علت نازک شدن مو چیست؟ (بهترین روش‌های پیشگیری و درمان)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
نازک شدن مو

نازک شدن مو یکی از علائم رایج ریزش مو است و این مشکل ممکن است به‌دلیل برخی شرایط پزشکی، تغییرات هورمونی، سبک زندگی و حتی کمبودهای تغذیه‌ای ایجاد شود. برخلاف ریزش موی گسترده، نازکی موها لزوما باعث طاسی نمی‌شود. با این حال، لکه‌های پراکنده‌‌ی مو را روی سر شما ایجاد می‌کند. نازکی موها معمولا به‌تدریج اتفاق می‌افتد، به این معنی که شما زمان کافی برای مشخص کردن علل خواهید داشت تا بتوانید بهترین اقدامات درمانی را پیدا کنید. بنابراین در ابتدا باید علت نازک شدن مو را پیدا کنید و سپس به راه‌های درمان و جلوگیری از آن بپردازید. در ادامه‌ی این مطلب از دیجی‌کالا مگ همراه ما باشید، بیشتر به مسئله‌ی نازک شدن مو، راه‌های درمان و جلوگیری از بروز آن خواهیم پرداخت.

علت نازک شدن مو چیست؟

ژنتیک، سبک زندگی و عادات رفتار با مو، سه مورد از رایج‌ترین عواملی هستند که باعث نازک شدن مو می‌شوند. اگر سابقه‌ی خانوادگی ریزش مو و آلوپسی آره آتا را دارید، احتمال بیشتری برای تجربه‌ی این مشکل برای شما وجود خواهد داشت.

عادات رفتار با مو و سبک زندگی که در موارد زیر آورده شده است، ممکن است منجر به به نازک شدن مو شود:

  • استفاده بیش از حد از محصولات حالت‌دهنده مانند ژل و اسپری مو
  • استفاده از مواد شیمیایی و مکرر برای مو مانند رنگ کردن و حالت دادن به مو
  • بستن محکم مو که سفتی و فشار روی ریشه‌ی مو وارد می‌کند و به‌مرور زمان باعث شکستگی و نازکی موها می‌شود.
  • کمبود مواد مغذی مانند آهن و اسید فولیک
  • استرس فیزیولوژیکی مانند جراحی، بارداری، بیماری روحی و استرس روانی ناشی از هر بحران شخصی
  • عدم تعادل هورمونی، به‌ویژه پس از زایمان
  • کاهش وزن ناگهانی که ممکن است باعث استرس فیزیکی در بدن و در نهایت منجر به ریزش و نازکی مو شود.
  • شرایط پزشکی خاص، مانند بیماری‌های خود ایمنی نظیر آلوپسی آره آتا و شرایط نقص ایمنی
  • قطع مصرف ناگهانی قرص‌های ضد بارداری
  • تغییرات هورمونی
  • اختلال پوستی یا عفونت
  • کمبود ویتامین D
  • ابتلا به اختلالات اشتهایی

اگر متوجه ریزش موی غیرعادی شدید، به‌سرعت با پزشک مشورت کنید و روش درمانی تجویز شده را دنبال کنید.

راه‌های درمان نازک شدن مو کدام است؟

در ادامه روش‌های درمانی را که می‌توانید برای به حداقل رساندن ریزش و نازکی مو به کار بگیرید، خواهیم گفت.

۱. ماساژ پوست سر

ماساژ سر

ماساژ پوست سر جریان خون را تقویت می‌کند، پوست سر را نرم می‌کند و احساس آرامش فوق‌العاده‌ای به شما می‌دهد. مطالعه‌ای نشان داده است که ماساژ پوست سر برای تثبیت ریزش مو، ضخیم‌تر شدن موها و ترویج رشد مجدد مو در افراد مبتلا به مشکلات ریزش مو بسیار مؤثر است. با این حال، نیاز به مطالعات بیشتری برای ارزیابی اثربخشی ماساژ پوست سر برای رشد مو است.

هنگامی که موهای خود را می‌شویید، به‌آرامی با نوک انگشتان به اطراف پوست سر خود فشار وارد کنید تا جریان خون تقویت شود. برای دریافت نتایج بهتر، می‌توانید از ماساژور دستی پوست سر استفاده کنید تا سلول‌های مرده پوست را نیز از بین ببرید.

۲. مصرف مولتی‌ویتامین

سوء تغذیه ناشی از اختلالات خوردن می‌تواند باعث کمبودهای تغذیه‌ای شود و در نتیجه موجب ریزش و نازکی مو شود. کمبود مواد مغذی مانند آهن، اسید فولیک، اسیدهای آمینه، ویتامین های ۱۲B ،D و زینک ممکن است باعث ریزش مو شود. بنابراین لازم است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایش خون متوجه شوید که دقیقا کدام ویتامین‌ها در بدن شما با کمبود روبه‌رو هستند.

با این حال، اگر از قبل مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت می‌کنید، باید از مصرف هرگونه ویتامین اضافی خودداری کنید. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه انجام این کار باعث ضخیم شدن قطعی موهای نازک می‌شود، وجود ندارد و دریافت بیش از حد برخی از مواد مغذی ممکن است در واقع بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر داشته باشد.

۳. مکمل‌های اسید فولیک

اسید فولیک نوعی ویتامین B است که به تولید سلول‌های جدید کمک می‌کند. همچنین به فولیکول‌های مو کمک می‌کند تا موهای جدیدی تولید کند. برای مقابله با کمبود اسید فولیک، از غذاهای غنی از اسید فولیک مانند کلم بروکسل، اسفناج و کلم بروکلی استفاده کنید. همچنین می‌توانید تحت نظر پزشک از مکمل‌های اسید فولیک استفاده کنید.

۴. استفاده از ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل یک داروی موضعی برای درمان ریزش مو است. این داروی بدون نسخه اگر روزی دوبار روی سر مالیده شود، باعث رشد موهای جدید می‌شود و قادر است لکه‌های طاسی را بپوشاند. با این حال، قبل از استفاده از ماینوکسیدیل با پزشک مشورت کنید زیرا مصرف بی‌رویه این دارو ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شود.

۵. لیزر درمانی و مزوتراپی

مزوتراپی مو

لیزر درمانی با روش‌های مختلف و همچنین مزوتراپی، سطح پایین فولیکول‌های ضعیف مو را تحریک می‌کند و باعث رشد مو می‌‌شود. معمولا این روش‌ها زیر نظر پزشک انجام می‌شود.

۶. استفاده از شامپوهای مخصوص

شامپوهای مخصوص موهای نازک یا ریزش مو حاوی ویتامین‌ها و اسیدهای آمینه هستند تا پوست سر را سالم‌تر نگه دارند. چنین محصولاتی به موهای شما حجم می‌دهد و بنابراین موهای شما ضخیم‌تر به نظر می‌رسد. مصرف این شامپوها می‌تواند برای افرادی که موهای نازک یا به‌طور طبیعی کم‌پشتی دارند مفید باشد. برای به‌دست آوردن بهترین نتیجه، از این محصولات طبق دستورالعمل استفاده کنید. همچنین می‌توانید از پزشک خود بخواهید تا به شما یک شامپوی قوی و مناسب معرفی کند.

۷. بیوتین

بیوتین یا ویتامین B۷ یک ماده‌ی مغذی محلول در آب است که به‌طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، عدس و جگر یافت می‌شود. اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، بعید است که بیوتین پایینی داشته باشید. در حالی که بیوتین به تجزیه‌ی آنزیم‌های بدن شما کمک می‌کند، شواهد کمی وجود دارد که می‌تواند به ضخیم شدن مو نیز کمک کند. اگر مکمل‌های ویتامین B۵ مصرف می‌کنید، نباید بیوتین مصرف کنید. زیرا وقتی این دو مکمل با هم مصرف شوند، می‌توانند اثربخشی یکدیگر را خنثی کنند.

۸. اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶

اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را اسیدهای چرب ضروری می‌نامند. این به این دلیل است که بدن انسان قادر به ساخت آن‌ها به‌صورت خودبه‌خودی نیست. امگا ۳ به بدن شما کمک می‌کند تا با التهاب که یکی از دلایل زمینه‌ای بسیاری از بیماری‌هاست، مبارزه کند. ریزش موی زودرس نیز ممکن است با التهاب مرتبط باشد. از سوی دیگر، امگا ۶ برای سلامت کلی پوست مهم است که می‌تواند برای پوست سر مفید باشد.

روغن‌های گیاهی منابع اولیه‌ی امگا ۶ هستند، در حالی که اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی و برخی از دانه‌ها یافت می‌شوند. اگر به‌طور معمول چنین غذاهایی را مصرف نمی‌کنید، با پزشک خود درباره مصرف مکمل این اسیدها صحبت کنید.

نکاتی برای جلوگیری از نازک شدن مو

راه‌های مؤثر مختلفی برای جلوگیری از نازک شدن مو وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. از یک رژیم غذایی غنی از پروتئین استفاده کنید

موهای شما از پروتئین(کراتین) ساخته شده است و به همین دلیل است که پیروی از یک رژیم غذایی غنی از پروتئین می‌تواند منجر به رشد موهای پرپشت‌تر شود. لازم است غذاهایی مانند ماهی، محصولات مرغ، لبنیات و گوشت مصرف کنید. اگر گیاهخوار هستید، بهتر است مکمل‌های پروتئینی را برای رفع نیاز پروتئینی خود مصرف کنید.

۲. از سفت و محکم بستن موهای خود خودداری کنید

مدل‌های مو مانند دم اسبی سفت، گوجه‌ای سفت یا بافت‌های محکم، ریشه‌ی مو را تحت فشار شدید قرار می‌دهد. این کارها ممکن است باعث ریزش مو یا آلوپسی شود. استفاده‌ی مکرر از دستگاه‌های حالت‌دهنده‌ی حرارتی نیز می‌توانند آسیب را بیشتر کنند. اگر علاقه دارید موهای خود را به‌صورت دم اسبی، گوجه یا بافت‌های مدل‌دار آرایش کنید، می‌توانید این کارها را به شدت کمتر و به‌صورت تقریبا شل برای موهای خود انجام دهید.

۲. مکمل‌های ویتامین مصرف کنید

ویتامین‌های D و B۱۲ برای رشد مو ضروری هستند و کمبود آن‌ها ممکن است باعث نازک شدن و ریزش مو و همچنین ممکن است مانع رشد طبیعی موهای شما شود. برای اینکه متوجه شوید آیا با کمبود این ویتامین‌ها روبه‌رو هستید یا خیر، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

۳. مراقبت از پوست سر

مراقبت از مو

داشتن پوست سر سالم برای داشتن موهای سالم بسیار مهم است. برای حفظ سلامت پوست سر از روش‌های مناسب مراقبت از مو پیروی کنید. به‌طور منظم روغن‌های مخصوص استفاده کنید تا پوست سر و موهایتان مرطوب بماند. از استفاده بیش از حد از دستگاه‌های حالت‌دهنده‌ی حرارتی و استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ کردن موها خودداری کنید. پیش از استفاده از سشوار، اتوی مو و هر دستگاه حرارتی برای مو، از اسپری‌های دوفاز که در مقابل حرارت بالا از مو محافظت می‌کنند، استفاده کنید. هر چند وقت یک‌بار از شامپوها و نرم‌کننده‌های ملایم برای شادابی موهای خود استفاده کنید.

۴. هرگز نرم‌کننده را فراموش نکنید

موها از وسط تا انتها، دور از پوست سر و فاقد چربی طبیعی هستند. برای حفظ سلامت مو و جلوگیری از خشکی و شکنندگی، از نرم‌کننده‌ی آبرسانی که حاوی موادی مانند پانتنول و گلیسیرین است استفاده کنید. مراقبت از مو و شیوه‌های زندگی سالم به شما کمک می‌کند تا سلامت پوست سر و مو را حفظ کرده و ریزش مو را به حداقل برسانید. با این حال، اگر ریزش موی شما غیر قابل کنترل است، فورا با پزشک مشورت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

با وجود پیروی از روش‌‌های صحیح مراقبت از مو، حفظ سبک زندگی و رژیم غذایی متعادل، اگر متوجه‌ ریزش بیش از حد مو شدید، فورا با پزشک مشورت کنید. ریزش موهای شما ممکن است ناشی از یک بیماری زمینه‌ای باشد و ممکن است نیاز به درمان‌های مخصوص داشته باشد.

کلام آخر

نازک شدن مو برای شما ممکن است بسیار استرس‌زا باشد. اگر روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ رشته را از دست می‌دهید، کاملا طبیعی است اما اگر ریزش موی شما بیش از این مقدار است، بلافاصله با پزشک مشورت کنید و درمان تجویز شده را شروع کنید. اگر یک بیماری زمینه‌ای باعث ریزش موی شما شده باشد، درمان آن ممکن است به کاهش ریزش مو کمک کند. در حین درمان، مراقب موهای خود باشید و برای حفظ سلامت موهای خود از یک سبک زندگی متعادل پیروی کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: stylecraze



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X