چرا تبلت شیائومی پد ۵ از هر لحاظ بهتر و به صرفهتر از آیپد است؟
شیائومی تابستان سال گذشته از تبلتهای سری می پد ۵ رونمایی کرد. دو تبلت عالی، قدرتمند، مقرون به صرفه و در عین حال کارآمد از لحاظ نرمافزاری که به جرأت میتوان گفت توانایی برطرف کردن نیاز کاربران حرفهای را هم دارند. این در حالی است که شیائومی تا قبل از رونمایی از این دو تبلت، سه سال بود که هیچ تبلتی را راهی بازار نکرده بود. اما با تمام این تفاسیر، عملکرد شرکت چینی در ساخت محصولی که بتواند نیاز کاربران را برطرف کند عالی بود.
در دنیای اندروید، تبلتها به صورت کلی به دو دسته تقسیم میشوند؛ آنهایی که فوقالعاده قدرتمند هستند نظیر سری تب S8 سامسونگ که قیمت بسیار بالایی دارند و از توان سختافزاری خوبی هم برخوردار هستند. این تبلتها از قابلیتهای نرمافزاری بسیار زیادی برخوردار هستند اما چون اندروید محدودیتهای زیادی در زمینهی بهینهسازی نرمافزار برای تبلت دارد، نمیتوان آنها را در حد و اندازههای آیپد پروها در نظر گرفت.
دستهی دوم، تبلتهای فوقالعاده ارزانقیمت هستند که زیاد در بین کاربران طرفدار دارند. این تبلتها اگرچه برای انجام کارهای سنگین اصلا مناسب نیستند اما بسیاری از کاربران آنها را برای تماشای فیلم و سریال، خواندن متن و… خریداری میکنند که برای انجام این کارها واقعاً ایدهآل محسوب میشوند. بنابراین همانطور که میبینید، در این بین جای خالی یک سری از تبلتهایی که هم قیمت مناسب داشته باشند و هم توان سختافزاری مطلوب که بتوان آنها را رقیبی برای آیپدهای اپل به حساب آورد، کاملا حس میشود. اما شیائومی آمد تا این جای خالی را با محصولاتی بسیار ارزشمند پر کند. در نتیجهی این موضوع، سری شیائومی پد ۵ متولد شد.
اگرچه این تبلتها نخستین تلاش شرکت چینی در زمینهی تولید تبلت به حساب نمیآیند اما میتوان آنها را نخستین تجربهی این شرکت در ساخت تبلتهایی برای رقابت با آیپد اپل در نظر گرفت. تبلتهایی که بعد از بررسیهای مختلف، نشان دادند اینکه آنها را رقیبی برای آیپدها میدانیم، غیرمنطقی و بیراه نبوده است، بلکه آنها حقیقتاً شایستهی چنین مقایسهای هستند.
اگر میپرسید چگونه چنین چیزی ممکن است، پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی قابلیتهای خوب شیائومی پد ۵ بپردازیم.
مشخصات سختافزاری عالی
همانطور که گفته شد، اگر قرار بود شرکتی بیاید و محصولی میانرده با قابلیت سختافزاری بالا تولید کند، این شرکت فقط میتوانست شیائومی یا یکی از زیرمجموعههای آن باشد. شیائومی میداند چطور باید تعادلی بینظیر بین قیمت و مشخصات و قابلیتهای یک محصول به وجود بیاورد، در نتیجهی همین موضوع هم هست که علیرغم فروش محصولاتش با قیمت نسبتا پایینتر از رقبا، پیشرفت خوبی هم داشته است.
از نمایشگر شروع میکنیم، بخشی که قبل از خرید یک تبلت، حتما باید به آن توجه داشته باشیم. در واقع یکی از دلایل اصلی کاربرانی که تبلت را به گوشی ترجیح میدهند، نمایشگر بزرگتر است، حال این نمایشگر اگر باکیفیتتر هم باشد، چه بهتر. شیائومی پد ۵ در این زمینه اصلا شما را ناامید نمیکند. این محصول نمایشگری ۱۱ اینچی دارد که از قابلیتهای بسیار خوبی هم بهره میبرد. از جمله این قابلیتها میتوان به وضوح 2K، میزان روشنایی بالا، پشتیبانی از استانداردهایی نظیر دالبی ویژن، رفرشریت ۱۲۰ هرتز و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. تمام اینها در حالی است که آیپد اپل با قیمتی تقریبا مشابه، هیچ یک از این قابلیتهای خوب را در اختیار ندارد.
آنچه که در تعریف و تمجید از عملکرد خوب نمایشگر شیائومی پد ۵ گفته شده، در بهبود تجربهی کاربری واقعاً موثر هستند. بنابراین نمیتوانیم بگوییم میتوان با عدم وجود آنها در آیپد کنار آمد. وقتی که با پد ۵ به تماشای فیلم بنشینید یا بازی کنید، متوجه خواهید شد که چقدر این نمایشگر میتواند شما را به وجد بیاورد. نسبت تصویر این تبلت هم نسبتا عریض است، به این معنا که تماشای محتوای ویدیویی در آن لذتبخش خواهد بود. ولی آیپد، نسبت تصویر کشیدهتری دارد که آن را برای خواندن متن مناسب میکند.
شیائومی پد ۵ آنقدر عالی است که نمیدانیم چرا ساخت چنین محصولی تا این اندازه به طول انجامید!
از نمایشگر که بگذریم، به بلندگوهای چهارگانه میرسیم که واقعاً صدای بلندی دارند و میتوانند تجربهی خوبی را برای کاربران به ارمغان بیاورند. با این حال بعد از مقایسه، متوجه شدیم که بلندگوهای تعبیه شده در آیپد، صدا را شفافتر به گوش کاربر میرسانند. البته یکی از قابلیتهایی که شیائومی با الگوبرداری از اپل در این محصول قرار داده، امکان تغییر کانال خروجی صدا بر اساس نحوهی نگهداری تبلت است که به خصوص وقتی میخواهید از یوتیوب در حالت شناور ویدیو تماشا کنید، به کمکتان خواهد آمد و تأثیرش را خواهد گذاشت.
در نهایت، میرسیم به قلب تپندهی شیائومی ۵ که قرار است ما را متقاعد کند این محصول نه فقط برای امسال و سال بعد، بلکه برای چند سال بعد هم میتواند کاربران را همراهی کند. معمولا تبلتهای میانردهی کنونی خیلی پردازندهی قدرتمندی ندارند؛ برای مثال گلکسی تب S7 فن ادیشن یا S6 لایت ۲۰۲۲ که به ترتیب تراشههای اسنپدراگون 750G و 720G را به عنوان قلب تپنده در اختیار دارند. اما این چیزی نیست که در پد ۵ هم شاهد باشیم.
شیائومی این تبلت را به تراشهی قدرتمند اسنپدراگون ۸۶۰ مجهز کرده که اگرچه بینظیر و جدید نیست اما آنقدری قدرتمند هست که بتواند کارهای روزمره را با سرعتی عالی انجام داده و حتی بازیها را هم با کیفیت قابل قبولی به اجرا در بیاورد. این تراشه نه تنها خیالمان را بابت امسال بلکه از بابت سالهای دیگر هم راحت میکند، چون اسنپدراگون ۸۶۰ در واقع یک تراشهی پرچمدار به حساب میآید که دو سال پیش در پرچمدارها مورد استفاده قرار میگرفت. با این تصمیم، شرکت چینی توانست قیمت محصول خود را هم تا جایی که امکان داشت پایین بیاورد.
حال چرا این اتفاق، یعنی عرضهی تبلتی با این کیفیت و امکانات زودتر رخ نیفتاد و چرا شرکتها همان سیاست عرضهی گوشی پرچمدار مقرون به صرفه را که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفته، در دنیای تبلتها هم پیاده نمیکنند، پرسشی بیپاسخ است. وقتی شیائومی توانسته، سایر شرکتها هم میتوانند، اما نمیدانیم این مقاومت برای چیست.
عملکرد نرمافزاری مطلوب
چیزی که باعث شده آیپد بتواند نظر مثبت کاربران را به خود جلب کند، عملکرد عالی آن در زمینهی نرمافزار است. کاربران تبلتهای اندرویدی سالهاست که به دنبال تجربهای مثل آیپدها هستند تا بتوانند با محصول خود به سادگی کار کنند، از نرمافزارهای متعدد و حرفهای بهرهمند شوند و بسیاری موارد خوب دیگر. شیائومی اما به عنوان شرکتی که تجربهی خیلی زیادی هم در زمینهی تولید تبلت ندارد، تلاش کرد تا جایی که امکان دارد، این مشکلات را برطرف کند و این کار را هم با روشی انجام داد که در آن بسیار خوب است؛ الگوبرداری از اپل.
در حالی که رابط کاربری MIUI سالهای متوالی از رابط کاربری بدون منوی برنامه (فقط صفحهی هوم) بهره میبرد، یعنی درست مثل آیپدها، اینبار شرکت تصمیم گرفت یک منوی برنامههای خیلی خلاصه و تمیز در پایین صفحه در نظر بگیرد که در آن، سه اپلیکیشنی که اخیرا از آنها استفاده کردید را به نمایش میگذارد. این یک راه حل بسیار عالی و کاربردی است تا کاربر بتواند به اپلیکیشنی که زیاد از آن استفاده میکند، با سرعت بیشتری دسترسی داشته باشد.
تقریبا میتوانیم بگوییم بسیاری از قابلیتهای MIUI در تبلت شیائومی پد ۵، با الهامگیری از iOS طراحی شدهاند و این یعنی شیائومی خواسته تا از این حیث، کاملا متفاوت با شرکتهای اندرویدی و منطبق با استانداردهای شرکتی عمل کند که در این زمینه بهترین عملکرد را طی چند سال اخیر داشته است. از جمله این قابلیتهای خوب میتوان به امکان اجرای دو اپلیکیشن در حالت شناور اشاره کرد که بسیار کاربری است.
تلاش شیائومی در راستای بهینهسازی تقریبا تمام اپلیکیشنهایش برای اجرای بهتر در یک نمایشگر بزرگ هم نشان دهندهی این است که شرکت چینی در این زمینه کاملا جدی است و نمیخواهد بیگدار به آب بزند. این در حالی است که شرکتهای تولیدکنندهی تبلتهای اندرویدی معمولا چنین کاری نمیکردند. حتی حالا هم برخی از شرکتها وضعیت جالبی ندارند؛ مثل تبلتهای اخیر ریلمی.
برای مثال اپلیکیشن یادداشت شیائومی اکنون هم برای استفاده از قلم بهینه شده و هم نمای تمام صفحهی بسیار خوبی را به نمایش میگذارد. همچنین ابزار ویرایش متعددی هم در اختیار شما قرار میگیرد تا پا را فراتر از فقط خط کشیدن روی یادداشتها بگذارید و به معنی واقعی کلمه، طراحی کنید و لذت ببرید.
همین میزان توجه روی صفحه کلید و قلم هم دیده میشود. صفحه کلید پد ۵ طراحی بسیار خوبی دارد، فاصلهی کلیدها با هم عالی است، بازخورد آنها به خوبی حس میشود و به صورت کلی میتوان گفت حس نوشتن روی آن حتی از نوشتن روی آیپد هم بهتر است. در واقع باید بگوییم با توجه به بهایی که برای این محصول میپردازید، به صورت کلی تجربهی بهتری را دریافت میکنید. نکتهی جالب هم اینجاست که شیائومی این امکان را فراهم کرده تا کاربر بتواند کلیدهای صفحه کلید را برای اجرای اپها به صورت میانبر تنظیم کند.
شیائومی حتی جایگاه نگهداری قلم را هم جایی در نظر گرفت که در آیپدها شاهد هستیم. این قلم از دو کلید بهره میبرد که یکی از آنها برای باز کردن اپلیکیشن یادداشت و دیگری هم برای ثبت اسکرینشات استفاده میشود. زمان تأخیر این قلم عالی است اما به قلم اپل نمیرسد. به صورت کلی، تجربهی کاربری با پد ۵ و قابلیتهای نرمافزاری آن در حد و اندازههای هزینهای که برای آن میپردازید واقعاً عالی است و تقریبا میتوانیم بگوییم دو برابر بیشتر از قیمتی که دارد، به شما ارائه میکند.
شیائومی همچنین تبلت را به گونهای بهینه کرده که باتری ۸۷۲۰ میلیآمپر ساعتی آن میتواند در انجام کارهایی مثل وبگردی و پخش ویدیو، بیش از ۱۴ ساعت دوام داشته باشد. این اعداد برای یک تبلت واقعاً عالی است و نشان میدهد میتوانید به راحتی بیش از یک روز از آن استفاده کنید. همچنین اگرچه شارژر ۲۲٫۵ واتی درون جعبه با توجه به پشتیبانی این محصول از شارژر ۳۳ واتی یک نکتهی منفی به حساب میآید، اما همین شارژر میتواند پد ۵ را در مدت ۲ ساعت به صورت کامل شارژ کند که خوب ارزیابی میشود.
نتیجه
در بالا هم گفتیم که جای تعجب است چرا سایر شرکتهای اندرویدی فکری به این وضعیت نه چندان خوب بازار تبلتها نمیکنند. آنها تمام تمرکز خود را روی ساخت گوشیهای هوشمند منعطف کردهاند و تبلتها را با اینکه طرفداران زیادی دارند، کاملا از یاد بردهاند. شرکتها در حال حاضر گوشیهای بالارده اما مقرون به صرفهی خوبی دارند، غافل از اینکه در دنیای تبلتها هم دقیقا جای خالی همچین محصولی حس میشود. محصولی نظیر شیائومی پد ۵ که هم قیمت مناسبی دارد و هم مشخصات سختافزاری و نرمافزاری عالی میتواند نیاز کاربران را در هر بخشی که بخواهند برطرف کند.
در حال حاضر بزرگترین رقیب شیائومی پد ۵، آیپد ۱۰٫۲ اینچی است که اپل برای آن قیمت ۳۳۰ دلار را در نظر گرفته است. در حالی که این تبلت از خیلی جهات پایینتر از نمایندهی شیائومی قرار دارد اما با توجه به اکوسیستم بینظیری که اپل توانسته ایجاد کند، میتواند تا حد زیادی نقاط ضعف خود را جبران کند.
در دنیای اندروید هم گلکسی تب A8 را به عنوان رقیب شیائومی پد ۵ معرفی میکنیم که ۲۳۰ دلار قیمت دارد و میتواند یک گزینهی کاملا مناسب باشد. اگرچه قلب تپندهی این محصول، تراشهای ساخت شرکت Unisoc است که در مقابل اسنپدراگون ۸۶۰ حرفی برای گفتن ندارد، اما با بهرهمندی از نمایشگری بسیار باکیفیت، بلندگوهای قدرتمند و به صورت کلی ارائهی تجربهی خوب، میتواند برای علاقهمندان به محصولات سامسونگ، گزینهی مناسبی باشد.
شیائومی پد ۵ با این حال یکی از بهترین تبلتهایی است که کاربران در حال حاضر با قیمت بسیار مناسب میتوانند آن را تهیه کنند. شاید یک سری نقاط ضعف هم داشته باشد اما باید توجه داشته باشید در این محدودهی قیمتی، هیچ شرکتی تاکنون چنین محصول قدرتمند و باکیفیتی را راهی بازار نکرده است. بنابراین به نظر میرسد در محدودهی قیمتی پد ۵ و یا حتی اندکی هم بالاتر، هیچ تبلتی وجود ندارد که بتوانیم آن را گزینهی ارزشمندتری از نمایندهی شیائومی بدانیم.
نقاط قوت شیائومی پد ۵
- طراحی زیبا و جذاب، وزن پایین و ضخامت کم
- نمایشگر ۱۲۰ هرتزی عالی با پشتیبانی از فناوری دالبی ویژن
- بلندگوهای چهارگانه با پشتیبانی از دالبی اتموس
- طول عمر بالای باتری
- عملکرد سختافزاری عالی
- کیفیت نسبتا خوب دوربین
- رابط کاربری سریع، روان و عاری از اپهای بلا استفاده و بیکیفیت
- قلم هوشمند نسبتا خوب
نقاط ضعف شیائومی پد ۵
- قلم هوشمند گران (۱۰۰ یورو)
- عدم پشتیبانی از اینترنت همراه
- عدم بهرهمندی از GPS
- عدم بهرهمندی از کارت حافظهی جانبی و جک ۳.۵ میلیمتری
- عدم بهرهمندی از حسگر اثرانگشت
- شارژر ۲۲٫۵ واتی نسبتا کند
شما عزیزان میتوانید مشخصات فنی کامل شیائومی پد ۵ را در جدول زیر مشاهده کنید.
نام محصول | شیائومی پد ۵ |
ابعاد و وزن | ۶٫۹ × ۱۶۶ × ۲۵۴٫۷ میلیمتر – ۵۱۱ گرم |
نمایشگر | ۱۱ اینچی از نوع IPS LCD با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از دالبی ویژن و HDR10 – وضوح ۲۵۶۰ × ۱۶۰۰ پیکسل – چگالی ۲۷۴ پیکسل بر هر اینچ |
تراشه | اسنپدراگون ۸۶۰ (۷ نانومتری) – هشت هسته با ترتیب ۱ + ۳ + ۴ – هستهی نخست از نوع Cortex-A77 با فرکانس ۲٫۹۶ گیگاهرتز، هستهی دوم از نوع Cortex-A77 با فرکانس ۲٫۴۲ گیگاهرتز و هستهی سوم هم از نوع Cortex-A55 با فرکانس ۱٫۷۸ گیگاهرتز |
رم و حافظهی داخلی | ۶/۱۲۸، ۶/۲۵۶ گیگابایت – حافظهی داخلی از نوع UFS 3.1 |
سیستمعامل و رابط کاربری | اندروید ۱۱ و MIUI 12.5 |
دوربین | ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 با امکان فیلمبرداری در وضوح 4K و 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – ۸ مگاپیکسلی سلفی با گشودگی دیافراگم f/2.0 با امکان فیلمبرداری در وضوح 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه |
باتری | ۸۷۲۰ میلیآمپر ساعت با پشتیبانی از شارژر ۳۳ واتی (شارژر درون جعبه ۲۲.۵ واتی است) |
سنسورها | شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت و قطبنما |
نظر شما در رابطه با تبلت شیائومی پد ۵ چیست؟ به نظر شما با این اوصاف، آیا این تبلت ارزش خرید بیشتری نسبت به رقبای خود دارد؟
- تبلت ردمی پد 5G به عنوان مدل اقتصادی شیائومی پد ۵ به زودی عرضه میشود
- شیائومی با سری می پد ۵ آیپدهای اپل را هدف قرار داده است
- لیست گوشیهای شیائومی مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس فاش شد
- چگونه مهمترین مشکلات رابط کاربری MIUI شیائومی را برطرف کنیم؟
منبع: Android Authority
S6 سامسونگ بخرید بهتر از اینه
بخصوص tab s7 شما میتونید دستتونو رو صفحه برار هنگام نوشتن و راحت بنویسید
بزرگترین مشکل که خیلی ها رو از خرید این محصول منصرف میکنه مخصوصا تو ایران واسه ما اینکه سیمکارت نمیخوره یعنی فقط و فقط تو خونه با وای فای میشه اونم فقط از وات سپ و همچین برنامه های واسه تماس استفاده کرد که باز واسه تماس به درد نمیخوره اونم با وضعیت سرعت وای فای در خانه که خیلی هام ندارن
حالا من کاری به این قدرت زیاد تبلته ندارم ولی دقت کردین شیائومی همه چی زده😐 دیروز داشتم برای دوچرخه ام دنبال تلمبه میگشتم دیدم شیائومی تلمبه داره 😐 نمونه های زیاد دیگه ای هم هستن که زیادن مثل اون طی ای که شیائومی زده بود 😐
همین اسنپ ۸۶۰بهتر از چیپست های امروزی هست درسته که فرایند ساخت قدیمی شده ولی ارزش داره به تبلت های هم رده خودش
پردازنده اصلا مناسب نیست. با چه عقلی با قدرت آیپد مقایسه اش میکنید و بهینه بودن آی پد او اس؟! لطفا بهتر بررسی کنید و عادلانه. تبلت جدید با پردازنده ۲ سال پیش اصلا تبلت خوبی نیست که با آیپد مقایسه بشه. و اینکه اصلا با تیتر نمیخواند چون که اصلا مقایسه قدرتی و سخت افزاری و نرم افزاری انجام نشد با آیپد
سلام
چرا وارد بازار نمیشه
با تشکر از جناب داوریان عزیز ، سوالی داشتم که ، آیا میشه از قلم های مختلفی که توی دیجی کالا موجوده ، به جای قلم گران خودش استفاده کرد؟؟؟
اگر کسی تست کرده ، اطلاع بده ، بنده بخرم!
سلام دوست عزیز. اگر این قابلیت وجود داشته باشه، قطعا تو مشخصات خود قلم ذکر میشه. اما پیشنهاد میشه یکبار هزینه کنید و قلم اوریجینال رو تهیه کنید. اگر هم مقدور نیست، قلم رو فراموش کنید.
با اینکه از لحاظ سخت افزار و صفحه نمایش هیچ رقیب اندرویدی در این محدوده قیمت نداره ، ولی متأسفانه توی بازار بشدت کمیاب هست!!! ( رسما برای بازار ایران عرضه نشده این محصول ، ولی اینقدر ارزشمند هست که وارد کننده ها تلاش بیشتری براش داشته باشن)