متهم اصلی داغ شدن گوشی‌های پرچم‌دار جدید ARM است، نه سامسونگ!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
داغ شدن گوشی‌های پرچم‌دار

همانطور که انتظار می‌رفت، ظاهرا این مشکل داغ شدن بیش از حد و کند شدن گوشی‌های پرچم‌دار کاری نبوده که فقط سامسونگ مقصر آن باشد بلکه ظاهرا مشکل اصلی به طراحی این تراشه‌ها بر می‌گردد.

احتمالا طی چند روز اخیر شنیده‌اید که سامسونگ از عمد گوشی‌های پرچم‌دار و غیر پرچم‌دار خود را کند می‌کند تا مشکل داغ شدن بیش از حد یا تخلیه‌ی سریع شارژ باتری کاربران را آزار ندهد. این موضوع سبب شد کاربران انتقادات شدیدی را روانه‌ی این شرکت کنند چرا که آن‌ها قرار بود یک پرچم‌دار با توان پردازشی بالا خریداری کنند نه اینکه محصول‌شان بعد از مدت زمانی کوتاه، برای پیشگیری از داغ شدن، کند شود. داغ شدن بیش از حد اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ بعد از مدت کمی استفاده به خودی خود باعث کند شدن گوشی می‌شد حال با اضافه شدن این راهکار جدید، وضعیت از قبل هم بدتر شد.

البته اگر این مسأله فقط در اجرای بازی‌ها صدق می‌کرد می‌توانستیم آن را بپذیریم. شرکت کره‌ای عملکرد گوشی‌هایش را حتی در اجرای تعداد زیادی از اپلیکیشن‌ها نیز کند می‌کرد. از آن‌جایی هم که سامسونگ عملکرد گوشی‌های خود را در اپلیکیشن‌های بنچمارک تغییر نمی‌داد، بیشتر مورد سرزنش قرار گرفت تا جایی که مجبور شد از کاربران خود رسما عذرخواهی کرده و با انتشار یک آپدیت، امکان غیرفعال‌سازی این سرویس را به کاربران بدهد. البته همانطور که در بررسی‌ها شاهد بودیم و در بالا هم اشاره شده، اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ به اندازه‌ی کافی داغ هستند که بعد از مدت زمان کمی وارد کردن فشار، بخش بزرگی از توان خود را از دست می‌دهند. و در حالت عادی هم کاربران را با چالش بزرگی مواجه کرده‌اند.

اما به نظر می‌رسد سامسونگ مجبور بوده چنین کاری را انجام دهد. در مطلب اخیر که به بررسی گلکسی S22 اولترا با پردازنده‌های اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ پرداختیم، گفتیم که نمی‌دانیم دلیل اصلی داغ شدن و افت عملکرد محسوس این دو تراشه بعد از اعمال فشار سنگین چه دلیلی دارد. حالا منابع داخلی کره‌ای در حال انتشار این خبر هستند که مشکل اصلی، تراشه‌های مبتنی بر فناوری ARM هستند که در گوشی‌های اندرویدی بکار گرفته شده‌اند.

طبق شنیده‌ها، ظاهرا طراحی این تراشه‌ها به گونه‌ای است که نمی‌توان آن‌ها را به گونه‌ای که اپل تراشه‌های سری A خود را برای سیستم‌عامل خود بهینه می‌کند، بهینه کرد. دلیل اصلی این موضوع هم این است که اپل تراشه‌های خود را فقط برای یک سیستم‌عامل و تعداد محدودی گوشی بهینه می‌کند اما در اندروید، یک تراشه نه تنها باید طبق سلیقه‌ی چندین شرکت بلکه برای مدل‌های زیادی هم بهینه شود که امکان انجام چنین کاری وجود ندارد یا خیلی سخت است.

خلاصه‌ای از مهم‌ترین بخش‌های توضیحات این منابع کره‌ای در رابطه با این موضوع به شرح زیر است:

در حال حاضر در بسیاری از پرچم‌داران اندرویدی شاهد استفاده از تراشه‌های اسنپدراگون کوالکام و اگزینوس سامسونگ هستیم و تمام این گوشی‌ها هم از مشکل داغ شدن بیش از حد، عدم پایداری به محض قرارگیری زیر فشار سنگین و مصرف بالای انرژی رنج می‌برند. به نظر می‌رسد مشکل اصلی به خاطر طراحی هسته‌ها توسط شرکت ARM است چون پردازنده‌های ساخته شده توسط TSMC و سامسونگ هر دو همین مشکلات بالا را دارند. بنابراین به نظر می‌رسد مشکل از سازنده نیست بلکه از طراح است.

اگر به خاطر داشته باشید در مقاله‌ی اخیر هم گفته بودیم که نباید انگشت اتهام را فقط سمت سامسونگ گرفت. اگرچه عملکرد شرکت کره‌ای در ساخت پردازنده اصلا خوب نبوده اما به نظر می‌رسد مشکل اصلی به خاطر فناوری است که ARM در طراحی هسته‌هایش از آن استفاده می‌کند.

البته شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند موظف هستند خنک‌کننده‌های خوبی را درون گوشی‌ها قرار دهند چون در بررسی‌ها دیدیم که گوشی‌های گیمینگ با خنک‌کننده‌های حرفه‌ای حتی بعد از نیم ساعت هم بسیار پایدار هستند. شرکت‌ها در قبال کاربران خود تعهد دارند و باید در ازای مبلغی که دریافت می‌کنند بیشترین امکانات را تا جایی که ممکن است در اختیار کاربران قرار دهند. اما متأسفانه این روزها شرکت‌ها فقط به سود فکر می‌کنند و نه چیز دیگر.

نظر شما در رابطه با این ادعا چیست؟ فکر می‌کنید واقعا مشکل داغ شدن گوشی‌های پرچم‌دار از طراح است یا سازنده‌ی تراشه؟

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۷ دیدگاه
  1. محمد رضا

    والا فقط منتظرم یه روزی دوباره سونی وارد بشه بهترین تراشه روش نصب هست اسنب دراگون ۸۸۸ الان مجبور شدم یه اس ۲۱ feخریدم نصف روز باتری خالی میشه متهم اصلی نه سامسونگه نه سونی نه اگزینوس و…. متهم اصلی خود ایرانه که گوشی زیر ۶۰۰دلار فقط باید وارد کنه بعد با دلار ۳۰۰۰۰تومن بده دست مردم

  2. عماد

    اسنپدراگون ۸۶۵ و ۸۷۰ بهینه ترین و آخرخط اندرویدی ها بودن و درکل اینکه هیچوقت اندرویدی ها به پای آیفون نمیرسن

  3. شهرام

    خرید پرچمدار کلا کار اشتباهیه

    این همه میان رده هست که متناسب با قیمتشون پاسخگوی همه کارهایی که از یه گوشی انتظار دایم هستن

    پس پولتونو دور نزیزید

  4. دانیال

    ی بحثی این وسط هست اونم اینه که پردازنده ها دارن روز به روز قوی تر میشن و خب قدرت پردازششون میره بالا شرکت ها هرچقدرم سعی در بهینه سازی در پردازنده داشته باشند بازم بالاخره داغ میکنه و این نشون از اینه ک شرکت ها باید روی بیارن به استفاده از خنک کننده
    سامسونگ داره خوب پیش میره تو ساخت اگزینوس واقعا هرسال معماری جدید ولی همیشه مشکل داغ شدن داره ک تنها راه حلش خنگ کنندست هیچ راهی نیست دیگه کسایی ک اگزینوس رو بخاطر داغ کردنش مسخره میکنن باید بگم انچنانم داغ نمیکنه همون تقریبا مثل اسنپه تو پی سی هم ای ام دی اینطوریه خیلی بیشتر از رقباش داغ میکنه ولی خب قوی ترین پردازنده دنیا رو داره و مشکلش با ی کولر حل میشه

  5. AFG

    گوشی من هم خیلی داغ می‌کنه یعنی بیش از حد داغ میشه همه گوشی های جدید پرچمدار اندروید مشکل داغ شدن دارد مدل گوشی من ریدمجیک ۶هست با اسنپدراگون ۸۸۸ داغ که شد دیگه خوب کار نمی کنه 😢😢😢😔

  6. حیدری

    پردازنده های جدید دایمنسیتی کل این مقاله رو نقض میکنن

    1. Dr. Computer

      دایمنسیتی هنوز کامل تست نشده و پرچمداران زیادی ازش استفاده نمیکنن. پس معلوم نیست به طور کامل. باید در یک محیط نرم افزاری تست بشن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X