۱۰ بازی برتر سبک اکشن شخصیت محور
در تعریف زیرژانر اکشن استایلیش (Stylish Action) میتوان گفت برای اینکه اثری در این دسته قرار گیرد، باید از دو ویژگی اصلی بهرهمند باشد. مورد اول اینکه باید راهای مختلفی برای آسیب رساندن به دشمنان با انواع سلاحها در قالب کمبو در بازی وجود داشته باشد و یادگیری آنها لذتبخش باشد. از طرفی بازی به شما نسبت به مهارتهایتان پاداش بدهد. در واقع با بهتر بازی کردن، پاداش بیشتری دریافت کنید. همچنین، معمولا یک سطح دشواری اضافی بعد از حالت سخت (Hard) وجود دارد که مهارتهای شما را در دشوارترین حالت ممکن آزمایش میکند.
نام دیگر این سبک، Character Action است که به نظر میرسد توسط هیدیاکی ایتسونو، بازیساز ژاپنی کمپانی کپکام، بر سر زبانها افتاده است. در این مقاله به ۱۰ بازی برتر این زیرژانر خواهیم پرداخت. از آن جایی که این سبک نسبتا خاص است، به جز یک مورد خاص، از هر سری تنها یک بازی انتخاب شده است.
۱۰. Shinobi
تهیه کننده: Sega / سازنده: Overworks
سال انتشار: ۲۰۰۲
پلتفرم: PS2
لیست را با اثری شروع خواهیم کرد که احتمالا بسیاری آن را جز این سبک نمیدانند. ریبوت بازی شینوبی توسط سگا در سال ۲۰۰۲ شاید به اندازهی دیگر بازیهای لیست در عمق این سبک فرو نرفته باشد، با این حال انتظارات اولیهی ژانر را برآورده میکند. در حالی که این بازی سیستم مبارزات پیچیدهای ندارد، اما سیستم Tate جایی است که با آن میدرخشد. از بخشی از بازی به بعد، شمشیر هوتسوما، آکوجیکی، باید با خون آغشته شود، در غیر این صورت زندگی میزبان را خواهد گرفت.
اگر هنگام کشتن یک دشمن، در مدت زمان کوتاه تعیین شده توسط بازی، فرد دیگری را از سر راه بردارید و به همین ترتیب پیش بروید، پس از مدتی سیستم Tate فعال میشود که در آن هاتسوما، با ضربهی ویژهای همهی دشمنان را کشته و آکوجیکی را از خون سیراب میکند. هرچه تعداد دشمنان در این حالت بیشتر باشد، آسیب بیشتری به آنها وارد خواهید کرد و طبیعتا امتیار بیشتری دریافت خواهید کرد. این یک سیستم نسبتا متعادل در بازی است و استفاده از آن هنگام مبارزه با باسها و کشتن آنها با یک یا دو ضربه، بسیار لذتبخش است.
۹. Transformers: Devastation
تهیه کننده: Activision / سازنده: PlatinumGames
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرم: PS3 ،PS4 ،Xbox 360 ،Xbox One ،PC
Transformers: Devastation یک بازی اکشن هک اند اسلش اثر استودیوی پلاتینیومگیمز است که بر اساس مجموعهی ترانسفورمرز ساخته شده و توسط اکتیویژن منتشر شده است. مکانیکهای بازی بسیار شبیه دیگر بازیهای استودیوی نظیر بایونتا است. بازیکنان یکی از پنج اتوبات بازی را کنترل کرده و با رباتهای دیگر مبارزه خواهند کرد.
هر یک از رباتها قادر به استفاده از انواع حملات فیزیکی و سلاحهای با برد بالا هستند و میتوانند در هر زمان که بخواهید به وسیلهی نقلیه تبدیل شوند. مشابه بایونتا، جاخالی دادن موفقیتآمیز از حملات، قابلیت فوکوس (Focus) را فعال میکند که زمان را آهسته کرده و به بازیکن اجازه میدهد تا آسانتر به حریفان خود حمله کند. هر ربات همچنین دارای یک توانایی ویژه منحصربهفرد است که در شرایط خاصی میتوان آن را پیادهسازی کرد. از طرفی شخصیسازی سلاحها در سطح شگفتانگیزی قرار دارد.
۸. Castlevania: Lords of Shadow 2
تهیه کننده: Konami / سازنده: MercurySteam
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرم: PS3 ،Xbox 360 ،PC
این بازی دنبالهای بر Castlevania: Lords of Shadow محصول سال ۲۰۱۰ و بخشی از سری کسلوینیا است. داستان نه چندان جذاب بازی در دورههای زمانی قرون وسطی و مدرن جریان دارد و روایتگر یک دراکولای ضعیف شده است که در تلاش برای شکست دادن دشمن سابق خود، سیتن است. گیمپلی بازی مانند نسخهی قبل است اما در جهانی بازتر پیادهسازی شده است. سیستم کمبوی بازی در کنار مکانیکهایی نظیر فوکوس عملا از بازی نخست دست نخورده باقی مانده است.
تفاوت اصلی فرم Void و Chaos دارد. هر فرم دارای تغییرات خاص خود از جمله سلاحهای مختلف است که قابلیتهای متنوعی دارند. جالب است بدانید که حرکات ساده نیز در این حالتها از انیمیشنهای متفاوتی بهره میبرند. استودیوی سازنده یعنی مرکوریاستیم با بستهی الحاقی بازی داستان فرعی شخصیت آلوکارد را روایت کرد. اگرچه او سلاح های منحصربهفرد خود را برای حالتهای Void و Chaos ندارد، اما شمشیر او دارای انواع مختلفی از حملات است.
۷. God Hand
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Clover Studio
سال انتشار: ۲۰۰۶
پلتفرم: PS2
God Hand توسط شینجی میکامی کارگردانی و در سال ۲۰۰۶ منتشر شد. آرزوی میکامی این بود که این بازی را برای گیمرهای هاردکور بسازد و در این راه تا حد زیادی موفق شد. بازی در ابتدا با واکنشهای ضد و نقیضی از سوی منتقدان مواجه شد و پس از اکران در ژاپن، فروش کمی داشت. با این حال امروزه از آن به عنوان یک اثر کالت نامبرده میشود. این بازی کمدی غربی و ژاپنی را ترکیب میکند و داستان آن روایتگر یک رزمی کار است که از همراه خود محافظت کرده و از بازوی افسانهی خود به نام دست خدا استفاده میکند تا جهان را از شر شیاطین نجات دهد.
گیمپلی ترکیبی از عناصر سنتی ژانر بزن بزن (beat’em up) با المانهای جدید است. بازی همچنین بر اساس سیستم سختی پویا ساخته شده است. به عبارت دیگر هر چه بهتر بازی کنید، بازی دشوارتر میشود. رزیدنت اویل ۴ نیز این ویژگی را داشت، اما در هیچ کجای بازی یا تبلیغات آن ذکر نشده بود. میکامی که کارگردانی هر دو بازی را بر عهده داشته، مشخصا قصد داشته بازیکنان را به چالش بکشد. شخصیت اصلی بازی حرکات زیادی دارد که نه تنها از فروشگاه بازی خریداری میکنید، بلکه به عنوان یک بازیکن باید بستگی به سبک بازی خود آنها را انتخاب کنید.
۶. The Wonderful 101
تهیه کننده: Nintendo / سازنده: PlatinumGames
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرم: Wii U
در The Wonderful 101، بازیکنان انبوهی از ابرقهرمانان منحصربهفرد را از زاویهی دید ایزومتریک کنترل کرده و میتوانند آنها را به اشیاء مختلفی به نام Unit Morphs تبدیل کنند. با پیشرفت در بازی، بازیکنان باید هر مرحله را کاوش کنند تا شهروندان بیپناه را پیدا کرده و آنها را برای پیوستن به ارتش قهرمانان خود استخدام کنند. هرچه تعداد قهرمانان بیشتری جمع شود، قدرتهای شما بیشتر میشود.
بازیکنان با پر کردن نوار ویژهی درون بازی و استفاده از آن برای شکست دادن دشمنان، حل معماها یا عبور از محیط میتوانند در بازی پیشروی کنند. این نوار را میتوان با انجام حملات معمولی یا با برداشتن باتریهایی که توسط دشمن شکست خورده رها شده به حداکثر رساند. کمپین تک نفره به مراحل مختلفی تقسیم میشود. هر مرحله بسته به عوامل مختلفی مانند مدت زمانی که برای بازیکن طول میکشد تا آن را کامل کند و میزان آسیبی که بازیکن خورده است، به عملکرد او یک رتبه میدهد.
علاوهبر حالت تک نفره، بازی دارای یک حالت کوآپ است که حداکثر از ۵ بازیکن پشتیبانی میکند. گفتنی است که مکانیکهای بازی بسیار گسترده و گیمپلی بازی به طور کلی از عمق و جذابیت کافی برخوردار بود، اما به دلیل عدم وجود تبلیغات مناسب، نتوانست آنگونه که باید بدرخشد.
۵. Devil May Cry
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۱
پلتفرم: PS2
نسخهی اول دویل می کرای را میتوان پدربزرگ این سبک دانست. در واقع همه چیز از این بازی شروع شد. همانطور که میدانید بازی در ابتدا قرار بود تبدیل به رزیدنت اویل ۴ شود. با این حال، کامیا و اعضای Team Little Devils با سیستم مبارزات خود غوغا به پا کردند. شینجی میکامی به عنوان تهیه کننده، سیستم مبارزهی بازی را تایید کرد، اما کامیا را مجبور کرد که نام بازی را تغییر دهد، زیرا شایسته نبود که به آن عنوان رزیدنت اویل داده شود. در واقع هرچند که بازی یک سری جدید را شروع کرد اما در ذات خود یک رزیدنت اویل بود.
گیمپلی بازی شامل مراحل مختلفی است که در آن بازیکنان باید با دشمنان متعدد مبارزه کرده و بعضا پازل هایی را حل کنند تا در داستان پیشرفت کنند. به عملکرد بازیکن در هر مرحله یک رتبهبندی از A تا D داده میشود که بسته به آسیب وارده به دشمنان و ضربات دریافت شده، او را مجبور میکند تا عملکرد خود را بهبود دهد. بازی همچنین از حالت غیرمرسومی با نام Dante Must Die بهره میبرد که بسیار دشوار بود، با این حال به شما سوپر دانته را هدیه میداد!
۴. Ninja Gaiden Black
تهیه کننده: Tecmo / سازنده: Team Ninja
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم: Xbox
اگر گاد آو وار بیرحمانهترین بازی از نظر اکشنهای نمایش داده شده روی صفحه نمایش باشد، پس نینجا گایدن بلک احتمالا خشنترین بازی این لیست محسوب میشود. در این بازی که توسط استودیوی تیم نینجا توسعه یافته، بازیکنان نینجایی با نام ریو هایوبوسا را در تلاش برای بازیابی شمشیر دزدیده شده و انتقام قتل عام قبیلهی خود کنترل میکنند.
دلیل اینکه این بازی در لیست قرار میگیرد، فقط به این دلیل نیست که تعداد حرکات ترکیبی هر سلاح یا کاربرد متنوع هر سلاح پرتابی در سطح فوقالعادهای فرار دارد، بلکه این واقعیت است که هر عنصر کلیدی مورد نیاز یک بازی اکشن استایلیش در این بازی دیده میشود. در کنار موارد ذکر شده، تنوع سلاح، طراحی منحصربهفرد و جالب دشمنان، مراحل نمادین و پاداش نه تنها برای افزایش مهارت بلکه برای کاوش، در این بازی در سطح شگفتانگیزی است. جالب است بدانید که در نسخههای ایکس باکس بازی، اگر تمام اسکرابهای طلایی موجود در بازی را جمع آوری کنید، یک دستگاه آرکید در شهر ظاهر شده که به شما امکان میدهد تا بازیهای این سری روی NES را تجربه کنید.
۳. Metal Gear Rising: Revengeance
تهیه کننده: Konami / سازنده: PlatinumGames
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرم: PS3 ،PC ،Xbox 360
جالب است بدانید که این بازی روند توسعهی بسیار ناهمواری داشته است. کوجیما در گذشته توییتی در مورد اینکه چگونه ساخت بازی تقریبا لغو شده بود منتشر کرد زیرا سازندگان نمیتوانستند بفهمند که با آن چه کنند. خوشبختانه، پلاتینیومگیمز برای توسعهی بازی با سازندگان اولیهی آن همکاری کرد و مشخص نیست که اگر این استودیو ساخت بازی را در دست نگرفته بود، چه اتفاقی برای آن میافتاد.
بازیکنان کنترل رایدن را به عنوان یک سایبورگ بر عهده میگیرند. برخلاف بازیهای قبلی سری متال گیر که بر مخفیکاری تمرکز داشته و بازیکنان سعی میکنند که مورد توجه دشمنان قرار نگیرند، نسخهی رایزینگ اکشن محور است و بر مبارزه با شمشیر تمرکز دارد. رایدن در کنار سلاح اصلی خود میتواند از شمشیرهای جایگزین، سلاحهای فرعینظیر موشکانداز یا تجهیزات باسها استفاده کند. با این حال شاید بتوان گفت که حالت Blade Mode بخش جذاب گیمپلی است که در آن میتوانید تقریبا هر چیزی را برش دهید.
۲. Devil May Cry 4: Special Edition
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرم: PS4 ،PC ،Xbox one
این بازی اکشن و ماجراجویی که در سال ۲۰۱۵ توسط کپکام منتشر شد، نسخهی ریمستر شدهی دویل میکرای ۴ است که دارای شخصیتهای قابل بازی جدید، کاتسینهای جدید، گیمپلی و گرافیک بهبودیافته در کنار لباسهای اضافی برای شخصیتها است. نسخهی اصلی دویل می کرای ۴ در ابتدا در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و به نوعی زمینهساز بازی بایونتا است. علاوهبر آن، سازندگان آن در کپکام، با پورت رایانههای شخصی بازی در جولای ۲۰۰۸، استانداردهایی را در مورد نحوهی انجام این کار تعیین کردند.
بزرگترین پیشرفتی که بازی انجام داد این بود که دانته با فشردن یک دکمه توسط بازیکن به همهی سلاحهای شیطانی، سلاحهای گرم و غیره دسترسی پیدا میکرد. از طرفی این بازی به قدری از تنوع در تمامی بخشهای گیمپلی از جمله کمبوها برخوردار بود که بازیکنان با گذشت سالها همچنان در حال یافتن راههای جدیدی برای نوآوری با دانته هستند. در نهایت زمانی که بازیکنان از دانته خسته شوند، چند شخصیت دیگر با حرکات منحصربهفرد وجود دارند که بازی را در سطح فوقالعادهای از تنوع قرار میدهند.
۱. Bayonetta
تهیه کننده: Sega ،Nintendo / سازنده: PlatinumGames
سال انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرم: Xbox 360 ،PS3
بایونتا اثر هیدکی کامیا و استودیوی پلاتینیومگیمز را میتوان اوج این سبک در نظر گرفت. داستان بایونتا در ویگرید، شهری خیالی در اروپا اتفاق میافتد. در این بازی جادوگری با نام بایونتا را کنترل خواهید کرد که قادر به تغییر شکل و استفاده از سلاحهای گرم مختلف است. او همچنین از حملات جادویی برخوردار است و میتواند از موهایش برای احضار شیاطین استفاده کند. بازی همچنین دارای یک سیستم رتبهبندی مشابه دویل می کرای است که به بازیکنان بر اساس عملکرد آنها یک رتبهی خاص میدهد.
کامیا اعتراف کرده است که دویل می کرای ۴ اساس بایونتا را تشکیل داده است، با این حال تغییراتی وجود دارد. شاید بزرگترین چیزی که بایونتا را از سایر بازیهای قبلی متمایز میکند، مکانیک جاخالی خاص بازی (Dodge Offset) است. در بازیهای قبلی، اگر از حملهی دشمن در وسط یک سری از حرکات ترکیبی جاخالی دهید، مجبور میشوید آن کمبو را از اول شروع کنید. با این حال، در بایونتا میتوانید ادامهی حرکات خود را پیادهسازی کنید. از طرفی حالت Witch Time که با جاخالی دقیق فعال میشود و در کنار آهسته کردن سرعت دشمنان، قدرت شما را افزایش میدهد نیز یکی از مکانیکهای جذاب بازی محسوب میشود. جالب است بدانید که موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از میزان عمیق بودن گیمپلی این بازی را تشکیل میدهند.
منبع: GameSpot