۱۲ فیلم‌ رزمی هیجان‌انگیز که قهرمان زن دارند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
فیلم‌های رزمی

هنگامی که در دهه‌ی ۱۹۲۰ صنعت فیلم شانگهای به اوج خود رسید، زیرژانر هنرهای رزمی نیز با رنگ و بوی همان فیلم‌های چینی به تبلور رسیدند و از آن زمان تاکنون به یکی از گونه‌های بسیار محبوب در دسته‌ی فیلم‌های اکشن تبدیل شده است.

طی این سال‌ها فیلم‌های زیادی در زیر ژانر هنرهای رزمی ساخته شده‌اند که سبب شده به مرور این گونه‌ی سینمایی در طراحی و نمایش مبارزات تن به تن از جمله کونگ فو، کاراته و ووشیا به طرز چشم‌گیری رشد کند. این فیلم‌ها علاوه بر سرگرمی یک نگاه فلسفی، روانشناسانه و عمیقی به رویدادها دارند که قطعا با داستان‌های جذاب خود، لحظات فراموش نشدنی‌ای را برای مخاطبان فراهم خواهند کرد.

فیلم‌های اکشن هنرهای رزمی در تطبیق و ترکیب با ژانرهای دیگر مانند علمی-تخیلی و کمدی بسیار انعطاف‌پذیر عمل می‌کنند. غالبا نقش قهرمانان فیلم‌های هنرهای رزمی را مردان ایفا می‌کنند، اما آثاری هم وجود دارند که شخصیت‌‌های قهرمان آن‌ها زنانی بی‌باک و منحصربه‌فردی هستند که حتی گاهی به نمادین‌ترین کاراکترهای تاریخ سینما نیز تبدیل شده‌اند. در این مطلب ۱۲ فیلم موفق و فراموش نشدنی هنرهای رزمی را مورد برسی قرار می‌دهیم که شخصیت اصلی آن‌ها زنان هستند.

۱۲. فرشتگان چارلی (Charlie’s Angels)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: جوزف مکگینتی نیکول
  • سال انتشار: ۲۰۰۰
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۵.۶ از ۱۰

در تاریخ سینما فیلم اکشن و محبوب «فرشتگان چارلی» را هنوز هم به واسطه‌ی نقش‌آفرینی شخصیت‌‌‌های زنی میشناسند که بسیار باهوش و قوی‌‌ هستند. بازی‌های درخشان و دوست‌داشتنی سه شخصیت اصلی و مهم این اثر با نقش‌آفرینی لوسی لیو، کامرون دیاز و درو باریمور علتی شد تا بعدها زنان در فیلم‌های اکشن، حضور بیشتر و پررنگ‌تری داشته باشند. درواقع آن‌ها توانستند با ورود به چنین نقش‌هایی، ساختارهای غلط و کلیشه‌ای رایج در سینما را بشکنند.

اگرچه چنین دستاوردی قبلاً از سوی بازیگرانی چون پم گریر و سیگورنی ویور انجام شده بود، اما بدون شک این سه کاراکتر به لطف «فرشتگان چارلی» در مرکز توجه بیشتری قرار گرفتند و از سوی دیگر، وجود اتفاقات فرهنگی و اجتماعی اوایل دهه‌ی ۲۰۰۰ برای آن‌ها موقعیتی را فراهم کرد تا بر فرهنگ پاپ رایج در آن زمان تاثیر بسزایی بگذارند.

بی‌گمان «فرشتگان چارلی» با طرح داستانی هیجان‌انگیز و جالب توجه‌ خود، درکنار طراحی شخصیت‌های ماندگاری که الگویی برای آثار بسیاری شد، لیاقت قرارگیری در این فهرست را دارد. این فیلم توانست در نمایش قهرمانان شجاع و تسلط‌شان بر استفاده از ابزارهای پیشرفته و حرکات رزمی بی‌عیب و نقص، کاملا موفقیت‌آمیز عمل کند. ضمن اینکه فیلم در همان صحنه‌های اولیه به ما نشان می‌دهد ما با اثری روبه‌رو هستیم که هدف‌ش ایجاد کشمکش و حوادثی در قالب قهرمانان زن است.

۱۱. آدم‌کش (The Assassin)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: هو شیائو-شین
  • سال انتشار: ۲۰۱۵
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰

درام اکشن و تاریخی «آدم‌کش» ساخته‌ی هو شیائو-شین کارگردان نام‌آشنای تایوانی است که برای این اثر برنده‌ی بهترین کارگردان جشنواره فیلم کن شود. رویدادهای «آدم‌کش» در چین قرن هجدهم رقم می‌خورد و قصه‌ی آن پیرامون شخصیت یک قاتل زن پیش می‌رود که ماموریتی خطرناک برای کشتن یک رهبر سیاسی دارد.

بازی چشم‌گیر شخصیت اول زن درکنار روایتی پرکشش و البته ویژگی‌های بصری شاهکار، بی‌گمان اثر را در مسیری کاملا ایده‌آل از ژانر هنرهای رزمی قرار داده است به نحوی که مخاطب ترغیب می‌شود تا جهان داستانی به یادماندنی آن را دنبال کند.

۱۰. مبارزان (So Close)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: کُری یوئن
  • سال انتشار: ۲۰۰۲
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰

«مبارزان» فیلمی مملو از صحنه‌های اکشن و هیجان‌انگیز، محصول سال ۲۰۰۲ به کارگردانی کوری یوئن است. ماجرای این فیلم درباره‌ی دو خواهر هکر است که از سوی تعدادی مجرم و یک مامور زن، تحت تعقیب قرار می‌گیرند و همین مسئله آن‌ها را به درون موقعیت‌های بسیار پیچیده‌ای می‌کشاند.

مهم‌ترین ویژگی «مبارزان» که باعث تمایز آن می‌شود، درواقع وجود خط روایی‌ پر اکشنی است که یک تصویر کاملا متفاوت و جالب‌توجهی از دهه‌ی ۲۰۰۰ را ارائه می‌دهد. در شخصیت‌پردازی کاراکترهای اصلی تمام خصایص و مولفه‌های مهمی که یک مبارز واقعی باید از آن بهره ببرد به نمایش گذاشته شده است، بدین منظور آن‌ها به خوبی توانستند با ویژگی‌های منحصر به فرد و جذاب خود، مخاطب را کاملا درگیر داستان فیلم کنند. بنابراین «مبارزان» می‌تواند یک اثر سرگرم‌کننده‌ای باشد که قصعا ارزش دیدن دارد.

۹. شکلات (Chocolate)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: پراکیا پینکائو
  • سال انتشار: ۲۰۰۸
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰

«شکلات» یکی از بهترین فیلم‌های رزمی قرن ۲۱ است که بیشتر به خاطر غیر‌متعارف بودنش از آن یاد می‌شود. این اثر از زوایه‌ی تازه‌ای به شخصیت یک قهرمان زن می‌پردازد که با وجود ابتلا به بیماری اوتیسم، توانایی‌های چشم‌گیری در اجرای حرکات رزمی از خود نشان می‌دهد. داستان «شکلات» حول محور دختری جنگجو با بازی درخشان جیجا یانین است که از طریق مهارت‌های غیرقابل انکار و هوش بالای خود سعی می‌کند، هرطور شده انتقام مادرش را از افرادی بگیرد که درگذشته باعث آزارش شده‌اند.

همچنین این فیلم عجیب و غریب بسیار هم نادیده گرفته شده، اما می‌تواند به عنوان یک اثر کاملاً سرگرم‌کننده در این ژانر عمل کند؛ زیرا طیف وسیعی از مولفه‌های مهم درکنار یکدیگر مانند طراحی منحصربه‌فرد صحنه‌های مبارزه تا شخصیت‌پردازی متفاوت و فراموش نشدنی، تجربه‌ی شگفت‌انگیزی را به مخاطبان ارائه می‌دهد.

۸. بیا و با من بنوش (Come Drink With Me)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: کینگ هو
  • سال انتشار: ۱۹۹۶
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰

درمیان فیلم‌های کلاسیک با محوریت هنرهای رزمی که تحت رهبری زنان است، «بیا و با من بنوش» از محبوب‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. این فیلم درباره‌ی قهرمانی است که ماموریت دارد، پسر ربوده شده‌ی فرماندار را بازگرداند.

فیلم بی‌‌نظیر «بیا با من بنوش» کاملا جلوتر از زمانه خود است و مطمئناً در میان فیلم‌های هنرهای رزمی با نقش‌آفرینی زنان، جز مهم‌ترین‌ها به حساب می‌آید. همچنین این اثر توانست تاثیر بسزایی بر ژانر اکشن و رزمی بگذارد و سپس مسیر را برای فیلم‌های بعد از خود هموارتر کند. بازی چشم‌گیر شخصیت اصلی زن درکنار قصه‌ی گیرای فیلم، هنوز هم بعد از گذشت چندین سال، توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب می‌کند. علاوه بر این زمانی که در سال ۱۹۶۶ منتشر شد، یک موفقیت بزرگ تجاری بود و مورد انتقادهایی بسیار هم قرار گرفت.

۷. خانه خنجرهای پران (House of Flying Daggers)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: ژانگ ییمو
  • سال انتشار: ۲۰۰۴
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

فیلم «خانه خنجرهای پران» ساخته‌ی ژانگ ییمو با بازی تاثیرگذار جانگ زئی، نمونه‌ی موفقی از تلفیق ژانر وویشا و درام عاشقانه است که با جلوه‌های بصری چشم‌گیر خود، اثری منحصربه‌فردی را به مخاطب ارائه می‌دهد. داستان فیلم یک پس‌زمینه‌ی تاریخی از دوران سلسله تانگ چین را به نمایش می‌گذارد و اتفاقات قصه‌ی آن حول محور یک ارتش انقلابی‌ای است که با یک دولت ضعیف و فاسد مبارزه می‌کند.

با اینکه برخی از مخاطبان طرح فیلم «خانه خنجرهای پران» را هوشمندانه نمی‌دانند، اما نمی‌توان انکار کرد که این اثر برنده‌ی اسکار، نمایشی خیره‌کننده از فضای بصری و فرم‌پردازی‌های تحسین‌برانگیز است؛ بدین‌منظور انتخابی ایده‌آل و مناسب برای آن دسته از سینما‌دوستانی به حساب می‌آید که زیبایی‌شناسی و هنر ناب را عمیق‌تر می‌شناسند. علاوه بر این‌ وجود شخصیت اصلی قهرمان زن که مکملی از مبارزی شجاع و عاشق است، جز ویژگی‌های خاص این فیلم برشمرده می‌شود.

۶. مار سبز (Green Snake)

Green Snake

  • کارگردان: تسوی هارک
  • سال انتشار: ۱۹۹۳
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰

فیلم کمتر دیده شده‌ی «مار سبز» که برمبنای رمانی با همین نام است، مخاطب را درون جهان فانتزی و غیرواقعی‌ای می‌برد که در آن دو شخصیت اصلی مارهایی هستند که می‌توانند، شمایل انسانی به خود گیرند. این دو کاراکتر طی مسیر زندگی عشق و رنج‌های بسیاری را یاد می‌گیرند. در این میان یکی از خواهرها در روابط عاشقانه‌ی خانواده‌ی خود به طور مداوم مداخله می‌کند.

این اثر مانند خیلی از فیلم‌های آسیایی ژانر هنرهای رزمی، فضای بصری تماشایی و خیره‌کننده‌ای را ارائه می‌دهد. درواقع «مار سبز» آکنده از صحنه‌های رنگارنگ و البته زنده با یک طرح داستانی کنجکاوبرانگیز و متفاوت است که براساس یک داستان عامیانه باستانی چینی روایت می‌شود.

افزون بر این فیلم «مار سبز» با الگوها و برداشت‌های محافظه‌کارانه‌ی رایج در ژانر هنرهای رزمی و وویشا مخالفت می‌کند. به طور دقیق‌تر در توصیف این فیلم استفاده از کلمه‌ی خشن، هیجان‌انگیز و تماشایی قطعا بهترین انتخاب خواهد بود و همچنین بی‌گمان اثری شایسته‌ی تقدیر با عنوان بهترین فیلم‌ هنرهای رزمی با نقش‌آفرینی قهرمانان اصلی زن است.

۵. همه‌چیز همه‌جا به یکباره (Everything Everywhere All at Once)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: دانیل کوان . دانیل شاینرت
  • سال انتشار: ۲۰۲۲
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰

فیلم «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» اثری بسیار موفق از سوی منتقدین بود‌ که در نود و پنجمین دوره جوایز اسکار توانست جایزه‌ی بهترین کارگردانی را دریافت کند. این فیلم عجیب و غریب، اثری هوشمندانه و ساختارشکن است که تمامی عناصر موجود در گونه‌های کمدی، درام، علمی-تخیلی، اکشن و هنرهای رزمی را بایکدیگر تلفیق کرد و درنهایت با نگاهی مدرن و پست‌مدرنیستی از ویژگی‌های سینمای متامدرن برای پیش‌برد روایت و موقعیت‌ داستان چندوجهی خود استفاده نمود.

داستان «همه‌چیز همه‌جا به یکباره» پیرامون تلاش‌های یک مهاجر چینی است که سعی می‌کند از طریق جهان‌های موازی و ارتباط با نسخه‌های دیگر خود جهان را ازاتفاقات پیش‌آمده نجات دهد. این فیلم متامدرنی طیف وسیعی از ویژگی‌های‌ ارزشمندی مانند داستان خلاقانه، مضامین مهم و بازی‌های بی‌نقص را در خود جای داده است. طراحی سکانس‌های مبارزات فراتر از باور هر مخاطبی است که قطعا تلاش‌های میشل یئو در این امر بی‌تاثیر نبوده است.

۴. ببر خیزان، اژدهای پنهان (Crouching Tiger, Hidden Dragon)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: آنگ لی
  • سال انتشار: ۲۰۰۰
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰

درمیان آثار انگ لی فیلمساز مشهور چینی، فیلم شاهکار «ببر خیزان، اژدهای پنهان» قطعا یکی از بهترین و محبوب‌ترین کار‌های او به حساب می‌آید که در ژانر هنرهای رزمی و درام ساخته شده است. بزرگترین ویژگی‌ این فیلم نگاه متمایزی است که انگ لی به گونه‌ی هنرهای رزمی داشته که همین برخورد جدید آن را به یک اثر ماندگار تبدیل کرده است.

علاوه بر این خط روایی جذاب و جلوه‌های بصری چشم‌گیر با تکیه بر مضمون گیرای فیلم، باعث شده که «ببر خیزان، اژدهای پنهان» همچنان به عنوان یک اثر شاخص در این ژانر باقی بماند. روایت داستان فیلم بر تعقیب و گریز برای یافتن یک شمشیر دزدیده شده تمرکز دارد و مملو از صحنه‌های مبارزه میان دو شخصیت اصلی با بازی درخشان میشل یئو و جانگ زئی است.

۳. نشانی از ذن (A Touch of Zen)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: کینگ هو
  • سال انتشار: ۱۹۷۱
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰

فیلم «نشانی از ذن» نقطه‌ی اوج ژانر هنرهای رزمی است و از آن به عنوان اثری بی‌عیب و نقص یاد می‌شود. این فیلم توانست مورد توجه منتقدان و سینمادوستان بسیاری قرار بگیرد که البته با وجود سکانس‌های اکشن بی‌نظیر، داستان جذاب و قهرمانی قوی و باهوش این موفقیت بزرگ چندان بیراه نیست.

داستان «نشانی از ذن» درباره‌ی دختری جوان است که از قاتل خانواده‌ی خود مدام فرار می‌کند. بعدها دوستی‌‌اش با یک نقاش اتفاقات خوبی را برای او رقم می‌زند.

۲. بیل را بکش (Kill Bill)

هنرهای رزمی

  • کارگردان: کوئنتین تارانتینو
  • سال انتشار: ۲۰۰۳
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰

حتی اگر فیلم «بیل را بکش» را ندیده‌ باشید، قطعا بارها نام آن را شنیده‌اید. این شاهکار سینمایی، ساخته‌ی کوئنتین تارانتینو به جرات یکی از بهترین فیلم‌های هنرهای رزمی با قهرمان اصلی زن است. بدون شک کارگردانی استادانه و استفاده‌ی چشم‌گیر از عناصر بصری درکنار شخصیت عروس با نقش‌آفرینی تحسین‌برانگیز اوما تورمن که به ماندگارترین کاراکتر زن در جهان سینما تبدیل شد، قطعا ویژگی‌هایی هستند که فیلم تارانتینو را نسبت به دیگر آثار این ژانر متمایز می‌کند.

درحالی که بئاتریکس اتفاقات ناگوار و دلخراش زیادی را پشت سر گذرانده، اما درتمام فیلم رفتاری آرام و محکم از او می‌بینیم که این شخصیت‌پردازی تاابد قابل ستایش خواهد بود. «بیل را بکش» یکی از وحشیانه‌ترین و سادیستی‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما است. روایت داستان متمرکز بر شخصیتی است که می‌خواهد انتقام خود را از مردی بگیرد که درگذشته قصد کشتن او را باوجود بارداری‌اش داشته است.

۱. لیدی اسنوبلاد (Lady Snowblood)

Lady Snowblood

  • کارگردان: توشیا فوجیتا
  • سال انتشار: ۱۹۷۳
  • امتیاز سایت IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

«لیدی اسنوبلاد» ساخته‌ی توشیا فوجیتا کارگردان شهیر ژاپنی و براساس مجموعه مانگایی به همین نام است. این اثر بدون اجتناب از نمایش خشونت، داستان شخصیت یوکی را روایت می‌کند که پس از تجاوز به مادر و همچنین قتل برادر ناتنی‌اش در پی انتقام گرفتن از افرادی است که باعث این اتفاق‌های ناگوار بودند.

خط روایی فیلم خارج از ترتیب و قواعد زمانی مشخص پیش می‌رود و بین رویدادهای حال و گذشته مدام در حرکت است. جلوه‌های بصری چشم‌گیر، داستان پرکشش و نمایشی از بی‌باکی‌های زن جنگجوای علتی شد تا «لیدی اسنوبلاد» الهام‌بخش طرح اولیه‌ی فیلم‌ «بیل را بکش» برای کوئنتین تارانتینو باشد.

منبع: Collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X