«ثور ۵» سختترین چالش مارول برای موفقیت است
«ثور ۵» پس از فیلم خلاقانه «ثور: رگناروک» و فیلم تکراری «ثور: عشق و تندر»، اکنون چالش بزرگ دنیای سینمایی مارول است. دومین فیلم سینمایی استودیوی مارول در سال ۲۰۲۲، «ثور: عشق و تندر» نقدهای متفاوتی دریافت کرد و در حال حاضر دارای امتیاز ۶۴ در سایت راتن تومیتوز است.
کریس همسورث که نقش خدای تندر را بازی میکند، اکنون که اکثر انتقامجویان اصلی از این فرانچایز خارج شدهاند به یکی از مهمترین نامهای دنیای سینمایی مارول تبدیل شده اما ساخت و تولید فیلم «ثور ۵» پس از اثر ناامیدکننده «ثور: عشق و تندر» کار آسانی نخواهد بود.
ثور با احتساب فیلم «ثور: عشق و تندر» به اولین شخصیت دنیای سینمایی مارول تبدیل شد که چهار فیلم اختصاصی دارد و او این اتفاق را مدیون فیلم «ثور: رگناروک» است که در فاز ۲ دنیای سینمایی مارول جان تازهای به این کاراکتر بخشید. «انتقامجویان: جنگ ابدیت» و «انتقامجویان: پایان بازی» نیز نقش مهمی در افزایش محبوبیت ثور داشتند، زیرا شخصیت کریس همسورث به همراه واندا ماکسیموف، کاپیتان مارول و تانوس یکی از کاراکترهای اصلی و قدرتمند این فیلمها بود. ثور در هر دو فیلم توجه همگان را به خود جلب و انتظارات بالایی را برای «ثور: عشق و تندر» ایجاد کرد. البته ناگفته نماند که چهارمین فیلم ثور باید به گونهای متفاوت با «ثور: رگناروک» مقایسه شود.
تایکا وایتیتی، کارگردان فیلم «ثور: رگناروک» برای کارگردانی فیلم «ثور: عشق و تندر» به دنیای سینمایی مارول بازگشت و این اولین باری بود که یک فرد کارگردانی دو فیلم متوالی از ثور را بر عهده میگیرد. با توجه به روند مثبت این شخصیت از سال ۲۰۱۷ و بازگشت تایکا وایتیتی به عنوان کارگردان، به نظر میرسید که «ثور: عشق و تندر» همه چیزهایی را که برای موفقیت در عرصهی کارشناسی و تجاری نیاز است در اختیار داشته باشد. با این حال، منتقدان مانند «ثور: رگناروک» از آن استقبال نکردند و بررسیها نشان میداد که این فیلم در واقع نسبت به نسخه قبلی خود ضعیفتر است.
امتیاز «ثور: عشق و تندر» در راتن تومیتوز یکی از پایینترین امتیازهای اخیر در بین آثار دنیای سینمایی مارول است و علاوه بر این، فروش کمتر این فیلم نسبت به «ثور: رگناروک» در گیشه نشان میدهد که «ثور ۵» باید اثری متفاوت باشد. با این حال، «ثور: رگناروک» پنج سال پیش ساختار این فرانچایز را تغییر داد و این موضوع ثور ۵ را در موقعیت دشواری قرار میدهد، زیرا سازندگان باید بین «ثور: عشق و تندر» یا بازگشت به رویکرد جدی «ثور» و «ثور: دنیای تاریک»، یکی را انتخاب کنند.
- بهترین بازیگرانی که برای فاز چهارم دنیای سینمایی مارول انتخاب شدند
- «گور» در برابر «کیلمانگر»، کدام شخصیت، شرور بهتری در دنیای مارول است؟
- بزرگترین حفرههای داستانی و موارد گیجکننده فیلم «ثور: عشق و تندر»
«ثور: رگناروک» و بازیابی شخصیت ثور
اولین فیلم اختصاصی ثور شروعی امیدوارکننده برای این شخصیت در دنیای سینمایی مارول بود اما روند او در ادامه این فرانچایز چندان جذاب نبود. ثور علیرغم ارتباط نزدیکش با شخصیت شرور لوکی (تام هیدلستون)، فرصت زیادی چه به عنوان یک شخصیت و چه به عنوان یک مبارز، برای درخشش در انتقامجویان نداشت. دنباله اول، «ثور: دنیای تاریک» این پتانسیل را داشت که خط داستانی خدای تندر و جهان اطرافش را با روایت داستان قلمروهای دیگر و مقابله او با شرورانی مانند ملکیث (کریستوفر اکلستون) گسترش دهد اما نتیجه کار یکی از بدترین فیلمهای دنیای سینمایی مارول بود.
گویا مشکلات دومین فیلم اختصاصی او ادامه داشتند و فیلم بعدی خدای تندر در دنیای سینمایی مارول، «انتقامجویان: عصر اولتران» بود که بسیاری از اشتباهات «ثور: دنیای تاریک» را تکرار کرد. «انتقامجویان: عصر اولتران» پتانسیل یک شخصیت شرور جذاب را هدر داد و همچنین ثور را نیز به عنوان یک شخصیت بهبود نداد. گفته میشد که کریس همسورث پس از دو فیلم ناامیدکننده در دنیای سینمایی مارول، دیگر قصد بازی در این نقش را ندارد اما در ادامه خوشبختانه همسورث با هدایت ثور به مسیری کاملا جدید به این روند پایان داد.
تایکا وایتیتی حس شوخطبعی منحصر به فرد خود را نه تنها برای ثور، بلکه برای کل دنیای اطراف این شخصیت نیز به ارمغان آورد و نتیجه کار یک فیلم غیرقابل پیشبینی بود که یک ماجراجویی سرگرمکننده داشت. «ثور: رگناروک» شاید برای اولین بار در دنیای سینمایی مارول، ثور را جذاب جلوه داد و مقدمات آیندهای بهتر را برای خط داستانی این شخصیت فراهم کرد. اگر فیلم «ثور: رگناروک» ساخته نمیشد، «انتقامجویان: جنگ ابدیت» و «انتقامجویان: پایان بازی» نیز آن جذابیت لازم را نداشتند.
«ثور: عشق و تندر» و تقلید از «ثور: رگناروک»
«ثور: رگناروک» به عنوان موفقترین فیلم ثور از نظر مالی و کارشناسی، سایه بزرگی بر روی ثور: عشق و تندر انداخت. ادامهی روند «ثور: رگناروک»، به خصوص برای این شخصیت که برای یافتن جایگاه خود در دنیای سینمایی مارول بسیار تلاش کرده بود امری واضح و قطعی به نظر میرسید اما «ثور: رگناروک» دیدگاه خاص و جدیدی به این کاراکتر داشت. «ثور: عشق و تندر» برخلاف نسخه قبلی خود، کاملا محتاطانه بود و به جای یافتن راههای جدید برای تکامل این شخصیت، همان ترفندهای «ثور: رگناروک» را تکرار کرد که یکی از دلایل ضعف فیلم است.
«ثور: عشق و تندر» بر روند خلاقانه مارول و تغییرات این شخصیت در «ثور: رگناروک» پافشاری کرد اما برخی از این موارد برای بار دوم جواب ندادند. سازندگان سعی کردند بین شوخیها و لحظات سرگرمکننده «ثور: عشق و تندر» و داستان غمانگیز گور قصاب خدایان (کریستین بیل) و ماجرای احساسی جین فاستر (ناتالی پورتمن) تعادل ایجاد کنند که چندان کارآمد نبود. در اصل، «ثور: عشق و تندر»، هم کسانی را که «ثور: رگناروک» را دوست نداشتند و چیزی متفاوت میخواستند و هم کسانی را که «ثور: رگناروک» را دوست داشتند اما منتظر اثری بزرگتر و بهتر از فیلم قبلی بودند ناامید کرد.
مشکل فیلم «ثور ۵»
«ثور: عشق و تندر»، پیشرفتی طبیعی نسبت به «ثور: رگناروک» داشت و ریتم ترکیبی آن چالشی بزرگی را برای آینده ثور در دنیای سینمایی مارول ایجاد میکند. پافشاری و اصرار بر کمدی و لحظات خندهدار در ثور ۵ میتواند لحظات خوش «ثور: رگناروک» را تداعی کند اما در عین حال میتواند به مشکلاتی حتی بزرگتر از مشکلات «ثور: عشق و تندر» منجر شود.
یک خط ظریف بین سبک و پارودی وجود دارد که «ثور: رگناروک» را جذاب جلوه داد اما «ثور: عشق و تندر» فاقد آن بود. صرفا بازگرداندن ثور به روند این شخصیت در فیلمهای «ثور» و «ثور: دنیای تاریک» نیز کارساز نخواهد بود. همین امر درباره زیباییشناسی فیلم نیز صدق میکند، زیرا بازگشت به رویکرد شکسپیری برای ثور ۵ پس از «ثور: رگناروک» و «ثور: عشق و تندر»، تغییری ناگهانی به نظر میرسد.
ثور ۵ و بازیابی شخصیت ثور
«ثور: عشق و تندر» مقدمات مبارزه هرکول (برت گلدشتاین) با ثور را فراهم کرد اما به غیر از این خط داستانی، هیچ نشانه روشنی مبنی بر نحوه ادامه روند داستان ثور در فیلم ثور ۵ وجود ندارد. ثور ۵ برای این که مشکلات فیلم قبلی تکرار نشود، باید خدای تندر را در دنیای سینمایی مارول بازیابی کند، چرا که تکرار همان ترفندهای «ثور: رگناروک» کارساز نخواهد بود اما این بدان معنا نیست که ثور ۵ به یک کارگردان جدید نیاز دارد. تایکا وایتیتی این توانایی را دارد که باز هم انتظارات مخاطبان را برآورده کند. حضور وایتیتی برای کارگردانی ثور ۵ و تصحیح روند فرانچایز ثور میتواند عنصر کلیدی این فیلم باشد.
همچنین حضور یک کارگردان جدید نیز میتواند کارساز باشد، اگرچه شروع کار برای او ریسکی و خطرناک است. ثور به عنوان یک شخصیت در دنیای سینمایی مارول احتمالا به بقیه خطوط داستانی حماسه چندجهانی وابسته است، مخصوصا بسته به این که داستان ثور ۵ قبل یا بعد از «انتقامجویان: سلسله کانگ» و «انتقامجویان: جنگهای مخفی» روایت شود. اگر داستان ثور ۵ بعد از «انتقامجویان: جنگهای مخفی» اتفاق بیافتد، آنوقت این فیلم مقدمات شروعی تازه برای خدای تندر را در دنیای سینمایی مارول فراهم میکند. از طرف دیگر و در یک اتفاق بعید، اگر داستان ثور ۵ قبل از «انتقامجویان: سلسله کانگ» اتفاق بیافتد، این فیلم پایان داستان ثور در دنیای سینمایی مارول خواهد بود.
منبع: screenrant
دفعه بعدی گاو و گوسفندای ازگاردی رو میبرن تو جنگ و بهشون میگن چجوری از قدرت ازگاردیشون استفاده کنند😂