نحوه صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
روش صحیح شارژ گوشی

احتمالا شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید: نحوه و روش صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟ بیشتر کاربران گوشی‌های هوشمند همواره به دنبال راه‌هایی برای افزایش عمر باتری گوشی خود هستند. هرچند تکنولوژی شارژ سریع زمان فرایند شارژ را بسیار کاهش داده است، اما به دلیل بهره‌گیری گوشی‌های هوشمند از باتری‌های غیرقابل تعویض، دیگر مانند گذشته به‌راحتی نمی‌توان مشکل باتری را با تعویض حل کرد. به همین خاطر باید با رعایت نحوه صحیح شارژ گوشی در راستای افزایش عمر باتری قدم برداریم تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشویم.

اگر بیش از یک سال از یک گوشی استفاده کرده باشید، احتمالا متوجه کاهش عمر باتری گجت خود نسبت به روز اول آن شده‌اید. بعد از ۲ سال، باتری بسیاری از گوشی‌ها به‌سختی تا یک روز دوام می‌آورند. بعد از سه سال استفاده، شاید باتری موردنظر مشکلاتی را برای عملکرد گوشی ایجاد کند.

متأسفانه، با گذر زمان عمر باتری هم کاهش می‌یابد و این یک موضوع اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. با این حال، با انجام کارهای خاص، می‌توانید عمر باتری و در نتیجه گجت خود را افزایش دهید. اگر به دنبال بهترین روش شارژ گوشی هستید، در ادامه به تفصیل در این مورد صحبت می‌کنیم؛ کارهایی که انجام آن‌ها در نهایت منجر به افزایش عمر باتری گوشی می‌شود.


نحوه صحیح شارژ گوشی


بهترین زمان برای شارژ گوشی: بین ۳۰ تا ۸۰ درصد

یکی از افسانه‌های پرطرفدار مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی از این قرار است که گفته می‌شود برای پاک کردن «حافظه‌ی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتری‌های اسیدی صدق می‌کرد، ارتباطی به باتری‌های لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتری‌های مدرن اصلا توصیه نمی‌شود.

نحوه صحیح شارژ کردن گوشی

در همین زمینه، کارشناسان توصیه می‌کنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم می‌شود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته می‌شود همواره بهترین زمان شارژ گوشی وقتی است که باتری بین ۳۰ تا ۸۰ درصد قرار دارد زیرا شارژ در این بازه موجب افزایش عمر باتری خواهد شد. روی هم رفته، به جای اینکه با یک‌بار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهره‌گیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ درصد (حد پایین) نگه دارید که به عقیده بسیاری از کارشناسان بهترین درصد برای شارژ گوشی به حساب می‌آید.

خودداری از شارژ شبانه و طولانی مدت باتری 

در بین نظرات مختلفی که درباره نحوه صحیح شارژ گوشی مطرح می‌شود، شارژهای شبانه یا طولانی‌مدت، یکی از عادات شایع محسوب می‌شود ولی به دلایل متعددی انجام آن را توصیه نمی‌کنیم. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقه‌های فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری می‌شود که در طولانی مدت می‌تواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند. در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. به‌صورت ایده‌آل، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد می‌رسد، سیستم باید فرایند شارژ را به‌طور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانه‌ی باتری می‌شود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.

بهترین زمان برای شارژ گوشی

طبق بررسی‌های انجام شده در زمینه‌ی افزایش عمر باتری، بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن شارژ ۱۰۰ درصدی باز هم حدود نیم آمپر برق دریافت می‌کنند. در بیشتر موارد، خاموش کردن گوشی هم تأثیری در این فرایند ندارد و بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن به شارژ کامل ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌آمپر برق دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از مواردی که در روش صحیح شارژ باتری موبایل باید به آن توجه کنیم، شارژ و مصرف زیاد هم‌زمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است ولی هم‌زمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم. چنین کاری چرخه‌ی شارژ را مختل می‌کند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری می‌شود.

بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمی‌شود و اختلالی هم در چرخه‌های شارژ به وجود نمی‌آید.

گرما دشمن باتری است

به غیر از موارد ذکر شده، در نحوه صحیح شارژ گوشی باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره می‌برد. اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیه‌اش خواهد بود.

اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.

روش درست شارژ کردن گوشی

یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری می‌شود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری می‌شود که این موضوع دمای باتری را افزایش می‌دهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی می‌کند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمی‌شود و آسیبی به باتری نمی‌رسد.

جمع‌بندی روش صحیح شارژ گوشی

چه زمانی گوشی را به شارژ بزنیم

امروزه بیشتر کاربران با تکنولوژی باتری‌های لیتیوم یونی به‌خوبی آشنایی دارند اما هنوز هم تعدادی از عادات قدیمی و افسانه‌ها پابرجا مانده‌اند. هرچند بیشتر این کارها در میان‌مدت تأثیر زیادی بر عمر باتری ندارند، اما از آنجایی که گوشی‌های امروزی از باتری‌های قابل تعویض بهره نمی‌برند، پس بهتر است با رعایت نکات ساده تا آنجایی که می‌توانیم نکات مهم نحوه شارژ گوشی را رعایت کنیم و نگذاریم که کار به تعویض باتری گوشی برسد.

روی‌هم‌رفته، باید بگوییم بهره‌گیری از شارژهای جزئی و خنک نگه داشتن باتری منجر به افزایش عمر باتری می‌شود. در ادامه به‌صورت خلاصه و فهرست‌وار، می‌توانید مهم‌ترین توصیه‌های مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی را بخوانید:

۱. باتری خود را از صفر تا صد شارژ نکنید و از شارژ شبانه هم بپرهیزید. در عوض، به شارژهای جزئی ولی متعدد روی بیاورید.
۲. بهتر است به جای رساندن شارژ به ۱۰۰ درصد، فرایند شارژ را بعد از رسیدن به ۸۰ درصد متوقف کنید.
۳.از فناوری شارژ سریع به‌صورت پراکنده بهره ببرید و برای شارژ شبانه از آن استفاده نکنید.
۴. گرما قاتل اصلی باتری به حساب می‌آید. در حین شارژ گوشی خود را نپوشانید و از قرار دادن آن در مکان‌های گرم پرهیز کنید.
۵. برای شارژ کردن، گوشی خود را خاموش کنید یا حداقل در حین شارژ شدن از فعالیت‌های سنگین با گوشی مانند تماشای ویدیو یا انجام بازی بپرهیزید.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۸۱ دیدگاه
  1. Ali

    شارژ سریع، گوشی رو خراب میکنه

  2. امیررضا

    نوشته خوبی بود
    ولی اگه من تا ۹۰درصد شارژ کنم اشکال داره؟؟؟

    1. روح اله عرب پور

      در زمان شارژ ترجیحاً خاموش کنید.درصدش خیلی مهم نیست.از نعمت های خدا درست استفاده کنیم

  3. متین

    سلام من گوشی Huawei y 9 2019 دارم
    بعد از ۱۰۰% شدن دوساعت بیشتر به شارژ مونده مشکلی براش پیش میاد یا نه. لطفا جواب بدید ممنون.

    1. حمیدرضا داوریان حمیدرضا داوریان

      سلام. اگه یک یا دوبار پیش بیاد نه مشکل خاصی نیست اما اگه هر روز اینطوری باشه وضعیت احتمالا طول عمر باتری کمتر میشه!

  4. Erfan

    من گوشیمgalaxy a7 است درسته که وقتی که شارژ موبایل به ۲۰ درصد رسید اون رو تا ۹۵ درصد شارژ کنیم

  5. شیائومی

    به نظرم برای بررسی دقیق موضوع باتری گوشی باید نظریه‌ای ورای نظرات شرکت سازنده و تعمیر کاران موبایل داشته باشیم
    به عبارت دیگر حرف خود شرکت سازنده و تعمیرکار نمی‌تونه حجت باشه چون از خرابی باتری عواید نصیبشون میشه
    حالا اون شرکت یا شخص بیطرف که واقعاً دلش به حال کاربر میسوزه و به صلاح و خیر کاربر حرف میزنه رو باید چه جور پیدا کرد نمی‌دونم!!!

  6. Kadkhoda

    سلام،ازاینکه بفکرارائه راهکار وراهنمایی کاربران هستین عملتون ستودنیست.
    من تعمیرکارنیستم ویک کاربرسادم و دیدگاههمو براساس تجربه وبرداشت خودم بیان میکنم اول اینکه اگر استفاده از شارژسریع واس عمرباتری ضررداره چراغالب برندها، نسل جدید گوشی هاشونو بافناوری فست شارژتولیدمیکنن وحتی ازآن بعنوان برگ برنده ونقطه قوت نام می برند دوم اگرفرضیه شارژ سی هشتاد صحیح است بهترنبود به محض رسیدن به این محدوده خودگوشی اخطار میداد؟ همانطور که هنگام رسیدن شارژ بسیارپایین اکثرگوشیها حالت ذخیره نیرو رو پیشنهاد میکنند.

    1. hadip

      تو گوشی های سامسونگ جدید گزینه ی حفاظت باتری داره که به ۸۰ میرسه شارژو قطع می کنه
      شارژسریع به خودی خود ضرر نداره مشکل از گرمای زیاده اگر تو محیطی که خیلی داغ نباشه از شارژسذیع استفاده بشه مشکلی نیست.

  7. hosein

    یکی از مواردی که بد جور روی اعصابه و مد هم شده و مبنای علمی نداره اینه که میگن شارژ بین ۳۰ تا ۸۰ باشه.اخه اگه قراره از ۵۰ درصد گوشی استفاده کنیم چرا ظرفیت باتری رو هر روز اضافه تر میکنن؟ در ثانی شما وقتی شارژ گوشی رو بین این دو عدد نگه میداری خواه نا خواه برخی از سلولهای باتری مسکوت مونده و از بین میرند. اقای عزیزی که این پست رو اپلود کردی چقدر تجربه‌ی کار تعمیری داری؟ برای من یک دلیل علمی بیار که شارژر باید بین ۳۰ تا ۸۰ باشه.

  8. شاملو

    سلام در مورد شارژ گوشی من با دوستمون م.افقم که حتما نباید بین ۳۰ تا ۸۰ درصد شارژ بشه که طول عمر باطری زیاد بشه نکته اینجاس که ما معمولا گوش تو شارز میزاریم فراموش میکنیم یا بچه های که تاکسی های اینترنتی دارن مرتبط باید گوشیشون توی شارژ باشه که اینها باعث کاهش طول عمر باطری و خراب شدنش میشه
    به همین دلی ما اقدام به تولید محصولی کردیم مه شما میتونید یه حد بالا شارژ و یه خد بایین به اون از طربق اپلیکش که روی میوبایل نصب میشه بدید مثلا بگی بین بازه ۱۵ تا ۹۵ درصد که وقتی شارژ را به گوش وصل میکنیم تا ۹۵ درصد شارژ میشه بعد قطع میشه و اگر شارز وصل باشه دیگه شارژ نمیکنه تا به ۱۵ درص برسه
    و بسیار مناسب بچهای تاکسی لینترنتی کار میکنن هست
    جهت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۳۳۰۶۰۰۴۵ تماس بگیرید

  9. ????nIma????

    سلام ببخشید یک سوال دارم لطفاً جواب بدید من شارژ اولیه گوشی خود را رعایت نکردم و تو شارژ اولیه یکم با گوشی کار کردم و روی ۲۰ درصد زدم تو شارژ و روی ۸۰ درصد کشیدم ولی به هرکی گفتم بهم گفت که باید میزاشتی صفر میشد و تا هشت ساعت تو شارژ میزاشتیش و خودم متوجه این شدم که گوشی با رعایت نکردن شارژ اولیه خیلی زود خالی میشه و یک یا دو ماهه که ۳۰ درصد میزنم به شارژ و ۸۰ درصد میکشم و در جای خنک میزارم و هنگام شارژ اینترنت گوشی و همه چیز رو خاموش میکنم و با گوشی در حین شارژ کار نمیکنم ولی باز هم باتری زود خالی میشه شما راه حلی برای رفع این مشکل ندارید؟؟؟؟
    مثلاً در روز باید دو بار تو شارژ بزنم انقدر زود خالی میشه گوشیمم مدلش سامسونگ A30 S هست با ۶۴ گیگ و هنوز بازی ای نریختم تا ببینم میتونم باتری رو درست کنم.
    لطفاً یک راه حل بدید

    1. !MAHD

      اون باتری های قدیم بود که باید چند ساعت میزاشتیش تو شارژ الان دیگه ربطی نداره من خودم a51 دارم موقعی که تازه خریده بودم اصلا این کارو نکردم الانم باتریش عالی کار میکنه. حالا هم بر فرض محال اگه نیاز داشته باشه که چند ساعت تو شارژ باشه، قبلا کارخونه خودش شارژ اولیه رو انجام میده

    2. توانا

      تا ۱۰۰ درصد شارژش کن

    3. روح اله عرب پور

      چند دفعه کامل شارژ کنید تضمینی درست میشه به درصد حساس نباشید فقط حین شارژ استفاده نکنید ضمنا داغ شدن چه در حین شارژ چه زمان کار با موبایل از کیفیت دستگاه می کاهد.

  10. فرهاد

    با درود خدمت تمامی دست اندر کاران دیجیکالا.

    مطلب راجب شارژ رو خوندم و ایرادات زیادی توی این موضوع دیدم که دلیلش مطالب ضد و نقیض فراوان داخل اینترنت هست.
    بنده حدود ۷ سال هست که تعمیرکار گوشی های هوشمند هستم و راجب باتری تحقیقات زیادی انجام دادم. متاسفانه توی سایت های اینترنتی در رابطه با شارژ گوشی و طول عمر باتری مطالب زیادی هست که ۸۰% زاده ی ذهن نویسنده یا کپی برداری از سایت های نا معتبر هست و تنها ۲۰% اطلاعات صحیح و مفید است.
    یکی از موضوعاتی که گفته میشه این موضوع هست که شارژ گوشی باید بین ۲۰ تا ۸۰% نگه داشته شه که الان دیدم شما نوشتین ۳۰ تا ۸۰%. با یه حساب سر انگشتی، میشه فهمید این مطلب اساس علمی نداره. یکی از بزرگترین مشکلات سازنده های گوشی های هوشمند اندازه و حجم باتری هاست، همیشه دنبال اندازه ی کمتر و حجم (mAh) بیشتر هستند. پس دلیلی نداره مصرف باتری ما بین ۲۰ تا ۸۰ تا ۳۰ تا ۸۰% باشه، یعنی اینکه ما از ۴۰ تا ۵۰% باتری استفاده نکنیم ! چون اگر این روش استفاده صحیح بود، سازنده های گوشی بجای استفاده از باتری های ۵۰۰۰ یا ۴۰۰۰ میلی آمپری از نصف این باتری ها استفاده میکردن.
    بارها شده گوشی برای تعمیر پیش من اومده و ایراد این بوده که شارژ به ۲۰% که رسیده خاموش شده و از طرفی هم بیشتر از ۸۰% شارژ نشده ! یعنی سلول های ۰ تا ۱۹ و ۸۱ تا ۱۰۰ خواب رفته که با شوک درست شده.
    در کل طی مطالبی که من خوندم و تجربیاتی که این مدت داشته ام، طرح استفاده ی ۲۰ تا ۸۰ برای باتری های پلیمری مطرح شده و هنوز به تایید کامل نرسیده، ولی در صورتی که باتری گوشی شما پلیمری هست و از روش ۲۰ تا ۸۰ استفاده میکنین، قانون ۳۰ به ۱ رو هم اجرا کنین. یعنی هر ۳۰ بار شارژ، یکبار اجازه ی تخلیه ی کامل به گوشی بدین و بصورت خاموش اجازه بدین تا ۱۰۰% پر بشه. اگر هم باتری گوشی شما یونی هست نیازی به استفاده ۲۰ تا ۸۰ نیست. در صورتی که باتری گوشی شما یونی هست و نمیخاین به حرف من گوش بدین و از همون روش ۲۰تا ۸۰ استفاده میکنین، حتما قانون ۳۰ بار شارژ یک با تخلیه کامل و شارژ ۱۰۰% در حالت خاموش رو رعایت کنین.

    در آخر از دیجیکالا تقاضا دارم برای نوشتن این موضوعات تحقیقات گسترده تر انجام بشه و علاوه بر سایت ها، با تعمیرکاران حرفه ای هم مشورت بشه.
    با سپاس

    1. محمد

      اقا لَفا جواب این سوال متم بدین شما ک تخصص دارین من گوشی جدید خریدم این قانون هشت ساعت شارژ اولیه رو باید انجام داد یا نه هرکی یه چیزی میگه شما بگین لطفا باید انجام داد یا نه؟

      1. سیدمحسن ساداتی

        نه لازم نیست
        هروقت ۱۰۰ درصد شارژ شد سریع بکش بیرون

    2. ALIREZZZA

      سلام گوشیه من آنر ۷x هست بعد از سه سال با استفاده از برنامه اکیو باتری فهمیدم تقریبا حجم باتری گوشیم از ۳۳۴۰ رسیده به ۲۹۰۰ میخواستم بدونم اگه از باتری تقویت شده استفاده کنم مشکلی برا گوشیم پیش نمیاد؟ حجم باتری تقویت شده هم ۴۰۰۰ میلی آمپر شرکت سازنده هم mark

    3. هادی

      داداش دمت گرم استفاده کردیم

  11. راضیه

    سلام ببخشید من گوشی دکمه ای بلو تانک۴ خریدم باید ۱۲ ساعت بزنم شارژ بشه؟؟؟؟

    1. سیدمحسن ساداتی

      نه لازم نیست
      هر وقت ۱۰۰ درصد شارژ شد درش بیار

  12. کوروش

    سلام دوستان من گوشیم ی وقتایی میشینم پای بازی بعد نیم ساعت میشه اتیش علتش چیه و اینکه من گوشیمو خاموش میکنم ۱۴ درصده بعد خاموش میکنم باتریشو در میارم و میزارم باز سر جاش و ردشن میکتن میشه ۳ درصد چرا

    1. M

      سلام. من یه تبلت asus داشتم و این شکلی شده بود. بعد یهمدت مجبور بودم یخ خشک بذارم زیرش تا شارژ شه که اونم بعد ییه مدت کار نکرد و کلا روند شارژ معکوس شد. یعنی میزدمش به شارژ وو یخ خشک هم میذاشتم به جای اینکه شارژ بشه بیشتر شارژش خالی میشد. خلاصه خدمتت عارضم که با گوشیت خداحافظی کن

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X