فواید و نکات مهم سفر کردن همراه با کودکان

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
سفر با کودکان

سفر کردن برای هر کسی لذت‌بخش است و کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. کودکان در سنی قرار دارند که دوست دارند دنیا و زیبایی‌های آن را کشف کنند و سفر کردن این فرصت را در اختیار آن قرار می‌دهد.

اگر قبلا اهل سفر بوده‌اید اما چند سالی است که به خاطر تولد فرزندتان کمتر سفر می‌کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید. در ادامه، فواید سفر کردن به همراه کودکان و نکاتی که باید در این سفر به خاطر بسپارید را توضیح می‌دهیم تا دفعه بعدی که فرصت سفر داشتید، فرزندتان را همراه با خود ببرید.

چرا سفر کردن برای کودکان مفید است؟

اگر به این فکر می‌کنید که کودکتان را با سفر آشنا کنید یا نه اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌اید، باید دلایل این کار را بدانید. در ادامه، ۸ دلیل از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شوند همه اعضای خانواده از جمله کودکان را در سفر بعدی با خود همراه کنید، می‌خوانید.

۱. ماجراجویی

کودکان ماجراجویان بزرگ دنیا هستند و سفر فرصتی عالی برای یک تجربه ماجراجویانه است. مهم نیست که همراه با فرزندتان به کجا سفر می‌کنید، او عاشق این است که در طول مسیر ماجراجویی و چیزهای جدید کشف کند. با سفر کردن، به کودک فرصت می‌دهید که از منطقه امن خود خارج شود و کارهای جدید و هیجان‌انگیزی را انجام بدهد که در خانه فرصتی برای آن‌ها ندارد. این ماجراجویی‌های کوچک به‌سراعت تبدیل به چیزی می‌شوند که فرزندانتان هر بار که سفر می‌کنند، مشتاق تجربه آن هستند.

۲. همدلی

سفر کردن فرصتی عالی برای تمرین همدلی در کودکان است. وقتی آن‌ها به جایی سفر می‌کنند، این فرصت را می‌یابند که زندگی در شرایط اجتماعی یا اقتصادی مختلف را ببینند. در این سفر فرزندتان یاد می‌گیرد که همه به اندازه او خوشبخت نیستند. در نتیجه، قدردان آنچه دارد می‌شود و نسبت به کسانی که در زندگی شانس کمتری داشته‌اند، احساس همدلی پیدا می‌کند.

۳. انعطاف‌پذیری

اگر اهل سفر باشید، می‌دانید در بسیاری از مواقع ممکن است همه چیز طبق برنامه شما پیش نرود. هنگام وقوع اتفاقات غیرمنتظره باید انعطاف‌پذیر باشید و برای حل مشکل راهی پیدا کنید. به همین دلیل است که سفر برای فرزندان شما ارزش بسیاری دارد. آن‌ها در طول سفر یاد می‌گیرند که وقتی چیزی خارج از کنترلشان اتفاق میفتد، انعطاف‌پذیر باشند. این ویژگی به آن‌ها کمک می‌کند تا مقابله با مشکلات غیرمنتظره را یاد بگیرند و این مهارت مهم زندگی را در خود تقویت کنند.

۴. آموزش

فرزندان شما به هر جایی که سفر کنند، آن سفر برایشان یک سفر آموزشی خواهد بود. کودکان شما با سفر کردن این فرصت را خواهند داشت که با فرهنگ‌های مختلف آشنا شوند و درباره تاریخچه آن منطقه اطلاعات جدیدی بیاموزند. در نتیجه، نسبت به جهان دیدی وسیع‌تری می‌یابند و چیزهای جدیدی درباره آن می‌آموزند.

۵. خاطرات

لحظات خاطره‌انگیز فرزندان شما در طول سفر، چیزی است که برای یک عمر در ذهن آن‌ها باقی خواهد ماند. وقتی فرزندانتان به دوران کودکی خود فکر می‌کنند، خاطرات این سفرها را با علاقه به یاد می‌آورند. آن‌ها اسباب‌بازی‌های پر زرق و برق جدیدی که در جشن تولد هدیه گرفته‌اند یا اسباب‌بازی‌هایی که به مناسبت عید نوروز به آن‌ها داده‌اید را کمتر به خاطر می‌آورند. بااین‌حال، ماجراهایی را که در سفر داشته‌اند، به یاد خواهند آورد. کودکان چه با خانواده سفر کنند و چه به‌تنهایی به سفر بروند، آنچه تجربه کرده‌اند را به‌خوبی به یاد می‌آورند. این خاطرات برای آن‌ها ماندگار خواهند شد.

۶. استقلال

سفر با بچه‌ها

اگر می‌خواهید فرزندانتان مستقل باشند، سفرهای خانوادگی بهترین فرصت برای تجربه استقلال است. سفر کردن حس استقلال را در کودک شما پرورش می‌دهد و به او یاد می‌دهد که چگونه کارها را به‌تنهایی انجام دهد. گام اول برای کمک به مستقل شدن فرزندتان این است که به او اجازه دهید تا درباره تعطیلات بعدی خود تحقیق و برنامه‌ریزی کند.

با برنامه‌ریزی برای موارد جزئی مانند تاریخچه جاذبه‌های مقصد، غذاهای محلی یا زبان مردم آن شهر یا کشور شروع کنید. با بالا رفتن سن فرزندتان، می‌توانید به او مسئولیت‌های بیشتری مانند تحقیق درباره ارز کشور مقصد یا نحوه رسیدن از فرودگاه به هتل را به او واگذار کنید. در سن ۷ سالگی، او باید بتواند به اندازه کافی در اینترنت تحقیق کند. او با تحقیق و بررسی در گوگل می‌تواند به شما نقشه کشور یا شهر مقصد را نشان دهد، به شما بگوید بهترین هتل‌های مقصد کدام‌اند و کدام غذاهای محلی را باید امتحان کنید.

۷. کشف خود

فرزند شما در طول سفر، از آنچه درباره دنیای اطراف خود و آنچه درباره خود می‌آموزد، شگفت‌زده خواهد شد. او در طول این تجربه ماجراجویانه متوجه می‌شود که به چه چیزهایی علاقه دارد. در این سفر می‌تواند بفهمد که مکان‌های مورد علاقه‌اش کدام‌اند و چه غذاهایی را دوست دارد بخورد.

این کشف خود برای رشد کودک ضروری است زیرا به او اعتماد به نفس می‌دهد و متوجه می‌شود که کیست و دوست دارد به چه نوع انسانی تبدیل شود. به طور مثال، کودک در طول سفر به شهرهای تاریخی متوجه می‌شود که به تاریخ علاقه دارد و باید کتاب‌های تاریخی بیشتر بخواند یا حتی در رشته تاریخ تحصیل کند.

۸. رشد مهارت‌های زبانی

سفر با کودکان حتی در سنین ۶ ماهگی به رشد مهارت‌های زبانی آن‌ها کمک می‌کند. نوزادان صداها را متفاوت از بزرگ‌سالان می‌شنوند. آن‌ها با بزرگ شدن توانایی تشخیص بسیاری از صداهای گفتاری دیگر را از دست می‌دهند. اگر آن‌ها را با صداهای گفتاری از سراسر جهان احاطه کنیم، می‌توانند بسیاری از این صداها را به خاطر بسپارند تا بعدها در آموزش زبان به آن‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ مهارت مهم زندگی که تا قبل از ۱۰ سالگی باید به فرزندتان بیاموزید
بیشتر بخوانید: ۱۰ مزیت شگفت‌انگیز شن‌بازی برای کودک

نکاتی که باید درباره سفر با کودکان بدانید

سفر کردن همراه با کودکان تجربه‌ای جذاب و تکرارنشدنی است اما برای خاطره‌انگیزتر شدن این تجربه باید به نکاتی توجه کنید. توجه به این نکات به فرزند شما کمک می‌کند تا از سفر خاطره‌ای به‌یادماندنی و خوش داشته باشد.

۱. در مناطق محلی مقصد قدم بزنید

بازدید از جاذبه‌های اصلی مقصد سفر عالی است اما قدم زدن در یک منطقه محلی می‌تواند به یکی از تأثیرگذارترین تجربیات زندگی کودک تبدیل شود. مغز کودک می‌خواهد با آنچه برای او آشناست ارتباط برقرار کند. اگر به اصفهان سفر می‌کنید، در کنار زاینده‌رود وقت بگذرانید. اگر راهی سفر شمال شده‌اید،

در کنار ساحل وقت بگذرانید. این گردش‌ها به کودک حس خوبی می‌دهد اما آنچه در ذهن او طنین‌انداز می‌شود، لحظاتی است که می‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند. اگر محله‌ای آرام پیدا کنید و همراه با فرزندتان به پیاده‌روی بروید، این تجربه برای کودکتان ارزشمند خواهد شد. در این محله‌ها احتمالا کسانی را خواهید دید که جلوی درب خانه خود را جارو می‌کنند یا مجبور می‌شوید که از فروشندگان محلی خرید کنید. در این صورت، فرزندتان با زندگی روزمره بیشتر آشنا می‌شود و درباره آن تجربیاتی کسب می‌کند.

۲. در سفر آیینی جدید بسازید

آیین‌ها به کودکان کمک می‌کنند تا با سفر بهتر ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال، در دوران کودکی هر جا که با فرزندتان سفر کنید یا از هر کشوری که بازدید کنید، می‌توانید بطری‌های یک‌بار مصرف را جمع‌آوری کنید و به او یاد بدهید که جای بطری یک‌بار مصرف در دامان طبیعت نیست. این آیین خانوادگی کم‌کم به تجربه‌ای ارزشمند برای کودک تبدیل می‌شود و یاد می‌گیرد که باید طبیعت را پاکیزه نگه دارد.

۳. هم‌بازی‌های جدید را به کودک معرفی کنید

گروه‌بندی کودکان با سایر کودکانی که در سن آن‌ها هستند، به رشد آن‌ها کمک می‌کند. حتی اگر فرزندتان به زبان کودکان هم‌سفرش صحبت نمی‌کند، از او بخواهید تا با آن‌ها هم‌بازی شود. اگر او با کودکان دیگر ملاقات کند و با آن‌ها بازی کند، از آن‌ها چیزهای جدید یاد می‌گیرد و برای برقراری ارتباط با دیگران راه‌های جدیدی پیدا می‌کند. کودکان در طول این سفر یاد می‌گیرند که همه به زبان آن‌ها صحبت نمی‌کنند و باید زبان‌ها دیگری هم یاد گرفت.

۴. سفر جاده‌ای را به بازی تبدیل کنید

سفر با اتومبیل ممکن است برای کودک خسته‌کننده باشد. معمولا کودکان بعد از خسته شدن در سفرهای جاده‌ای مدام بهانه می‌گیرند و سفر را به تجربه‌ای ملال‌آور تبدیل می‌کنند. برای اینکه دچار این مشکل نشوید، باید با فرزندتان بازی کنید. به او یک بازی جدید معرفی کنید. به طور مثال، می‌توانید از او بخواهید که جاده و شهرهایی که از آن‌ها عبور می‌کنید را به‌خوبی ببیند. در نهایت نیز ۳ چیز که قبلا هرگز در خانه ندیده‌ است را به شما نشان دهد.

۵. کودک را برای سفر آماده کنید

آماده کردن کودکان برای آنچه به‌زودی تجربه خواهند کرد، بهترین اقدام پیش از سفر است. به طور مثال، می‌توانید به او درباره نحوه سوار شدن یا پیاده شدن از قطار توضیح بدهید یا او را با پرواززدگی در هواپیما آشنا کنید. اگر هم کودکی عصبی دارید، می‌توانید به او یک اسباب‌بازی مخصوص سفر با هواپیما یا قطار بدهید. سفر کودک با این وسایل نقلیه ممکن است استرس‌زا به نظر برسد اما نباید نگران باشید. کودکان می‌توانند به‌راحتی خود را با موقعیت‌های جدید سازگار کنند.

۶. صبح زود حرکت کنید

اگر با کودکان نوپا یا خردسال سفر می‌کنید، باید صبح زود را برای حرکت انتخاب کنید. معمولا کودکان در این ساعات علاقه دارند تا بیشتر بخوابند. در نتیجه، اگر با اتومبیل سفر کنید، فرزندتان نیمی از مسیر را در خواب می‌گذرانند. در سفر با وسایل نقلیه عمومی نیز این احتمال وجود دارد که سفر با تأخیر شروع شود. بنابراین، کودک می‌تواند در مدت زمان انتظار بخوابد تا کمتر خسته شود.

۷. برای تغییرات دما آماده باشید

چه در فصل بارانی و سرد باشید و چه در فصلی گرم راهی سفر شده باشید، باید برای تغییرات دما آمادگی کافی داشته باشید. بهتر است به فرزندتان لباس‌های راحت بپوشانید. لباس‌های او باید دکمه‌های کمی داشته باشد یا زیپ یا هر چیز دیگری که مانع از رسیدن به موقع او به دست‌شویی می‌شود، نداشته باشد. همین اصل درباره کفش‌ها نیز صدق می‌کند. کفش‌های بنددار یا کفش‌های لغزنده برای کودکان در سفر مناسب نیستند. کفش‌ها باید طوری باشند که در شرایطی که عجله دارید، آن‌ها را به‌سرعت به کودک بپوشانید.

۸. چیزی برای غافل‌گیر کردن کودک داشته باشید

سفر با کودکان

موقع سفر با کودکان نوپا باید اسباب‌بازی‌های جدید و پیچیده به همراه داشته باشید. به همراه داشتن این اسباب‌بازی‌ها ۲ مزیت مهم دارد:

  • کودکان عاشق باز کردن وسایل مختلف هستند؛
  • یک اسباب‌بازی جدید برای کودک جذابیت بیشتری دارد.

در نتیجه، اگر در شرایط دشواری قرار گرفتید، می‌توانید کودک را غافل‌گیر کنید و به او چیزی بدهید که برای ساعت‌ها سرگرم بازی با آن شود.

۹. کالسکه‌ای کوچک‌تر با خود ببرید

اگر قصد سفر با وسایل نقلیه عمومی را دارید و فرزندتان باید در کالسکه بماند، بهتر است از کالسکه‌ای کوچک‌تر استفاده کنید. عبور از ایستگاه قطار یا فرودگاه بدون کالسکه یا با کالسکه‌ای بزرگ کاری پردردسر است. بنابراین، اگر کالسکه‌ای در اندازه معمولی یا بزرگ دارید، برای سفر با فرزند خردسال یک کالسکه کوچک و جمع‌وجور که سایبان دارد، تهیه کنید. سفر با این وسیله ساده‌تر خواهد شد.

۱۰. وسایل کافی با خود ببرید

سفر با کودک از سفر عادی غیرقابل پیش‌بینی‌تر است. بنابراین، باید وسایل ضروری به اندازه کافی به همراه داشته باشید. بهتر است برای کودک یک خوراکی یا ساندویچ خانگی کوچک نیز بردارید تا اگر در هواپیما یا قطار غذا به‌موقع آماده نشد، این خوراکی یا ساندویچ را به او بدهید.

۱۱. اجازه بدهید کودک کوله مخصوص خود را بیاورد

سفر کردن یعنی باید وسایل و چمدان‌ها را همه جا حمل کنید. اجازه بدهید تا فرزندتان هم در این فعالیت مشارکت کند. کودکان ۳ ساله یا بزرگتر می‌توانند کوله‌پشتی‌های کوچک یا وسایل سبک را حمل کنند. این کار باعث می‌شود که آن‌ها احساس بزرگ شدن و مسئولیت کنند. مطمئن شوید که کودک یک کوله‌پشتی کوچک چرخ‌دار با چرخ‌هایی سالم دارد. این کوله‌پشتی باید سبک باشد تا کودک بتواند آن را حمل کند. کوله‌پشتی مناسب کودک باید طرح‌های شاد داشته باشد و از پارچه‌های بادوام ساخته شده باشد.

کلام آخر

برخی از والدین هنگام سفر ترجیح می‌دهند تا فرزندشان را به مادربزرگ و پدربزرگ بسپارند و خودشان به‌تنهایی سفر کنند. به تصور این دسته از والدین سفر برای کودکان خسته‌کننده است اما این تصور درست نیست. کودک در سفر راه و روش زندگی را یاد می‌گیرد و تجربه‌های جدید می‌اندوزد. سفر با کودکان اگر با شرایط مناسب باشد، به تجربه‌ای دلنشین برای او و شما تبدیل خواهد شد. پس دفعه بعدی که راهی سفر می‌شوید، فرزند خود را هم با خود همراه کنید. مطمئن باشید که با توجه به نکاتی که توضیح دادیم، سفر با او به کلاس درس و خاطره‌ای ماندگار تبدیل خواهد شد.

منبع: Parents



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X