۱۰ نکتهی ساده اما مهم دربارهی دکوراسیون اتاق دانشآموزان
این موضوع را از والدین زیاد شنیدهایم که با تغییر مدرسه، خانه یا حتی اتاق فرزندشان عملکرد درسی آنها تغییر کرده و حتی افت میکند. باید بدانید که عملکرد تحصیلی و توجهی کودکان با فضایی که در آن قرار دارند ارتباط مستقیم دارد. میزان یادگیری کودک با مدت زمانی که صرف مطالعه میکند ارتباط زیادی ندارد، بلکه محیطی که در آن درس میخواند بر افزایش میزان یادگیری موثر است.
امروز در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم ۱۰ ترفند ساده اما مهم برای افزایش تمرکز و یادگیری کودکان را به شما آموزش دهیم.
تحصیل در خانه
با توجه به همهگیری کرونا و آنلاین شدن مجدد کلاسها، کودکان در خانه و از طریق تبلت، لپتاپ یا موبایل در کلاسها حاضر میشوند. این موضوع میتواند تأثیرات منفی در میزان یادگیری کودکان و همچنین برقراری ارتباط با همکلاسیها و معلم داشته باشد. البته با ترفندهایی که در این مطلب میخوانید میتوانید اتاق مطالعهای مناسب برای کودکتان فراهم کنید تا بهخوبی و با تمرکز لازم در کلاسهای آنلاین حضور داشته باشد.
شاید این ترفندها در نگاه اول ساده و حتی خندهدار باشند اما چیدمان وسایل، زاویهای تابش نور خورشید در اتاق، عناصری که کودک به صورت ضمنی و غیرمستقیم میبیند و همچنین رنگهای به کار رفته در محیط میتواند بر ناخودآگاه او تأثیر مثبت یا منفی بگذارد. پس بهتر است با انجام این تغییرات کوچک بهترین شرایط را برای درس خواندن فرزندان ایجاد کنیم.
برای ایجاد این تغییرات اصلا نیاز به صرف هزینههای زیاد ندارید. تغییر اتاق کودک، تغییر محل میز مطالعه یا اضافه کردن چند پوستر به اتاق میتواند تأثیر زیاد و حتی باورنکردنی روی تمرکز او داشته و رفته رفته وضعیت تحصیلی فرزندتان را به شکل مثبتی متحول کند. پس اگر فکر میکنید آمادهی انجام این تغییرات هستید، میتوانید به سراغ بخش بعدی این مطلب بروید.
ترفندهای دکوراسیون اتاق کودکان محصل
۱.
اتاق مطالعه همیشه باید رو به شرق یا غرب خانه باشد. اگر اتاقی در این جهتها نداشتید، شمال بهترین گزینه است.
۲.
کودک در زمان مطالعه باید رو به شرق یا شمال نشسته باشد و تمام جایزهها، تقدیرنامهها، کارتهای تشویق و پوسترهای انگیزشی او دقیقا روی دیواری نصب شده باشد که در معرض دید او است؛ یعنی دیوار شرقی یا شمالی. توجه داشته باشید که هیچ جعبه یا محفظهی مربوط به نگهداری وسایلی نباید بالای میز مطالعه قرار داده شود.
۳.
صندلی مطالعه نباید پشت به در باشد بلکه باید پشت آن دیوار قرار داشته باشد. این موضوع تأثیر زیادی بر میزان تمرکز کودک دارد.
۴.
میز مطالعه نباید چسبیده به دیوار باشد بلکه باید فضای کافی برای رد شدن در پشت آن وجود داشته باشد. اگر امکان قرار دادن میز در وسط اتاق را ندارید، بین میز و دیوار کمی فاصله ایجاد کنید.
۵.
شرایطی فراهم کنید که کودک وقتی به روبهرو نگاه میکند با دیوار خالی مواجه نشود. مثلا چند پوستر انگیزشی روی دیوار مقابل میز مطالعه نصب کنید تا با دیدن آنها انگیزه بگیرد.
۶.
میز مطالعه باید مربع یا مستطیل باشد.
۷.
دیوارهای شرقی و شمالی را سبک نگه داشته و فقط با جوایز و لوحهای تقدیر پر کنید. از دیوارهای جنوبی و غربی میتوانید برای قرار دادن کمد، نصب قفسه یا شلفهای نظمدهنده استفاده کنید. کتابها را روی میز نچینید، برای این کار از یک کتابخانهی در بسته یا کمد استفاده کنید.
۸.
اگر کودک شما راست دست است، چراغ مطالعه باید در سمت چپ میز مطالعه قرار بگیرد تا مطمئن شوید نور بدون هیچ مانعی روی کتاب او میتابد. اگر چپ دست است، چراغ را در سمت راست میز قرار دهید. کامپیوتر هم باید در قسمت جنوب شرقی یا شمال غربی میز باشد.
۹.
وقتی کودک پشت میز مطالعه قرار میگیرد نباید هیچ آینهای در مسیر دید او قرار داشته باشد چون باعث حواسپرتی میشود.
۱۰.
از رنگهای پاستلی و لطیف در اتاق کودک استفاده کنید. برای اتاق شرقی میتوانید از زرد کمرنگ و سفید استفاده کنید. برای اتاق شمال شرقی از بنفش و از سبز پاستلی برای اتاق مطالعهای که در قسمت شمالی قرار دارد استفاده کنید. طیفهای مختلف رنگ سفید بهترین انتخاب برای اتاق مطالعه هستند.
بررسی کلی
تغییرات کوچک میتوانند نتایج بزرگی را به همراه داشته باشند. گاهی تغییر محیط زندگی یا مدرسهی کودکان تأثیر منفی زیادی بر وضعیت تحصیلیشان داشته و باعث افت تحصیلی آنها میشود. این روزها هم که به دلیل همهگیری کرونا، کلاسها به صورت مجازی برگزار میشوند میتوان گفت محل تحصیل همهی کودکان تغییر کرده و بیشک وضعیت تحصیلیشان هم دستخوش تغییر شده است. ایجاد تغییراتی کوچک در خانه و فراهم آوردن محیطی مناسب برای مطالعه میتواند این فقدان حضور در محیط آموزشی را جبران کرده و به پیشرفت تحصیلی فرزند شما کمک کند. ترفندهایی که در این مطلب آموزش داده شده است ساده اما تأثیرگذارند. کافی است آنها را اجرا کنید تا از نتایج آن شگفتزده شوید.
منبع: architecturaldigest