۵ انیمه‌ی ورزشی برتر برای هواداران المپیک

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
انیمه ورزشی شاخص

تابستان امسال المپیک توکیو را داشتیم، صحنه‌ای جهانی برای رقابت تمام ورزشکاران برتر جهان. درست مانند این ورزشکاران، انیمه‌های ورزشی هم در این سال‌ها خیلی خوب موفق شده‌اند که هواداران فراوانی برای خود دست‌وپا کنند. بعید است ورزش‌دوست‌ها شناخت چندانی از انیمه داشته باشند، احتمالا اولین چیزی که با انیمه به ذهن‌شان می‌رسد «پوکمون» و «دراگون بال زد» است. ولی انیمه‌های ورزشی خوب زیادی داریم که هواداران المپیک اگر نگاهی به آن‌ها بیاندازند، حتما مجذوب‌شان می‌شوند. به همین دلیل در این مطلب فهرستی از این انیمه‌های ورزشی فراهم کرده‌ایم.

گزینه‌های زیادی را می‌شد انتخاب کرد، ملاک اصلی این بوده که این انیمه‌ها گزینه‌های مناسبی برای آشنایی ورزش‌دوست‌ها با این صنعت باشند، همچنین تلاش شده گزینه‌هایی انتخاب شود که هرکدام، یک عنصر خاص در چنته داشته باشند.

۵. هایکیو!! (Haikyuu!!)

هایکیو

  • کارگردان: سوسومو میتسوناکا، ماساکو ساتو
  • نویسنده: تاکو کیشیموتو (بر اساس مانگایی به همین نام از هاروئیچی فوروداته)
  • تولیدکننده: پرواکشن آی. جی
  • سال: ۲۰۱۴

«هایکیو» که خیلی‌ها آن را محبوب‌ترین انیمه‌ی ورزشی تاریخ می‌دانند، داستان زندگی هیناتا شویو است، پسر نوجوانی که با وجود قد کوتاه ۱۶۲ سانتیمتری‌اش، عزمش را جزم کرده که وارد تیم والیبال دبیرستان کاراسونو شود، تیم والیبال این دبیرستان همیشه یکی از غول‌های مسابقات والیبال بوده است. شویو با وجود قد کوتاه و مهارت‌های کم، اراده و روحیه‌ی ورزشکاری فوق‌العاده‌ای دارد، البته این را هم باید در نظر داشت که او از نظر سرعت و پرش بسیار قوی است. او وقتی وارد دبیرستان کاراسونو می‌شود، به این نکته پی می‌برد که کاگه‌یاما هم عضوی از تیم والیبال دبیرستان است، کاگه‌یاما کسی است که در مسابقات والیبال مقطع راهنمایی شویو را شکست داده است. خیلی زود رقابت شدیدی بین این دو آغاز می‌شود، شویو همچنین متوجه می‌شود که تیم والیبال کاراسونو آن قدرت و شکوه گذشته را ندارد. به لطف شور و هیجان شویو و استعداد ذاتی کاگه‌یاما، این امید وجود دارد که تیم کاراسانو دوباره اوج بگیرد و به جایگاه قدرتمند پیشینش بازگردد.

درباره‌ی «هایکیو!!» حرف برای گفتن زیاد است. این انیمه ویژگی‌های خاص زیادی دارد که باعث قوتش شده‌اند. از آن واقع‌گرایی بی‌نظیر (البته واقع‌گرایی در مقیاس‌های انیمه!) گرفته تا فرآیند پیشرفت در ورزش و پرداخت شخصیت‌ها و مسیر رو به اوجی که تیم کاراسونو به تدریج طی می‌کند. «هایکیو!!» برای هر مخاطبی چیزی برای ارائه دارد. این انیمه یک سبک هنری عالی و انیمیشن فوق‌العاده‌ای دارد، کلی موسیقی پرهیجان هم برای انرژی بخشیدن ارائه می‌دهد. ورزش دوست‌ها عاشق داستان‌هایی هستند که در آن یک شخص یا یک تیم، به زحمت و با هر جان کندنی شده به پیروزی می‌رسد، و هیچ سریال انیمه‌ای به اندازه‌ی «هایکیو» این دستمایه را به این زیبایی مورد استفاده قرار نمی‌دهد.

۴. هاجیمه نو ایپو (Hajime no Ippo)

هاجیمه نو ایپو

  • کارگردان: ساتوشی نیشیمورا
  • نویسنده: تاتسوهیکو اوراهاتا (بر اساس مانگایی به همین نام از جرج موریکاوا)
  • تولیدکننده: مدهاوس
  • سال: ۲۰۰۰

«هاجیمه نو ایپو» یک انیمه‌ی کلاسیک است که از آزمون زمان، سربلند بیرون آمده است. این انیمه داستان ایپو ماکونوچی است، دانش‌آموزی خجالتی که دوستی ندارد و کل زندگی‌اش در کمک کردن به مادرش در کسب‌وکار ماهی‌فروشی خلاصه شده است. یک روز بچه‌های‌ هم‌مدرسه‌ایش او را حسابی کتک می‌زنند، بوکسوری به نام مامورو تاکامورا نجاتش می‌دهد. تاکامورا او را به باشگاه بوکسش می‌برد تا زخم‌هایش را درمان کند، همین‌جاست که ایپو مسحور محیط باشگاه می‌شود و تصمیم می‌گیرد یک بوکسور شود. تاکامورا و گنجی کاموگاوا، صاحب باشگاه، وقتی متوجه میزان قدرت و تعهد باورنکردنی ایپو می‌شوند، او را زیر پروبال خود می‌گیرند. از این‌جا به بعد است که ایپو اوج می‌گیرد و وارد مسابقات بوکس حرفه‌ای می‌شود.

هواداران بوکس، هنرهای رزمی و ورزش به طور کلی، قطعا از دیدن «هاجیه نو ایپو» پشیمان نمی‌شوند. شخصیت پردازی مهم‌ترین نقطه‌ی قوت سریال است. ما به تدریج با مسیر طولانی آشنا می‌شویم که نه تنها ایپو، بلکه هر بوکسور دیگری مجبور است با آن مواجه شود. مبارزه‌ها کانون مرکزی فرآیند پیشرفت ایپو هستند، و سریال خیلی خوب نشان می‌دهد که ایپو برای تک‌تک رقیبان خود چه تمرین‌های ویژه‌ای را باید از سر بگذراند. سریال ارجاع‌های زیادی به بوکسورهای حرفه‌ای واقعی مثل جک دمپسی می‌دهد. ورزش دوست‌هایی که اطلاعات کمی درباره بوکس دارند هم می‌توانند اطلاعات زیادی از این رشته‌ی ورزشی کسب کنند.

۳. دویدن با باد (Run with the Wind)

دویدن با باد

  • کارگردان: کازویا نومورا
  • نویسنده: کوشی کیاسو (بر اساس مانگایی به همین نام از سوراتا اونو)
  • تولیدکننده: پروداکشن آی. جی
  • سال: ۲۰۱۸

این سریال که بر اساس مانگایی به همین نام از سوراتا اونو ساخته شده، داستان زندگی کاکه‌رو کوراهارا است، دانشجوی دانشگاه کانسی. او پیشتر دونده بوده و مدتی است که این ورزش را رها کرده است. ولی در دانشگاه کاکه‌رو تصمیم می‌گیرد که دوباره به میادین ورزشی برگردد. او و گروهی از هم‌خوابگاهی‌هایش می‌خواهند در یک ماراتون دانشگاهی به نام هاکونه اکیدن شرکت کنند. ولی به جز کاکه‌رو و یک نفر دیگر به نام هایجی کیوسه، بیشتر کسانی که می‌خواهند در این مسابقه شرکت کنند اصلا تجربه‌ای ندارند. این وظیفه کاکه‌رو و هایجی است که گروهشان را آماده‌ی مسابقه کنند.

کم پیش می‌آید انیمه‌ای با محوریت مسابقه‌های دوومیدانی بتواند یک درام متقاعد کننده و قدرتمند بسازد. ولی پروداکشن آی. جی که خودش سابقه خوبی در ساخت انیمه‌های ورزشی دارد، با بهره‌گیری از انیمیشن‌های عالی و شخصیت‌های باورپذیر، خیلی خوب موفق شده این کار ناممکن را ممکن کند: ارائه‌ی یک ایده‌ی جذاب درباره یک مسابقه دوومیدانی. در رشته‌ی ورزشی دوومیدانی، مخصوصا در المپیک، بیشتر توجهات روی دونده‌ها است. «دویدن با باد» یک زاویه‌ی دید متفاوت دارد، سعی می‌کند علاوه بر روایت داستان رقابت چند نفر در دوومیدانی، مخاطبان را با گروهی آشنا کند که در کنار هم برای رسیدن به یک هدف مشترک، با هم کار می‌کنند و درس‌های تازه‌ای می‌گیرند.

۲. بسکتبال کوروکو (Kuroko no Basket)

بسکتبال کوروکو

  • کارگردان: شونسوکه تادا
  • نویسنده: نابورو تاکاگی (بر اساس مانگایی به همین نام از تاداتوشی فوجیماکی)
  • تولیدکننده: پروداکشن آی. جی
  • سال: ۲۰۱۲

انیمه‌‌های بسکتبالی دیگری هم هستند که می‌توانند وارد این فهرست شوند («اسلم دانک»، «آهیرو نوسورا»)، ولی «بسکتبال کوروکو» از بقیه جلوتر است. این سریال داستان تتسویا کوروکو و تایگا کاگامی است، دو دانش‌آموز تازه‌واردی که به دبیرستان سیرین می‌روند. کوروکو را اغلب به عنوان «نفر ششم خوفناک» می‌شناسند (نفر ششم به یکی از پست‌های تیم‌های بسکتبال گفته می‌شود، بازیکنی که در پست‌های مختلف می‌تواند بازی کند و زیاد تعویض می‌شود). او در مقطع راهنمایی عضو تیم بسکتبال بوده و یک نسل طلایی با هم داشته‌اند. کوروکو اگرچه فرصت این را دارد که همراه با هم تیمی‌های دوره راهنمایی به یک دبیرستان دیگر برود، ولی ترجیح می‌دهد در سیرین ثبت‌نام کند، دبیرستانی که مدت‌هاست یک تیم بسکتبال ندارد. در این حین، تایگا کاگامی کسی است که کاملا با فضای بسکتبال ژاپن غریبه است. او بیشتر زندگی‌اش را در آمریکا بوده و آن‌جا تمرین بسکتبال کرده است. کاگامی که در مقایسه با کوروکو و هم‌تیمی‌هایش یک استعداد خام به نظر می‌آید، به دبیرستان سیرین می‌رود. آن‌جا در کنار کوروکو و توانایی‌های خاصش یک زوج مرگبار تشکیل می‌دهند و تیم بسکتبال دبیرستان را به اوج می‌رسانند.

برخلاف دیگر انیمه‌های این فهرست، «بسکتبال کوروکو» بسیار پرهیجان است و با وجود این که یک داستان ورزشی را دنبال می‌کند، شبیه یک سریال اکشن می‌ماند. ارتباط و شیمی عالی بین شخصیت‌ها یکی از نقاط قوت سریال است. سریال همچنین به بعضی از بازیکنان قدرت‌های ویژه‌ای داده است تا این رشته ورزشی شبیه یک مبارزه به نظر برسد. «بسکتبال کوروکو» یک محیط درگیر کننده فراهم می‌کند و در همان فضای محدود زمین بسکتبال، یک سریال مبارزه‌ای عالی خلق می‌کند.

۱. دریافت هاروکانا (Harukana Receive)

دریافت هاروکانا

  • کارگردان: توشیوکی کوبوکا
  • نویسنده: توکو ماچیدا (بر اساس مانگایی به همین نام از نیویجیزای)
  • تولیدکننده: سی۲سی
  • سال: ۲۰۱۸

این سریال که بر اساس مانگایی از نیویجیزای نوشته شده، داستان دختری به نام هاروکا ازورا است که از شهر بزرگ محل سکونت‌شان به اوکیناوا مهاجرت می‌کند تا با مادربزرگ و یکی از فامیل‌های مادری‌اش به نام کاناتا هیگا زندگی کند. کاناتا یک بازیکن با تجربه والیبال ساحلی است که نسبت به قد کوتاهش خیلی حساس است. در این حین هاروکا که یک ورزشکار قدبلند و با استعداد است، متوجه می‌شود که کاناتا به یک هم‌تیمی نیاز دارد، به همین دلیل تصمیم می‌گیرد به تیم او بپیوندد. کاناتا که در ابتدا خیلی مایل به پذیرش او نیست، بعدا تحت تاثیر استعداد و سخت‌کوشی او قرار می‌گیرد. این دو بعدا یک تیم پرقدرت را تشکیل می‌دهند و در مسابقات زیادی شرکت می‌کنند و حتی در مدرسه‌شان یک تیم والیبال تشکیل می‌دهند.

در مقایسه با دیگر انیمه‌های این فهرست، «دریافت هاروکانا» بسیار کوتاه است و تنها دوازده قسمت است. باز هم در مقایسه با دیگر انیمه‌های این فهرست آن‌قدرها ریتم سریعی ندارد، روند کندی در پیش می‌گیرد و بیشتر روی ارتباط و اعتماد بین هاروکا و کاناتا تمرکز می‌کند. هردو مکمل عالی برای یک‌دیگر هستند. هاروکا به کاناتا کمک می‌کند اعتماد به‌نفس بیشتری داشته باشد، کاناتا هم بی‌تجربگی‌های هاروکا در زمینه‌ی والیبال را جبران می‌کند. این انیمه همچنین موسیقی‌های خیلی خوبی دارد و اگرچه می‌توانست کمی طولانی‌تر باشد و داستانش را بسط بیشتری بدهد، ولی گزینه‌ای عالی برای کسانی است که می‌خواهند با انیمه‌های ورزشی آشنا شوند و چهار انیمه‌ی سریع و پرهیجان دیگر این فهرست، کمی برایشان سنگین هستند.

منبع: Collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. Guts

    صدرصد بهترین انیمه hajime no ippo یه شاهکار واقعی👍

  2. Fadi

    اسکیت برد بینهایت رو هم اضافه کنید. خیلی حیف اسمش بین اینا نباشه

  3. Galactic man

    متأسفم واقعا که این لیست بدون هیچ تحقیقی قرار گرفت و معتدقم این پست رو فقط از سایتای کوچیک ایرانی واسا نوشتنش استفاده کردن
    و اگه در غیر این صورت بود معروف ترین فرد های ژاپن و اوتاکو های اونجا رو اگه شما بپرسید بدون شک شاهزاده تنیس رو بیشتر ترجیح میدن و انیمه های ذکر شده واقعا در سطح بالایی هستن اما اگه صحبت درمورد برترین ها باشه جای تاسف که شاهزاده تنیس رو توش نام برده نشده باشه و شما نباید به قسمت های پخش شده تو شبکه های ایرانی با دوبله توجه کنید که برای مخاطبین ۸ تا ۱۵ سال پخش شد و رقابت های ملی این انیمه انقدر جذاب هست که با اختلاف زیادی جایگاه اول رو بدست میاره و مسئولیت به تصویر کشیدن و ساخت این رقابت هارو هم استودیو بسیار معروف Production I.G به عهده گرفته که بسیار کارای منحصر به فردی میده بیرون بعد از یوفوتیبل یکی از مشهور ترین استودیو های انیمه سازی ژاپن که به گرافیک خیره کننده خودش معروفه

    1. محمد مهدی آزاد

      موافقم شاهزاده تنیس یکی از بهترین انیمه های ژانر ورزشه بله موافقم شاهزاده تنیس حتی از هایکیو هم زیباتره

  4. Galactic man

    متأسفم واقعا که این لیست بدون هیچ تحقیقی قرار گرفت و معتدقم این پست رو فقط از سایتای کوچیک ایرانی واسا نوشتنش استفاده کردن
    و اگه در غیر این صورت بود معروف ترین فرد های ژاپن و اوتاکو های اونجا رو اگه شما بپرسید بدون شک شاهزاده تنیس رو بیشتر ترجیح میدن و انیمه های ذکر شده واقعا در سطح بالایی هستن اما اگه صحبت درمورد برترین ها باشه جای تاسف که شاهزاده تنیس رو توش نام برده نشده باشه و شما نباید به قسمت های پخش شده تو شبکه های ایرانی با دوبله توجه کنید که برای مخاطبین ۸ تا ۱۵ سال پخش شد و رقابت های ملی این انیمه انقدر جذاب هست که با اختلاف زیادی جایگاه اول رو بدست میاره

  5. ناتسوکی

    بهترین انیمه ی این لیست haikyuu عه
    اینو حتما ببینید.
    انیمه ی اسکیت بینهایت هم توی این ژانر خیلی خوب بود

  6. K

    انیمه های یوواموشی پدال، روزها، ستاره الماس و شاهزادگان تنیس رو هم اضافه کنید

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما