اگر به حیات وحش علاقهمند هستید پیشنهاد میشود این مطلب را تا انتها دنبال کنید چرا که قرار است به تماشای چندین تصویر فوقالعاده زیبا و جذاب از حیات وحش در سال ۲۰۲۲ بنشینیم.
موزه تاریخ طبیعی لندن (London Natural History Museum) بهتازگی تصاویر برندهی مسابقهی سالانهی «عکاس منتخب حیات وحش» را انتخاب کرد. در این مسابقه ۱۹ برنده از بیش از ۳۸ هزار تصویر ارسالی از سوی عکاسانی از ۹۳ کشور جهان انتخاب شدهاند که شما میتوانید تعدادی از آنها را در زیر تماشا کنید.
التبه قبل از اینکه به تماشای این تصاویر بنشینید جا دارد به صورت خیلی خلاصه به تاریخچهی این مسابقه هم نگاهی داشته باشیم. مسابقه عکاسی حیات وحش سال موزه تاریخ طبیعی لندن در سال ۱۹۶۵ تأسیس شد و تاکنون ادامه داشته است. در مسابقهی امسال ۱۹ تصویر از میان ۳۸۵۷۵ تصویر ارسالی از سوی کاربران ۹۳ کشور جهان به عنوان برنده انتخاب شدهاند اما فقط عکاس یکی از این تصاویر موفق به دریافت جایزه بزرگ شده است.
تصویری از زنبورهای کاکتوس که به شکل یک توپ درآمدهاند. این زنبورها در تلاش هستند تا با زنبور ماده که در مرکز قرار دارد جفتگیری کنند. این تصویر «وزوز بزرگ» هم نام گرفته و عکاس آن یعنی کارین ایگنر هم توانسته موفق به دریافت جایزه بزرگ شود. او پنجمین زنی است که در طول ۵۸ سال برگزاری این مسابقه موفق به دریافت جایزه بزرگ شده است. متأسفانه زندگی زنبورهای کاتوس به دلایل مختلف اعم از تغییرات اقلیمی، استفادهی مردم از آفتکشها و کشاورزیهایی که باعث از دست رفتن لانههای این موجودات میشوند، در خطر قرار دارد.
لحظهی جفتگیری نهنگ – با توجه به اینکه این نهنگها متعلق به منطقهی نیوزیلند هستند و در دههی ۱۸۰۰ میلادی تقریبا رو به انقراض بودند، این تصویر زندگیبخش توانسته به عنوان یکی از برندگان مسابقهی یادشده انتخاب شود. به صورت کلی تولد هر نهنگ خبر بسیار خوبی برای این موجودات زیبا و در خطر انقراض محسوب میشود.
پرندهها شاید مجبور باشند برای جفتگیری، جفت خود را در ابتدا تحت تأثیر قرار دهند اما ستارههای دریافیی غولپیکر فقط کافی است تخمریزی کنند. آنها برای تخمگذاری هم روش جذابی دارند و آن هم رقصیدن است. آنها به خود پیچ و تاب میدهند چرا که این بالا و پایین آمدنها و تکان خوردنها شانس آزادشدن تخمک و ترکیب موفق آن با اسپرم و در نتیجه باروری را افزایش میدهد.
سینه خاکستری در جستجوی غذا. این موجود گوش خود را به زمین میچسباند تا صدای حشرات را بشوند. این تکنیک تشخیص طعمه توسط پرندگان دیگر از جمله پرنده سیاه اوراسیا هم استفاده میشود. سینه خاکستریها پرندگان خشکیزی هستند که اغلب صدایشان شنیده میشود اما دیدن آنها کار سادهای نیست.
یک شاهین در حال عبور باعث شد برخی از تلیلههای شکمسیاه به پرواز در بیایند. عکاس این تصویر، پیسیاک، زمانی که فقط ۱۴ سال سن داشت توانست برندهی جایزه عکاس جوان این مسابقه را از آن خود کند.
سهره سرسیاه، پرندهای با صدای بسیار گوشنواز و دلنشین در کنار خیابان. یک گاو نر کوبایی در کنار جاده به طوری که به شلوغی زندگی خیابانی عادت کند و کمتر در طول مسابقه حواسش پرت شود. این پرندگان به دلیل صدای شیرین و روحیه پر شورشان بسیار ارزشمند هستند. ایگنر، عکاس این تصویر، رابطه بین فرهنگ کوبا و پرندگان آوازخوان را به تصویر کشیده است. برای صدها سال، برخی از کوباییها پرندگان آوازخوان را صید و نگهداری کرده و مسابقات آواز پرندگان برگزار میکنند.
تصویری از عقاب ماهیگیر که در مه شدید ثبت شده است. این تصویر زیبا در مکانی ثبت شده که در واقع گونهی عقاب ماهیگیر در آنجا زندگی میکنند.
تصویری از نهنگ براید که در نزدیکی قایق عکاس ظاهر شد. او در حالی که قایق در موج تاب میخورد این تصویر را به ثبت رساند. این نوع نهنگها از ۳۷۰ جفت صفحهی خاکستری رنگ در قسمت آروارهی بالایی خود بهره میبرند که از کراتین ساخته شده و برای جذب شکار از درون اقیانوس به آنها کمک میکند.
عکاس این صحنه اگرچه از ارتفاع میترسید اما با این حال با ترس خود مبارزه کرد تا این تصویر رویایی را به ثبت برساند. این تصویر در ارتفاعات آند، سالار دو ییونی بزرگترین کویر نمک دنیا ثبت شده. متأسفانه این منطقه تبدیل شده به معدن استخراج یون، مادهی تشکیل دهندهی باتری گوشیها و گجتهای هوشمند که زندگی این فلامینگوها را تهدید میکند.
دو بز کوهی در حال مبارزه برای تصاحب قدرت. عکاس این تصویر در حال پایان یک سفر یک روزه بهاری با خانوادهاش بود که متوجه دعوا شد. دو بز در حالی که روی پاهای عقب خود ایستادهاند، با شاخ به یکدیگر ضربه میزنند. در اوایل دهه ۱۸۰۰، پس از قرنها شکار، کمتر از ۱۰۰ بز کوهی آلپ در کوههای مرز ایتالیا و فرانسه زنده ماندند. اقدامات حفاظتی اما باعث شد اکنون بیش از ۵۰ هزار گونه از این جاندار وجود داشته باشند.
خرسی که برای تصویر برداری از او دوربینهایی در فلاتهای مرتفع کاشته شد. این خرسها که از غرب ونزوئلا تا بولیوی یافت میشوند، در نتیجهی از بین رفتن زیستگاهشان دچار کاهش شدید جمعیت شدهاند. در سراسر جهان و با پیشرفت روزافزون کشاورزی و ساختمانسازی، فضا برای حیات این گونهی زیبای جانوری هم به شدت در حال کم شدن است.
پرندهای در حال دلبری از گونهی ماده. هرناندز مارتینز درست به موقع به محل رسید و این پرنده را در حالی که قصد دلبری از گونهی ماده را داشت عکاسی کرد. هوبره نر معمولا هر سال به محل جفتگیری باز میگردد، پرها را از جلوی گردن بلند کرده و سر خود را به عقب پرتاب میکند، کمی جلو میرود و سپس عقب میآید. در نهایت هم استراحت کرده و باز هم این حرکات را ادامه میدهد.
گوریل کوهی که در آغوش نگهبان خود با زندگی وداع کرده است. عکاس این تصویر، استیرتون، پایان غمانگیز این گوریل زیبا را به تصویر کشید. این مرد گوریل را وقتی که دو ماهش بود از مرگ نجات داد و ۱۳ سال هم از او مراقبت کرد. در نتیجهی زحمات او، تعداد گوریلهای کوهستانی در چهل سال گذشته ۴ برابر شده و به بیش از ۱۰۰۰ رسیده است.
منظرهای زیبا که عکاس برای ثبت آن منتظر ماند تا خورشید از میان درختان عبور کند و آب را در پس زمینه روشن کند، سپس از یک لنز عریض و فلاش برای برجسته کردن اشکال هزارتوی قارچ مورل استفاده کرد. قارچ مورل در بسیاری از نقال جهان به عنوان گنجینهی غذایی یاد میشود چرا که پرورش آن دشوار است. هرچند در برخی از نقاط جهان نظیر کوه المپ، پیریا و یونان به صورت طبیعی رشد میکند.
کوخ در یک قایق تفریحی در حالی که به دنبال سرپناهی در برابر طوفان بود، خرسهای قطبی را دید که در میان ساختمانهای این محله متروکه پرسه میزنند. این خرسها در حالی که در و پنجره را احتمالا برای یافتن غذا میگشتند، کوخ با استفاده از یک پهپاد کم سر و صدا از آنها عکس گرفت. این تصویر بسیار غمانگیز است چرا که در منطقه دریای چوکچی، خرسهای قطبی معمولاً در تابستان پس از عقبنشینی یخهای دریا که برای شکار فوکها به آنها نیاز دارند، به سمت شمال مهاجرت میکنند.
یک تصویر ثبت شده توسط پهپاد که تضاد بین جنگل و رشد جلبکها را در دریاچه آماتیتلان به تصویر میکشد. نونیز این عکس را برای افزایش آگاهی در مورد تأثیر آلودگی بر دریاچه ثبت کرده است، دریاچهای که هر ساله حدود ۷۵۰۰۰ تن زباله را از شهر گواتمالا را در خود میبیند. او میگوید: «یک روز آفتابی با شرایط عالی، اما لحظهای غمانگیز و تکاندهنده» اقداماتی برای احیای تالاب آماتیتلان در حال انجام است، اما به دلیل کمبود بودجه و احتمالا فساد سیاسی، این فرایند با مشکل جدی مواجه شده است.
بلمار، عکاس این تصویر، در تاریکی منتظر ماند تا شاهد شکار یک خفاش توسط یک مار موش یوکاتان باشد. بلمار با استفاده از چراغ قرمزی که خفاش ها و مارها به آن حساسیت کمتری دارند، مراقب این مار موش یوکاتانی بود. او فقط چند ثانیه فرصت داشت که تصویر را ثبت کند زیرا مار موش با طعمهی خوشمزهی خود به داخل لانه عقب نشینی کرد. هر روز عصر هنگام غروب خورشید در غار مارهای آویزان، هزاران خفاش برای تغذیه راهی آنجا شده و بدشانسترینها هم طعمهی مارهای گرسنه میشوند.
پلنگ برفی که برای شکار طعمهای تقریبا دو برابر خود تلاش میکند. پلنگهای برفی معمولا در سختترین زیستگاههای حیات وحش در جهان زندگی میکنند. آنها اکنون به عنوان گونهی آسیبپذیر شناخته میشوند. تهدیدها شامل تغییرات آب و هوایی، استخراج معادن و شکار پلنگهای برفی و حتی شکار طعمهی آنها توسط انسانها میشود.
برجهای زنده بیمهرگان دریایی. اسفنجی شبیه به درخت که توسط کرمهای روبانی غولپیکر و ستارههای دریایی احاطه شده است. بالستا سرمای استخوانسوز آبهای قطب جنوب را تحمل کرد تا بتواند تصویری مثل این را ثبت کند. او برای این سفر اکتشافی دو سال برنامهریزی کرد و در نهایت در عمق ۳۲ متری آب و در سرمای ۱٫۷ درجه زیر صفر، رکورد عمیقترین غواصی خود را به ثبت رساند.
به نظر شما کدام یک از تصاویر حیات وحش بالا زیباتر از سایرین به ثبت رسیده است؟
منبع: The Guardian