۱۰ فیلم شبیه «لباس» (Outfit) که پیچشهای جالب دارند
یک خیاط در خیابان سویل رو در فیلم مهیج تاریخی جدید «لباس»، با مشتریانی خاص روبهرو میشود: یک خانواده از اوباش اهل شیکاگو. این فیلم که به عنوان یک درام آرام شروع میشود به یک اثر هیجانانگیز غیرقابل پیشبینی تبدیل میشود، چرا که مغازه خیاطی این مرد به جبههای برای تجارت اوباش بدل میگردد. این فیلم به خاطر بازی مارک رایلنس مورد تحسین قرار گرفته و اولین فیلم گراهام مور در قامت کارگردان است که پیش از این به عنوان نویسنده «بازی تقلید» شناخته میشد.
مخاطبانی که از «لباس» خوششان آمده، میتوانند فیلمهای هیجانانگیز مشابهی را که داستانی با لباسهای خاص و پیچشهای جالب دارند، تماشا کنند. به نظر میرسد که با توجه به تعدد فیلمهای سینمایی درباره هنر خیاطی، باید آرامآرام یک ژانر به نام خیاطی برای اینگونه آثار کنار بگذاریم.
- نقد فیلم «مرد شمالی»؛ حماسهی تاثیرگذار و فراموشنشدنی رابرت اگرز شاید بهترین فیلم او باشد
- ۱۰ فیلم برتر نیکول کیدمن؛ بازیگر باهوش و با گسترهی عاطفی وسیع
- انیمیشن «آپولو ده و نیم»؛ فیلم جدید ریچارد لینکلیتر برداشتی خیالانگیز از جوانی است
۱۰. کینگزمن: سرویس مخفی (Kingsman: The Secret Service)
- کارگردان: متیو وان
- بازیگران: تارون اجرتون، کالین فرث، مارک استرانگ
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
وقتی صحبت از فیلمهای کمیک در خارج از حوزه مارول و دیسی میشود، باید حتما به «کینگزمن: سرویس مخفی» به عنوان یکی از محبوبترین فیلمها اشاره کنیم. از نکات برجسته این فیلم میتوان به سکانسهای اکشن بیش از حد خشن و برداشتی شیک از ژانر جاسوسی اشاره کرد.
فیلم، جدای از آژانسی که از یک توطئه بینالمللی جلوگیری میکند، زمان زیادی را صرف تاکید بر اهمیت جنتلمن بودن برای تبدیل شدن به یک مامور کینگزمن میکند. برای مثال، کالین فرث یک مونولوگ درباره آداب و رفتار یک جنتلمن دارد و همچنین نیروهای این سرویس، در یک سکانس، از سویل رو، خیابان مشهور خیاطها در بریتانیا دیدن میکنند. شخصیت اصلی «لباس» از سویل رو برمیآید. بنابراین رویکرد مدگرایانه کینگزمن برای طرفداران این فیلم جالب خواهد بود.
۹. بازی تقلید (The Imitation Game)
- کارگردان: مورتن تیلدوم
- بازیگران: بندیکت کامبربچ، کیرا نایتلی، متیو گود
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
فیلم زندگینامهای آلن تورینگ ریاضیدان، این فرصت را در اختیار بندیکت کامبربچ قرار میدهد تا در یکی از بهترین نقشهای خود خوش بدرخشد. این فیلم به دوران کودکی تورینگ و نقش اساسی او در جنگ جهانی دوم میپردازد.
طرفداران «لباس» حتما باید «بازی تقلید» را ببینند، زیرا گراهام مور با این فیلم، فعالیت خود در سینما را آغاز کرد. او در سال ۲۰۱۱ یک فیلمنامه زندگینامهای از آلن تورینگ نوشت که در لیست بهترین فیلمنامههای تولیدنشده هالیوود قرار گرفت و بعدها «بازی تقلید» بر اساس آن ساخته شد. او امروزه با اکران «لباس» به کارگردانی خود، نشان میدهد که مجموعه آثارش پتانسیل بیشتری دارند.
۸. خیاط (The Dressmaker)
- کارگردان: جاکلین مورهاوس
- بازیگران: کیت وینسلت، لیام همسورث، جودی دیویس
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۸ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
«خیاط» شاید یکی از کمتر دیدهشدهترین فیلمهای کیت وینسلت باشد اما قطعا ارزش امتحان کردن را دارد. او در این فیلم استرالیایی در نقش خیاطی بازی میکند که برای مراقبت از مادر بیمارش به شهر زادگاهش بازمیگردد اما او دلایل دیگری هم برای بازگشت دارد و به دنبال انتقام گرفتن از افرادی است که به ناحق او را به خاطر جنایتی در گذشته مقصر میدانستند.
«خیاط» و «لباس» به طرز جالبی خیاطهای آرامی را به تصویر میکشند که به طور غیرمنتظره، درگیر یک زندگی جنایی میشوند. شخصیت وینسلت با استفاده از مهارتهای خیاطی خود انتقام میگیرد و این موضوع واقعا جالب توجه است. او به طور همزمان با لباسهایش مردم شهر را جلب خود میکند و برنامه خود برای انتقام را پیش میبرد.
۷. پل جاسوسها (Bridge Of Spies)
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- بازیگران: تام هنکس، مارک رایلنس، ایمی رایان
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۵
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
این فیلم هیجانانگیز درباره دوران جنگ سرد به کارگردانی استیون اسپیلبرگ به معامله و مبادلات بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی میپردازد. شوروی موافقت میکند تا خلبان اسیر، گری پاورز را به آمریکاییها تحویل دهد و طرف مقابل نیز قول میدهد تا رودلف آبل، جاسوس شوروی را بازگرداند.
بیشتر طرح داستان مربوط به تلاشهای جیمز داناوان، وکیل آمریکایی برای نجات آبل از مجازات اعدام است. «پل جاسوسها» به جای استفاده از ترفندهای کاریکاتورگونه، هر دو طرف را انسانی جلوه میدهد. مارک رایلنس با اجرای بینظیر خود برنده اسکار شد و این فیلم و جایزه، شروع دوباره زندگی حرفهای او بود. او بیشتر مواقع همان شخصیت آرام و متمرکز خود را در آثار اخیرش مانند «لباس» به نمایش میگذارد.
۶. تحلیلش کن (Analyze This)
- کارگردان: هارولد رامیس
- بازیگران: بیلی کریستال، رابرت دنیرو، لیزا کودرو
- تاریخ انتشار: ۱۹۹۹
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
«تحلیلش کن» حول این مفهوم است که حتی مجرمان نیز به درمان نیاز دارند. یکی از اعضای یک گروه مافیایی از استرس زیاد رنج میبرد و به نزد یک روانپزشک میرود. این دو چندین دلار با هم ملاقات میکنند و در کمال ناباوری با هم دوست میشوند.
بن سوبل با بازی بیلی کریستال به دلایل واضح اصلا علاقهمند به آشنایی با عضو یک گروه مافیایی نیست اما از ترس شهرت پل ویتی با بازی رابرت دنیرو، چارهای جز کمک به او ندارد. «لباس» ماهیت کمدی «تحلیلش کن» را ندارد اما طرح داستان آن به نوعی مشابه این فیلم است: یک فرد عادی که پس از آشنایی با جنایتکاران، پایش به زندگی جنایی کشیده میشود. شاید تعداد زیادی فیلم جنایی درباره جنایتکاران وجود داشته باشد اما تعداد کمی از این فیلمها درباره افراد مجاور آنها هستند.
۵. طناب (Rope)
- کارگردان: آلفرد هیچکاک
- بازیگران: جیمز استوارت، جان دال، فارلی گرنگر
- تاریخ انتشار: ۱۹۴۸
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰
«طناب»، از بین بهترین فیلمهای آلفرد هیچاک، شاید مینیمالیستترین اثر او باشد. این فیلم تنها با تکیه بر سه بازیگر و یک اتاق، فیلمنامه دیالوگمحور خود را با چندین پیچش کلاسیک ارائه میدهد. در این فیلم، دو دانش آموز یکی از همسالان خود را میکشند تا فقط به خودشان ثابت کنند که از عهده کشتن دیگران برمیآیند اما یک روزنامهنگار آنها را به افشای این قضیه تهدید میکند و از آنها زرنگتر ظاهر میشود.
این فیلم به عنوان یک اثر مهیج روانشناختی و کلاسیک در سال ۱۹۴۸ قطعا از زمان خود جلوتر بود. «لباس» نیز شامل یک طرح قتل مرموز در هسته داستان خود است و نماهای ثابت از جسدی که در صندوق عقب پنهان شده به راحتی یادآور فیلمی مانند «طناب» است.
۴. خیاط پاناما (The Tailor Of Panama)
- کارگردان: جان بورمن
- بازیگران: پیرس برازنان، جفری راش، جیمی لی کرتیس
- تاریخ انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۱ از ۱۰
«خیاط پاناما» بر اساس رمان جاسوسی جان لوکاره به همین نام، داستان یک خیاط سابقهدار را دنبال میکند که نقش جدیدی را به عنوان خبرچین امآیسیکس برعهده میگیرد. او از مهارتهای جاسوسی خود برای تحقیق درباره دولت پاناما استفاده میکند و داستان از اینجا به بعد پیچیدهتر میشود.
شخصیت اصلی «خیاط پاناما» در میان کاراکترهای خیاط در سینما، فردی آشنا و مشهور است. هارولد پندل با بازی جفری راش، مانند لئونارد با بازی مارک رایلنس در فیلم «لباس»، جذابیت یک خیاط را با شخصیت مرموز خود به تصویر میکشد.
۳. تسخیرناپذیران (The Untouchables)
- کارگردان: برایان دی پالما
- بازیگران: کوین کاستنر، شان کانری، اندی گارسیا
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۷
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۹ از ۱۰
الیوت نس، مامور اجرای قانون در فیلم «تسخیرناپذیران»، یکی از مهمترین فیلمهای دهه ۸۰ میلادی به کارگردانی برایان دی پالما، درگیری یک جنگ شخصی با اوباش معروف آل کاپون است.
فیلم «لباس» در سال ۱۹۵۶ و «تسخیرناپذیران» در دهه ۳۰ میلادی روایت میشوند اما هر دو فیلم، شیکاگو را از منظر جنایی به تصویر میکشند. رابرت دنیرو در نقش آل کاپون و دیلن اوبرایان در نقش ریچی بویل، به عنوان مافیاهای شیکاگو، غرق در جرم و جنایت هستند و همچنین لباسهای شیکی بر تن دارند!
۲. مردان پارچهای (Men Of The Cloth)
- کارگردان: ویکی واسیلوپولوس
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۰ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰
«مردان پارچهای» مستندی است که به زندگی و حرفه سه خیاط مشهور ایتالیایی میپردازد. تصاویر مربوط به کسبوکار روزمره آنها تسلطشان بر این هنر و درسهای ارزشمند خیاطی به آنان را نشان میدهد.
اگر با تماشای «لباس» به هنر خیاطی اشتیاق پیدا کردهاید، قطعا باید «مردان پارچهای» را هم تماشا کنید. این مستند دقیقا مانند «لباس»، برای به تصویر کشیدن هنری که به صبر زیادی نیاز دارد، دارای سرعت و ریتمی آرام است.
۱. آقایان (The Gentlemen)
- کارگردان: گای ریچی
- بازیگران: چارلی هونام، متیو مککانهی، کالین فارل
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۹
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
بازیگران «آقایان»، فیلم جنایی و کمدی گای ریچی همانند دیگر فیلمهای هیجانانگیز و اکشن این لیست، بسیار خوشپوش هستند. این فیلم حول محور یک مافیای ماریجوانا میگردد و تلاشهای او برای سرپا نگه داشتن کسبوکارش در مواجهه با رقیبان رو به رشد را به تصویر میکشد.
«آقایان» در مقایسه با داستان جنایی «لباس» متفاوت است. «لباس» برای بررسی فضای دهه ۵۰ میلادی و زندگی جنایی آن زمان، سرعت آهستهای دارد و «آقایان» نیز بر دیالوگهای دراماتیک و اکشن همیشگی ریچی تکیه میکند. هر دو فیلم علیرغم تغییرات شدید لحنشان، به خوبی سبک غالب و جوهره خود را متعادل میکنند.
منبع: screenrant