۱۰ بازی تیراندازی اول شخص برتر که در جنگ ویتنام جریان دارند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه

ژانر تیراندازی اول شخص یکی از بهترین فرم‌های بازی‌های ویدیویی است. بنابراین چه راهی بهتر برای استفاده از این ژانر و قرار دادن بازیکن در یک نقش یک سرباز در موقعیت جنگی وجود دارد؟ جنگ ویتنام از سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۵ میلادی بین نیروهای ویتنام شمالی و جبهه‌ی ملی آزادی‌بخش ویتنام جنوبی یا ویت‌کنگ از یک سو و نیروهای ویتنام جنوبی و متحدانش به ویژه ایالات متحده آمریکا از سوی دیگر رخ داد. در واقع یکی از مهم‌ترین درگیری‌ها در میان جنگ‌های تاریخ، جنگ ویتنام است که بسیاری آن را به دلیل تاکتیک‌هایی که از سوی ویت‌کنگ‌ یا جبه‌ی رهایی‌بخش ملی استفاده می‌شد، وحشتناک می‌دانند.

ویت‌کنگ نام سازمان سیاسی و چریکی بود که در جریان این جنگ در برابر ارتش آمریکا و دولت ویتنام جنوبی برای مدتی طولانی جنگید. در نتیجه‌ی این نبردها، ارتش آمریکا و سایر متحدان، نیروهای خود را از داخل و اطراف ویتنام که بعدها توسط ویت‌کنگ اداره می‌شد، خارج کنند. با وجود نتیجه‌ی جنگ در دنیای واقعی که طبق آن ایالت سابق ویتنام شمالی، پس از پیروزی‌اش در سال ۱۹۷۶ نیروهای متفقین را بیرون راند و درگیری به کشورهای همسایه‌ی آن‌ها با کمونیسم کشیده شد که عملا تلاش فرانسه را بیهوده کرد، به ویتنام جنوبی پیوسته بود، با این حال، چند دهه بعد، ایدئولوژی کمونیستی آن‌ها در سال ۱۹۸۹ و پس از آن منحل و به نوعی اصلاح شد و ویتنام از این بهبودها برای تغییر روابط با کشورهایی مانند فرانسه در سال ۱۹۹۱ و آمریکا از سال ۱۹۹۵ و کشورهای دیگر از آن زمان استفاده کرده است.

جنگ ویتنام

این حتی منجر به دستگیری و مجازات رهبران مختلف در طول جنگ ویتنام و پس از آن در جریان اصلاحات شده است. با این حال این به این معنا نیست که تلاش‌های متحدان به درستی پیش رفته است. هرچند به نظر می‌رسد که بازی‌های ویدیویی ساخته شده از روی این جنگ، تنها برای این توسعه داده شده‌اند تا چالش‌ها و موقعیت‌های جنگ را به خاطر سپرده و فراموش نکنیم که سرباز آمریکایی معمولی کنترل شده توسط شما در آن زمان برای کمک به تلاش‌های متحدان چه شرایطی را گذرانده است. البته تعدادی بازی نیز وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند که در قالب سرباز سرباز ویت‌کنگ قرار گیرید.

در اینجا لیستی از بهترین بازی‌های تیراندازی اول شخص با محوریت جنگ ویتنام آورده شده است. شایان ذکر است که تقریبا همه‌ی بازی‌ها همگی از نظر محیطی یکسان به نظر می‌رسند، چرا که آن‌ها معمولا در جنگلی کوهستانی، با نخل‌ها و رودخانه‌هایی با کلبه‌هایی در کنارشان یا مجموعه‌ای از تله‌های ساخته شده با چوب جریان دارند. این طبیعی است زیرا بیشتر تصاویر عکاسی شده در طول درگیری در آن زمان شامل این نوع مناظر هستند و به سختی می‌توان انتظار داشت که در بازی‌هایی با محوریت این جنگ، مکان‌هایی شهری وجود داشته باشند. ویژگی‌های دیگری که در این بازی‌ها یافت می‌شود، موسیقی راک دهه‌ی ۱۹۶۰ است که در آن زمان برای ایجاد انگیزه برای سربازان استفاده شده است.

۱۰. NAM

تهیه کننده: GT Interactive / سازنده: TNT Team
سال انتشار: ۱۹۹۸
پلتفرم: PC

بازی NAM

NAM یک نمونه‌ی اولیه از بازی‌هایی است که به بازیکن اجازه می‌دهند تا در قالب یک سرباز آمریکایی در جنگ ویتنام قرار گیرد و سربازان ویت‌کنگ را نابود کند. این بازی از موتور بازی‌سازی بیلد (Build) استفاده می‌کند؛ موتوری که که به دلیل توسعه‌ی Duke Nukem 3D در آن زمان شناخته شده بود تا شاید به به نوعی به ما یادآوری کند که این بازی چقدر می‌تواند عالی باشد زیرا NAM ابتدا به عنوان یک ماد کامل به نام Platoon برای دوک ناکم توسعه یافت و بعدها به یک بازی مستقل تبدیل شد. برای توضیح بیشتر در مورد اینکه چرا این ماد ایده‌ی خوبی برای تبدیل شدن به یک بازی مستقل بود، گفتنی است که استودیوی سازنده یعنی TNT Team به دلیل کار روی یک ماد برای بازی Doom، به نام Final Doom، شناخته شده بود، بنابراین ممکن است که ناشر بازی با توجه به مهارت و دانش آن‌ها ترغیب شده باشد تا ببیند که ماد ذکر شده به عنوان یک اثر مستقل با محوریت جنگ ویتنام موفق خواهد شد یا خیر که البته بازی عملکرد خوبی داشت.

هرچند بازی همه را تحت تاثیر قرار نداد و برای برخی هنوز یک ماد برای Duke Nukem 3D باقی مانده است، اما این یکی از اولین بازی‌های تیراندازی اول شخص با محوریت جنگ ویتنام است. استودیوی سازنده بعدها بلافاصله بعد از NAM به ساخت World War II GI پرداخت که همانطور که انتظار دارید در جنگ جهانی دوم جریان داشت و با موتور بیلد ساخته شد. بنابراین شاید NAM نقطه‌ی عطفی برای آن‌ها برای کار کردن روی آثار تیراندازی اول شخص به شکلی جدی‌تر و با محوریت جنگ‌های مشهورتری بود. از طرفی بسیاری از بازی‌های دیگر وجود دارند که به‌عنوان ماد کار خود را شروع کرده‌اند که این نشان می‌دهد که جنگ ویتنام چندان بین بازیکنان و توسعه‌دهندگان محبوب نبوده است.

۹. Eve of Destruction – REDUX

تهیه کننده: Agger Interactive / سازنده: Lotte|EoD
سال انتشار: ۲۰۱۸
پلتفرم: PC

بازی Eve of destruction

بازی Eve of Destruction – REDUX یک اثر مستقل دیگر است که تنها برای رایانه‌های شخصی از طریق پلفترم استیم منتشر شده و محتوای زیادی را در رابطه با جنگ ویتنام به نمایش می‌گذارد. این بازی در واقع نسخه‌ای دوباره کار شده از یک ماد از بازی بتلفیلد است. بازی با موتور یونیتی ساخته شده و استودیوی سازنده‌ی آن متشکل از یک نفر است که زمان خود را صرف تولید محتوا برای بازی می‌کند. در واقع به همین دلیل است که باید هر از گاهی انتظار به‌روزرسانی‌هایی را برای آن داشته باشید. نام شخصیت‌های بازی کاملا تخیلی است و با اینکه محتوای آن به طور کلی خیلی زیاد نیست، اما با توجه به بودجه و اینکه تنها توسط یک نفر ساخته شده، قابل توجه و به اندازه‌ی کافی وسیع است. از طرفی گرافیک بازی برای زمان انتشار آن کمی قدیمی به نظر می‌رسد. مانند NAM، این ماد دیگری است که تبدیل به یک بازی مستقل شده، اما بقیه‌ی بازی‌های موجود در این لیست به این شکل توسعه نیافته‌اند.

۸. Line of Sight: Vietnam

تهیه کننده: Atari Europe / سازنده: NFusion
سال انتشار: ۲۰۰۳
پلتفرم: PC

بازی Line of Sight: Vietnam

بازی‌ Line of Sight: Vietnam در سال ۲۰۰۳ و Elite Warriors: Vietnam در سال ۲۰۰۵ برای رایانه‌های شخصی منتشر شدند و هر دو از استودیوی NFusion توسعه یافته بودند. این دو بازی، دو اثر کاملا متفاوت با مکانیک‌های خاص خود هستند، اما با وجود تفاوت‌ها محتوا بسیار مشابه است که شایسته‌ی اشاره‌ مختصری است. Line of Sight: Vietnam بیشتر یک اثر تیراندازی اول شخص با چند عنصر تاکتیکی بود که به این زاویه‌ی دید برای تکمیل بازی بیشتر متکی بود. از طرفی Elite Warriors: Vietnam یک شوتر تاکتیکی با عناصر سوم شخص و اول شخص بود، اما بیشتر یک اثر تاکتیکال بود. این بازی کم و بیش از نظر چالش‌ برانگیز بودن مشابه اثر قبل است و مانند هر بازی دیگری که در آن دوران اتفاق می‌افتد، در یک جنگل انبوده تا رودخانه‌ و کلبه‌ها اتفاق می‌افتد.

همچنین ممکن است متوجه نام هر دو بازی شده باشید که به این صورت انتخاب شده‌اند که انگار بخشی از سری‌هایی به نام‌های Line of Sight و Elite Warriors هستند. با این حال هیچ بازی دیگری از Line of Sight یا Elite Warriors وجود ندارد و باید دید که در آینده شاهد نسخه‌ای جدید از آن‌ها خواهیم بود یا خیر. موضوعی که بعید به نظر می‌رسد.

۷. The Hell in Vietnam

تهیه کننده: City Interactive / سازنده: City Interactive
سال انتشار: ۲۰۰۷
پلتفرم: PC

بازی The Hell in Vietnam

«جهنم در ویتنام» یکی دیگر از بازی‌های تیراندازی اول شخص است که در جنگ ویتنام اتفاق می‌افتد. این بازی توسط شرکتی به نام City Interactive سابق یا CI Games ساخته شده که به دلیل ساخت آثار تیراندازی و اول شخص پر محتوا که از موتورهایی مانند CryEngine 3 و کروم (Chrome) استفاده می‌کنند، شناخته شده است. بسیاری از بازی‌های این استودیو مانند Enemy Front متفاوت هستند، اما چند بازی بسیار محبوب دیگر مانند Sniper: Ghost Warrior و Terrorist Takedown را ساخته‌اند.

با توجه به بازی‌های ذکر شده، استودیوی سازنده در ساخت بازی‌ها در سبک تیراندازی اول شخص مهارت خوبی دارد. با این حال بازی جهنم ویتنام به عنوان یک اثر در این سبک، آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است که البته بی دلیل هم نیست. در واقع این بازی شاید فقط به پر کردن بازار با یک بازی دیگر از جنگ ویتنام کمک کند. البته بازی می‌توانست از نام بهتری نیز استفاده کند، زیرا عنوان فعلی آن بیشتر شبیه یک بازی ترسناک به نظر می‌رسد. این در حالی است که موقعیت‌های جنگی بازی وحشتناک نیستند.

۶. Far Cry 5: Hours of Darkness

تهیه کننده: Ubisoft / سازنده: Ubisoft
سال انتشار: ۲۰۱۸
پلتفرم: PC, Xbox One, PS4

فارکرای 5

Hours of Darkness یک بسته‌ی الحاقی برای بازی فارکرای ۵ است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. این بسته برداشتی جالب‌ از سبک تیراندازی اول شخص است و بیشتر بر عناصر مخفی‌کاری برای تکمیل داستان خود بهره می‌برد. این بسته به بازیکن اجازه می‌دهد تا به عنوان شخصیت وندل ردلر (Wendell Redler) که برای اولین بار در بازی اصلی ظاهر شده، نقش‌آفرینی کند. ردلر یک کهنه سرباز جنگ ویتنام است و برای فرار از جنگل کوهستانی ویتنام، در حالی که دشمنان او را دنبال می‌کنند و در طول مسیر به شخصیت‌های دیگری که مشکل دارند کمک می‌کند، در تلاش است.

هرچند این شخصیت می‌تواند تیراندازی کند اما بازی به گونه‌ای طراحی شده است که به حرکت در اطراف بدون شلیک گلوله تکیه کنید زیرا باید از شناسایی شدن توسط ویت‌کنگ‌ها اجتناب کنید. یوبی‌سافت به دلیل ساختن ساخت بسته‌های الحاقی متعدد برای سری فارکرای و دیگر بازی‌ها خود شناخته شده که یکی از معروف‌ترین آن‌ها Blood Dragon برای فارکرای ۳ است. جالب است بدانید که بسته‌ی Hours of Darkness توسط استودیوی Ubisoft Shanghai در چین ایجاد شده است. این از آنجایی قابل توجه است که چین یکی از متحدان ویت‌کنگ بوده است.

۵. Battlefield Vietnam

تهیه کننده: Electronic Arts / سازنده: Digital Illusions CE
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم: PC

بتلفیلد ویتنام

بتلفیلد ویتنام یک بازی تیراندازی اول شخص چندنفره بود که توسط استودیوی دایس توسعه یافت. این دومین بازی منتشر شده از بتلفیلد بود که پس از بتلفیلد ۱۹۴۲ عرضه شد و بیشتر یک اسپین‌آف در آن زمان محسوب می‌شد. این بازی عناصر بسیاری از نسخه‌ی اول را وام گرفته بود اما از محیط‌های ویتنام با سلاح‌های آن زمان استفاده می‌کرد. از طرفی بسیاری از نقشه‌ها مانند سایگون، منطقه‌ی نبرد Battle of Hue و تریل مشهور هوشی مین از مناطق واقعی الهام گرفته‌ شده‌اند تا به واقع‌گرایی بازی افزوده شود. این بازی را می‌توان به صورت تک نفره و با کمک ربات‌ها نیز انجام داد. این بازی همچنین یک بار دیگر با عنوان Battlefield Redux منتشر شد که وسایل نقلیه، نقشه ها و سلاح‌های جدیدی را ارائه می‌کرد. نبرد اصلی بازی بین ارتش اصلی ارتش آمریکا و ارتش ویت‌کنگ است و هر دو طرف از نظر نیرو بسیار متفاوت هستند، اما تا حدی بهینه‌سازی شده‌اند تا گیم‌پلی متعادل شده و شرایط بازی را با شرایط دوران جنگ هماهنگ کنند.

گفتنی است که ارتش آمریکا وسایل نقلیه‌ی زرهی و نیروی انفجاری بیشتری دارد، در حالی که ارتش ویت‌کنگ تعداد نیروی بیشتر و قابلیت‌های دفاعی زیادی دارد. از آنجایی که بازی چندنفره است، ایده‌ی یک بازی از سری بتلفیلد با عناصر تک نفره و با حال و هوای جنگ ویتنام سال‌هاست که خواسته‌ی طرفداران بوده است. با این حال این باعث نشده که بازی ارزش تجربه نداشته باشد. دنباله‌ای بازی در قالب بسته‌ی الحاقی برای بازی Battlefield: Bad Company 2 منتشر شد.

۴. Rising Storm 2: Vietnam

تهیه کننده: Tripwire Interactive / سازنده: Antimatter Games
سال انتشار: ۲۰۱۷
پلتفرم: PC

رایزینگ استورم 2

در بازی چندنفره‌ی Rising Storm 2: Vietnam بازیکن می‌تواند به عنوان یک سرباز از ارتش آمریکا، ویتنام جنوبی و استرالیا به تیراندازی بپردازد. شما در واقع می‌توانید در هر دو جبه‌ی متفقین و عنوان ویت‌کنگ بازی کنید. مانند بیشتر بازی‌های لیست، بازیکنان می‌توانند کنترل وسایل نقلیه، از تانک گرفته تا هلیکوپتر را در دست بگیرند و آن‌ها بیشتر شبیه به نسخه‌های واقعی خود مدل‌سازی شده‌اند. از طرفی بازی دارای نقشه‌هایی است که بر اساس مکان‌ها و نبردهای تاریخی ساخته شده‌اند. این بازی نیز مانند بازی قبلی لیست از تفاوت‌هایی در ارتش‌های خود برخوردار است که شرایط آن زمان را نشان می‌دهد.

توسعه‌دهندگان سعی‌ کرده‌اند که از نظر محتوایی آنچه را که در جنگ ویتنام داشت، در بازی بگنجانند. این بازی بسیار از نظر حجمی نیز نسبتا بزرگ است زیرا جزئیات زیادی از نظر بصری وجود دارد. بازی همچنین دارای تعداد زیادی بسته‌ی الحاقی است که ارزش هزینه کردن دارند. بازیکن با پیشروی در بازی قفل آیتم‌ها و محتویات جدید را باز می‌کند.

۳. Vietcong

تهیه کننده: Pterodon / سازنده: Gathering
سال انتشار: ۲۰۰۳
پلتفرم: PC, Xbox, PS2

ویت‌کنگ

ویت‌کنگ یک بازی تیراندازی اول شخص بسیار ساده است که در سال ۲۰۰۳ ابتدا برای کامپیوتر منتشر شد. این بازی بازیکن را در مراحلی معمولی پر از جنگل و تونل قرار می‌دهد و در این راه او باید به دشمنان ویت‌کنگی خود شلیک کند. بازی با اجازه دادن به بازیکن برای فرار از تله‌ها و همچنین داشتن یک شخصیت کنترل‌شده با هوش مصنوعی که بازیکن باید از آن مراقبت کند، کمی شرایط متفاوتی با دیگر بازی‌های لیست دارد. با این حال به طور کلی گیم‌پلی بازی ساده است. هرچند گاهی اوقات، بازیکن همچنین می‌تواند حملات هوایی را برای کمک فراخوانی کند. البته بازی حداقل برای سال ۲۰۰۳ به اندازه‌ی کافی خوب بود زیرا در آن زمان تعداد زیادی بازی سه‌بعدی در این سبک وجود نداشت.

این بازی به اندازه‌ای موفق بود که در سال ۲۰۰۵ دنباله‌ای با عنوان ویت‌کنگ ۲ با ناشری متفاوت یعنی ۲K Games برای آن منتشر شد. داستان نسخه‌ی دوم بیشتر روی نبرد هیو متمرکز است و در کنار مناطق جنگلی از مناطق شهری بیشتری نیز بهره می‌برد. این بازی همچنین دارای فصل داستانی دیگری است که در آن بازیکن در قالب یک سرباز ویت‌کنگ قرار می‌گیرد. باورش سخت است که این بازی توسط تیمی ساخته شده باشد که بعدها سری مافیا را ساخت، اما می‌توان به خوبی مشاهده کرد که توسعه‌ی ویت‌کنگ ۲ و به خصوص عناصر بصری نظیر ساختمان‌های آن، کمک زیادی به تیم سازنده در ساخت جلوه‌های مافیا کرده است.

۲. SEAL Team

تهیه کننده: Electronic Arts / سازنده: Electronic Arts
سال انتشار: ۱۹۹۳
پلتفرم: MS-DOS

بازی سیل تیم

این بازی شاید اولین بازی تیراندازی اول شخص با محوریت جنگ ویتنام باشد و در آن زمان که فناوری سه‌بعدی نسبتا جدید بود، قابل توجه محسوب می‌شد. در بازی بازیکن نقش یک عضو یگان ویژه است و طیف وسیعی از نقشه‌ها را با نبردهای مختلف طی می‌کند. شخصیت‌های بازی انیمیشن‌های ساده‌ای دارند اما برای زمان خود مناسب هستند. بازیکنان همچنین می‌توانند در کنار تیراندازی، نارنجک پرتاب کنند. شاید امروزه پرتاب نارنجک در بازی‌های تیراندازی رایج باشد، اما در آن زمان عنصر جالب و جدیدی بود. در نهایت با اینکه بازی در زمان خود از نظر بصری قدرتمند ظاهر شد اما امروز کمتر کسی آن را به یاد می‌آورد و شاید به همین دلیل است که الکترونیک آرتز همچنان از جنگ ویتنام در نسخه‌های اصلی بتلفیلد استفاده نکرده است.

۱. Men of Valor

تهیه کننده: Vivendi Universal Games / سازنده: ۲۰۱۵
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم: PC، Xbox

بازی Men of Valor

بازی Men of Valor به بازیکن اجازه می‌دهد تا به در نقش سربازی از لشکر ۳ تفنگداران دریایی که برای کمک به بسیاری از نبردها در جنگ ویتنام حضور داشتند، قرار گیرد. در طول مسیر بازی، در کنار تیراندازی‌های همیشگی و رایج، بازیکن می‌تواند کنترل اسلحه‌ای را در هلی‌کوپتری بدست گرفته و قایق‌هایی را در رودخانه کنترل کند. انواع مختلفی از ماموریت‌ها مانند نجات اسرای جنگی و سربازان گمشده تا قرار گرفتن در بخشی از حملات قبل از عقب‌نشینی از منطقه‌ی جنگی، در بازی وجود دارند. مانند هر بازی دیگری که جنگ خاصی را مد نظر قرار می‌دهد، از سلاح‌هایی در این بازی استفاده شده که مشابه‌ی نسخه‌ی واقعی خود در آن زمان هستند.

این آخرین بازی استودیوی ۲۰۱۵ بود. آن‌ها ابتدا به عنوان بخشی از جامعه‌ی مادسازان Quake 2 شناخته می‌شدند که بعدها به ساخت بازی توسعه‌ی SiN: Wages of Sin پرداختند و سپس با کمک الکترونیک آرتز بازی Medal of Honor: Allied Assault را توسعه دادند. با این حال پس از Men of Valor اثر دیگری ساخته نشد که مایه‌ی تاسف است زیرا این بازی دارای تنوع زیادی در ماموریت‌های خود است و جلوه‌های بصری باکیفیتی دارد. مهم‌تر از همه این بازی بهترین چیزی است که طرفداران جنگ ویتنام می‌توانند تجربه کنند.

منبع: GameSpot


کنسول بازی سونی مدل PlayStation 5 ظرفیت 825 گیگابایت ریجن 1200 آسیا

کنسول بازی مایکروسافت مدل XBOX SERIES S ظرفیت 512 گیگابایت



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X