۱۰ نکته‌ی ساده برای اینکه فضای مطالعه‌ی ایدئال خودتان را بسازید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
10 ترفند کاربردی برای دکوراسیون ایدئال اتاق مطالعه

مطالعات مختلف نشان داده‌اند مکانی که در آن مطالعه می‌کنید بر نحوه‌ی به خاطر سپردن اطلاعات تاثیر می‌گذارد. این موضوعی است که همه‌ی دانش‌آموزان می‌دانند چون همیشه نزدیک به زمان امتحانات، قسمتی از خانه را برای درس خواندن انتخاب می‌کنند که در آن درس‌ها را بهتر متوجه می‌شوند. پس می‌بینید که محل مطالعه بسیار مهم هست. درواقع گاهی فضایی که در آن مطالعه می‌کنید به اندازه‌ی چیزی که می‌خوانید مهم است.

امروز در دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم ۱۰ ترفند کاربردی برای ایجاد یک فضای مطالعه‌ی ایدئال را به شما آموزش دهیم. پس اگر اهل مطالعه هستید این مطلب را از دست ندهید.

۱. مکانی را انتخاب کنید که دوست دارید

1. مکانی را انتخاب کنید که دوست دارید

اگر یک اتاق یا قسمتی از خانه را برای مطالعه تعیین کنید، مغز شما به مرور عادت می‌کند که با ورود به آن فضا آماده‌ی مطالعه و حفظ اطلاعاتی شود که می‌خوانید. تعویض محل مطالعه و جابه‌جایی بین کافه‌ها، خانه‌ی دوستان و کتابخانه‌های مختلف می‌تواند باعث حواس‌پرتی و کاهش میزان یادگیری شود. مکانی که برای مطالعه انتخاب می‌کنید باید به شما نزدیک باشد، پس اگر می‌خواهید در کافه یا کتابخانه مطالعه کنید حتما نزدیک‌ترین به محل زندگیتان را در نظر بگیرید. اگر در خانه مطالعه می‌کنید، برای کاهش استرس احتمالی در زمان مطالعه، دکوراسیون محیط را براساس اصول فنگ‌شویی انجام دهید تا در کنار جذابیت به تمرکز شما هم کمک کند.

۲. محیط خود را دوباره بسازید

2. محیط خود را دوباره بسازید

یادگیری «وابسته به زمینه» یعنی وقتی شما چیزی را در جایی برای اولین‌بار به خوبی به خاطر سپردید، پس مابقی مطالب را هم در همان محیط به خوبی به خاطر خواهید سپرد و در همان مکان به یاد خواهید آورد. مثلا اگر در کلاس با پنجره‌های بزرگ درباره‌ی هرم نیازهای مازلو صحبت کرده‌اید ممکن است مطالب مربوط به آن را در همان کلاس یا در محیطی مشابه همان کلاس درس به خاطر بیاورید. پس باید برای مطالعه فضایی ایجاد کنید که به محل استفاده از اطلاعات شباهت داشته باشد یا آن محل را تداعی کند. مثلا اگر در حال مطالعه برای نوشتن پایان‌نامه هستید، باید محیطی شبیه به محل ارائه‌ی پایان‌نامه‌تان ایجاد کنید. برای این کار حتما لازم نیست میز و تخته و پروژکتور در خانه‌تان قرار دهید. با تنظیم نور، دما، بو و صداهای محیط می‌توانید مکان مورد نظر را در ذهنتان بازسازی کنید.

۳. راحت باشید، اما نه خیلی راحت!

3. راحت باشید، اما نه خیلی راحت!

نویسندگان حرفه‌ای و افرادی که در خانه کار می‌کنند، صحبت‌ها و توصیه‌های مختلف و زیادی در این مورد دارند. بعضی از آن‌ها با پیژامه راحت‌تر کار می‌کنند و بعضی دیگر تمایل دارند تا لباس رسمی پوشیده و پشت میز کار کنند. اما در این مطلب بیشتر به ایجاد محیط مناسب برای مطالعه و درس خواندن صحبت می‌کنیم، پس توصیه می‌کنیم به شکلی که راحت هستید در مکان مطالعه حضور داشته باشید. اما این راحتی نباید به حدی باشد که مغزتان سیگنال خوابیدن به بدن ارسال کند. پس لباس خوابتان را عوض کنید تا مغز متوجه شود که زمان بیداری فرا رسیده است و سپس در محیط مطالعه قرار بگیرید.

۴. به دنبال نور طبیعی باشید

4. به دنبال نور طبیعی باشید

انسان به شکل ذاتی عاشق نور طبیعی است. کمی نور طبیعی که از طریق آینه در فضا منعکس می‌شود می‌تواند گرما و سرزندگی واقعی را به محیط وارد کرده و بهترین فضا برای مطالعه را ایجاد کند.

۵. به نور نگاه نکنید

5. به نور نگاه نکنید

نوری که مستقیم به چشم می‌تابد می‌تواند باعث حواس‌پرتی شود و حتی گاهی اوقات چشم درد و سر درد ایجاد کند. پس محلی را برای نشستن و مطالعه کردن انتخاب کنید که نور کافی داشته باشد اما مستقیم به چشمتان نتابد. نورهایی که از پشت سر می‌تابند بهترین نور برای مطالعه‌ی کتاب‌های درسی هستند. همچنین لامپ‌های پایه‌دار که نو را از بالای سر شما می‌تابانند و در معرض دید نیستند هم برای مطالعه مناسب هستند.

۶. موسیقی را جایگزین صدای محیط کنید

6. موسیقی را جایگزین صدای محیط کنید

بعضی از دانش‌آموزان دوست دارند در زمان درس خواندن به موسیقی گوش دهند. ذهن آن‌ها به کمک موسیقی می‌تواند تمرکز کند.

موسیقی کلاسیک، ارکسترها و موسیقی بی‌کلام بهترین انتخاب‌ها برای زمان مطالعه هستند.

موسیقی می‌تواند روحیه‌ی شما را ارتقا داده و در نتیجه تمایل بیشتری برای مطالعه داشته باشید. البته باید موسیقی مناسب خودتان را پیدا کنید، پس موسیقی‌های مختلف را به مرور زمان امتحان کنید تا به موسیقی مناسب خودتان برسید.

۷. از چند گیاه استفاده کنید

7. از چند گیاه استفاده کنید

ناسا ثابت کرده است که بعضی از گیاهان می‌توانند هوای داخل خانه را تصفیه کرده و هوای تازه‌تر برای ما فراهم کنند. همچنین گیاهان سبز رنگ آرامش بیشتری در فضای مطالعه ایجاد می‌کنند. اگر محیط مطالعه‌ی شما در خانه است حتما در آن چند گیاه آپارتمانی مثل آلوئه‌ورا و پتوس قرار دهید. اگر آن‌ها را طبق برنامه و نیازشان آبیاری کنید همیشه سبز باقی می‌مانند و هوای تازه به شما هدیه می‌دهند.

۸. تلفن همراهتان را خاموش کنید

8. تلفن همراهتان را خاموش کنید

هرگز تلفن همراهتان را در جیب یا کنار دستتان قرار ندهید، آن را خاموش کرده یا در حالت هواپیما قرار دهید تا صدای زنگ و هشدارهای شبکه‌های اجتماعی در زمان مطالعه حواستان را پرت نکند. خاموش کردن تلفن همراه می‌تواند به ذهن شما احساس رهایی دهد و ناخودآگاه تمرکز بیشتری روی خواندن و یادگیری داشته باشید.

۹. مثبت‌نگر باشید

9. مثبت‌نگر باشید

گاهی مطالعه کردن خسته کننده و حتی آزاردهنده می‌شود. مثلا وقتی در حال درس خواندن برای امتحان هستید ممکن است واقعا از مطالعه متنفر بشوید. نباید اجازه دهید این افکار به ذهن شما راه پیدا کنند. اگر درس خواندن برایتان دشوار شده به این فکر کنید که با مطالعه و یادگیری می‌توانید وظایف شغلی آینده‌تان را به خوبی یاد بگیرید. همچنین با نمرات خوبی که می‌گیرید فرصت‌های شغلی بهتر پیش روی شما قرار می‌گیرند.

قرار دادن عکس اعضای خانواده و نقل قول‌هایی از نویسندگان یا کتاب‌های مورد علاقه‌تان می‌تواند به مثبت کردن فضای مطالعه کمک کند. به یاد داشته باشید که پاداش همیشه می‌تواند انگیزه ایجاد کند پس برای خودتان پاداش در نظر بگیرید. مثلا بعد از خواندن ۳ فصل از کتاب یک شکلاتی که دوست دارید را به عنوان پاداش بخورید.

۱۰. ترک کردن را فراموش نکنید

10. ترک کردن را فراموش نکنید

ممکن است فضای مطالعه‌ی خود را به قدری زیبا و دنجی طراحی کنید که دوست نداشته باشید از آن خارج شوید. همچنین ممکن است در زمان‌هایی که مطالعه نمی‌کنید هم وسوسه شوید که در آنجا بنشینید و کارهای دیگری مثل فیلم دیدن انجام دهید. فراموش نکنید که باید با خودتان قرار بگذارید فقط و فقط برای مطالعه در آن محل حضور داشته باشید و اگر قصد مطالعه ندارید آنجا را ترک کنید. با این کار ذهنتان متوجه می‌شود که زمان استراحت فرا رسیده و می‌تواند خود را برای زمان مطالعه‌ی بعدی آماده کند.

مرور کلی

مرور کلی

ذهن به راحتی و با قرار گرفتن در محیط‌های خاصی می‌تواند توانایی یادگیری خود را چندین برابر افزایش دهد. پس بهتر است برای دکوراسیون فضای مطالعه عوامل موثر بر افزایش یادگیری را بشناسیم تا بتوانیم موضوعات را بهتر و بیشتر به خاطر بسپاریم. در این مطلب ۱۰ ترفند کاربردی برای دکوراسیون ایدئال اتاق مطالعه بیان شد. اگر شما هم ترفندی می‌شناسید که به افزایش میزان یادگیری کمک می‌کند می‌توانید در قسمت کامنت‌ها بنویسید.

منبع: ameritech.edu



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما