۶ نکته که پیش از اقدام به دورکاری باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
دورکاری

ممکن است شما هم به دورکاری علاقه داشته باشید، اما مسئله‌ی مهم این است که آیا واقعا این سبک کاری برای شما مناسب است؟ در این مطلب قصد داریم به مرور ۶ نکته‌ای بپردازیم که باید پیش از اقدام به دورکاری از آن‌ها آگاه باشید.

هزاران مطلب درباره‌ی مزایای دورکاری در فضای آنلاین وجود دارند، اما شاید به‌ندرت بتوانید مطلبی درباره‌ی جنبه‌ی کمتر جذاب کار کردن از خانه پیدا کنید. درست است که دورکاری نکات مثبت خاص خودش را دارد، اما اگر اولین بار است که به کار کردن به این سبک اقدام می‌کنید، بهتر است پیش از ثبت درخواست کاری خود موارد زیر را در نظر بگیرید:

۱. دورکاری می‌تواند باعث تنهایی شود

دورکاری و تنهایی

در حالی که ممکن است کار کردن از خانه رویای افراد درون‌گرا باشد؛ خیلی زود و پس از گذشت روزها، هفته‌ها و ماه‌ها ممکن است احساس تنهایی به سراغ فرد بیاید. با توجه به نیازهای شغل مورد نظر، ممکن است نتوانید برای چند روز با کسی صحبت کنید یا صحبت‌های شما به نرم افزارهای پیام‌رسان و تماس‌های ویدیویی محدود شوند.

کارفرماهای با تجربه در چنین وضعیتی تلاش می‌کنند حس حضور در یک جامعه را در بین کارمندان دورکار خود تقویت کنند و فرصت تعامل اجتماعی آنلاین یا حضوری کارمندان با یکدیگر را فراهم کنند. اما در نهایت این‌که شما تا چه میزان با همکاران خود تعامل دارید به خودتان بستگی دارد.

اگر حس کردید پس از مدتی احساس تنهایی می‌کنید، می‌توانید محیط کاری خود را تغییر دهید و از یک کافه یا فضای کار اشتراکی برای کار کردن استفاده کنید تا چهره‌های جدید را مشاهده کنید و ارتباطات جدید ایجاد کنید.

۲. برقراری ارتباط تلاش بیشتری را می‌طلبد

برقراری ارتباط

در محیط اداری و دفتر کار، شما به سادگی می‌توانید به اتاق یا میز همکار خود بروید و درباره‌ی مسائل کاری و پروژه‌ها با هم بحث کنید. اما در هنگام دورکاری این ارتباطات تیمی زحمت بیشتری خواهند داشت. ممکن است افراد درگیر در یک پروژه از مکان‌های مختلف و با مناطق زمانی مختلف باشند، در این صورت علاوه بر تفاوت زمان کاری، تفاوت زبانی هم موضوع دیگری است که ممکن است باعث بروز مشکل شود و در هنگام ترجمه‌ی مفاهیم یا مکالمه به زبان‌های دیگر نتوانید ایده‌ و مفهوم اصلی را به طرف مقابل برسانید، یا توضیح آن به‌صورت غیر حضوری مقدور نباشد.

قطعا پلتفرم‌هایی مانند اسلک و مایکروسافت تیمز می‌توانند ارتباطات از راه دور را بهتر مدیریت کنند. با این حال، هنوز هم مسئولیت به‌روز بودن و آگاهی از اعلان‌ها و هماهنگی با تیم، با خود شما خواهد بود.

زمانی که بحث از برقراری ارتباط شفاف و موثر در یک تیم دور کار باشد، چیزهای کوچکی مانند تنظیم نمایش وضعیت آنلاین یا آفلاین بودن شما هم به‌اندازه‌ی موضوعات حیاتی مانند به‌خاطر سپردن ارسال و پیگیری ایمیل‌ها و مشارکت در گروه‌ گفت‌وگوهای آنلاین اهمیت پیدا می‌کنند.

۳. ممکن است شما با کارفرمای خود اختلاف زمانی داشته باشید

دورکاری

کار کردن در یک تیم دورکار به این معنی است که باید امکان ارتباط با افراد مختلف از سراسر جهان را در نظر بگیرید. اگرچه ارتباطات آنلاین این کار را برای ما بسیار ساده کرده‌اند، اما هنوز هم باید به مسائلی مانند منطقه‌ی زمانی و تعطیلات رسمی هر کشور دقت کنیم.

کار کردن در تیم دورکار بین‌المللی گاهی اوقات مشکلاتی هم دارد، برای مثال، شما باید در ساعتی غیر عادی (در منطقه زمانی خود) در جلسات شرکت کنید یا ساعات کاری خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که با تیم هماهنگی داشته باشد و بتوانید هم‌زمان با آن‌ها آنلاین باشید. بنابراین، اگر طرفدار ساعت کاری ثابت هستید و می‌خواهید در یک زمان با همکاران خود تعامل داشته باشید، حضور در تیم دورکار بین‌المللی برای شما مناسب نیست.

شما می‌توانید برای آگاهی از اختلاف ساعت مناطق مختلف از اپلیکیشن‌هایی که ساعت مناطق مختلف جهان را نمایش می‌دهند کمک بگیرید که تقریبا اپلیکیشن ساعت پیش‌فرض تمامی گوشی‌های هوشمند به این قابلیت مجهز است. پلتفرم‌های ارتباطی ویژه‌ی کارگروهی مانند اسلک هم به شما اجازه می‌دهند منطقه‌ی زمانی خود را مشخص کنید تا دیگران بتوانند بهتر با شما هماهنگ باشند.

۴. ممکن است دستمزد شما با ارز رایج کشور خودتان پرداخت نشود

پرداخت دست‌مزد

یکی از مزیت‌های دورکاری این است که کارفرما می‌توانید به بهترین متخصصین هر حوزه در سطح جهان دسترسی داشته باشد. اما ممکن است پرداخت دست‌مزد توسط کارفرما با ارز دیگری به جز ارز رایج کشور شما باشد.

اگرچه این مورد برای افرادی که به دنبال درآمدهایی با ارزهای خارجی مانند دلار و یورو هستند یک مزیت به شمار می‌آید، اما در سطح جهانی ممکن است به‌عنوان یک مشکل شناخته شود.

چگونگی دریافت دست‌مزد بستگی به خود کارفرما دارد. بعضی از کسب‌و‌کارهایی که نیروی دورکار می‌پذیرند ممکن است اطلاعات حساب بانکی شما را درخواست کنند تا مبلغ را به حساب شما واریز کنند، در حالی که بعضی دیگر از طریق پلتفرم‌های شخص ثالث مانند پی‌پل، وایز و امثال آن پرداخت را انجام می‌دهند.

فارغ از این‌که کارفرمای شما از کدام روش استفاده می‌کند، دریافت دست‌مزد با یک ارز دیگر می‌تواند شما را با مشکلاتی مانند تغییر نرخ ارز نسبت به پول رایج کشور خودتان یا مشکلات ناشی از تحریم‌های اقتصادی و بانکی روبرو کند. همچنین، نباید کارمزدهای پنهان نقل و انتقالات خارجی را هم فراموش کرد.

۵. تجهیزات مناسب برای دورکاری ممکن است هزینه‌ی زیادی داشته باشند

دورکاری

تا زمانی که از محیط اداری و دفتر کار خود خارج نشده باشید، نمی‌توانید درک کنید که دسترسی به منابع و تجهیزاتی مانند چاپگر، نوشت افزار، میز و صندلی ارگونومیک و … چه مزیت بزرگی محسوب می‌شود.

در حالی که ممکن است بعضی از کارفرماها به شما کمک کنند تا در خانه میز کار مناسب خود را ایجاد کنید، بیشتر آن‌ها انتظار دارند پیش از شروع به کار، خودتان تجهیزات لازم را هم فراهم کرده باشید. این تجهیزات می‌تواند شامل میز کار و صندلی ارگونومیک، رایانه، مانیتور دوم، چاپگر، هدفون، وب‌کم، اتصال پرسرعت اینترنت و نوشت افزار باشد.

اگر هنوز فضا و تجهیزات مخصوص دورکاری خود را آماده نکرده‌اید، قبل از ارسال درخواست و یا پذیرش شغل یک بار دیگر آگهی درخواست نیرو را بررسی کنید و مطمئن شوید که آیا شرکت مورد نظر تمایل دارد در پرداخت هزینه‌ی تامین این تجهیزات به شما کمک کند یا خیر. اگر شرکت در این بخش با شما همراهی نمی‌کند، بهتر است پیش از همکاری با آن‌ها برآوردی از هزینه‌های تامین فضا و تجهیزات داشته باشید.

همچنین، باید بدانید اگر به هر دلیلی تجهیزات شما از کار افتاد، اینترنت قطع شد یا سگ شما هدفون‌تان را با غذا اشتباه گرفت، بخشی به‌عنوان پشتیبانی IT وجود ندارد که به شما کمک کند و مسئولیت همه چیز کاملا با خودتان است.

۶. انگیزه دادن به خود نیاز به تلاش زیادی دارد

دورکاری و بی‌انگیزگی

در حالی که ممکن است در ابتدای راه انگیزه‌ی بسیار بالایی برای دورکاری داشته باشید، پس از چند ماه کار کردن پشت نمایشگر و قرار داشتن در محیط امن خانه می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد. انگیزه دادن به خود تلاش زیادی را می‌طلبد، همچنین ضروری است که بدانید چه عواملی بر افزایش یا کاهش انگیزه‌ی شما به انجام کار و دورکاری تاثیر می‌گذارند. حتی اگر مدیری در سمت بالاتر خود داشته باشید، باز هم خود شما مسئول حفظ انگیزه‌تان هستید.

بیشتر گروه‌های دورکار از نرم افزارهای مدیریت پروژه مانند آسانا یا ترلو استفاده می‌کنند تا به کارکنان کمک کنند وظایف خود را ببینند و به موعد مقرر برای آن‌ها پای‌بند بمانند، اما ممکن است شما در سازمان یا شرکتی مشغول شوید که کاملا برنامه‌ریزی روند کار را به خودتان واگذار کرده‌ است.

به‌جای این‌که دست روی دست بگذارید تا انگیزه‌تان از بین برود، بهتر است به‌صورت مستمر از تکنیک‌های بهره‌وری و نکاتی که برای عملکرد بهتر در هنگام دورکاری بیان می‌شوند کمک بگیرید تا تمرکز و تمایل خود را برای ادامه‌ی کار حفظ کنید. اگر هنوز نتوانستید آن انگیزه‌ای را که برای یک تجربه‌ی دورکاری بی‌نقص لازم است در خود ایجاد کنید، سعی کنید محیطی که در آن کار می‌کنید را تغییر دهید و به‌جای خانه از یک فضای کار اشتراکی استفاده کنید یا با مدیر خود صحبت کنید تا در قالب یک برنامه‌ی منظم هماهنگی‌های لازم را با هم انجام دهید.

دورکاری برخلاف آنچه تصور می‌شود ممکن است گزینه‌ی آسانی نباشد

دورکاری اغلب به‌عنوان یک گزینه‌ی ساده‌تر نسبت به کار در محیط اداری دیده می‌شود و در حالی که این سبک کاری مزایای خاص خود را هم دارد، به این معنی نیست که حجم کاری کمتری را متحمل می‌شویم. کارکردن به‌عنوان عضوی از نیروهای دورکار یک سازمان نشان‌گر پذیرش چالش‌های جدیدی برای کارکنان است و متقاضیان پست‌های دورکار باید پیش از ارسال درخواست استخدامی خود، هر دو روی سکه را ببینند.

در پایان باید اشاره کنیم که این مطلب قرار نیست شما را از درخواست فعالیت به‌عنوان یک نیروی دورکار یا پذیرش چنین پستی منصرف کند، بلکه هدف ما آشنا کردن شما با مواردی بود که معمولا نادیده گرفته‌ می‌شوند، اما باید پیش از اقدام به دورکاری به آن‌ها فکر کرد.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X