۱۰ بازی ویدیویی برتر که بدموقع عرضه شدند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
battleborn

در پروسه ساخت و عرضه بازی، انتخاب درست تاریخ انتشار بسیار مهم است. شما باید رقیبان و دیگر فاکتورها را پیش از انتخاب تاریخ نهایی عرضه در نظر داشته باشید. اگر کمپانی‌های سازنده بازی در اینجا اشتباه کنند می‌تواند به قیمت فروش بازی برایشان تمام شود. گاهی اوقات این کمپانی‌ها زمان درست را انتخاب می‌کنند و گاهی اوقات نه. تاریخ‌های عرضه بد می‌تواند باعث کاهش فروش یک بازی شود حتی اگر آن فرنچایز محبوب و معروف باشد. گاهی اوقات تاریخ عرضه بازی تأخیر می‌خورد تا از رقابت سنگین که به سوددهی فروش بازی ضربه می‌زند جلوگیری شود. از طرف دیگر بعضی از این تاریخ‌های انتشار نتیجهٔ تصمیم‌گیری‌های اشتباه بوده‌اند. در این مقاله ما به بازی‌های ویدئویی می‌پردازیم که می‌توانستند فروش خوبی داشته باشند اما به‌خاطر تاریخ انتشارشان به موفقیت دست نیافتند.

۱۰. Senran Kagura Burst

ناشر: Xseed Games / سازنده: Tamsoft
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرم: نینتندو 3DS، پلی‌استیشن ۴، کامپیوتر

senran kagura burst

زمانی که نسخه اورجینال Senran Kagura: Skirting Shadows در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۱ در ژاپن منتشر شد جامعهٔ هواداری خوبی پیرامون آن شکل گرفت و به سرعت به محبوبیت رسید اما دربارهٔ موفقیت آن در بازار جهانی شک و شبهه‌هایی وجود داشت. کل داستان این سری بر روی دختران مدرسه ژاپنی تمرکز دارد که همدیگر را کتک زده و لباس‌هایشان را از هم می‌درند و در عین حال مهارت‌های نینجایی خود را تقویت می‌کنند. حتی من هم بر این باور بودم که این بازی شانس موفقیتی در بازار جهانی ندارد. علاوه براین مدیرعامل Marvelous U.S.A کن بری نیز انتشار بین‌المللی بازی را ریسکی قلمداد کرد.

خوشبختانه بازی به اندازه کافی مورد حمایت قرار گرفت که تیم سازنده Senran Kagura Burst را برای انتشار در آمریکا بومی‌سازی کرد اما نوامبر ۲۰۱۳ بهترین زمان انتشار برای بازی نبود. بازی Legend of Zelda: A Link Between Worlds نیز مقرر شده بود در نوامبر ۲۰۱۳ عرضه شود که دنباله ای معنوی برای A Link To the Past بود. این ماه همچنینی ماهی بود که پلی‌استیشن ۴ و ایکس باکس وان در آمریکای شمالی عرضه شدند. با وجود داشتن چنین رقیبان سرسختی Senran Kagura Burst توانست در مسابقه باقی بماند و هواداران خود را آمریکای شمالی به دست بیاورد آن هم به اندازه ای که Marvelous بازی را یک فرنچایز سودآور قلمداد کرد. اگر بازی رقیبان سرسخت بیشتری در آن ماه داشت احتمال انتشار دیگر عناوین فرنچایز در آمریکا و بازار جهانی به صفر می‌رسید.

۹. Lunar 2: Eternal Blue

ناشر: Game Arts / سازنده: Game Arts
سال انتشار: ۱۹۹۵
پلتفرم: سگا سی دی، سگا ساترن، پلی‌استیشن

lunar 2 ps1

در اواخر دهه نود میلادی و اوایل دهه دو هزار میلادی، Working Designs ناشر اصلی آوردن بازی‌های کمتر شناخته شده اما عالی نقش‌آفرینی ژاپنی به آمریکای شمالی بود. یکی از شناخته‌شده‌ترین بازی‌های آنها Lunar: Silver Star Story Complete بود و هواداران از اینکه دنبالهٔ آن نیز قرار بود منتشر شود خوشحال بودند. هرچند به‌خاطر اینکه بازی تنها ده روز پیش از کریسمس منتشر شود این مسئله باعث شد بازی‌های رقیب بتوانند خودی نشان دهند.

در سال ۲۰۰۰ طیف بازی‌های نقش‌آفرینی ژاپنی به طور چشم گیری افزایش یافت: Legend of Mana، Parasite Eve 2، Pokemon Gold and Silver، Legend of Zelda: Majora’s Mask  و Final Fantasy 9 از جملهٔ این بازی‌ها بودند. وقتی که Lunar 2 ده روز پیش از کریسمس عرضه شد هواداران بازی‌های نقش‌آفرینی ژاپنی به اندازه کافی سیر شده بودند و تعداد معدودی از بازیکنان به این بازی توجه نشان دادند.

۸. EverQuest II

ناشر: Daybreak Game Company / سازنده: Daybreak Game Company
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم: کامپیوتر

everquest 2

وقتی Everquest در سال ۱۹۹۹ عرضه شد بازی استاندارد جدیدی برای بازی‌های MMO برقرار کرد و جوایز مهمی را نیز به دست آورد از جمله بازی سال گیم اسپات در سال ۱۹۹۹. طبیعتاً، Sony Online Entertainment انتشار یک دنباله پنج سال پس از عرضه بازی اورجینال را لازم دید اما هواداران در این باره چندان خوشحال نبودند. نیازمندی‌های فنی برای Everquest II خیلی ارزان قیمت و اقتصادی نبودند. با اینکه این بازی در مقایسه با بازی اول بهبود یافته بود بازیکنان تصمیم گرفتند چند هفته بیشتر صبر کرده و منتظر عرضه بازی مورد انتظار World of Warcraft شوند.

World of Warcraft جلوه بصری رنگارنگ، داستانی عمیق و مأموریت‌های متنوعی برای انجام داشت. در ماه اکتبر ۲۰۱۰ بازی با دوازه میلیون بازیکن به بالاترین رکورد مشترکین خود رسید و از ژانویه ۲۰۱۴ تاکنون بیش از صد میلیون اکانت برای بازی ساخته شده است. بازی به قدری محبوب بود که سلبریتی‌هایی چون Mr. T و Ozzy Osbourne در تبلیغات بازی حضور پیدا کردند. حتی اپیزود South Park با نام Make Love, Not Warcraft برنده جایزه امی شد. هر دوی این MMOها هنوز هم آنلاین و فعال هستند اما تفاوت کلیدی بین آنها این است: World of Warcraft به پدیده‌ای در فرهنگ عامه تبدیل شد و Everquest II تنها سایه ای از شکوه گذشته فرنچایز است.

۷. SiN

ناشر: Activision / سازنده: Ritual Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم: کامپیوتر، لینوکس، مک

sin

SiN به‌عنوان یکی از نادیده گرفته‌شده‌ترین بازی‌های شوتر اول‌شخص تاریخ بازی‌های ویدئویی شناخته می‌شود و وقتی در نظر بگیرید که بازی باید با Half-Life در زمان عرضه رقابت می‌کرد دلیل نادیده‌گرفته‌شدن آن مشخص می‌شود. البته در دفاع از SiN باید گفت که بازی گرافیک بسیاری خوبی داشت خصوصاً باتوجه‌به استاندارد سال ۱۹۹۸ میلادی و میزان تعامل در بازی در حد و اندازه‌های Duke Nukem 3D بود. علاوه بر این، شخصیت شرور اصلی بازی Elexis Sinclaire زنی بسیار زیبا بود و می‌توانست با لارا کرافت رقابت کند. هرچند چند هفته بعد گوردون فریمن وارد میدان شد و توجه بازیکنان را به خود جلب کرد. از طرف دیگر SiN پر از باگ، گلیچ و مدت زمان طولانی بارگذاری بود. با اینکه پچی برای حل مشکلات فنی بازی ارائه شد اندازهٔ آن بیش از ۳۱ مگابایت بود که بر روی اینترنت‌های آن زمان ساعت‌ها دانلودش طول می‌کشید. این مسئله اکتیویژن را مجبور کرد سی دی‌های حاوی پچ را پست کند. به نظر من اکتیویژن می‌توانست تاریخ انتشار بازی را به سال بعد موکول کند تا نه‌تنها از رقابت با Half-Life دوری کند بلکه مطمئن شود تیم سازنده زمان کافی برای تست بازی و رفع مشکلات فنی آن دارد. وقتی در کاری عجله می‌کنید امکان اشتباه و خطا بالا می‌رود؛ درسی که به نظر می‌رسد بسیاری از استودیوها هنوز آن را یاد نگرفته اند.

۶. Titanfall 2

ناشر: Electronic Arts / سازنده: Respawn Entertainment
سال انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرم: کامپیوتر، پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان

titanfall 2

مگر می‌شود بازی شوتر اول‌شخصی که شما را در کنترل روبات‌های عظیم‌الجثه قرار می‌دهد دوست نداشت؟ وقتی Titanfall 1 مورد تحسین همه قرار گرفت Respawn Entertainment متوجه شد که عنوانی ارزشمند در اختیار دارد و خبر ساخت دنبالهٔ آن را در تاریخ ۱۲ مارس ۲۰۱۵ اعلام کرد که موجبات خشنودی هواداران را فراهم کرد. آنها مشتاق بودند ببینند دنبالهٔ بازی چه سورپرایزهایی برایشان خواهد داشت. مشکل اینجا بود که EA به موفقیت بازی اطمینان زیادی داشت و تصمیم گرفت آن را در گردانهٔ رقابت بازی‌های دیگر خودش همچون Battlefield 1 و Call of Duty: Infinite Warfare قرار دهد. این یک اشتباه بزرگ بود. با اینکه Titanfall 2 نقدهای مثبت فراوانی دریافت کرد، تجزیه و تحلیل مالی حاکی از آن بود که این تصمیم شدیداً به فروش بازی صدمه می‌زند  و طبیعتاً EA اهمیتی به این هشدارها نداد. البته EA کمپین تبلیغاتی هوشمندانه ای برای بازی داشت که به فروش آن کمک کرد.

مشتریانی که در Buffalo Wild Wings غذاخورده بودند کدهایی را دریافت می‌کردند که تجهیزات و حالت‌های چندنفره جدید را برایشان باز می‌کرد. علاوه بر این تبلیغاتی با Mountain Dew و Doritos صورت گرفت که افرادی که نوشیدنی‌ها و چیپس‌های علامت‌گذاری شده را خریداری می‌کردند کدهایی را به دست می‌آوردند که experience آنها را برای مدت محدودی دوبرابر می‌کرد. با اینکه EA کمپین تبلیغاتی فوق‌العاده برای بازی داشت متأسفانه این به‌تنهایی برای جبران صدمات وارده به فروش کافی نبود. جدول فروش بازی‌ها در انگلستان نشان داد که بازی تنها یک‌چهارم فروش Titanfall 1 را در هفته اول عرضه داشته است. EA همچنین پیش‌بینی کرده بود که بازی در یک سال اول بین ۹ تا ۱۰ میلیون نسخه فروش می‌کند اما گزارش‌ها در تاریخ ۹ سپتامبر ۲۰۱۷ نشان داد که بازی تنها ۱۳۶۰۰۰۰ نسخه فروش داشته است. فروشی بسیار کمتر از آنچه که EA متصور شده بود.

۵. Shantae

ناشر: Majesco Entertainment / سازنده: Sonic Powered
سال انتشار: ۲۰۰۲
پلتفرم: گیم بوی کالر، پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵، نینتندو سوییچ

Shantae

Shantae می‌توانست به پدیده‌ای شگفت‌انگیز تبدیل شود اما به دلیل تصمیم مضحک کپ کام بر انتشار بازی حدود یک سال پس از عرضهٔ Gameboy Advance این اتفاق نیفتاد. آنچه که درباره این اتفاق ناراحت‌کننده است این است که ساخت Shantae از هشت ماه قبل تمام شده بود بااین‌وجود کپ کام در نهایت تصمیم گرفت بازی را بر روی Gameboy Color منتشر کند و تنها بیست الی بیست و پنج هزار نسخه از بازی تولید و فروخته شد. با اینکه تمامی نسخه‌ها به فروش رفتند کپ کام تصمیم گرفت این تنها دورهٔ  نشر فیزیکی بازی خواهد بود.

Shantae زمانی عرضه شد که Gameboy Color نفس‌های آخرش را می‌کشید بااین‌وجود بازی نقدهای فوق‌العاده‌ای دریافت کرد. بسیاری از خبرگزاری‌ها بازی را به‌خاطر جلوه‌های بصری‌اش و سبک بازی Metroidvania مانندش تحسین کردند. IGN به بازی نمره ۹/۱۰ و Gamespot به آن نمره ۷.۷/۱۰ داد اما هیچ‌کس به بازی علاقه ای نشان نداد. با اینکه به نظر می‌رسید بازی دنباله ای نخواهد داشت بازی به اندازه ای فروش کرد که یک دنباله بر روی DSi Ware از آن ساخته شد و در نهایت بازی اورجینال بر روی 3DS Virtual Console مجدداً عرضه شد. دو دنبالهٔ دیگر پس از آن ساخته شدند و برای Shantae فرنچایزی را که سزاوارش بود به ارمغان آوردند.

۴. Air Traffic Chaos

ناشر: Capcom / سازنده: WayForward
سال انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرم: نینتندو دی اس (DS)

Air Traffic Chaos

این مورد وضعیت جالبی دارد از این لحاظ که شما نه‌تنها باید به تاریخ انتشار بازی‌های محبوب شرکت‌های رقیب توجه کنید بلکه باید به رویدادهای مهمی تاریخی نیز توجه داشته باشید. مصداق بارز این قضیه Air Traffic Chaos است.  با اینکه بازی فروش خوبی داشت و منتقدان نمرات خوبی به آن دادند تاریخ عرضهٔ آمریکای شمالی بازی اصلاً خوب نبود. بازی دقیقاً دو روز قبل از هفتمین سالگرد حمله ۱۱ سپتامبر منتشر شد. به‌احتمال زیاد خیلی‌ها با دیدن این بازی در فروشگاه‌ها مو برتنشان سیخ شده است. علاوه بر این بازی در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۰۷ در ژاپن عرضه شد، یک سال و نیم قبل از انتشار در بازارهای بین‌المللی به این معنا که Majesco فرصت کافی برای بومی‌سازی بازی و انتخاب تاریخ عرضهٔ مناسب داشت.

بازی به‌خودی‌خود قابل‌قبول است و حتی در بخش بهترین بازی که هیچ‌کس بازی نکرده است گیم اسپات نامزد شده بود اما همین اتفاق نشان می‌دهد که چطور با انتخاب زمانی بد می‌توانید خودتان را به دردسر بیندازید.

۳. The Elder Scrolls V: Skyrim

ناشر: Bethesda Softworks / سازنده: Bethesda Game Studios
سال انتشار: ۲۰۱۱
پلتفرم: کامپیوتر، پلی‌استیشن ۳، ایکس‌باکس ۳۶۰، پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، ایکس‌باکس سری ایکس/ اس، پلی‌استیشن ۵، نینتندو سوییچ

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim بازی فوق‌العاده موفقی بود. حتی امروزه بازی بر روی کنسول‌های جدیدتر پورت می‌شود و مادهای آن به‌روز می‌شوند. از نوامبر ۲۰۱۶ تاکنون بازی بیش از سی میلیون نسخه فروخته است. خیلی‌ها متوجه این موضوع نشده اند اما آیا تاریخ عرضه جهانی بازی کمی عجیب نیست؟ بله همانطور که حدس زدید این بازی در «روز بزرگداشت» (Remembrance Day) منتشر شد. همان روزی که به مناسبت تکریم افرادی که به اروپا رفتند تا جلوی کمپین آدولف هیلتر را بگیرند. خیلی از این افراد زنده برنگشتند یا پس از بازگشت دیگر خودشان نبودند. اگر Wolfenstein: The New Order یا دنبالهٔ آن Wolfenstein II: The New Colossus را تجربه کرده باشید، به خوبی می‌دانید که پیروزی در جنگ جهانی دوم چقدر برای ما مهم است.

این شاید بیشتر از هر چیز نظر شخصی من باشد اما من می‌توانستم چند روز بیشتر برای عرضه بازی صبر کنم. بازی شاید رقیب جدی ای به جز Legend of Zelda: Skyward Sword در آن زمان نداشت و قطعاً از نظر فروش مشکلی برای بازی پیش نیامد. من این بازی را مثل باقی هواداران آن دوست دارم اما باید معترف شد که عرضهٔ آن در یک روز تاریخی مهم تصمیم چندان جالبی نبود.

۲. Arcana Heart 3

ناشر: Arc System Works / سازنده: Team Arcana و Examu
سال انتشار: ۲۰۱۱
پلتفرم: پلی‌استیشن ۳، ایکس‌باکس ۳۶۰

arcana heart 3

سری The Arcana Heart در به موفقیت رسیدن در آمریکای شمالی راه پر فراز و نشیبی را طی کرده است. اولین بازی برای پلی‌استیشن ۲ در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۰۸ عرضه شد که یک سال پس از عرضهٔ پلی‌استیشن ۳ بود. دنبالهٔ آن نیز موفقیت چندانی بر روی پلی‌استیشن ۲ پیدا نکرد تا جایی که سازندگان از انتشار بازی در بازارهای جهانی صرف نظر کردند اما این دنبالهٔ به خصوص در فرنچایز بدترین شانس را داشت. وقتی Aksys Games تصمیم گرفت دنبالهٔ سوم فرنچایز مبارزه ای تماماً زنانه خود را به بازارهای جهانی بیاورند آنها تصمیم عجیبی گرفتند و بازی را انحصاری Playstation Network کردند به این معنی که بازی فقط به صورت دیجیتال در دسترس بود و خبری از دیسک نبود. همانطور که می‌توانید حدس بزنید این داستان به کجا ختم می‌شود این تصمیم واقعاً تصمیم افتضاحی بود.

با عرضهٔ بازی بر روی Playstation Network هکرها از دو روز قبل وارد شبکه امنیت Playstation Networks شده بودند و سونی مجبور شد شبکه را روز بعد خاموش کند. آنچه که بازیکنان فکر می‌کردند اشتباهی کوچک بود به مسئله‌ای بغرنج تبدیل شد و به مدت ۲۳ روز آن دسته از افرادی که بازی را در همان روز عرضه اش دانلود نکرده بودند باید تا مدت نامعمولی صبر می‌کردند تا بازی دوباره در دسترس قرار بگیرد. درسی که از این داستان می‌گیریم این است که هرگز با دوپا عمق رودخانه را نسنجید. خوشبختانه Aksys Games از این تجربه دس گرفت و بازی Arcana Heart 3: Love Max را چند سال بعد به صورت فیزیکی منتشر کرد.

۱. Battleborn

ناشر: 2K / سازنده: Gearbox Software
سال انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، کامپیوتر

battleborn

این بازی شاید گزینهٔ واضح برای جایگاه اول مقاله باشد اما آیا انتظار دیگری داشتید؟ Battleborn بزرگ‌ترین و ناراحت‌کننده‌ترین نمونهٔ پتانسیل نابود شده به‌خاطر انتخاب تاریخ انتشار اشتباه است. با اینکه Battleborn ایده‌های جالبی و شخصیت‌های برجسته‌ای داشت، منتقدین به آن نمرات قابل‌قبولی دادند. بازی جامعهٔ بازیکنانی بیش از ۱۲ هزار بازیکن در هنگام عرضه داشت اما با عرضهٔ Overwatch چند هفته بعد همه چیز تغییر کرد.

Overwatch توسط بازیکنان و منتقدان مورد تحسین قرار گرفت و نمراتی کامل یا نزدیک به کامل دریافت کرد، بیش از یک میلیارد نسخه از آن از نیمه اول سال ۲۰۱۷ تا به حال فروش رفته و از اکتبر ۲۰۱۷ بیش از سی و پنج میلیون بازیکن دارد. بازی همچنین جوایز متعددی را طول سال‌ها درو کرده است. به طور خلاصه Battleborn هیچ شانسی برای رقابت و پیشی گرفتن نداشت. با گذشت دو ماه از عرضه بازی، جامعه بازیکنان از دوازده هزار نفر به زیر هزار نفر رسید و در تاریخ ۶ ژوئن ۲۰۱۷ سازنده Gearbox بازی را رایگان کرد. آنها همچنین اعلام کردند پس از آپدیت نهایی، بازی وارد حالت مرمت می‌شود. این بدین معنا بود که کارکنانی برای رفع باگ‌های بزرگ بازی بر روی آن کار خواهند اما انتظار محتویات جدید یا بیشتری از بازی نداشته باشید. با اینکه آینده Overwatch درخشان است اکثریت Battleborn را فراموش کرده‌اند. اورواچ را احتمالاً در بخش‌های دیگر صنعت سرگرمی خواهیم دید. شاید محصولات ساخته شده از قبل این ماجراجویی‌ها خوب از آب در نیاید اما گواه آن است که این بازی جهان را به تسخیر خود درآورده است.

منبع: Gamefaqs

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا
کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X