۳۰ سریال فانتزی برتر تمام دوران

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴۳ دقیقه
سریال فانتزی

رابطه‌ی میان صنعت سریال سازی و المان‌های فانتزی، رابطه عجیب و غریبی است و در گذشته‌ای نه چندان دور بسیاری از مخاطبان پروپاقرص تلویزیون سریال فانتزی را مناسب قشر نوجوان و جوان جامعه می‌دانستند و به جز حمله‌ی خون‌آشام‌ها و صف‌آرایی انواع و اقسام موجودات عجیب و چندش‌آور تقریبا چیزی دیگری در این آثار نمی‌دیدند.

این ماجرا ادامه داشت و سریال‌ها فانتزی مخاطبان محدود و خاصی داشتند تا اینکه HBO با ساخت «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) به‌عنوان یکی از برترین سریال‌های تاریخ، نه تنها ژانر فانتزی را احیا کرد بلکه توجه اقشار مختلف مردم را به جذابیت‌های این ژانر جلب کرد.

از آن زمان تا به حال نه تنها علاقه‌ی زیادی برای تماشای سریال‌های فانتزی میان مخاطبان به وجود آمد بلکه توجه‌ها به آثار مهجورتری که در سال‌های نه چندان دور ساخته شده بودند هم جلب شد. در این مطلب درباره ۳۰ سریال فانتزی برتر تاریخ صحبت می‌کنیم. برای محدود کردن انتخاب‌ها از بسیاری از کمیک‌های ابرقهرمانی چشم‌پوشی کردیم و می‌توانید سراغ آن‌ها را در مقالات مربوط به سریال‌های علمی تخیلی بگیرید.

* توجه: گزینه‌های این فهرست بر اساس بالاترین امتیاز IMDb مرتب شدند.

۱- بازی تاج و تخت (Game of Thrones)

بازی تاج و تخت

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۱- ۲۰۱۹
  • تعداد فصول: ۸
  • سازندگان: دیوید بنیاف، دی. بی. وایس
  • بازیگران: پیتر دینکلیج، نیکولای کاستر- والدو، لینا هیدی، امیلیا کلارک، کیت هرینگتون، چارلز دنس، جک گلیسون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۹٫۲ از ۱۰

ده سال از پخش اولین قسمت بازی تاج و تخت می‌گذرد و هنوز هم جزء محبوب‌ترین سریال‌های فانتزی دنیا است و حتی پایان‌بندی افتضاح هم نتوانست این جایگاه را از آن بگیرد.

بدون شک بازی تاج و تخت در دوران انتشارش پادشاه بلامنازع ژانر فانتزی بود و با بودجه‌ی عظیم، خط روایی پرپیچ‌وخم و فضای تاریک و فانتزی‌اش استانداردهای جدیدی را در صنعت سریال سازی تعریف کرد و موفق شد طرفداران سفت‌وسخت سینما که با دنیای سریال‌ها قهر بودند و آن‌ها را فقط آثار سرگرم‌کننده‌ای می‌دانستند را با تلویزیون و بعدتر پلتفرم‌های اینترنتی آشتی دهد.

این سریال فانتزی از یکی از معروف‌ترین کتاب‌های علمی-تخیلی دنیا یعنی مجموعه‌ی ترانه‌ی یخ و آتش اثر جرج آر. آر. مارتین اقتباس شده و ماجرای قاره‌ی خیالی به نام وستروس را روایت می‌کند که از هفت اقلیم مختلف و منطقه‌ای وسیع در شمال تشکیل شده که به دلیل شرایط جغرافیایی خاص تقریبا خالی از سکنه است. هر اقلیم توسط یک خاندان بزرگ اداره می‌شود و در فصول مختلف شاهد درگیری این خاندان‌ها برای تصاحب تاج و تخت و فرمانروایی بر دیگران هستیم.

فصول اول بازی تاج و تخت را می‌توان از کم‌نقص‌ترین سریال‌های دنیا دانست با این وجود سازندگان در فصول آخر تصمیم گرفتند منتظر تکمیل شدن کتاب‌های نغمه‌ی آتش و یخ نمانند و در عوض به صورت مستقل داستان را پیش ببرند که همین تصمیم عجولانه منجر به سقوط ناگهانی بازی تاج و تخت شد و اوج این فاجعه در فصل هشتم رقم خورد! با این وجود اگر از فصل آخر فاکتور بگیریم فصول ابتدایی این سریال فانتزی به اندازه‌ای جذاب است که شایسته‌ی چندین و چند مرتبه بازبینی است.

از هرچه بگذریم سخن شخصیت‌های جذاب و کاریزماتیک بازی تاج و تخت خوش‌تر است. بسیاری از آن‌ها برای همیشه در حافظه‌ی مخاطبان سریال حک شدند و حتی بعضی از دیالوگ‌هایشان فارغ از زبان مشترک به فرهنگ‌عامه راه پیدا کرد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به شعار معروف استارک ها «زمستان در راه است» (winter is coming) اشاره کرد.شخصیت‌هایی مثل جان اسنو، سرسی و جیمی لنیستر، دنریس تارگرین و تیریون لنیستر برای همیشه در گوشه‌ای از قلبمان جا خوش کردند و اگر با خودمان صادق باشیم هنوز هم گاهی دلمان برایشان تنگ می‌شود.

دوست داران بازی تاج و تخت در سراسر دنیا به اندازه‌ای است که HBO فرصت طلایی جذب دوباره‌ی آن‌ها را از دست نداد و با اسپین آفی به نام «خاندان اژدها» (The House of the Dragon) در سال ۲۰۲۲ بازمی‌گردد. داستان این اسپین آف ۳۰۰ سال قبل از سریال اصلی است و قدرت گرفتن خاندان تارگرین را روایت می‌کند.

۲- منطقه‌ی نیمه‌روشن (The Twilight Zone)

منطقه‌ی نیمه‌روشن

  • سال‌های انتشار: ۱۹۵۹- ۱۹۶۴
  • تعداد فصول: ۵
  • سازنده: راد سرلینگ
  • بازیگران: جوان بلوندل، آن بلایت، جک ایلام، باستر کیتون، بورگس مریدیت
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۹ از ۱۰

بدون شک منطقه‌ی نیمه‌روشن به‌عنوان یکی از بهترین سریال‌های کلاسیک فانتزی، الهام‌بخش بسیاری از آثار این فهرست بوده و با تلفیق هیجان، تعلیق، وحشت و عناصر فانتزی در هر قسمت دیدگاه‌های اخلاقی منحصربه‌فرد و پیچیده‌ای را ارائه می‌دهد.

منطقه‌ی نیمه‌روشن یک مجموعه‌ی آنتولوژی است که در هر قسمت آن داستان مستقلی روایت می‌شود و به جز بعضی از بازیگران که در بیش‌تر قسمت‌ها ثابت هستند، ارتباط خاصی میان بخش‌های مختلف وجود ندارد. سریال روایتگر داستان‌های علمی-تخیلی و عموما ترسناکی است که با عناصر فانتزی گره خوردند.

این مجموعه‌ی آنتولوژی سبک و ژانر واحدی را دنبال نمی‌کند و لحن آن در هر قسمت از تراژدی و کمدی تا رئال و فانتزی متغیر است. به همین دلیل هم مخاطب پیش از تماشای هر قسمت هیچ ایده‌ای درباره‌ی آن ندارد و داستان سریال برایش تازه و هیجان‌انگیز است .

علاوه بر راد سرلینگ بزرگ نویسنده‌های معروفی مثل ری بردبری و ریچارد ماتسون هم روی فیلم‌نامه‌ی منطقه‌ی نیمه‌روشن کار کردند که نتیجه آن خلق سریال فانتزی درجه یکی است که به مضامین مهم آن دوران توجه ویژه‌ای نشان داد؛ از جنگ هسته‌ای گرفته تا تسلط موجودات فضایی بر گونه‌های انسانی. بسیاری از این مضامین با وجود گذشت بیش از پنجاه سال کهنه و قدیمی به نظر نمی‌رسند و دغدغه‌ی جوامع امروزی هم هستند.

منطقه‌ی نیمه‌روشن با وجود اینکه از آثار پیشرو دوران خودش است، در مقایسه با بسیاری از سریال‌های فانتزی امروزی پرزرق‌وبرق نیست و جلوه‌های ویژه‌ی عجیب‌وغریبی ندارد اما اگر طرفدار سریال‌های کلاسیک با عناصر فانتزی باشید حتما از تماشای آن لذت خواهید برد.

۳- توئین پیکس (Twin Peaks)

توئین پیکس

  • سال‌های انتشار: ۱۹۹۰- ۲۰۱۷
  • سازندگان: دیوید لینچ، مارک فراست
  • بازیگران: کایل مک لاکن، مایکل اونتاکین، میدشن ایمیک، دینا اشبروک، ریچارد بیمر، جوآن چن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۸ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۸ از ۱۰

توئین پیکس ممکن است در نگاه اول در دسته‌ی فیلم‌های فانتزی قرار نگیرد اما با نگاه دقیق‌تری به این شاهکار دیوید لینچ عناصر فانتزی بسیاری را پیدا می‌کنید که با ظرافت تمام در کنار هم قرار گرفتند و فیلمی رازآلود با فضایی تاریک و تا اندازه‌ای موهوم را به وجود آورده است.

بعد از پیدا شدن جسد یک دختر جوان در شهر آرام و دورافتاده‌ی توئین پیکس، پلیس به این نتیجه می‌رسد که این جنایت به قتلی که یک سال قبل در شهر دیگری رخ داده بود مرتبط است و احتمالا با یک قاتل زنجیره‌ای سروکار دارند، به همین منظور یک مامور خبره‌ی FBI به نام دیل کوپر برای حل این معما وارد توئین پیکس می‌شود و حوادث عجیب‌وغریبی دیگری را کشف می‌کند که تا اندازه‌ای جنبه‌ی متافیزیکی دارند.

توئین پیکس در دوره‌ی خودش یک اثر پیشرو به حساب می‌آمد و بسیاری از آثار جنایی و فانتزی امروز مدیون استانداردهایی هستند که این سریال ایجاد کرد. دیوید لینچ در توئین پیکس از روایت‌های خطی رایج و خلق شخصیت‌های دوست‌داشتنی فاصله گرفت و به جای تمرکز روی یک کلیت منسجم به لحظات فردی و گسترش شخصیت‌ها پرداخت. البته این شیوه‌ی روایت در بسیاری از لحظات مخاطب را گیج و مبهوت می‌کند اما در نهایت به یک داستان شگفت‌انگیز و منسجم می‌رسد که از تک‌تک لحظات آن لذت خواهید برد و ترجیح می‌دهید بارها و بارها تماشایش کنید.

قتل لورا پالمر نکته‌ی کلیدی داستان است اما در حقیقت این تمرکز بر شخصیت‌پردازی شهروندان و تعاملاتشان است که داستان را پیش می‌برد. دیل کوپر کارآگاه خاصی است که با تکیه بر رویاهای ماوراءالطبیعه‌اش به دنبال حل معما است و همین عامل هم او را به یکی از ماندگارترین کارآگاه‌های سریالی تبدیل می‌کند.

جالب است بدانید فصل سوم توئین پیکس با یک وقفه‌ی ۲۵ ساله در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و با حفظ کیفیت فصل‌های قبل مخاطبان پروپاقرص ژانر جنایی و فانتزی را با یک اثر درجه یک و شوکه کننده روبه‌رو کرد.

۴- چیزهای عجیب (Stranger Things)

چیزهای عجیب

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۶ تاکنون
  • تعداد فصول: ۳
  • سازندگان: برادران دافر
  • بازیگران: وینونا رایدر، دیوید هاربر، فین ولفهارد، میلی بابی براون، گیتن ماترازو، کلیپ مک‌ لاگین، چارلی هیتون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۷ از ۱۰

چیزهای عجیب یکی از محبوب‌ترین سریال‌های فانتزی و علمی-تخیلی نتفلیکس است که با واکنش‌های به شدت مثبت منتقدان و مخاطبان مواجه شد و تا به حال برنده‌ی جوایز سینمایی معتبری از جمله گلدن گلوب و امی در رشته‌های مختلف شده است.

ماجرای این سریال با گم شدن یک پسر نوجوان آغاز می‌شود. والدین و دوستانش برای پیدا کردن او و حل معمای ربایش جستجوهای خود را در شهر آغاز می‌کنند. آن‌ها در حین تحقیقات متوجه می‌شوند ماجرا یک گم شدن ساده نیست و پای دولت و نیروهای ماورالطبیعه هم در میان است.

برادران دافر چیزهای عجیب را با الهام از فرهنگ‌عامه‌ی دهه‌ی هشتاد و بسیاری از فیلم‌ها، کتاب‌ها و موسیقی‌های آن دوران ساخته‌اند. بنا بر گفته‌ی آن‌ها این سریال فانتزی وام‌دار آثار استیون اسپیلبرگ، جان کارپنتر و رمان‌های استیون کینگ افسانه‌ای است و از بازی‌های ویدیویی و انیمه‌های آن دوران هم الهام گرفته‌اند.

البته این گرته‌برداری به شکل ظریفی انجام‌شده و ارجاعات سینمایی بی‌شمار سریال به فرهنگ‌عامه‌ی دهه‌ی هشتاد به‌شدت جذاب و دوست‌داشتنی از آب درآمده و اگر به آثار هنری آن دوران علاقه‌مند باشید حتما از تماشای چیزهای عجیب لذت خواهید برد

این سریال پس از استقبال فوق‌العاده از فصل سوم، از سوی نتفلیکس برای یک فصل دیگر هم تمدید شد که احتمالا به‌زودی منتشر می‌شود. اگر طرفدار ماجراهای پیچیده و ترسناک در دنیاهای موازی هستید، عاشق چیزهای عجیب می‌شوید و با پایان آن خلائی را در وجودتان احساس می‌کنید که بعید است حالا حالاها با سریال‌های دیگر پر شود.

۵- سوپرنچرال (Supernatural)

سوپرنچرال

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۵- ۲۰۲۰
  • تعداد فصول: ۱۵
  • سازنده: اریک کریپک
  • بازیگران: جرد پادالکی، جنسن اکلس، جیم بیور، میشا کالینز، مارک شپرد، الکساندر کالورت، مارک پلگرینو
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۴ از ۱۰

همه‌ی گزینه‌های این فهرست در نوع خودشان منحصربه‌فرد هستند و جزء برترین سریال‌های فانتزی به شمار می‌روند اما عمر هیچ کدام از آن‌ها به اندازه‌ی سوپرنچرال نیست و همین مورد هم نشان از علاقه‌ی مخاطبان به داستان سرراست و هیجان‌انگیز برادران وینچستر دارد.

بخشی از عمر طولانی و نزدیک به دوازده‌ساله‌ی سوپرنچرال به ماهیت ساده و در عین حال مبتنی بر شخصیت‌هایش مربوط می‌شود؛ ماجرا درباره‌ی دو برادر به نام‌های دین و سام وینچستر است که با وجود تمام تلاش‌هایشان برای زندگی عادی از جایی به بعد مجبور می‌شوند شغل آبا و اجدادی‌شان که شکار هیولاهای عجیب و غریب با نیروهای ماورالطبیعه است را ادامه دهند. آن‌ها در هر فصل به نقاط مختلف آمریکا سفر می‌کنند و با چالش‌های تازه‌ای برای مقابله با نیروهای پلید مواجه می‌شوند.

جالب است بدانید بخش زیادی از هیولاهای سوپرنچرال از داستان‌های فولکلور و مذهبی الهام گرفته شده‌اند و سازندگان با پرداخت مدرن آن‌ها بیش از یک دهه مخاطبان زیادی را در سراسر دنیا با این داستان‌ها همراه کردند.

سوپرنچرال یکی از سریال‌های فانتزی است که در ایران هم طرفداران زیادی دارد و تقریبا بعید است طرفداران ژانر فانتزی و علمی-تخیلی یک قسمت آن را ندیده باشند. در هر صورت این سریال با وجود داستان ساده و قابل پیش‌بینی‌اش، عناصر مختلف ژانر فانتزی و ترسناک را به شکلی هنرمندانه کنار هم قرار داده و مخاطب از تماشای هر قسمت آن احساس رضایت می‌کند.

۶- غریبه (Outlander)

غریبه

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۴ تاکنون
  • تعداد فصول: ۶
  • سازنده: رونالد مور
  • بازیگران: کترینا بلف، سم هیوین، گراهام مک تاویش، توبیاس منزیس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۴ از ۱۰

سریال تماشایی غریبه را در درجه‌ی اول می‌توان یک عاشقانه‌ی تاریخی دانست که در بستر جنگ جهانی دوم و قیام یعقوبی روایت می‌شود اما فاکتور سفر در زمان آن را به یک اثر فانتزی درجه یک تبدیل می‌کند که طرفداران این ژانر را هم راضی می‌کند. البته ابعاد فانتزی غریبه به شدت سایر گزینه‌های این فهرست نیست و در هر دو زمان شاهد اتفاقات واقعی هستیم که در تاریخ به وقوع پیوستند.

با پایان جنگ جهانی دوم پرستاری به نام کلیر (کترینا بلف) و همسرش فرانک (توبیاس منزیس)، جاسوس سابق MI6 به شهر تاریخی اینورنس در اسکاتلند سفر می‌کنند اما این ماه عسل به‌خوبی برنامه‌هایشان پیش نمی‌رود و کلیر به صورت ناگهانی در زمان سفر می‌کند و به سال ۱۷۴۳ و بحبوحه‌ی قیام یعقوبی سفر می‌کند. او باید از مهارت پرستاری‌اش برای زنده ماندن در این جهان خشن استفاده و از سوی دیگر سعی کند هرچه زودتر به زمان حال و زندگی عادی‌اش بازگردد.

غریبه با تلفیق عناصر فانتزی مثل سفر در زمان با ماجراهای تاریخی و عاشقانه به یکی از محبوب‌ترین سریال‌های شبکه‌ی استارز تبدیل شد و در طول هفت سال مخاطبان پروپاقرصی را به خود جذب کرد. این سریال فانتزی برای فصل شش و هفت هم تمدید شد و فصل ششم آن قرار است به‌زودی پخش شود.

۷- گمشده (Lost)

گمشده

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۴- ۲۰۱۰
  • سازندگان: جفری لیبر، جی. جی. آبرامز و دیمون لیندلوف
  • بازیگران: متیو فاکس، مایکل امرسون، جاش هالووی، نوین اندروز، تری اوکوئین، هنری یان کوسیک
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۳ از ۱۰

گمشده در نوع خودش یکی از طولانی‌ترین سریال‌های تاریخ است و رکوردهای بسیاری را هم جابه‌جا کرد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به ۴۸۰ نامزدی در جوایز سینمایی مختلف، قرارگیری در فهرست ۲۵۰ سریال برتر IMDb و قرارگیری در فهرست ۱۰ سریال برتر آمریکا از دید منتقدان اشاره کرد. البته طولانی شدن بیش از اندازه‌ی آن باعث شد سازندگان در فصول آخر نتوانند قصه را آن‌طور که باید و شاید جمع کنند و پایان عجیبی را رقم زدند که با گذشت بیش از یک دهه هنوز هم محل بحث است.

یک هواپیمای مسافربری در جنوب اقیانوس آرام سقوط می‌کند و بازماندگان خود را به جزیره‌ای متروک می‌رسانند اما کم‌کم متوجه می‌شوند افراد دیگری هم در این جزیره زندگی می‌کنند و شرایط اسفناک‌تر از چیزی است که فکرش را می‌کردند.

یکی از نکات جذاب گمشده این است که مخاطب از طریق فلاش‌بک و فلاش فوروارد به زمان‌های مختلف سفر می‌کند و با ابعاد پیچیده و بعضا تاریک شخصیت‌ها آشنا می‌شود. این روایت غیرخطی گمشده را به سریالی پیچیده و البته تماشایی‌تر از چیزی که فکرش را می‌کنید، تبدیل کرده و همین عامل باعث می‌شود نتوانید از تماشای آن دست بردارید و مصرانه پیگیر ماجراها باشید.

گمشده علاوه بر اینکه سریال فانتزی درجه یکی است، استانداردهای تازه‌ای را در صنعت سریال سازی تعریف کرد و مخاطبان پس از آن حاضر نبودند هر اثر دم‌دستی را تماشا کنند؛ بنابراین به تبع آن آثار درجه یک دیگری هم پدید آمد.

۸- بازماندگان (The Leftovers)

بازماندگان

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۴- ۲۰۱۷
  • تعداد فصول: ۳
  • سازندگان: دیمون لیندلوف، تام پروتا
  • بازیگران: جاستین ثرو، ایمی برنمن، کری کون، کریستوفر اکلستون، لیو تایلر، آماندو وارن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۳ از ۱۰

سه سال قبل %۲ از جمعیت کره‌ی زمین (۱۴۰ میلیون نفر) به صورت ناگهانی و بدون هیچ دلیل مشخصی ناپدید می‌شوند. با این اوصاف بسیاری از بازماندگان دچار فروپاشی عصبی می‌شوند و به هر چیزی که اعتقاد داشتند شک می‌کنند. سوال های زیادی که درباره‌ی این کوچ ناگهانی وجود دارد آن‌قدر بزرگ است که انسان‌های باقی‌مانده احساس می‌کنند به حال خود رها شدند و فرقه‌ها و ایدئولوژی‌های جدیدی به وجود می‌آید؛ از کفن‌پوشانی که در حال عجز و ناله‌ی مدام هستند و به نظاره‌ی پایان دنیا نشستند تا انسان‌هایی که دیگر به هیچ خط قرمزی پایبند نیستند.

پاراگراف بالا خلاصه‌ی کوتاهی از آن چیزی بود که در بازماندگان اتفاق می‌افتد و ما در کنار شخصیت‌های اصلی برای کشف این معما قرار می‌گیریم و شرایط ناامیدکننده و اسفناک و البته عجیب را با پوست و گوشتمان تجربه می‌کنیم.

بازماندگان از فصل اول طوفانی آغاز می‌شود اما برعکس بسیاری از سریال‌های فانتزی که بهترین عملکرد را در فصل اول دارند، در این جا با پیشرفت داستان با شخصیت‌های اصلی آشنا می‌شویم و کم‌کم می‌توانیم خودمان را یکی از آن‌ها احساس کنیم و پابه‌پایشان برای حل معما تلاش کنیم.

بازماندگان برای افرادی که دنبال یک سریال فانتزی با تم آخرالزمانی و تا اندازه‌ای تاریک هستند، گزینه‌ی بسیار مناسبی است.

۹- ناجورها (Misfits)

ناجورها

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۹- ۲۰۱۳
  • تعداد فصول: ۵
  • سازنده: هاوارد اورمن
  • بازیگران: ایوان ریان، جو گیلگان، ناتان استیورات-جارت
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۲ از ۱۰

فانتزی و کمدی دو ژانری نیستند که به صورت رایج در کنار هم قرار بگیرند اما هاوارد اورمن با ساخت ناجورها ثابت کرد که اتفاقا نتیجه تلفیق تماشایی و دوست‌داشتنی از آب درمی‌آید.

ماجرای این سریال فانتزی درباره‌ی یک گروه پنج نفره از جوانان بزهکار است که به‌عنوان مجازات مجبور به کار در سرویس خدمات اجتماعی می‌شوند. وظیفه‌ی آن‌ها تمیز کردن یک ساختمان قدیمی و بزرگ است. همه چیز روال عادی خود را طی می‌کند تا اینکه اعضای گروه در اثر اصابت رعد برق قدرت‌های فراطبیعی عجیب‌وغریبی پیدا می‌کنند.

ناجورها کمدی سیاهی است که با بهره‌گیری از المان‌های فانتزی، دیالوگ‌های درخشان و تعلیق مناسب به اثر متفاوتی تبدیل می‌شود که طرفداران ژانرهای علمی-تخیلی و فانتزی را حسابی سرحال می‌کند.

۱۰- پنی دردفول (Penny Dreadful)

سریال فانتزی پنی دردفول

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۴- ۲۰۱۶
  • تعداد فصول: ۳
  • سازنده: جان لوگان
  • بازیگران: ریو کارنی، تیموتی دالتون، اوا گرین، جاش هارتنت، روری کینیار، بیلی پایپر، دنی اسپینی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۲ از ۱۰

یکی از اساسی‌ترین مشکلات هر نویسنده‌ای ترجمه‌ی عنوان این سریال جذاب است و از آنجایی که نمی‌توان معادل فارسی رایجی برایش پیدا کرد، ترجیح می‌دهم از همان واژه‌ی انگلیسی استفاده کنم اما برای این که از عنوان آن می‌توان به حال و هوای عجیب‌وغریبش پی برد، اجازه بدهید پیش از هر چیز درباره‌ی واژه‌ی پنی دردفول توضیح کوتاهی بدهم.

پنی دردفول داستان‌های ترسناک بی‌کیفیتی هستند که به نوعی برای مردم عامه نوشته و در گذشته روی کاغذهای ارزانی چاپ می‌شدند و به فروش می‌رسیدند. بسیاری از این داستان‌ها پایه و اساس تخیلی داشتند و تنها کارکرد مثبتشان ایجاد هیجان بود. ماجراهای خون‌آشام‌ها، گرگینه ها و قاتل‌های سریالی بی‌رحم از پرطرفدارترین پنی دردفول ها بود.

بعد از تماشای قسمت اول متوجه می‌شوید که این مقدمه و نامی که برای آن انتخاب کردند ارتباط مستقیمی با حال و هوای سریال دارد. جان لوگان بعضی از معروف‌ترین شخصیت‌های ترسناک ادبیات کلاسیک را بدون توجه به هماهنگی‌اشان کنار هم جمع کرده و داستان ترسناک عجیب‌وغریبی را روایت می‌کند.

ماجرا با ناپدید شدن یک دختر جوان آغاز می‌شود پدرش تصمیم می‌گیرد برای آزاد کردن او از چنگال یک هیولای ترسناک، گروه عجیب‌وغریبی را کنار هم جمع کند. از جمله اعضای این گروه می‌توان به دوریان گری شخصیت مشهور رمان «تصویر دوریان گری» (The Picture of Dorian Gray) شاهکار اسکار وایلد، دکتر ویکتور فرانکشتاین و مخلوق ترسناکش اشاره کرد!

پنی دردفول در اصل اثر ترسناکی است اما اتحاد شخصیت‌های کلاسیک معروف برای از بین بردن هیولاهایی که در کوچه و خیابان‌های لندن ویکتوریایی این طرف و آن طرف می‌روند، آن را به یکی از متفاوت‌ترین سریال‌های فانتزی چند سال اخیر تبدیل کرده است که البته آن‌طور که باید و شاید دیده نشده و بسیار مهجور است.

در نهایت تماشای پنی دردفول به طرفداران پروپاقرص داستان‌های کلاسیکِ ترسناک پیشنهاد می‌شود و شاید تنها جایی باشد که شانس تماشای شخصیت‌های معروفی مثل فرانکشتاین و دوریان گری را در کنار هم داشته باشید.

۱۱- اصیل‌ها (The Originals)

اصیل‌ها

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۳- ۲۰۱۸
  • تعداد فصول: ۵
  • سازنده: جولی پلک
  • بازیگران: جوزف مورگان، دنیل گیلیز، کلر هولت، فیبی تانکین، چارلز مایکل دیویس، لیه پایپس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۲ از ۱۰

بعد از موفقیت چشم‌گیر سریال خاطرات خون‌آشام، اصیل‌ها به‌عنوان اسپین آف این سریال فانتزی روی آنتن شبکه‌ی CW رفت؛ بنابراین اگر طرفدار خاطرات خون‌آشام هستید، شک نکنید که باید اصیل را هم در برنامه‌تان قرار دهید.

داستان درباره‌ی ربکا، کلاوس و الایژا فرزندان خانواده‌ی مایکلسون است. اعضای این خانواده‌ی اصیل به‌عنوان اولین خون‌آشام‌های کره‌ی زمین شناخته می‌شوند. حالا بازماندگان مایکلسون به شهر آبا و اجدادی‌شان نیواورلئان بازگشتند اما این شهر از دوره امپراتوری خاندان مایکلسون تا به حال تغییرات زیادی کرده و گرگینه‌ها، خون‌آشام‌ها و جادوگران با یکدیگر درگیری‌های زیادی دارند و با ورود اعضای این خانواده جنگ بزرگ‌تری شکل می‌گیرد.

در این گیر و دار یکی از اعضای خانواده قصد دارد یک دورگه‌ی گرگینه-خون‌آشام و جادوگر را به دام بیندازد تا قدرت زیادی را برایشان به ارمغان بیاورد.

اصیل‌ها شاید بهترین سریال خون‌آشامی چند سال اخیر نباشد و آثاری مثل خون حقیقی و خاطرات خون‌آشام از آن پیشی می‌گیرند اما با ترکیب عناصر درام، فانتزی و ترسناک داستان پیچیده و قابل‌قبولی را خلق کرده که تماشای آن خالی از لطف نیست و طرفداران این ژانر را راضی نگه می‌دارد.

۱۲- بافی قاتل خون‌آشام‌ها (Buffy the Vampire Slayer)

بافی قاتل خون‌آشام‌ها

  • سال‌های انتشار: ۱۹۹۷- ۲۰۰۳
  • تعداد فصول: ۷
  • سازنده: جاس ویدون
  • بازیگران: سارا میشل گلر، نیکلاس برندن، آلیسون هانیگان، کاریزما کارپنتر، آنتونی استوارت هد، دیوید بورناز
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۲ از ۱۰

بافی قاتل خون‌آشام‌ها در سال ۱۹۹۷ از شبکه‌ی WB منتشر شد و در آن دوران هیچ کس فکر نمی‌کرد که به این شهرت برسد اما خیلی زود به یکی از برترین سریال‌های فانتزی خون‌آشامی تبدیل شد و با وجود گذشت بیش از بیست سال هنوز هم در ذهن طرفدارانش زنده است.

ماجرا درباره‌ی دختر جوانی به نام بافی است که به‌عنوان آخرین بازمانده از نسل خون‌آشام کش ها برای قلع‌وقمع هیولاها و خون‌آشام‌هایی که دنیا را ناامن کردند، فراخوانده می‌شود.

با نگاهی به چند قسمت اولی بافی قاتل خون‌آشام‌ها به این نتیجه می‌رسیم که با یک فانتزی احمقانه با شخصیت‌های نوجوان کم‌عمق سروکار داریم اما اگر اندکی صبوری کنید با تغییرات شگفت‌انگیزی روبه‌رو می‌شوید. نقطه‌ی قوت این سریال توسعه‌ی طولانی‌مدت آن است و به خاطر همین هم هرچه داستان پیش می‌رود، خطوط روایی پیچیده‌تر و شخصیت‌ها عمیق‌تر می‌شوند و از حالت تک‌بعدی فاصله می‌گیرند.

بافی به‌عنوان شخصیت اصلی داستان آموزش‌های ویژه‌ای می‌بیند و هم زمان با بالغ شدن از یک دختربچه‌ی دست و پا چلفتی به یک قاتل تمام‌عیار و کار درست تبدیل می‌شود. بافی از قهرمانان بلوند احمق و کم‌هوش که در آن زمان بسیار رایج بودند فاصله‌ی قابل‌توجهی می‌گیرد و قهرمان زن قدرتمندی را خلق می‌کند که با وجود سرگرم‌کننده بودن می‌تواند حرکات دشمنانش را پیش‌بینی کند و درست‌ترین کار ممکن را انجام دهد.

۱۳- ویچر (The Witcher)

سریال فانتزی ویچر

  • سال انتشار: ۲۰۱۹ تاکنون
  • تعداد فصول: ۱
  • سازنده: لورن اشمیت هیسریچ
  • بازیگران: هنری کویل، آنیا چالاترا، فریا آلن، ی آنا بورینگ، جودی می، آنا شافر
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۲ از ۱۰

بعد از اینکه HBO با بازی تاج و تخت موفقیت رویایی را تجربه کرد نتفلیکس تصمیم گرفت یکی از معروف‌ترین داستان‌های فانتزی دنیا را هدف قرار دهد و سریالی بسازد که علاوه بر مخاطبان پروپاقرص سریال‌های فانتزی و علمی-تخیلی، گیمرها را هم به خود جذب کند.

ویچر از کتابی به همین نام اثر نویسنده‌ی لهستانی آندژی ساپکوفسکی اقتباس شده که پیش‌تر کمیک بوک ها و بازی ویدیویی معروفی هم از آن ساخته شده بود. البته بازی ویدیویی ویچر از کتاب آن پرطرفدارتر است و به همین خاطر گیمرهای زیادی در انتظار آن بودند. ماجرا در دنیایی خیالی می‌گذرد و روایتگر زندگی یک شکارچی اژدها یا ویچر به نام گرالت ریویایی (هنری کویل) است که انواع و اقسام اژدها و اهریمن را مناطق مختلف از بین می‌برد.

ویچر در قسمت‌های اول با نظرات متفاوتی رو‌به‌رو شد؛ عده‌ای از منتقدان سریال را تحسین کردند و عده‌ای هم آن را در حد و اندازه کتاب و بازی ویدیویی ندانستند اما با گذشت زمان و بسط داستان در قسمت‌های پایانی، به اثر خوش‌ساختی تبدیل شد و طبق پیش‌بینی‌ها می‌تواند در فصول بعدی بهتر و موثرتر عمل کند.

فصل دوم ویچر در چند ماه آینده منتشر خواهد شد و باید منتظر بمانیم و ببینیم که داستان‌های این شکارچی مو نقره‌ای می‌تواند نظر مخالفان را برگرداند و به سریال فانتزی بهتری تبدیل شود یا نه؟

البته حضور سوپرمن مشهور DC، هنری کویل به‌عنوان نقش اول یک سریال فانتزی بسیار حاشیه‌ساز شد اما کویل حداقل در فصل اول نشان داد که از پس ایفای این نقش دشوار برآمده و می‌توان به حضور قدرتمندترش در فصل آینده امیدوار بود. پیوستن کویل به پروژه‌ی بزرگ و پر سر و صدای ویچر هم داستان جالبی دارد. او گیمر معروفی است و بیش‌تر زمان فراغتش را صرف بازی‌های ویدیویی می‌کند؛ بنابراین پیشنهاد بازی در سریالی که اقتباسی از یک بازی ویدیویی محبوب است را به سرعت پذیرفت و از این تجربه حسابی خوشحال است.

۱۴- لژیون (Legion)

لژیون

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۷- ۲۰۱۹
  • تعداد فصول: ۳
  • سازنده: نوآ هاولی
  • بازیگران: دن استیونز، ریچل کلر، آبری پلازا، بیل اروین، کیتی اسلتون، امبر میدتانر، کیتی اسلتون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۱ از ۱۰

اصولا آثاری که بر اساس کمیک‌های ابرقهرمانی ساخته شدند در رده‌ی فیلم‌های علمی-تخیلی قرار می‌گیرند و قصد نداریم در این مقاله در موردشان صحبت کنیم اما لژیون یک استثنا است و با وجود این که از کمیک‌های مارول اقتباس شده است و خط داستانی آن به سری فیلم‌های مردان ایکس مرتبط است اما ویژگی‌هایی دارد که آن را در دسته فیلم‌های فانتزی قرار می‌دهد که ربط خاصی به دنیای ابرقهرمان‌ها ندارد.

به عبارت دیگر اگر به دنبال فیلمی هستید که هیجان خالص ناشی از نبرد خیر و شر را به سبک فیلم‌های مارول و دی سی به رگ‌هایتان تزریق کند، لژیون گزینه‌ی مناسبی برای شما نیست اما اگر به تریلرهای روان‌شناختی با رگه‌هایی از فانتزی علاقه‌مندید، این سریال دقیقا برای شما ساخته شده است.

ماجرا درباره‌ی یکی از شخصیت‌های دنیای مارول به نام دیوید هالر (دن استیونز) است که از اختلال اسکیزوفرنی رنج می‌برد و مدت زمان زیادی از عمرش را در بیمارستان‌های روانی گذرانده تا اینکه به صورت اتفاقی با بیماری آشنا می‌شود که قدرت‌های خارق‌العاده‌ای دارد و در حقیقت یک جهش یافته است. دیوید به این فکر می‌افتد که شاید او هم به اختلال روانی دچار نیست و صداهایی که در سرش می‌شنود نوعی قدرت ویژه و فراطبیعی است که در اختیار او قرار گرفته.

لژیون فضای جنون‌آمیزی دارد و به جای اینکه شاهد نبرد فیزیکی ابرقهرمان‌ها و ابر شرورها باشیم، به ذهن آشفته‌ی شخصیت اصلی سفر و لحظات جنون‌آمیزی از درگیری‌های او با شیاطین درونش را تجربه می‌کنیم.

علاوه بر طرح داستانی جنون‌آمیز که به ساخت یکی از متفاوت‌ترین و شجاعانه‌ترین ساخته‌های مارول منجر شده، همه‌ی عناصر فیلم در راستای القای این حس جنون‌آمیز هستند؛ از تدوین سریع و دیوانه‌وارد تا پلان‌های طولانی که به نظر می‌رسد بدون کات ضبط شدند.

در هر صورت حتی اگر طرفدار فیلم‌های ابرقهرمانی هم نیستید، پیشنهاد می‌کنیم همه‌ی پیش فرض‌های رایج را کنار بگذارید و این تجربه‌ی دیوانه‌وار را به هیچ عنوان از دست ندهید.

۱۵- لوسیفر (Lucifer)

لوسیفر

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۶ تاکنون
  • تعداد فصول: ۶
  • سازنده: تام کاپینوس
  • بازیگران: تام الیس، لورن جرمن، کوین آلخاندرو، دی. بی. وودساید، راچل هریس، تریشا هلفر
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸٫۱ از ۱۰

لوسیفر سریال فانتزی است که تقریبا در حال و هوای خدایان آمریکایی است، با این تفاوت که جذابیت و پیچیدگی آن سریال را ندارد و خط روایی ساده‌تری دارد. با این حال به خوبی از پس بسط و گسترش فیلم‌نامه و شخصیت‌پردازی‌ها برآمده و به همین دلیل هم نسبت به خدایان آمریکایی مخاطبان بیش‌تری در سراسر دنیا دارد.

این سریال فانتزی از کمیک‌های ورتیگو اقتباس شده است و اساس آن رابطه‌ی شیطان و انسان‌ها و ماجراهای رانده شدن او از بهشت است. لوسیفر که همان شیطان است، خسته از فرمانروایی جهنم تصمیم می‌گیرد برای اینکه اطلاعاتش را از انسان‌ها و نحوه‌ی گول زدنشان بالاتر ببرد، به زمین بیاید و مدتی در شهر لس‌آنجلس زندگی کند. او ابتدا کارش را با اداره‌ی یک بار شروع می‌کند و هم زمان با انسان‌ها هم ارتباط می‌گیرد اما به صورت اتفاقی درگیر یک پرونده‌ی جنایی می‌شود و با استفاده از قدرت‌های فراطبیعی به پلیس محلی در حل پرونده کمک می‌کند.

لوسیفر علیرغم پیشینه‌اش که قاعدتا باید شخصیتی منفی و تنفر برانگیز باشد یکی از جالب‌ترین شخصیت‌های چند سال اخیر است و اتفاقا در بسیاری از لحظات بانمک و دوست‌داشتنی به نظر می‌رسد. او پیچیده است و رگه‌هایی از انسانیت و نگرانی برای نوع بشر در او دیده و البته گاهی هم بسیار احساساتی می‌شود.

۱۶- کشف جادوگران (A Discovery of Witches)

کشف جادوگران

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۸ تاکنون
  • تعداد فصول: ۲
  • سازندگان: خوان کارلوس مدینا، آلیس تروتون، سارا واکر
  • بازیگران: متیو گود، ترزا پالمر، والری پتیفورد، الکس کینگستون، اوون تیال، گرگ چلین، تر‌ور ایو
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

کشف جادوگران هم مانند نیروی اهریمنی او در خاک بریتانیا اتفاق می‌افتد و ماجراجویی‌های دختری به نام دایانا را روایت می‌کند که به صورت اتفاقی در کتابخانه‌ی آکسفورد کتاب قدیمی را پیدا می‌کند. او که در حقیقت یک جادوگر است اما خودش از قدرت‌های ویژه‌اش هیچ اطلاعی ندارد برای محافظت از این کتابچه و سر درآوردن از اسرار آن، با دکتر متیو کلارمونت متخصص بیوشیمی همراه می‌شود. این جستجو رابطه‌ی عاشقانه‌ی ممنوعه‌ای میان او و کلارمونت که یک خون‌آشام است، شکل می‌دهد.

کشف جادوگران بر اساس سه‌گانه‌ی محبوبی به نام تمام ارواح نوشته‌ی دبورا هارکنز ساخته شده و نظر منتقدان و مخاطبان پروپاقرص ژانر فانتزی را جلب کرد. فصل دوم سریال به تازگی منتشر و برای فصل سوم هم تمدید شده که تاریخ پخش هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

در هر صورت اگر به فیلم‌های با عناصر جادویی و خون‌آشامی به صورت توامان علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنیم تماشای این سریال فانتزی هیجان‌انگیز را از دست ندهید.

۱۷- واعظ (Preacher)

واعظ

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۶- ۲۰۱۹
  • تعداد فصول: ۴
  • سازندگان: سم کاتلین، ست روگن، اوان گلدبرگ
  • بازیگران: دومینیک کوپر، جو گیلگان، روث نگا، لوسی گریفیتس، دبیلو ارل براون، درک ویلسون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

شبکه AMC بعد از موفقیت «مردگان متحرک» (the walking dead) به دنبال ساخت سریال فانتزی دیگری در همان حال و هوا بود تا اینکه بالاخره بعد از آزمون و خطاهای بسیار به واعظ رسید. این سریال از مجموعه کمیکی به همین نام اثر گارث انیس و استیو دیلون اقتباس شده که محصول ورتیگو از زیرمجموعه‌های DC کامیکس است. این انتشارات معمولا کمیک بوک هایی با فضای تاریک و جدی‌تر را منتشر می‌کند.

واعظ الکلی به نام جسی کاستر که او در گذشته مردم را با کتک به راه راست هدایت می‌کرد، در شغل جدیدش احساس رضایت نمی‌کند و رگه‌هایی از افسردگی در او پدیدار شده است. جسی طی حادثه‌ای نیروی فراطبیعی و خارق‌العاده‌ای را در خود کشف می‌کند که به کمک آن می‌تواند مردم را به هر کاری که دلش می‌خواهد مجبور می‌کند.

او برای سر درآوردن از این قدرت عجیب و تازه و همچنین پیدا کردن نشانه‌هایی از خدا به همراه معشوقه‌ی سابقش که دختری خشن و کله شق است و یک خون‌آشام ایرلندی راهی سفری جاده‌ای خارج از تگزاس می‌شوند.

سازندگان واعظ با هوشمندی تمام از تلفیق روایتی جدی و شوخی‌های تلخ و گزنده استفاده کردند و با افزودن عناصر فانتزی ملغمه‌ی جذابی را ساختند که طرفداران کمیک‌ها را حسابی سرحال می‌کند؛ بنابراین اگر به دنبال یکی از سریال‌های فانتزی متفاوت با تم کمیک‌های تاریک هستید، واعظ را به هیچ عنوان از دست ندهید.

۱۸- داستان ترسناک آمریکایی (American Horror Story)

داستان ترسناک آمریکایی

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۱ تاکنون
  • تعداد فصول: ۱۰
  • سازندگان: رایان مورفی، برد فالچوک
  • بازیگران: لیدی گاگا، ایوان پیترز، تیسا فارمیگا، دنیس اوهیر، جسیکا لنگ، زاکاری کوینتینو، جوزف فینز
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۷ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰

اولین فصل داستان ترسناک آمریکایی در سال ۲۰۱۱ از شبکه‌ی FX پخش شد و خیلی زود یکی از تاریک‌ترین برنامه‌های تلویزیونی لقب گرفت. این سریال در سبک آنتولوژی ساخته شد و در هر فصل داستان مجزایی را روایت می‌کند. البته اکثر بازیگران این سریال ثابت هستند و در هر فصل نقش‌های متفاوتی را ایفا می‌کنند. از مشهورترین بازیگران داستان ترسناک آمریکایی می‌توان به لیدی گاگا اشاره کرد که برای این سریال فانتزی تا به حال نامزد ۶ جایزه‌ی مختلف شده و ۲ جایزه را هم از آن خود کرده است.

داستان ترسناک آمریکایی در ابتدا یک سریال ترسناک به نظر می‌رسد اما با پیشرفت قصه متوجه می‌شویم که سازندگانش با هوشمندی تمام عناصر ترسناک و فراطبیعی را به هم گره زده و نوع خاصی از وحشت را به وجود آورده که مشابه آن را در کم‌تر سریالی دیدیم؛ به همین دلیل هم در فهرست برترین سریال‌های فانتزی جایگاه ویژه‌ای را از آن خود می‌کند.

در فصول مختلف داستان ترسناک آمریکایی شاهد روایت‌های مستقلی هستیم که انواع و اقسام عناصر فانتزی از جادوگران و هیولاها تا ارواح و دیوها را در برمی‌گیرد و تنوعی ایجاد می‌کند که در سریال‌های تلویزیونی به ندرت دیده می‌شود. خوشبختانه با وجود این تنوع عجیب و غریب کیفیت سریال در همه‌ی فصول ثابت و از استانداردهای بالایی برخوردار است. در حقیقت هر عنصر فانتزی به گونه‌ای اجرا می‌شود که کلیشه‌های رایج را زیر پا می‌گذارد و به جای آن بر جنبه‌های تاریک تأکید بیش‌تری دارد.

داستان ترسناک آمریکایی با وجود تعدد شخصیت از پرداخت آن‌ها به هیچ عنوان غافل نشده و برعکس فیلم‌های آنتولوژی با شخصیت‌های عمیق و پیچیده‌ای طرف هستیم که اتفاقا گاهی از بهترین نقش‌آفرینی‌های بازیگرانش به شمار می‌روند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به نقش‌آفرینی بی‌نقص زاکاری کوینتینو و جسیکا لنگ در فصول مختلف اشاره کرد.

در هر صورت اگر به دنبال سریالی هستید و که وحشت را به کمک عناصر فانتزی به آرامی در رگ‌هایتان تزریق کند و گونه‌ی تازه‌ای از ترس را برایتان به ارمغان بیاورد، تماشای داستان ترسناک آمریکایی که فصل دهم آن هم به‌زودی پخش خواهد شد را به هیچ عنوان از دست ندهید.

۱۹- مرلین (Merlin)

سریال فانتزی مرلین

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۸- ۲۰۱۲
  • تعداد فصول: ۵
  • سازندگان: جولیان جونز، جیک میچی، جانی کپس، جولیان مورفی
  • بازیگران: کالی مورگان، برادلی جونز، آنجل کولبی، کتی مک گراث، آنوتی هد، ریچارد ویلسون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۹ از ۱۰

مرلین به‌عنوان مشهورترین جادوگر اساطیری انگلیس شناخته می‌شود و در افسانه‌ها او را هم زمان با شاه آرتور دانستند. شخصیت این جادوگر به اندازه‌ای خاص و عجیب است که ردپای او را می‌توان در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها دید؛ مثلا در هری پاتر از او به‌عنوان پیامبر جادوگران یاد شد و تقریبا همه متفق‌القول بودند که مرلین قوی‌ترین جادوگر زمین است. همچنین سریال شکست‌خورده‌ی «نفرین‌شده» (Cursed‎) از آخرین حضورهای سریالی مرلین بود و گوستاو اسکاشگورد ایفای نقش این جادوگر عجیب و غریب را بر عهده داشت و انصافا از معدود نقاط قوت سریال بود.

با این مقدمه سراغ معرفی یکی از محبوب‌ترین سریال‌های فانتزی BBC که درباره‌ی مرلین ساخته شده، می‌رویم. در این جا بخش‌هایی از زندگی این جادوگر و وظایف خطیرش در محافظت از شاه آرتور را می‌بینیم و البته با نمونه‌های همیشگی‌اش تفاوت‌هایی هم دارد؛ مثلا در بسیاری از منابع مرلین یک مرد میان‌سال تفسیر شده است اما در این جا با یک پسر کم سن و سال (کالی مورگان) طرف هستیم که نه ترسناک است و نه غیرعادی در عوض به اندازه‌ای به شاه آرتور وفادار است که به جای جادوگر به یک رفیق تمام‌عیار شبیه‌تر است.

در دوره‌ی پادشاهی شاه اوتور جادوگران زندگی بسیار سختی دارند و مجبور هستند قدرت‌هایشان را از عموم مردم پنهان کنند چون در صورت برملا شدن هویتشان توسط نیروهای دولتی و به دستور مستقیم شاه کشته می‌شوند. پسری جوان به نام مرلین که از قضا جادوگر قابلی است با پنهان کردن هویتش به دربار شاه راه پیدا می‌کند و برای محافظت از شاهزاده آرتور انتخاب می‌شود. اما پنهان کردن نیروهای جادویی تنها چالشی نیست که مرلین با آن مواجه است بلکه اصلی‌ترین چالش محافظت از آرتور در برابر هم نوعان کینه‌جویش است که قصد دارند هر طور شده او را به کام مرگ بکشانند و انتقام محدودیت‌های سخت پدرش را بگیرند.

مرلین یکی از آن سریال‌های فانتزی نیست که با جلوه‌های ویژه‌ی خاصش شما را مبهوت کند یا پیچ و خم‌های داستانی عجیب‌وغریبی داشته باشد اما با منطق روایی و بازی‌های خوب می‌تواند طرفداران این ژانر به ویژه نوجوان‌ها را راضی نگه دارد.

۲۰- نیروی اهریمنی او (His Dark Materials)

نیروی اهریمنی او

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۹ تاکنون
  • تعداد فصول: ۲
  • سازندگان: جین ترانتر، پیر ونگر، فیلیپ پولمن، کارولین بلاک وود
  • بازیگران: دافنه کین، لین منیول میراندا، جیمز مک آووی، روث ویلسون، کلارک پیترس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۲ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۹ از ۱۰

این سریال فانتزی از سه‌گانه‌ی معروف فیلیپ پولمن به نام نیروی اهریمنی او (شامل کتاب‌های قطب نمای طلایی، خنجر ظریف و دوربین کهربایی) اقتباس شده است و هر فصل آن روایتگر داستان یک کتاب است. تا به حال دو فصل از این سریال پخش شده و فصل سوم آن در دست ساخت است.

البته این مجموعه داستانی برای نوجوانان نوشته شده اما با توجه به مفاهیم پیچیده‌ای مثل جهان‌های موازی، سرنوشت، انتخاب آزاد و دو قطبی خیر شر توانست مخاطبان بزرگ‌سال را هم به خود جذب کند. سریال نیروی اهریمنی او هم این ویژگی‌ها را در روایتش برجسته کرد و مخاطبان پروپاقرص ژانر فانتزی در هر سن و سالی با آن ارتباط برقرار کردند.

قهرمان اصلی نیروی اهریمنی او دختر نوجوانی به نام لایرا (دافنه کین) است که در دنیایی موازی که با جهان امروزی ما متفاوت است، زندگی می‌کند. در این دنیا نیمه‌ی تاریک وجود انسان‌ها به صورت یک حیوان به نام Daemon همه جا او را همراهی می‌کند. این حیوانات تا سن بلوغ تغییر شکل می‌دهند و بعد از بلوغ هویت ثابتی پیدا می‌کنند. لایرا با Daemon خودش که مدام تغیر شکل می‌دهد دست‌به‌گریبان است و سفر ماجراجویانه‌ای را آغاز می‌کند.

نیروی اهریمنی او روایت عجیب و غریب و تازه‌ای نیست و حقیقتا تحول خاصی را در دنیای سریال سازی ایجاد نمی‌کند اما به استانداردهای رایج وفادار است و گزینه‌ی مناسبی برای افرادی است که به سه‌گانه‌ی فیلیپ پولمن، ماجراجویی‌های قهرمانان نوجوان و دو قطبی‌های خیر و شر علاقه‌مند هستند.

۲۱- گریم (Grimm)

گریم

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۱- ۲۰۱۷
  • تعداد فصول: ۶
  • سازندگان: استیفن کارپنتر، دیوید گرین والت، جیم کوف
  • بازیگران: دیوید گیونتولی، راسل هورنسبای، جکلین توبونی، بیتسی تالوک، سیلاس وایر میچل، ساشا رویز
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۸ از ۱۰

اگر سال‌ها پیش کسی پیدا می‌شد و به شما می‌گفت که در آینده فیلم‌های پلیسی فانتزی رواج پیدا خواهد کرد، احتمالا فکر می‌کردید یا دیوانه شده یا سر شوخی را با شما باز کرده ولی امروزه به جایی رسیدیم که در آثار زیادی المان‌های فانتزی به فیلم‌های پلیسی اضافه شده و اتفاقا نتیجه بسیار هم تماشایی از آب درآمده؛ گریم یکی از این آثار است.

این سریال فانتزی اقتباس آزادی از داستان‌های برادران گریم است. ماجرا درباره‌ی پلیس جوانی به نام نیک است که به تازگی کارش را در دایره‌ی جنایی پورتلند آغاز کرده اما در مأموریت هایش متوجه می‌شود یک پلیس معمولی نیست و نیروهایی دارد که می‌تواند موجودات ماورایی در پوشش انسان‌ها را تشخیص دهد.

نیک در ابتدا ترجیح می‌دهد این ویژگی ذاتی را نادیده بگیرد و به زندگی عادی‌اش برسد اما کم‌کم متوجه می‌شود او آخرین بازمانده از نسل شکارچیان موجودات ماورایی خبیث است که گریم نامیده می‌شوند و در ماموریت هایش فرصت زیادی برای شکار هیولاها و حل پرونده‌های پیچیده‌ی جنایی دارد.

گریم موفق شد طرفداران سریال‌های فانتزی و پلیسی را به صورت توأمان به خود جلب کند و پایان یافتن آن در سال ۲۰۱۸ بسیاری از آن‌ها را ناراحت کرد. البته خبرهایی درباره‌ی ساخت اسپین آفی با هیولاها و شخصیت‌های تازه به گوش می‌رسد که باید منتظر باشیم و ببینیم در آینده‌ی نزدیک چه اتفاقی خواهد افتاد.

۲۲- او اِی (The OA)

سریال فانتزی او ای

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۶- ۲۰۱۹
  • تعداد فصول: ۲
  • سازندگان: بریت مارلینگ، زال باتمانقلیچ
  • بازیگران: بریت مارلینگ، اموری کوئن، اسکات ویلسون، فیلیس اسمیت، جیسون ایساکس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۴ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۸ از ۱۰

فصل اول او اِی چنان طوفانی آغاز شد که بسیاری از مخاطبان هشت قسمت آن را یک نفس دیدند و بسیاری از منتقدان این سریال فانتزی و رازآلود را در حد و اندازه چیزهای عجیب نتفلیکس دانستند. البته موفقیت این سریال در فصل دوم تداوم پیدا نکرد و با وجود این که برای پنج فصل برنامه‌ریزی ‌شده بود، با اتمام فصل دوم به کار خود پایان داد. با این وجود ارزش تماشا کردن را دارد و حتما طرفداران پروپاقرص ژانر فانتزی را راضی می‌کند.

او اِی یکی از خلاقانه‌ترین طرح‌های داستانی نتفلیکس است و ماجرای آن با پیدا شدن دختری به نام پریری جانسون پس از هفت سال آغاز می‌شود. اما این ماجرا بعد از اینکه مشخص می‌شود این دختر در دوران ربایش بینایی‌اش را به دست آورده و زخم‌های عجیب‌وغریبی هم روی کمرش مشاهده می‌شود، ابعاد اسرارآمیزی به خود می‌گیرد.

پریری که حالا خودش را او ای می‌نامد از دادن اطلاعات به FBI خودداری و در عوض داستان زندگی‌اش را برای یک گروه از دانش آموزان دبیرستانی تعریف می‌کند. او هر شب ماجراهای عجیب و فراطبیعی آن دوران می‌گوید و خیلی زود در شکل و شمایل یک راوی نیمه دیوانه و غیرقابل‌اعتماد کلاسیک فرو می‌رود. البته بچه‌ها هم از سر کنجکاوی در طول روز به دنبال سرنخ‌هایی برای حل این معما می‌گردند.

او اِی پویایی عجیب و لحظات تعلیق آمیزی دارد که مخاطب را تا انتها با خود همراه می‌کند. از جایی به بعد دیگر اهمیتی نمی‌دهید که با یک داستان ماورالطبیعه و عجیب و غریب طرفید یا در حال شنیدن پرت‌وپلاهای یک زن آسیب‌دیده و نیمه دیوانه هستید، بلکه فقط می‌خواهید هر طور که شده این کلاف سردرگم را باز و معما را به همراه شخصیت‌های جوان و کنجکاو داستان حل کنید.

۲۳- خون حقیقی (True Blood)

خون حقیقی

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۸- ۲۰۱۴
  • تعداد فصول: ۷
  • سازنده: آلن بال
  • بازیگران: آنا پاکوین، استیون مویر، سام ترمل، رایان کوانتن، روتینا وسلی، لیزی کاپلان، آنا کمپ
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۰ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۸ از ۱۰

خون‌آشام‌ها در بسیاری از سریال‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی به صورت کاملا کلیشه‌ای تصویر می‌شوند اما خون حقیقی جزء معدود سریال‌های فانتزی است که تصویر نسبتا متفاوتی از آن‌ها ارائه می‌دهد.

ماجرای خون حقیقی در شهر خیالی به نام لوئیزیانا می‌گذرد جایی که خون مصنوعی کشف شده است و انسان‌ها و خون‌آشام‌ها در صلح و صفا با هم زندگی می‌کنند. خون‌آشام‌ها شهروند درجه دو محسوب می‌شوند و تمایلی به مکیدن خون انسان‌ها ندارند و در عوض خوراک لازمشان را از آزمایشگاه‌ها تهیه می‌کنند.

البته در این دنیا خون‌آشام‌ها با تبعیض‌های زیادی از سوی بعضی انسان‌ها و گروه‌های ضد خون‌آشام‌ها مواجه می‌شوند و در سراسر زندگی برای احقاق حقوق برابر تلاش می‌کنند. در این میان دختر جوانی به نام سوکی که پیش‌خدمت یک رستوران است عاشق یکی از آن‌ها شده و به واسطه‌ی این رابطه به دنیای عجیب‌وغریبی وارد می‌شود.

خون حقیقی دنیای تاریکی از قتل و خشونت را تصویر می‌کند و برای پیشبرد داستان از نمایش خشم، برهنگی و انواع و اقسام تابوها هیچ ابایی ندارد و خطوط قرمز را به‌سادگی زیر پا می‌گذارد؛ بنابراین تماشای این فیلم با وجود موضوع جذابش به نوجوانان توصیه نمی‌شود.

۲۴- انسان بودن (Being Human)

سریال فانتزی انسان بودن

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۸- ۲۰۱۳
  • تعداد فصول: ۵
  • سازنده: توبی ویت هاوس
  • بازیگران: ایدن ترنر، راسل تووی، لنورا کریکلو، دامین مولونی، آماندا هال
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۸ از ۱۰

انسان بودن یکی از سریال‌های فانتزی جذاب است که برای نخستین بار از شبکه‌ی BBC منتشر و استقبال از آن به اندازه‌ای بود که برای چهار فصل دیگر هم تمدید شد و در طول نزدیک به پنج سال از پرمخاطب‌ترین آثار فانتزی این شبکه به حساب می‌آمد.

داستان درباره‌ی یک گرگینه، یک شبح و یک خون‌آشام است که با وجود قدرت‌های فراطبیعی‌اشان سعی می‌کنند مثل انسان‌های عادی در شهر بریستول انگلستان در صلح و صفا زندگی کنند.

توبی ویت هاوس در این سریال تماشایی به جای تمرکز بر ویژگی‌های ماورالطبیعه ی خانمان‌برانداز این شخصیت‌ها، تلاش آن‌ها برای کنترل قدرت‌هایشان و زندگی عادی را به تصویر می‌کشد و عنوان سریال دقیقا مناسب‌ترین کلماتی است که می‌توانیم برای توصیف حال و هوای آن به کار ببریم.

جالب است بدانید انسان بودن در سراسر دنیا به اندازه‌ای پرطرفدار شد و نظر مثبت منتقدان و مخاطبان فیلم‌های فانتزی را به خود جلب کرد که کانال آمریکایی سای فای تصمیم گرفت این سریال را بازسازی کند. البته به پای نمونه‌ی بریتانیایی‌اش نرسید اما اثر خوش‌ساختی از آب درآمد. این بازسازی از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در چهار فصل پخش شد و فصل پنجم آن به صورت ناگهانی و در شرایطی که اخبار ساخت آن منتشر شده بود، لغو شد.

۲۵- خاطرات خون‌آشام (The Vampire Diaries)

خاطرات خون‌آشام

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۹- ۲۰۱۷
  • تعداد فصول: ۸
  • سازندگان: جولی پلک، کوین ویلیامسون
  • بازیگران: نینا دوبرو، پاول وسلی، ایان سامرهلدر، استیون آر. مک کوئین، کاترینا گراهام، متیوی دیویس
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۷ از ۱۰

خاطرات خون‌آشام یکی از محبوب‌ترین سریال‌های فانتزی نوجوانان است و در طول هشت سال موفق شد بسیاری از جوایز برگزیده نوجوانان را به دست آورد. بازیگران اصلی این سریال یعنی نینا دوبرو، پاول وسلی و ایان سامرهلدر برای بازی در خاطرات خون‌آشام به شهرت جهانی رسیدند و بسیاری از مخاطبان هنوز هم آن‌ها را با این سریال به یاد می‌آورند.

دو برادر خون‌آشام به نام‌های دیمن و استفان که عمر جاودانه دارند برای این که کسی متوجه ماهیت واقعی و سن و سالشان نشود هر چند وقت یک بار به شهر تازه‌ای مهاجرت می‌کنند. آن‌ها در تازه‌ترین نقل‌مکانشان در ویرجینیا ساکن می‌شوند؛ شهری که در آن برای نخستین بار به خون‌آشام تبدیل شدند. استفان که هنوز هم خوی انسانی دارد و سعی می‌کند میل نوشیدن خون را در خودش کنترل کند، وارد رابطه‌ی عاشقانه‌ای می‌شود و هم زمان باید مراقب برادر کله‌شقش هم باشد.

خاطرات خون‌آشام بر اساس کتابی از ال. جی. اسمیت ساخته شده که در کنار آثار محبوبی مثل «گرگ و میش» (Twilight) خون‌آشام‌ها را به‌عنوان یکی از المان‌های ژانر فانتزی به فرهنگ‌عامه وارد کرد و از محبوب‌ترین رمان‌های فانتزی نوجوانان به حساب می‌آید. این سریال از شبکه‌ی CW منتشر شد و در طول هشت فصل از پربیننده‌ترین سریال‌های آمریکایی به حساب می‌آمد. هنوز هم بسیاری از طرفداران فیلم‌های خون‌آشامی آن را از برترین‌های این ژانر می‌دانند.

۲۶- روزی روزگاری (Once Upon a Time)

سریال فانتزی روزی روزگاری

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۱- ۲۰۱۸
  • تعداد فصول: ۷
  • سازندگان: ادوارد کیتسیز، ادام هوروویتس
  • بازیگران: جنیفر گودوین، جنیفر موریسون، لانا پاریلا، کالین اودانهیو، جاش دالاس، جیمی دورنان، رافائل اسبارجه
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۸ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۷ از ۱۰

در بسیاری از افسانه‌ها یک جنگل مرموز وجود دارد که شخصیت‌های اصلی با ورود به آن ماجراجویی‌های واقعی را شروع می‌کنند، حالا تصور کنید در همه‌ی افسانه‌ها چنین مکانی وجود داشت. روزی روزگاری سریال فانتزی است که بر اساس این ایده ساخته شده است و در طول هفت سال پخش از شبکه‌ی ABC مخاطبان زیادی برای خودش دست و پا کرد.

ماجرا در شهر ساحلی تخیلی به نام استوری بروک می‌گذرد؛ جایی که شخصیت‌های معروف افسانه‌های کلاسیک بعد از ورود به آن هر آنچه به گذشته مربوط می‌شود را فراموش می‌کنند و زندگی تازه‌ای را آغاز می‌شود. حالا بعضی از آن‌ها ممکن است همان مسیر قبلی را پی بگیرند و زندگی بعضی دیگر هم ممکن از با پیچش‌های عجیبی روبه‌رو شود و مسیرشان ۱۸۰ درجه تغییر کند. از جمله معروف‌ترین شخصیت‌هایی که در دنیای روزی روزگاری حضور دارند می‌توان به سفید برفی، کاپیتان هوک، شکارچی سفید برفی و شنل قرمزی اشاره کرد.

در نهایت اگر شما هم علاقه‌مندید شخصیت‌های کلاسیک بسیاری از افسانه‌های دوران کودکی‌مان را در اتمسفری تازه و با تصمیم‌هایی متفاوت ببینید، تماشای روزی روزگاری را از دست ندهید.

۲۷- خدایان آمریکایی (American Gods)

خدایان آمریکایی

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۷- ۲۰۲۱
  • تعداد فصول: ۳
  • سازندگان: برایان فولر، مایکل گرین
  • بازیگران: ریکی ویتل، ایان مک شین، امیلی براونینگ، کریسپین گلاور، بروس لنگلی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۵ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۷ از ۱۰

این سریال فانتزی نزدیک به چهار سال از شبکه‌ی استارز پخش شد و با وجود تمدید برای فصل چهارم و نصفه کاره ماندن داستان، پخش آن لغو شد تا با سه فصل به کار خود پایان دهد.

خدایان آمریکایی از کتابی به همین نام اثر نیل گیمن اقتباس شده که جزء پرفروش‌ترین کتاب‌های سال ۲۰۰۱ بود. گیمن در این کتاب در خلال رویارویی خدایان جدید و قدیم به نقد اجتماعی جوامع امروزی می‌پردازد. داستان این کتاب به خودی خود بسیار جذاب است و سریال هم در فصول اول خوب پیش می‌رود اما با گذشت زمان مخاطبانش را از دست داد و به همین دلیل هم سازندگان ترجیح دادند داستان را فعلا نیمه‌کاره رها کنند. البته از آنجایی که فصول ابتدایی بسیار خوش‌ساخت است و داستان متفاوتی را دنبال می‌کند، گزینه‌ی مناسبی برای طرفداران ژانر فانتزی به حساب می‌آید.

داستان درباره‌ی مردی به نام شد و است که بعد از گذراندن دوران محکومیت سه‌ساله‌اش از زندان آزاد و با فردی به نام آقای چهارشنبه آشنا می‌شود و به‌عنوان محافظ او شروع به کار می‌کند. اما خیلی زود متوجه هویت غیرانسانی آقای چهارشنبه و اهدافش می‌شود. در حقیقت او خدایی به نام اودین است که به نقاط مختلف آمریکا سفر می‌کند تا خدایان قدیمی که حالا به زندگی مدرن آمریکایی خو گرفتند را پیدا و در برابر خدایان جدید متحد کند.

خدایان جدید در حقیقت مظاهر فیزیکی جامعه‌ی مدرن هستند مثلا جیلین اندرسون در نقش رسانه ظاهر شده که الهه‌ی فرهنگ‌عامه و تلویزیون است!

خدایان آمریکایی خط داستانی بسیار جالبی دارد و شاید اگر اندکی هوشمندانه‌تر ساخته می‌شد می‌توانست علاوه بر مخاطبان بالقوه‌ی ژانر فانتزی مخاطبان سایر ژانرها را هم به خود جلب کند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و علیرغم شایستگی زیاد نتوانست داستان جذابش را خاتمه دهد.

۲۸- جادوگران (The Magicians)

سریال فانتزی جادوگران

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۵- ۲۰۲۰
  • تعداد فصول: ۵
  • سازندگان: سرا گمبل، جان مک نامارا
  • بازیگران: جیسون رالف، استلا ماو، هیل اپلمن، آرجون گوپتا، سامر بیشیل، اولیویا تیلور دادلی
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۶ از ۱۰

جادوگران از کتابی به همین نام اثر لو گروسمن اقتباس شده و از بسیاری جهات به مجموعه کتاب پرطرفدار هری پاتر اثر جی. کی. رولینگ تشبیه می‌شود؛ بنابراین گزینه‌ی جذاب و تماشایی برای طرفداران بالقوه‌ی هری پاتر و دنیای جادویی او است.

جادوگران روایتگر زندگی گروهی از نوجوانان است که عضو یک آکادمی جادویی به نام بریکبیلز می‌شوند. ابتدا همه چیزی برای آن‌ها در حکم تفریح است اما کم‌کم متوجه می‌شوند دنیای جادویی که در افسانه‌های کودکی‌شان وجود داشت، واقعیت دارد و باید ماجراجویی‌های خطرناک، هیجان‌انگیز و البته غیرقابل‌پیش‌بینی را آغاز کنند.

کتاب لو گروسمن بیش‌تر بر مقابله‌ی خیر و شر تمرکز دارد و از این لحاظ شباهت زیادی به هری پاتر دارد اما سازندگان سریال جادوگران سعی کردند با تمرکز بر مفاهیمی مثل خطرات حرص، قدرت و جاه طبی داستان بالغانه‌تری را خلق کنند و از سایه‌ی هری پاتر خارج شوند.

جادوگران از سال ۲۰۱۵ به مدت پنج سال از شبکه‌ی کابلی سای فای پخش شد و به‌عنوان یکی از منسجم‌ترین آثار این شبکه که اتفاقا مخاطبان زیادی هم داشت، لقب گرفت.

در هر صورت اگر به یک سریال فانتزی با تم زندگی عجیب و شگفت‌انگیز جادوگران علاقه‌مندید یا حتی از طرفداران پروپاقرص هری پاتر هستید که دلتان برای هاگوارتز یک ذره شده، احتمالا از تماشای جادوگران لذت خواهید برد. البته توجه داشته باشید که این سریال دارای صحنه‌های دل‌خراش و بعضا خون باری هم هست؛ بنابراین اگر خیلی دل‌نازک هستید احتمالا گزینه‌ی مناسبی برای شما نیست.

۲۹- قهرمانان (Heroes)

قهرمانان

  • سال‌های انتشار: ۲۰۰۶- ۲۰۱۰
  • تعداد فصول: ۴
  • سازنده: تیم کرینگ
  • بازیگران: جک کولمن، هیدن پنیتیر، میلو ونتیمیگلیا، ماسای اوکا، سندهیل رامامورثی، گرگ گرانبرگ، جیمز کایسون
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۳ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۵ از ۱۰

قهرمانان در سال‌های انتشارش فراز و نشیب‌های زیادی داشت اما نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که در روزهای اوجش سریال فانتزی درجه یکی بود.

فیلم روایتگر زندگی انسان‌های عادی است که متوجه نیروهای عجیب و فراطبیعی در وجودشان می‌شوند؛ از سفر در زمان و خوددرمانی گرفته تا پرواز و ذهن‌خوانی. آن‌ها کم‌کم تصمیم می‌گیرند از این نیروها در راستای نجات دنیا استفاده کنند. اما در این میان ابر شروری به نام سیلار به دنبال تسخیر قدرت‌های فراطبیعی قهرمانان و استفاده از آن در راستای اهداف پلید و تاریک است.

نحوه‌ی روایت قهرمان به سبک کمیک‌های قدیمی آمریکایی است؛ به این صورت که در هر قسمت داستان‌های مجزایی از شکل‌گیری این قهرمانان روایت می‌شود که در ابتدا به نظر می‌رسد هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند اما هرچه داستان جلوتر می‌رود، سرنوشت آن‌ها به هم گره می‌خورد و در نهایت به یک اتحاد واحد برای نجات دنیا می‌رسند.

قهرمانان با استفاده از عناصر درام و فانتزی در کنار صحنه‌های اکشن تماشایی که در دوران خودشان کم‌نظیر بودند و استفاده از بازیگران جوان و مستعد، اثر تماشایی از آب درآمد که نظر مثبت طرفداران ژانر علمی- تخیلی و فانتزی را حداقل در فصول اولیه جذب کرد.

البته در قسمت‌های پایانی نتوانست رسالت خود را به اتمام برساند و با افت شدید مخاطب همراه شد به همین دلیل شبکه‌ی NBC تصمیم گرفت در سال ۲۰۱۰ و پس از چهار فصل نمایش آن را لغو کند. البته این سریال فانتزی در سال ۲۰۱۵ با نام «قهرمانان: تولد دوباره» احیا شد که داستان آن در راستای مجموعه‌ی اصلی بود و به نوعی فصل پنجم آن به حساب می‌آمد.

از آنجایی که این فصل هم با اقبال عمومی مواجه نشد، داستان قهرمانان و ماجراجویی‌های خارق‌العاده‌شان پس از نزدیک به ده سال به خاطره‌ها پیوست.

۳۰- رویدادنامه‌ی شانارا (The Shannara Chronicles)

سریال فانتزی رویدادنامه‌ی شانارا

  • سال‌های انتشار: ۲۰۱۶- ۲۰۱۷
  • تعداد فصول: ۲
  • سازندگان: آلفرد گاف، مایلز میلار
  • بازیگران: آستین باتلر، پاپی دریتون، ایوانا باکرو، مانو بنت، جان ریس- دیویس، ونسا مورگن
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۹ از ۱۰۰
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۷٫۲ از ۱۰

این سریال فانتزی اقتباسی از رمان شانارا اثر تری بروکس است که میان نوجوانان طرفداران زیادی دارد. ماجراهای سریال بر اساس جلد دوم کتاب یعنی سه‌گانه‌ی شمشیر شانارا است. رویدادنامه‌ی شانارا از تولیدات ام تی وی است و مخاطبان زیادی را هم به خود جذب کرد اما به صورت ناگهانی و در شرایطی که برای فصل سوم تمدید شده بود، متوقف شد تا این سریال فانتزی کار خود را در دو فصل به پایان برساند.

ماجرا درباره‌ی نوجوانی است که برای نجات درختی به نام الکریس سفر ماجراجویانه‌ای را آغاز می‌کند. این درخت تنها منبع محافظت از جهان در برابر نیروهای اهریمنی است و از بین رفتن آن مساوی با پایان دنیاست.

فیلم‌برداری رویدادنامه‌ی شانارا در نیوزلند انجام‌شده و به همین دلیل هم شاهد تصاویر زیبا و بدیعی از طبیعت این کشور هستیم. طرفداران سه‌گانه‌ی ارباب حلقه‌ها که به عناصری مانند جن‌ها، دورف‌ها و انسان‌های عجیب و غریب علاقه‌مندند و همچنین مخاطبان کم سن و سال احتمالا از تماشای این سریال فانتزی لذت خواهند برد.

منابع: bestfantasybooks ,time

راهنمای تماشای سریال


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳۲ دیدگاه
  1. امیرحسین

    جدای از گیم آوترونز پیشنهاد می کنم غریبه outlander رو هم ببینید بسیار داستان جالبی داره هم اکشن هم عاشقانه هست

  2. Sogand

    خب با توجه به حرفت
    رفتم سریالشو نگاه کردم و تایید میکنم عالیه
    برای من بهتر از همه سریالایی بود که توی این لیست معرفی شده بودن

  3. سارینا

    به عنوان کسی که بیشترشون رو دیده پیشنهاد میکنم واقعا اصیل ها رو ببینید. با وجود اینکه ایان سامرهالدر بازیگر مورد علاقم در خاطرات بازی کرده اما بنظرم اصیل ها قشنگ تره.و اینکه اگه زاامبی پسندین حتمااااااااا مردگان متحرک ببینید واقعا محشره.گرگینه جوان هم در جدول قرار بگیره. من زیاد دوسش نداشتم ولی شاید شما خوشتون بیاد

  4. محمدرضا

    گیم آف ترونز که جای خود بعد هم لفت اورز و لاست هم یاد روزهای اول سریال دیدن منو میندازه

  5. امیر

    من خاطرات،بعدش اصیل ها بعدشم میراث پیشنهاد میکنم ببینید البته به همین ترتیب.
    گریم با وزیر هم خیلی جالب بودند و هستند.

  6. alizarnegar

    شیاطین داوینچی هم که هیچچچ!!!

    1. امیر

      شیاطین داوینچی فانتزی نبود فکر کنم بیشتر درام ،تاریخی بود

  7. زهرا

    من بازی تاج و تخت و خاطرات یک خوناشام ، اصیل ها و میراث ها رو به شدت پیشنهاد میکنم . اما کشف جادوگران واقعا ضعیف بود من بیشتر از ۵ قسمت نتونستم ببینم ، خون حقیقی هم همینطور همون قسمتای اول آدم از نگاه کردنش پشیمون میشه

  8. B_N

    مرلین واقعا ارزش نگاه کردنو داره و به شدت پیشنهادش میکنم

  9. reihaneh

    سریال ماجراجویی های هیجان انگیز سابرینا و سریال میراث ها هم عالیه

  10. این لاو ویز دیمن

    باشه ولی دیمن و استفن میرن توی شهر میستیک فالز نه ویرجینیا:| اصن ویرجینیا از کجا در اوردین؟

    1. Emilia Kan

      ویرجینیا ایالتیه که مستیک فالز توشه

  11. Amir

    لوسیفر هم عالیه،بعضی جاها یه گاف ریزی میده ولی در کل بهتر از عالیه
    من به شخصه از تین ولف خوشم نیومد داستانش خیلی ضعیف بود شاید بعضیا خوششون بیاد ولی اگه رو داستان حساسن نگاه نکنن و تهش رو هم ته بندی کرده بودن کلن دربرابر خاطرات خون اشام واسپین اف هاش ضعیف بود.
    من خیلیا شو ندیدم ولی به نظرم اینا رو حتمن ببینین:

    لوسیفر
    خاطرات خون اشام و اسپین اف هاش (اصیل ها و بعد میراث ها)

    لاست تا فصل اخر( فصل اخرش خیلی پیچیده شده و قابل درک نیست)

    خون حقیقی هم جلوه ی مختلفی از زندگی خون اشام هارو نشون میده(اخرای اینم خراب کردن)

    روزی روزگاری هم سریال خوبیه اگه به داستان های دیزنی علاقه دارید.

    چیزهای عجیب هم سلیقه ایه

    گیم اف ترونز هم که هیچ گفتن نداره

  12. s

    جای تین ولف خیییلی اینجا خالیه به شخصه تین ولف رو بیشتر از خاطرات خوناشام دوست داشتم

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما