آیا افزایش تعداد آیپدها باعث سردرگمی خریداران شده است؟
اپل سالهاست که در زمینهی تبلتها حرف اول را میزند که بخش مهمی از این موضوع به ضعف زیاد شرکتهای اندرویدی در این حوزه برمیگردد. اما در حال حاضر به نظر میرسد تعداد آیپدها از حد تعادل خارج شده است و این موضوع منجر به سردرگمی کاربران خواهد شد. در ادامه به همین موضوع میپردازیم.
آیپدهای جدید اوضاع را پیچیدهتر کردهاند
اپل مدتی قبل از نسل دهم آیپد و نسل جدید آیپد پرو رونمایی کرد. همین تبلتها سردرگمی کاربران را برای خرید آیپدها افزایش میدهند. اول از همه باید بگوییم که اپل بعد از عرضهی نسل دهم آیپد، تصمیم گرفته تولید نسل قبلی آن را هم ادامه دهد و این یعنی کاربران تا مدتها میتوانند آیپد ۹ را بخرند. این در حالی است که نسل دهم آیپد تفاوتهای زیادی با نسل قبلی خود دارد.
نسل نهم آیپد از چیپست A13 بهره میبرد که درون سری آیفون ۱۱ قرار دارد. همچنین باید به وجود پورت لایتنینگ، نمایشگر دارای حاشیههای ضخیم و دکمهی هوم حاوی تاچ آیدی اشاره کنیم. مدل پایه این تبلت با قیمت ۳۲۹ دلار به فروش میرسد. از سوی دیگر اپل قیمت مدل پایه آیپد ۱۰ را به ۴۴۹ دلار رسانده که این یعنی بیش از ۱۰۰ دلار از نسل قبلی گرانتر است.
کاربران با پرداخت این مبلغ میتوانند از تراشهی A14، نمایشگر دارای حاشیههای باریکتر و همچنین حسگر اثر انگشت قرار گرفته در دکمهی پاور بهره ببرند. در ضمن به جای پورت لایتنینگ هم حالا پورت USB-C تعبیه شده است.
آیپد مینی هم با قیمت پایه ۴۹۹ دلار به فروش میرسد و کمی گرانتر از نسل دهم آیپد محسوب میشود. با وجود اینکه این آیپد اندازهی کوچکتری دارد، ولی از نظر سختافزاری امکانات بیشتری ارائه میدهد. به عنوان مثال میتوانیم به بهرهگیری از تراشهی قدرتمندتر A15 و نمایشگر بهتر اشاره کنیم. در سطح بعدی آیپد ایر قرار دارد که با وجود استفاده از نمایشگر هماندازه با نسل دهم آیپد، از چیپست M1 استفاده میکند. به طور کلی آیپد ایر را میتوانیم مدل پرو نسخهی استاندارد آیپد در نظر بگیریم.
در نهایت نباید نسل جدید آیپد پرو را از قلم بیندازیم که از ویژگیهایی مانند فیس آیدی، چیپست M2 و پورت تاندربولت ۴ استفاده میکند. این یعنی با حساب کردن دو مدل آیپد جدید، در مجموع در حال حاضر با ۵ آیپد جدید سروکار داریم. البته باید بگوییم که اوضاع از این هم پیچیدهتر میشود.
پیچیدهتر شدن داستان
در کنار زیاد بودن تعداد آیپدهای موجود در بازار، تفاوتهای بین آنها برای بسیاری از کاربران معمولی گیجکننده است. و حالا به لطف عرضهی آیپدهای ۲۰۲۲، این سردرگمی افزایش پیدا کرده است.
اول از همه باید نسل دهم آیپد اشاره کنیم بالاخره این مدل هم پورت لایتنینگ را کنار گذاشت و حالا تمام آیپدها از پورت USB-C بهره میبرند. اما در این میان تصمیم اپل برای پشتیبانی از نسل اول قلم اپل پنسل با انتقادات گستردهای روبرو شده است. برای یادآوری باید بگوییم که این قلم دارای پورت لایتنینگ است ولی نسل دوم اپل پنسل به طور مشخص برای آیپدهای مجهز به پورت USB-C ساخته شده است.
به همین خاطر کاربران آیپد ۱۰ برای شارژ کردن اپل پنسل باید از یک دانگل برای تبدیل USB-C به لایتنینگ استفاده کنند و سپس کابل USB-C به USB-C را به آیپد ۱۰ وصل کنند تا این قلم شارژ بشود. این یعنی ظاهرا مدیران اپل از عمد تصمیم گرفتهاند که برای کاربران دردسر ایجاد کنند.
از نظر لوازم جانبی هم آیپدها ناسازگاریهای مهمی با هم دارند. به عنوان مثال اگرچه آیپد پرو و آیپد ایر هر دو با Magic Keyboard و Smart Keyboard Folio سازگار هستند، ولی آیپد ۱۰ صرفا از کیبورد اختصاصی Magic Keyboard Folio پشتیبانی میکند. از سوی دیگر آیپد ۹ هم صرفا با Smart Keyboard سازگار است. در کمال تعجب، آیپد مینی با هیچکدام از این کیبوردها سازگار نیست.
نیاز به تغییر رویکرد آیپدها
گوشیهای سری آیفون مثال بارزی از رویکرد درست اپل برای انجام کارها است. بین آیفونها تمایز روشنی وجود دارد و کاربران صرفا با نگاه کردن به اعداد میتوانند از تفاوتهای بین آنها خبردار شوند. البته در این میان مثلا شباهت زیادی مدلهای استاندارد سری آیفون ۱۴ با نسل قبلی انتقادات زیادی را ایجاد کرده ولی در کل همین تمایز روشن بین مدلها نقطه قوت این گوشیها محسوب میشود.
اما در مورد آیپدها واقعیت این است که هم تعداد آنها از حد تعادل خارج شده و هم تمایز بین آنها برای بسیاری از کاربران چندان روشن نیست. بنابراین اپل باید هر چه زودتر باید تکلیف این تبلتها را مشخص کند.
منبع: How To Geek