آمار جهانی فروش تبلت منتشر شد؛ عجیب و گیجکننده!
مؤسسهی تحقیقاتی IDC و Strategy Analytics بهتازگی آمار جهانی فروش تبلت را منتشر کردهاند که به دلیل عدم تطابق اعداد و ارقام با یکدیگر، بسیار عجیب و گیجکننده به نظر میرسد.
اگرچه این روزها هم کاربران و هم شرکتهای فعال در زمینهی تولید سختافزار، بیشتر تمرکز خود را روی تولید گوشیهای هوشمند منعطف کردهاند، اما هنوز هم هستند یک دسته از کاربران خاصی که برای برطرف کردن نیازهای خود، نیاز شدیدی به تبلت دارند. شرکتها هم در همین راستا، دست از تولید این محصولات برنداشته و اتفاقا این روزها دارند تلاش میکنند تبلتهای بیشتر و قدرتمندتری را هم راهی بازار کند.
زمانی که کرونا شدت گرفت و مردم مجبور شدند در خانه بمانند، بسیاری از کارهای اداری، تحصیلی و… که برای انجام آن قبل از کرونا، باید به اداره یا مدرسه میرفتیم، غیر حضوری شد. این غیر حضوری شدن سبب شد کاربران به تبلت، لپتاپ، کامپیوتر و گوشی هوشمند، نیاز شدیدی پیدا کنند چون باید از این طریق در جلسات مختلف حضور پیدا میکردند.
افزایش شدت بیماری، افزایش تقاضا برای خرید این محصولات، خصوصا تبلتها را سبب شد و در نتیجه آمار جهانی فروش تبلت هم افزایش پیدا کرد. شرکتها هم با این تصور که تقاضا برای چند سال متوالی بالا خواهد ماند، میزان تولیدات خود را افزایش دادند. اما سال گذشته، میزان تقاضا به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرد. این اتفاق نه فقط برای تبلتها بلکه برای گوشیهای هوشمند هم رخ داد و شرکتها هم به شدت غافلگیر شدند. هرچند یک سری از این شرکتها توانستند عملکرد موفقی در زمینهی فروش داشته باشند و برخی از آنها حتی سود کردند.
اکنون هم به خاطر موارد مختلف از جمله جنگ بین روسیه و اوکراین، وضعیت فروش خیلی جالب نیست و حتی انتظار میرود آمار مربوط به نیمهی دوم امسال که اواخر ۲۰۲۲ منتشر میشود، بدتر هم باشد. این پیشبینی است که Strategy Analytics مطرح کرده که با توجه به شواهد، به نظر هم نمیرسد بیراه باشد.
آمار فروش تبلت در سه ماه دوم امسال چگونه بوده است؟
نکتهی گیجکننده و عجیب دقیقا اینجاست. بین دو شرکتی که در این زمینه به جمعآوری اطلاعات پرداختند، اکنون تناقض وجود دارد. Strategy Analytics معتقد است از سه ماه دوم سال ۲۰۲۱ تا سه ماه دوم امسال، میزان فروش تبلتها تقریبا ۱۵٪ افت داشته است. این در حالی است که مؤسسهی تحقیقاتی IDC معتقد است شاهد رشدی ۰٫۱۵ درصدی در این بازهی زمانی بودهایم.
بین آمار منتشر شده توسط دو مؤسسهی تحقیقاتی ICD و Strategy Analytics، تفاوت نسبتا فاحشی وجود دارد. اعداد و ارقام IDC را میتوانید در جدول بالا ببینید اما Strategy Analytics معتقد است اپل در بازهی زمانی آوریل تا ژوئن (سه ماه دوم)، ۱۴٫۸ میلیون آیپد (۱۲٫۶ میلیون طبق اعلام IDC) فروخته و در صدر جدول قرار دارد. همین میزان سبب شده شرکت با در اختیار داشتن ۳۸٪ (۳۱٪ طبق اعلام IDC) از سهم بازار، در صدر قرار بگیرد اما ۷٪ (۲٫۸۹٪ طبق اعلام IDC) در مقایسه با بازهی زمانی مشابه در سال گذشته افت داشته باشد.
اینکه بالاخره حق با کدام سازمان است مشخص نیست و از این بابت اطلاعی نداریم؛ مهم اینجاست که هر دو، اپل را به عنوان برترین شرکت فعال در این زمینه معرفی کردند که البته جای تعجبی هم نداشته است. طبق آمار، ظاهرا شرکت کوپرتینویی موفق شده بهتر از بسیاری از شرکتهای دیگر ظاهر شود و این نابسامانی بازار را به سود خود به اتمام برساند.
وضعیت سامسونگ، لنوو و به طور کلی اندروید جالب نیست!
اگرچه تبلتهای سری گلکسی تب S8 عالی هستند، اما ظاهرا سامسونگ باز هم نتوانسته عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد و طبق اعلام IDC و Strategy Analytics، یا افتی ۱۰٫۶۳ درصدی و یا ۱۳ درصدی داشته و در ردهی دوم قرار گرفت. البته با همین وضعیت، تبلتهای سامسونگ توانستند ۱۸٪ از سهم بازار را از آن خود کنند که کمک قابل توجهی به آمار فروش تبلت اندرویدی کردهاند.
به طور کلی تبلتهای اندرویدی ۴۹٪ از سهم بازار را در اختیار دارند که برای نخستین بار در یک دههی اخیر این آمار به کمتر از ۵۰٪ رسیده است. در حالی که اپل با ۳۸٪، با سرعت بالایی دارد به آنها نزدیک میشود. به نظر میرسد وضعیت فروش تبلتهای بالارده خوب باشد. این یعنی سامسونگ همین میزان فروش را احتمالا مدیون سری تب S8 است و اگر وضعیت آشفتهای هم داشته به احتمال زیاد به خاطر مدلهای ارزانقیمت و یا اقتصادی بوده است. همچنین هواوی هم باعث افت عملکرد کلی اندروید در مقایسه با نمایندههای اپل شده و نباید آن را نادیده گرفت.
منبع: PhoneArena