اتحادیهی اروپا شاید گوشیسازان را به ۷ سال پشتیبانی از محصولات ملزم کند
اینطور که به نظر میرسد، طبق خواستهی دولت آلمان، اروپا میخواهد شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند را مجاب کند محصولات خود را به مدت ۷ سال از لحاظ امنیتی پشتیبانی کنند. همچنین تا همین مدت زمان هم باید قطعات لازم برای تعمیر این محصولات را تأمین کنند.
بهتازگی یک پایگاه خبرگزاری آلمانی تحت عنوان Heise Online گزارش عجیبی را منتشر کرد مبنی بر اینکه تمام گوشیهایی که وارد بازار اروپا میشوند باید از لحاظ امنیتی و تعمیر قطعات به مدت ۷ سال پشتیبانی شوند. در حال حاضر گوشیهای اندرویدی در بهترین حالت خود به مدت ۴ یا ۳ سال از لحاظ امنیتی پشتیبانی میشوند آن هم در صورتی که یک گوشی پرچمدار یا میانردهی بسیار قدرتمند در اختیار داشته باشید.
برخی از گوشیهای پرچمدار سامسونگ در حال حاضر به مدت سه سال از لحاظ نرمافزاری و چهار سال از لحاظ امنیتی پشتیبانی میشوند اما بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی گوشیهای خود را تا سه سال پشتیبانی میکنند. البته گوشیهای اپل را باید فاکتور بگیریم چرا که شرکت آمریکایی امسال نشان داد حتی میتواند به مدت شش سال هم گوشیهای خود را پشتیبانی کند؛ این در حالی است که این مدت تا چند سال پیش پنج سال بود و باز هم دو برابر شرکتهای اندرویدی.
به خاطر داشته باشید آنچه در رابطه با آن حرف میزنیم، آپدیتهای امنیتی هستند؛ یعنی آن دسته از بهروزرسانیهایی که با حجم کمتر از ۵۰۰ مگابایت راهی گوشیها میشوند و فقط این محصولات را از لحاظ زیرساخت امنیتی تقویت میکنند تا مشکلی از بابت امنیت یا حریم خصوصی برای آنها پیش نیاید. آپدیتهای سیستمعامل یا رابط کاربری کاملا متفاوت با این آپدیتها هستند چرا که آنها غالبا ۱ گیگابایت یا بیشتر حجم دارند و غالبا گوشی را از لحاظ ظاهری هم تغییر میدهند و یک سری قابلیتهای جدید به آن اضافه میکنند. در این زمینه هم شرکتهای اندرویدی نهایت گوشیهای خود را به مدت ۳ سال آپدیت میکنند و باز هم این اپل است که با مدت زمان ۶ سال، رکورددار است.
آنچه اروپا از شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند میخواهد همین آپدیتهای امنیتی هستند تا کاربران این بازار از لحاظ امنیتی مدت زمان بسیار طولانی را آسودهخاطر باشند. این مسأله باعث میشود کاربران دیگر مجبور نباشند هر چند سال یکبار به خاطر حفظ امنیت هم که شده، گوشی جدیدی خریداری کنند.
علاوه بر اینها، تأمین قطعات یدکی به مدت ۷ سال هم تأثیر بسیار زیادی در کاهش هدررفتهای الکترونیکی خواهد داشت و شاید اصلیترین دلیل پشت این قضیه همین باشد. البته گفته میشود در این جلسه که با دولت آلمان برگزار شد، پیشنهاد مدت زمان ۵ سال هم مطرح شد منتها نکته اینجاست که نمایندگانی از هیچ یک از شرکتهای تولیدکنندهی گوشی در آن حضور نداشتند. در نهایت به نظر میرسد چیزی که کاملا اجباری خواهد شد، آپدیت امنیتی سهساله است. حال اینکه اروپا و شرکتهای تولیدکننده میتوانند روی مدت زمان بیشتر توافق کنند یا خیر مسألهای است که برای اطلاع از آن باید منتظر انتشار خبرهای بیشتر باشیم.
منبع: GSMArena