفونهای سیمی استفاده میکنند، همیشه آنها را از پایه جدا کنید نه از طریق کشیدن کابل. کشیدن مداوم کابل باعث فرسودگی سیم در محل اتصال به جک میشود.
برای اینکه احتمال افتادن هدفون به زمین کمتر شود و در نتیجه طول عمر هدفون افزایش پیدا کند، اول از همه باید به درستی هدفون را بر روی سر خود قرار دهید. یعنی آنها را روی هر دو گوش قرار دهید و هدبند را بهطور محکم روی بالای سر خود بگذارید. همچنین، هدفونی بخرید که بهخوبی به اندازهی سر شما باشد زیرا اگر بیش از حد شل باشند، احتمال افتادن آنها بهطور قابلتوجهی افزایش مییابد.
مراقب کابل هدفون باشید
اولین اصل پیچیدن کابل این است که کابل صاف باشد، به این معنا که باید هر گونه پیچخوردگی، گره یا درهمرفتگی را از بین ببرید. باقی گذاشتن کابلی با پیچ و تابها و گرهها میتواند سیمکشی داخلی را فرسوده کند. با یک کابل صاف و بهخوبی نگهداریشده، اتصال یکنواختتری خواهید داشت که کیفیت صدای بالاتری را برای مدت طولانیتری حفظ میکند.
پس از استفاده از هدفون، انگشتان خود را روی سیم بکشید تا آن را صاف کنید. اگر پیچخوردگیهای جدیتری دارید، میتوانید یک جسم سنگین مانند یک کتاب را روی یک سر کابل قرار دهید، کابل را روی سطح صاف کشیده و به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در همان حالت بگذارید. از آنجا، حلقهای ایجاد کنید که من با پیچیدن کابل به دور سه انگشتم این کار را انجام میدهم. پس از اینکه به انتهای کابل رسیدید، قسمت باقیمانده را از داخل حلقه عبور دهید و مطمئن شوید که آن را محکم نکشید، زیرا این کار میتواند کابل را فرسوده کند.
از رطوبت زیاد دوری کنید
رطوبت زیاد منجر به کاهش عمر هدفون میشود زیرا به مواد بالشتکها را آسیب میزند و مدارها و اتصالات را زنگزده میکند. بنابراین، تمام تلاش خود را بکنید تا از قرار گرفتن در معرض رطوبت بالا، که هر چیزی بالای ۵۰ درصد است، جلوگیری کنید.
اگر در منطقهای مرطوب زندگی میکنید، چند بسته سیلیکا ژل خریداری کنید، آنها را در کیف یا کشویی که هدفونهایتان را در آن نگهداری میکنید قرار دهید و هر شش تا دوازده ماه یک بار بستهها را تعویض کنید. همچنین، از نگهداری دستگاههای شنیداری در مناطقی که رطوبت بالاتری دارند، مانند حمام یا آشپزخانه، اجتناب کنید.
اگر هدفونهایتان خیس شدند، مثلاً در اثر گیر افتادن در طوفان بارانی، بلافاصله آنها را با یک پارچه خشک کنید. سپس آنها را در ظرفی با چند بسته سیلیکا ژل قرار دهید. بگذارید بهصورت طبیعی خشک شوند، اما نه زیر نور مستقیم خورشید و از هیچ منبع حرارتی مانند سشوار استفاده نکنید، زیرا این کار میتواند باعث آسیب جدی و غیرقابلبرگشت به مدارها و بلندگوها شود.
توجه ویژه به آمپدانس هدفون
هدفونها با استفاده از جریان الکتریکی از یک منبع تغذیه برای فعالسازی درایورها کار میکنند که سپس نیروی فیزیکی تولید میکنند تا صدا ایجاد شود. هنگام استفاده از هدفون، درک اصول اولیه امپدانس بسیار مهم است. امپدانس مقاومت در برابر جریان الکتریکی است که بر حسب اهم اندازهگیری میشود. اگر جریان الکتریکی که از منبع خروجی به درایورها جریان مییابد بیش از حد باشد، ممکن است به هدفونها آسیب برساند.
همیشه اطمینان حاصل کنید که امپدانس هدفونهای شما با تقویتکننده سازگار است. اکثر هدفونها دارای امپدانسهایی در محدوده ۱۶ تا ۳۲ اهم هستند که با دستگاههای قابل حمل مانند تلفنها، تبلتها یا لپتاپها به خوبی مطابقت دارند. این دستگاهها معمولاً خطر آسیب رساندن به هدفونها را ندارند. با این حال، اگر هدفونهای خود را به یک سیستم استریو یا تقویتکننده با قدرت بالا متصل کنید، ناسازگاری امپدانس میتواند منجر به عملکرد نامناسب شود و در صورت پخش در حجم بالا، ممکن است به هدفونها آسیب برساند.
چند روش برای بررسی امپدانس هدفونها وجود دارد. آسانترین روش این است که مشخصات محصول را بررسی کنید تا امپدانس آن را بر حسب اهم تأیید کنید. در برخی موارد، ممکن است امپدانس بر روی خود هدفون نوشته شده باشد. پس از دانستن امپدانس، برای اطمینان از سازگاری صحیح، مطمئن شوید که امپدانس خروجی تقویتکننده با امپدانس هدفونهای شما سازگار است. بهطور کلی، امپدانس خروجی تقویتکننده باید بهطور قابل توجهی کمتر از امپدانس هدفونها باشد تا از مشکلات کیفیت صدا جلوگیری شود و عملکرد ایمن را تضمین کند.
پایین آوردن ولوم صدا قبل از روشن کردن هدفون
قبل از پخش اولین آهنگ، به منظور افزایش عمر هدفون، ولوم صدا را پایین آورده و سپس به تدریج آن را افزایش دهید. این کار نقش مهمی در کاهش فشار به درایورها ایفا میکند. در ضمن در کل اگر ولوم صدا کمتر از حداکثر حالت ممکن باشد، در بلندمدت از فرسایش غیرضروری درایورهای هدفون جلوگیری میکند.
استفاده از اپ تنظیم اکولایزر برای پایین آوردن بیس صدا
فرکانسهای پایین بیشترین فشار را بر روی درایورها وارد میکنند. بنابراین، اگر ممکن است، بیس را با تنظیم اکولایزر (EQ) کاهش دهید. این کار را میتوانید مستقیماً از طریق تلفن همراه یا با استفاده از یک اپلیکیشن اکولایزر شخص ثالث مانند Wavelet انجام دهید. همچنین، اگر هدفون شما دارای درایور بیس اختصاصی نیست، توصیه میکنم از استفاده از ویژگیهای تقویت بیس که توسط گوشی یا سرویسهای پخش موسیقی ارائه میشوند، خودداری کنید، زیرا این ویژگیها میتوانند کیفیت صدا را کاهش دهند.
توصیه میکنیم از همین الان این نکات را برای افزایش عمر هدفون خود به کار بگیرید. زیرا حتی آگاهی و مراقبت ابتدایی میتواند از استرس، فرسایش و آسیب به دستگاههای شنیداری شما جلوگیری کند. بسیاری از این روشها منجر به مزایای اضافی مانند حساسیت بهتر، کاهش اعوجاج صدا و صدای شفافتر میشوند. در نهایت باید بگوییم برای خرید هدفون میتوانید به سایت دیجیکالا سر بزنید.
منبع: HowToGeek