۵ چیزی که سرعت وایفای را کاهش میدهند
وایفای به یک بخش جداییناپذیر زندگی ما تبدیل شده و به همین خاطر اگر سرعت آن پایینتر از حد انتظار باشد، مشکلات زیادی به وجود میآید. در همین رابطه در ادامه به ۵ چیزی میپردازیم که میتوانند سرعت وایفای را دچار مشکل کنند.
اول از همه وضعیت عمومی شبکه را بررسی کنید
قبل از اینکه به مشکلات مربوط به سرعت وایفای بپردازیم، ابتدا باید چند نکتهی مهم در این مورد مطرح کنیم. اول از همه برای تست سرعت دقیق، نباید از گوشی (یا لپتاپ متصل به وایفای) استفاده کنید. بنابراین ابتدا با کابل تست سرعت بگیرید تا از سرعت دقیق اینترنت خود خبردار شوید.
گفتنی است حتی اگر از اینترنت فوقسریع استفاده میکنید (که در ایران پدیدهی نادری محسوب میشود)، وایفای محدودیتهایی دارد و بنابراین ممکن است نتوانید از حداکثر توان آن بهره ببرید. اما با در نظر گرفتن این نکات اگر میبینید سرعت وایفای از حد معمول پایینتر است، باید به مواردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، توجه نشان دهید.
۱. قدیمی بودن مودم
کمتر کسی به پول خرج کردن علاقه دارد اما در هر صورت واقعیت این است که سختافزار مربوط به وایفای روزبهروز بهتر میشود و نمیتوانید بهروزرسانی آنها را برای همیشه پشت گوش بیندازید. اگر همچنان از یک مودم قدیمی که مثلا ۵ سال قبل خریدهاید استفاده میکنید، دیگر وقت آن رسیده که به فکر خرید مودم جدیدی باشید. البته این خرید فقط زمانی منطقی است که اینترنت خانه یا محل کار شما بهاندازهی کافی پرسرعت باشد. اگر سرعت اینترنت پایین است، با تغییر مودم هم معجزهای اتفاق نمیافتد.
۲. اشتباه در مکان قرارگیری مودم
اگر مودم را در مکان نامناسبی قرار دهید، کیفیت سیگنال به طور قابل توجهی ضعیفتر از حد انتظار میشود. برای این کار کافی است ببینید بیشتر در چه مکانهایی از خانه یا محل کار به سیگنال وایفای نیاز دارید و نقطهی مرکزی مربوط به این مکانها را پیدا کنید.
۳. تعداد زیاد گجتهای متصل به مودم
یکی از مهمترین مزایای مودمهای جدیدتر وایفای نسبت به نسلهای قبلی این است که در کنار افزایش امکانات و سرعت، با بهرهگیری از نسلهای جدیدتر استاندارد وایفای، مودمها میتوانند تعداد بیشتری از گجتها را مدیریت کنند. حتی اگر از اینترنت فوقسریعی استفاده نمیکنید، در صورتیکه در خانه یا محل کار تعداد زیادی دستگاه به مودم متصل است، بهتر است از بین مودمهای جدید دست به انتخاب بزنید.
در این میان مثلا میتوانیم به دوربینهای مداربستهی متصل به مودم اشاره کنیم که در کنار دیگر دستگاهها میتوانند بخش قابل توجهی از پهنای باند را اشغال کنند. در کنار لپتاپ، تبلت و گوشی، این روزها تقریبا انواع و اقسام دستگاهها مانند تلویزیونها و دستگاههای استریمینگ به اینترنت وصل میشوند و باید به فکر آنها هم باشید. اگرچه با استفاده از مودمهای جدید کیفیت اتصال چندین گجت و دستگاه به اینترنت بهبود پیدا میکند، اما در کل توصیه میکنیم در مواقعی که به برخی از این دستگاهها نیازی ندارید، اتصال آنها به اینترنت را قطع کنید.
۴. شلوغی بیشازحد کانال وایفای
شلوغی کانال وایفای زمانی اتفاق میافتد که چندین گجت بهطور همزمان از یک کانال یا باند استفاده میکنند. همچنین اگر تنظیمات مودم وایفای همسایه مانند شما باشد و فاصلهی کمی با این مودم داشته باشد، تعداد زیادی از گجتها در یک کانال مشابه قرار میگیرند و در نتیجه کیفیت سیگنال افت پیدا میکند.
این موضوع بیشتر برای دستگاههای مبتنی بر باند ۲.۴ گیگاهرتز اتفاق میافتد و در صورت بهرهگیری از باند ۵ گیگاهرتز معمولا چندان با این مشکل روبرو نمیشوید. اما در هر صورت اگر در یک آپارتمان یا مناطق مسکونی با تراکم بالا زندگی میکنید، بهتر است با استفاده از اپلیکیشنهای مخصوصی که برای این موضوع ارائه شده، این مشکل را برطرف کنید.
۵. افزایش برد و کاهش سرعت وایفای با دستگاههای تقویتکننده
دستگاههای اکستندر یا تقویتکنندهی وایفای اگرچه برد سیگنال را افزایش میدهند، ولی از طرف دیگر تاثیر منفی روی سرعت وایفای میگذارند. در صورتیکه از این دستگاهها استفاده میکنید، بهتر است موقتا آنها را غیرفعال کنید تا عملکرد وایفای را بدون تاثیر آنها مورد بررسی قرار دهید.
گاهی اوقات تنظیمات نادرست این دستگاهها منجر به بروز چنین مشکلاتی میشود. از طرف دیگر ممکن است دستگاهها در فاصلهی بسیار زیادی نسبت به مودم قرار گرفته باشند که در این صورت احتمالا مودم از توان کافی برای ارائهی این پوشش بهره نمیبرد. به همین خاطر اگر افزایش برد وایفای اهمیت زیادی برای شما دارد، بهتر است با صرف هزینهی بیشتر به فکر بهرهگیری از شبکهی مش باشید.
منبع: How To Geek
درود خیلی خیلی عالی ممنونم خدا بی نهایت خیتون بده الهی