نحوه صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
روش صحیح شارژ گوشی

احتمالا شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید: نحوه و روش صحیح شارژ گوشی باید چگونه باشد؟ بیشتر کاربران گوشی‌های هوشمند همواره به دنبال راه‌هایی برای افزایش عمر باتری گوشی خود هستند. هرچند تکنولوژی شارژ سریع زمان فرایند شارژ را بسیار کاهش داده است، اما به دلیل بهره‌گیری گوشی‌های هوشمند از باتری‌های غیرقابل تعویض، دیگر مانند گذشته به‌راحتی نمی‌توان مشکل باتری را با تعویض حل کرد. به همین خاطر باید با رعایت نحوه صحیح شارژ گوشی در راستای افزایش عمر باتری قدم برداریم تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشویم.

اگر بیش از یک سال از یک گوشی استفاده کرده باشید، احتمالا متوجه کاهش عمر باتری گجت خود نسبت به روز اول آن شده‌اید. بعد از ۲ سال، باتری بسیاری از گوشی‌ها به‌سختی تا یک روز دوام می‌آورند. بعد از سه سال استفاده، شاید باتری موردنظر مشکلاتی را برای عملکرد گوشی ایجاد کند.

متأسفانه، با گذر زمان عمر باتری هم کاهش می‌یابد و این یک موضوع اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. با این حال، با انجام کارهای خاص، می‌توانید عمر باتری و در نتیجه گجت خود را افزایش دهید. اگر به دنبال بهترین روش شارژ گوشی هستید، در ادامه به تفصیل در این مورد صحبت می‌کنیم؛ کارهایی که انجام آن‌ها در نهایت منجر به افزایش عمر باتری گوشی می‌شود.


نحوه صحیح شارژ گوشی


بهترین زمان برای شارژ گوشی: بین ۳۰ تا ۸۰ درصد

یکی از افسانه‌های پرطرفدار مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی از این قرار است که گفته می‌شود برای پاک کردن «حافظه‌ی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتری‌های اسیدی صدق می‌کرد، ارتباطی به باتری‌های لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتری‌های مدرن اصلا توصیه نمی‌شود.

نحوه صحیح شارژ کردن گوشی

در همین زمینه، کارشناسان توصیه می‌کنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم می‌شود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته می‌شود همواره بهترین زمان شارژ گوشی وقتی است که باتری بین ۳۰ تا ۸۰ درصد قرار دارد زیرا شارژ در این بازه موجب افزایش عمر باتری خواهد شد. روی هم رفته، به جای اینکه با یک‌بار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهره‌گیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ درصد (حد پایین) نگه دارید که به عقیده بسیاری از کارشناسان بهترین درصد برای شارژ گوشی به حساب می‌آید.

خودداری از شارژ شبانه و طولانی مدت باتری 

در بین نظرات مختلفی که درباره نحوه صحیح شارژ گوشی مطرح می‌شود، شارژهای شبانه یا طولانی‌مدت، یکی از عادات شایع محسوب می‌شود ولی به دلایل متعددی انجام آن را توصیه نمی‌کنیم. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقه‌های فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری می‌شود که در طولانی مدت می‌تواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند. در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. به‌صورت ایده‌آل، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد می‌رسد، سیستم باید فرایند شارژ را به‌طور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانه‌ی باتری می‌شود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.

بهترین زمان برای شارژ گوشی

طبق بررسی‌های انجام شده در زمینه‌ی افزایش عمر باتری، بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن شارژ ۱۰۰ درصدی باز هم حدود نیم آمپر برق دریافت می‌کنند. در بیشتر موارد، خاموش کردن گوشی هم تأثیری در این فرایند ندارد و بیشتر گوشی‌ها بعد از رسیدن به شارژ کامل ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌آمپر برق دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از مواردی که در روش صحیح شارژ باتری موبایل باید به آن توجه کنیم، شارژ و مصرف زیاد هم‌زمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است ولی هم‌زمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم. چنین کاری چرخه‌ی شارژ را مختل می‌کند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری می‌شود.

بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمی‌شود و اختلالی هم در چرخه‌های شارژ به وجود نمی‌آید.

گرما دشمن باتری است

به غیر از موارد ذکر شده، در نحوه صحیح شارژ گوشی باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه‌ی سانتی‌گراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره می‌برد. اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیه‌اش خواهد بود.

اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.

روش درست شارژ کردن گوشی

یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری می‌شود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری می‌شود که این موضوع دمای باتری را افزایش می‌دهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی می‌کند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمی‌شود و آسیبی به باتری نمی‌رسد.

جمع‌بندی روش صحیح شارژ گوشی

چه زمانی گوشی را به شارژ بزنیم

امروزه بیشتر کاربران با تکنولوژی باتری‌های لیتیوم یونی به‌خوبی آشنایی دارند اما هنوز هم تعدادی از عادات قدیمی و افسانه‌ها پابرجا مانده‌اند. هرچند بیشتر این کارها در میان‌مدت تأثیر زیادی بر عمر باتری ندارند، اما از آنجایی که گوشی‌های امروزی از باتری‌های قابل تعویض بهره نمی‌برند، پس بهتر است با رعایت نکات ساده تا آنجایی که می‌توانیم نکات مهم نحوه شارژ گوشی را رعایت کنیم و نگذاریم که کار به تعویض باتری گوشی برسد.

روی‌هم‌رفته، باید بگوییم بهره‌گیری از شارژهای جزئی و خنک نگه داشتن باتری منجر به افزایش عمر باتری می‌شود. در ادامه به‌صورت خلاصه و فهرست‌وار، می‌توانید مهم‌ترین توصیه‌های مربوط به نحوه صحیح شارژ گوشی را بخوانید:

۱. باتری خود را از صفر تا صد شارژ نکنید و از شارژ شبانه هم بپرهیزید. در عوض، به شارژهای جزئی ولی متعدد روی بیاورید.
۲. بهتر است به جای رساندن شارژ به ۱۰۰ درصد، فرایند شارژ را بعد از رسیدن به ۸۰ درصد متوقف کنید.
۳.از فناوری شارژ سریع به‌صورت پراکنده بهره ببرید و برای شارژ شبانه از آن استفاده نکنید.
۴. گرما قاتل اصلی باتری به حساب می‌آید. در حین شارژ گوشی خود را نپوشانید و از قرار دادن آن در مکان‌های گرم پرهیز کنید.
۵. برای شارژ کردن، گوشی خود را خاموش کنید یا حداقل در حین شارژ شدن از فعالیت‌های سنگین با گوشی مانند تماشای ویدیو یا انجام بازی بپرهیزید.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۸۱ دیدگاه
  1. مجید

    اینکه باتری از ۳۰ درصد تا ۸۰ درصد شارژ شود بهترین راهکار برای سلامت باتری است.در تنظیمات گوشی و در قسمت مراقبت دستگاه گزینه ای برای محدود کردن شارژ باتری به ۸۵ در صد وجود دارد

  2. میلاد

    البته بهتره هر ازگاهی کامل خالی و سریع بزارید شارژ و اجازه بدید ۱۰۰ بشه

    بیشترین حساسیت باتری به خالی موندنشه که باعث باد کردن باتری میشه و این خیلی بد هستش.
    بهتره با باتری مثل موجود زنده برخورد بشه، حالا حساب کنید باید به چه شکل و حد تغذیه بشه؟

  3. So

    ممنون از اطلاعات مفید و کاربردی🙏

  4. Mir

    هر کسی نظری گذاشته ولی منطقی اینه کسانی که مشکل مالی ندارند براشون مهم نیست و این خیلی خوبه منم می‌پسندم
    کسایی هم که مغزشون قفله و توی این فکرن تا ده سال دیگه نمتونم از خدا یه گوشی دیگه بگیرن اینا مراعات کنن گوشی براشون بمونه ولی مغزشون و تفکرشان رو عوض کنن

  5. A

    الان یعنی به ۴۰ درصد رسید بزنم به شارژ
    بعد تو یه روز دوبار گوشی رو بزنی به شارژ طبق همین نظریه باتری گوشی عمرش کمتر میشه یا طولانی تر ؟

  6. Gf

    اگه باتری گوشیم خراب بشه خیلی بهتر از اینه که کل روز درگیر شارژ کردنش باشم و فقط ۲۰ دقیقه بزنمش به شارژ. قراره تکنولوژی به من خدمت کنه نه من به تکنولوژی.

  7. .....

    سلام تبلت سامسونگ a8 چند ساعت باید تو شارژ باشه ؟

  8. سعید

    خب شما میگی از چن درصد بذاریم تا چند؟

    1. محمدحسین

      سلام به نظرمن گوشی راتا۶۰% شارژکنی بهتره من خودم برای اینکه گوشی من طول عمر باطری اش زیادباشه تا۶۰%شارژ می کنم تو تمامی گوشی ها چه سامسونگ و شیائومی داشته باشی چه آیفون

    2. Nazi

      وقتی ۳۰ درصد شد بزن ب شارژ وقتی ۸۰درصد شد بیار بیرون … وقتی میزنی ش گوشیت و از کاروش بیار بیرون تا گرما بهش فشار وارد نکنه

  9. Mehrshad

    به نظر من اگه قراره از ۳۰ تا ۸۰ استفاده کنیم عملا داریم از نصف ظرفیت باتری استفاده میکنیم و این خودش انگار یعنی گوشی با باتری خراب رو استفاده میکنید و یه عذاب برای کاربر هست مگه می‌خوایم از یه گوشی چند سال استفاده کنیم که باتری هم ما رو نگران کنه این باتری ها راحت تا دو سه سال جواب میدن و تازه عمرشون میشه ۸۰ درصد حتی بعدش میشه باتری رو عوض کرد یا گوشی رو عوض کرد و احتمالا قصد کسی که میخواد از ۵۰ درصد باتری استفاده کنه اینه که اون رو برای آیندگان باقی بزاره تازه اگه جواب بده این روش و عمر باتری رو کم نکنه که غیر ممکن هست:))

    1. Gf

      منم همینو میگم. بعد گوشی من با ۱۰۰ درصد شارژ ۲ روز کار میکنه وقتی ۸۰ درصد شارژش میکنم شارژش فقط به ۱ روز میکشه. پس به جای اینکه ۲ روز یه بار بزنمش به شارژ باید روزی ۱ بار بزنم و این موضوع با اون حرفشون که باتری هر گوشی مثلا ۱۲۰۰ بار قابلیت شارژ شدن داره و بعدش خراب میشه مغایرت داره چون توی ۸۰ درصد نگه داشتنش چه کمکی قراره بکنه وقتی مجبوریم بیشتر بزنیمش به شارژ و عمر باتری رو از ۳ سال برسونیم به یک سال و نیم؟

  10. Salar

    سلام روز بخیر من گوشیم pocox3 nfcهستش ۳ هفتس دارم و تا ۲۰ در صد میرسه گوشیو شارژ میزنم و تا۸۰یا ۸۲ درصد رسید از شارژ درش میارم یسرم دستمه و تا ۵یا۶ساعتم برام کار میکنه الان بنظرتون اوکیع و استاندارده باتری؟؟

    1. محمدحسین

      ماله منم همینطور یه

    2. سیدمحسن ساداتی

      سلام
      نه اصلا منطقی نیست
      ۸۰ درصد باید ۲۰ ساعت حداقل کار کنه

  11. مجید خسروی

    سلام روز بخیر من یه گوشی samsung a40 دارم قبلا شارژ رو بین ۱۵ تا ۱۰۰ درصد میزدم الان یک هفته هست که بین ۲۰ تا ۸۰ شارژ رو قرار میدم .خیلی افت باتری پیدا کرده . زمانی که گوشی استفاده نمیشه از ۷۰ میره ۵۰ ۴۰ اینجوری خیلی کم میکنه .ممنون میشم راهنماییم کنید ؟

  12. محمد پارسا کریمی

    واقعا ممنون از این مطلب عالیتون کلی کمک کرد هدا خیرتون بده و ممنون هم از همه کارمند های دیجیکالا

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X