پرفروشترین کتابهای روانشناسی دیجیکالا در سال ۱۴۰۲
روانشناسی یک حوزهی گسترده و متنوع است که بر مطالعهی نحوهی رفتار و تفکر افراد، از جمله شما، متمرکز است و احساسات، شخصیت و خیلی چیزهای دیگر را پوشش میدهد. فجایع عظیمی که امروز ما را تهدید میکند، اتفاقات اساسی جسمانی یا بیولوژیکی نیستند، بلکه رویدادهای روانی هستند. هر چه بیشتر در مورد روانشناسی اجتماعی و رفتار انسانی بدانید، بهتر است. وقتی روانشناسی را درک کنید، خود و اطرافیانتان را نیز درک خواهید کرد، همچنین تصمیمات بهتری میگیرید و موقعیتهای سخت را راحتتر مدیریت میکنید.
خواندن بهترین کتابهای روانشناسی به شما این امکان را میدهد که با جذب آنچه محققان، اساتید و نویسندگان سالها صرف جمعآوری آنها کردهاند، آموزش خود را شروع کنید. کتابهای روانشناسی، مورد توجه افراد با هر زمینهای است نهفقط کسانی که در این حرفه هستند و در بعی موارد نیاز جمعی متوجه بخشی از این حوزه میشود، به همین دلیل بد نیست که نگاهی به پرفروشترین کتابهای روانشناسی دیجیکالا بندازید و دغدغهی عمومی در حیطهی فردی و اجتماعی را لمس کنید.
ما در ادامهی این مطلب ۸ مورد از پرفروشترین کتابهای روانشناسی را معرفی کردهایم تا بتوانید از آنها یاد بگیرید و خودتان را بهتر درک نمایید تا بتوانید از قدرت ذهن خود استفاده کنید. این کتابهای روانشناسی به شما بینشی در مورد عملکرد درونیتان میدهند و به شما میآموزند که چگونه از مغز و افکار خود برای اثربخشی کامل استفاده کنید یا در سادهترین حالت نیاز افراد در حیطهی کتابهای روانشناسی و خودشناسی را به شما نمایان میکند.
۱. تکههایی از یک کل منسجم
کتاب «تکههایی از یک کل منسجم» اثری جذاب از روانشناس و روانکاو ایرانی، پونه مقیمی است که توسط نشر بینش نو منتشر شد. پونه مقیمی تحصیلاتش را درزمینهی روانشناسی تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد و هماکنون بهعنوان درمانگر مشغول به کار است.
موضوع اصلی کتاب «تکههایی از یک کل منسجم» که با زبانی ساده و صمیمی نوشته شده، مسائل روانشناختی و روابط بین افراد است؛ اینکه چگونه میتوانیم معنای جدیدی در وجود خود پیدا کنیم و بدانیم گاهی نیاز داریم با خود خلوت کنیم تا بتوانیم نگاه بهتری به رابطهمان با خودمان داشته باشیم. این اثر که شامل ۹ فصل بوده، همانطور که از عنوان آن نیز میتوان دریافت، مجموعهای از یادداشتهای کوتاه است که مقیمی آن را تکههایی از یک کل منسجم میداند. مقیمی این یادداشتها را طی سه سال به نگارش در آورده و پس از انتشار اولین نسخهی آن بیش از صدبار تاکنون تجدید چاپ شد و طرفداران زیادی پیدا کرد که این یک موفقیت بسیار چشمگیر برای یک نویسندهی کتاب اولی به شمار میرود.
عناوین فصلهای کتاب عبارتاند از: «نگاهی به مفهوم زندگی و واقعیتهای آن»، «ما و رابطهها»، «احساسها»، «تفکراتی که صمیمیت را در رابطه کم میکند»، «رابطه میتواند بستر چه اتفاقهایی باشد؟»، «رفتارهایی که به درک کردن آدمها کمک میکند»، «ما و آدمها و تمام آن بخشهای مشترک انسانی»، «زمان همان عنصر اصلی رشد در رابطههاست» و «تنهایی».
نویسنده در مقدمهی کتاب «تکههایی از یک کل منسجم» به این موضوع اشاره کرده که بااینکه این یادداشتها با نظم و ترتیب خاصی جمعآوری و نگاشته شده، اما هیچ اجباری برای اینکه حتما موضوعات را به همان ترتیب نوشتهشده مطالعه کنید، وجود ندارد. درواقع جهان فکری نویسنده از یک نقطهی مشخص شروع شده و به یک نقطهی خاص ختم میشود. پونه مقیمی در این کتاب محبوب که حول محور خودشناسی و نگاه به درون نوشته شده، از سادهترین و درعینحال مبهمترین جریان زندگی پیش روی ما میگوید.
در قسمتی از کتاب «تکههایی از یک کل منسجم» میخوانیم:
«زمانی که با تنهاییمان دوست شویم درمییابیم نوع ارتباط برقرار کردنمان با آدمها تغییر میکند. وقتی از تنهاییمان فرار نمیکنیم، دیگر نیاز نداریم به آدمها پناه ببریم. حالا رابطههایمان رنگ و بوی نیاز و خواهش ندارد. طعم «ترس از دست دادن» ندارد و قرار نیست آدمها شبیه توقعها و آرزوهای ما شوند. حالا آدمها را میبینیم تنهایی آدمها را هم میبینیم و دست در دست تنهایی خودمان در کنار دنیای زیبای آدمهای دیگر قدم میزنیم و هرازگاهی به خودمان افتخار میکنیم که جایی در مسیر زندگیمان «تنهاییمان» را دیدیم و طردش نکردیم.»
۲. بی حد و مرز
کتاب «بی حد و مرز» با عنوان انگلیسی «Limitless» اثر کارآفرین، نویسنده و سخنران مشهور آمریکایی، جیم کوییک توسط نشر میلکان و با ترجمهی پگاه فرهنگ مهر منتشر شد. جیم کوییک برای دههها از طریق سمینارها و دورههای آموزشی خود به افراد مشهور، افراد تجاری و افرادی از طبقههای مختلف کمک میکند.
مغز انسان قدرت تسخیر همهچیز را دارد و جیم کوییک با نوشتن این اثر، آن را به واقعیت تبدیل کرده است. یک روز که جیم کوییک در مدرسه بود از روی صندلی سقوط میکند و از ناحیهی پشت مغزش مجروح و دچار آسیب مغزی میشود. او به دلیل این آسیب، برای یادگیری و به خاطر سپردن حقایق ساده دچار مشکل میشود و همین موضوع باعث شده که تحصیلش سه سال بیشتر از همسالانش طول بکشد. جیم از طریق این کتاب میخواهد به همه بگوید که تنها چیزی که میتواند شما را از انجام کاری باز دارد فقط خودتان هستید.
جیم استدلال میکند که والدین و معلمان اغلب به کودکان توصیه میکنند که روی درسهای خود تمرکز نمایند، بدون اینکه به آنها آموزش دهند که چگونه تمرکز کنند. اگر از کودکی بخواهید تمرکز کند مانند این است که به او بگویید بدون هیچ آموزشی گیتار بنوازد. درنتیجه، همین افراد وقتی بزرگ میشوند، نمیتوانند روی چیزهایی که در دست دارند تمرکز کنند یا سریع یاد بگیرند.
جیم کوییک برای بیش از ۲۵ سال، از نزدیک با بازیگران، ورزشکاران، مدیران ارشد اجرایی و فوقالعادهها در تمام جنبههای زندگی کار کرده تا تواناییهای واقعی آنها را آشکار کند. او در این کتاب پیشگامانه، شیوههای مبتنی بر علم و نکات آزمایششده میدانی را برای تسریع در خودآموزی، ارتباط، حافظه، تمرکز، یادآوری و خواندن سریع، برای ایجاد نتایج سریع و سخت، آشکار میکند.
نویسنده با مثالهایی از زندگی خودش، سعی میکند نشان دهد که هیچ محدودیتی برای آنچه یک انسان میتواند به دست آورد وجود ندارد. جیم کوییک نشان میدهد که چگونه از فردی که نمیتوانست حقایق ساده را به خاطر بسپارد یا بهدرستی بخواند، به نویسندهای پرفروش تبدیل شد.
پس از خواندن کتاب، متوجه خواهید شد که مغز شما چگونه کار میکند و چگونه میتوانید چیزهایی را که همیشه میخواستید حفظ کنید. جیم کوییک سعی میکند توضیح دهد که اگر کسی نتواند تواناییهای ذهنی خود را بهبود بخشد، آن شخص یا ذهنیت، انگیزهاش را محدود کرده یا از روشهای بد یادگیری استفاده میکند. او همچنین میگوید که رفتار توسط باور هدایت میشود و ما باید همیشه به باور زیربنایی مربوط به آن کار خاص بپردازیم.
در قسمتی از کتاب «بی حدومرز» میخوانیم:
«کلید دوم توانایی انجام کارهای دلخواهمان است. این کار نیازمند انرژی است و انرژی خود به چیزی به نام مدیریت انرژی نیاز دارد. علم در عملکرد انسان برای دستیابی به هدف بسیار حیاتی است، یعنی خوردن غذای کامل غیر فرآوری شده، ورزش مدیریت، استرس خواب باکیفیت و مهارت در ارتباط و ایجاد روابط سالم و (از بین بردن روابط آسیبزا) درنهایت اینکه کارها باید بهصورت گامهای کوچک و خلاصهشده باشند تا به موفقیت بینجامند؛ دندانها را نخ دندان، بزنید صفحهای کتاب بخوانید حرکت شنایی انجام دهید و یک دقیقه مراقبه کنید؛ همهی اینها به اعتمادبهنفس و درنهایت به موفقیتهای بزرگتر خواهد انجامید.»
۳. قدرت شروع ناقص
کتاب «قدرت شروع ناقص» با عنوان انگلیسی «The Power of Imperfect Starts» اثر جیمز کلییر توسط سید ایوب کوکبی و فرزانه حاج خلیلی به فارسی برگردانده و نشر ملیکان آن را منتشر کرد.
بسیاری از شما با وجود اینکه تمام ابزارهای لازم برای رسیدن به موفقیت را دارید، اما همهچیز را به تعویق میاندازید. چرا اینطور است؟ زیرا ترس از انجام دادن چیزی که کامل نیست، شما را فلج میکند. برای دستیابی به موفقیت در کسبوکار خود باید مایل به انجام اقدامات ناقص مداوم در دورههای زمانی پایدار باشید. نگران این نباشید که الان کجا هستید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که خودتان را متعهد کنید که هرروز اندکی پیشرفت کنید.
وقتی هدفی دارید، چه شروع یک کسبوکار است یا تغذیهی سالمتر و سفر به دور دنیا باشد، بهراحتی میتوانید به کسی نگاه کنید که قبلا آن را انجام داده و سپس سعی کنید استراتژی او را اجرا کنید. درواقع یادگیری از تجربیات افراد موفق راه بسیار خوبی برای سرعت بخشیدن به منحنی یادگیری شماست. اما به همان اندازه مهم است که به یاد داشته باشید که تصمیمها، عادتها و استراتژیهایی که امروزه افراد موفق استفاده میکنند، احتمالا همان تصمیمهایی نیستند که در آغاز سفرشان انجام میدادند.
این ادعا که باید «بیشتر بیاموزید» اغلب میتواند مانع حرکت شما در مورد چیزهایی باشد که واقعا مهم هستند. میتوانید استدلال کنید که سفر سبک بدون کولهپشتی مناسب دشوار بوده، اما حقیقت این است که میتوانید با چیزی که اکنون دارید، کاری که میخواهید را انجام دهید.
در قسمتی از کتاب «قدرت شروع ناقص» میخوانیم:
«همهی ایدههای بزرگ کموبیش فرایند خلاقانهی یکسانی را پشت سر میگذارند و در اینجا میخواهیم طرز کار این فرایند را شرح دهیم فهم این موضوع مهم است زیرا تفکر خلاقانه مهمترین مهارت ممکن برای هر کس است. تقریبا برای هر مشکلی در کار یا زندگی خود میتوانید از راهکارهای نوآورانه تفکر جانبی و ایدههای خلاق کمک بگیرید.
هر کس میتواند با استفاده از این پنج گام یاد بگیرد چگونه خلاق شود البته این بدان معنا نیست که خلاق بودن کار سادهای است. کشف خلاقیت درونی به شجاعت و ممارست فراوان نیاز دارد. بااینحال رویکردی پنج مرحلهای که بعدتر دربارهی آن خواهید خواند کمک میکند ابهامات این مسیر زدوده شود و در مسیری روشن برای کسب تفکر نوآور گام بردارید.»
۴. خودت را به فنا نده
کتاب «خودت را به فنا نده» با عنوان انگلیسی «Unfu*k Yourself: Get Out of Your Head and Into Your Life» اثر یکی از کارشناسان برجسته درزمینهی توسعهی فردی، گری جان بیشاپ است که اولین بار سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این اثر راهنمایی است که رویکردی صادقانه، بیمعنا و عاشقانه ارائه میدهد تا به شما کمک کند از محدودیتهای تحمیلی خود عبور کنید.
از خود بپرسید: «من کجا ناامید هستم؟»، «کجا آزاد نیستم که آن چیزی باشم که میخواهم باشم؟»، «کجا تلاش کردهام، اما به نتیجهی دلخواه نرسیدم؟». کتاب «خودت را به فنا نده» به شما کمک میکند تا مسائل عمیقتری را که زندگی شما را آزار میدهد کشف نمایید تا درنهایت شروع به ایجاد تغییرات واقعی در زندگیتان کنید. این کتاب راهی را به شما نشان میدهد که میتوانید از شر بار سنگینی که در حال حمل آن هستید خلاص شوید.
کتاب «خودت را به فنا نده» به شما در درک پیچیدگی و قدرت خود گویی و چگونگی استفاده از آن بهعنوان یک نیروی خوب در زندگی کمک میکند؛ بهعنوانمثال، نوع صحبتی که دارید، بهطور چشمگیری بر نحوهی برخورد شما با زندگی و رویارویی با مشکلات تاثیر میگذارد. صحبتهای مثبت میتواند خلقوخوی شما را بهبود بخشد، اعتمادبهنفس و بهرهوری را افزایش دهد. خبر بد این است که عکس آن نیز صادق است. هر چه بیشتر به خودتان بگویید که یک چیزی چقدر سخت است، سختتر به نظر میرسد. ما گاهی اوقات در مقابل چیزهای ساده مانند تا کردن لباسها مقاومت میکنیم، درحالیکه درواقع زمان و تلاش کمی میگیرند. چرا؟ زیرا ما در مورد این نوع کارها گفتگوی درونی منفی داریم.
افکار شما بهقدری قدرتمند هستند که مدام شما را به سمت اهدافتان سوق میدهند، حتی زمانی که متوجه نیستید آن اهداف چیست! اگر میخواهید زندگیای را که تصور میکنید داشته باشید، ضروری است که شروع به برنامهریزی کرده و برای رسیدن به آن استراتژی تعیین کنید. تعیین اهداف یکی از مهمترین بخشهای فرآیند برنامهریزی است، زیرا پایه و اساس اقدامات شما را تعیین میکند. بنابراین، بهجای به تعویق انداختنش، آن را در اولویت قرار دهید.
در مورد اهداف خود دقیق باشید و برای دستیابی به آنها برنامههای قابلدستیابی و گامبهگام ایجاد کنید. بااینحال، در فرآیند برنامهریزی، مهم است که انتظارات خود را رها کنید و واقعا به آنچه از زندگی خود میخواهید فکر کنید. افتادن در دام ذهن خود یک اشتباه رایج در این فرآیند است.
دو قدمی که از نظر نویسنده، باید برای آزادی بردارید این است:
از انجام کاری که شما را عقب نگه میدارد دست بردارید.
شروع به انجام اقداماتی کنید که شما را به جلو سوق میدهد.
بسیاری از ناراحتیهای زندگی شما نتیجهی انتظارات شماست. زمانی که سعی میکنید زندگی را مطابق با انتظارات خود کنید استرس میگیرید و زمانی که با آنها مطابقت ندارد ناامید میشوید. درواقع مشکلات شما را از مسیر خود منحرف نمیکند، انتظارات پنهان شما این کار را میکند!
در قسمتی از کتاب «خودت را به فنا نده» میخوانیم:
«برخی از حرفها و اعمالمان منطقی نیستند؛ اما بههرحال به زبان میآوریم و انجامشان میدهیم علاوه براین ما هرگز متوجه این قضیه نیستیم که با پسمانده درگیریهای فکریمان که حتی از ملایمترین خودگوییهای منفی ایجاد میشوند چه بلایی سر خودمان میآوریم.
البته این بگومگوهای درونی همیشه مهیج و هیجانانگیز نیستند گاهی ظریف و هوشمندانهاند ولی به همان اندازه هم اختیار را از ما سلب میکنند. اگر روی موضوعی کار میکنی ممکن است با خودت اینطور فکر کنی وای خیلی سخته اگه به موقع تمومش نکنم چی؟ و به تمام اتفاقهای ناجوری هم که شاید موجب به هم ریختن اوضاع، شود، فکر میکنی و همین تو را در شرایط سخت و عصبی و نگرانکننده قرار میدهد. گاهی این بگومگوهای، درونی به، خشم ناراحتی یا ناامیدی منجر میشوند و در موقعیتهایی متفاوت و گاهی نامرتبط نمود پیدا میکنند.»
۵. تئوری انتخاب
کتاب «تئوری انتخاب» با عنوان انگلیسی «Choice Theory» اثر روانپزشک پیشرو و شناختهشدهی بینالمللی، ویلیام گلسر است که اولین بار سال ۱۹۹۸منتشر شد. گلسر همیشه در توصیف رفتار انسان بصیرت و درک خود را نشان داده است. او در نظریه انتخاب دیدگاههای خود را عمیقتر کرده است و جایگزینهای رفتار مناسب را به خواننده نشان میدهد.
کتاب «تئوری انتخاب» در مورد اهمیت روابط خوب برای یک زندگی موفق است. این اثر بیان میکند که اگر بیمار یا فقرزده نباشیم، یا از سالخوردگی رنج نبریم، عمدهترین مشکلات انسانی که با آنها دستوپنجه نرم میکنیم خشونت، جنایت، کودکآزاری، همسر آزاری، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، رابطهی جنسی و پریشانی عاطفی ناشی از روابط نارضایتی است. کل این کتاب هم توضیحی است برای اینکه چرا این اتفاق میافتد و چه باید کرد تا با یکدیگر بهتر کنار بیاییم.
ازآنجاییکه همه ما با دانش و تجربهی متفاوت و درنتیجه ارزشهای متفاوت به موقعیتی میرسیم، برداشت ما از دنیای واقعی نیز متفاوت است. بنابراین، همه ما در یک «دنیای واقعی» زندگی نمیکنیم. ما زندگی خود را در دنیای درک شدهی خود میگذرانیم. منظور از «ارزشها» چیزی است که برای ما مهم بوده، نه اینکه لزوما به ارزشهای اخلاقی یا رفتاری محدود شود.
دکتر گلسر در کتاب «تئوری انتخاب» که یکی از مهمترین کتابهای روانشناسی قرن حاضر است، نظریهای را به ما پیشنهاد میکند که به ما آزادی میدهد تا روابطی را حفظ کنیم که منجر به زندگی سالم و سازنده میشود. او توضیح میدهد که تنها راهی که ما دنیای واقعی را تجربه میکنیم از طریق سیستم ادراکی ماست. بخش مهمی از دنیای درک شده ما، دنیای کیفیت است. دکتر گلسر هم در این اثر دنیای با کیفیت را بهعنوان «آلبوم تصاویر شخصی» توصیف میکند که از همهی افراد، چیزها، ایدهها و ایده آلهایی که ما کشف کردهایم، کیفیت زندگی ما را افزایش میدهند.
در قسمتی از کتاب «تئوری انتخاب» میخوانیم:
«هدر در رویکرد درمانی تلههای، زندگی پیشرفت نسبتا سریعی داشت در طول یک، سال زندگی او به شکل قابلتوجهی بهتر شده بود بهتدریج شروع به ورود به محیطهایی کرد که اضطراب او را تحریک میکردند او میتوانست سفر کند، به ملاقات دوستانش یا به سینما برود و سرانجام تصمیم گرفت شغلی پارهوقت را بپذیرد که نیازمند سفر کردن نیز بود.
بهعنوان بخشی از، درمان به هدر کمک کردیم تا در تخمین احتمال وقوع اتفاقات بد بهتر عمل کند. مکرراً به او نشان دادیم که تا چه اندازه در احتمال وقوع یک فاجعه در یک محیط بیخطر مبالغه کرده .است. همچنین به او نشان دادیم که خودش را در محیط خارج از خانه خیلی بیشازاندازه آسیبپذیر و ضعیف میپندارد. هدر یاد گرفت تا احتیاطهای منطقی و معقول را در نظر بگیرد دیگر از شوهر و دوستان خودش تقاضای پشتیبانی مداوم نمیکرد. زندگی مشترکش بهبود یافت و از زندگی خود بیشتر لذت برد.»
۶. زندگی خود را دوباره بیافرینید
کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» با عنوان انگلیسی «Reinventing Your Life» اثر جفری یانگ و ژانت کلوسکو با ترجمهی و توسط نشر ارجمند منتشر شد. این کتاب همهمنظوره، یا بهتر است بگویم چندمنظوره برای نیازهای شماست.
روابط نامطلوب، فقدان غیرمنطقی عزتنفس، احساس عدم برآورده شدن، همهی اینها مشکلاتی هستند که با تغییر انواع پیامهایی که افراد درونی میکنند، قابلحل هستند. این الگوهای رفتاری، «تلههای زندگی» نامیده میشوند و دوباره از نو ساختن زندگی به شما نشان میدهد که چگونه چرخهای را که شما را از رسیدن به شادی باز میدارد، متوقف کنید.
اکنون ممکن است از خود بپرسید که «این تجارت تلهی زندگی چیست؟»؛ تلهی زندگی را میتوان بهعنوان الگویی از تفکر، احساس و رفتار تعریف کرد (یعنی الگوی شخصیتی) که ریشه در دوران کودکی دارد و نتیجه کاری بوده که توسط والدین / مراقبانمان با ما انجام شده است (بهعنوانمثال، محافظت بیشازحد، انتقاد شدید، سوءاستفاده فیزیکی یا جنسی، غفلت عاطفی).
دو تن از روانشناسان برجستهی آمریکایی، جفری یانگ و ژانت کلوسکو از اصول موفقیتآمیز شناخت درمانی استفاده میکنند تا به شما کمک کنند بدون کمک دارو یا درمان سنتی طولانیمدت، الگوهای افکار منفی را بشناسید و تغییر دهید. پنج فصل اول کتاب، زمینه و تئوری را برای درک مشکلات شما و سپس نظرسنجیهایی ارائه میدهند تا به شما کمک کند تشخیص دهید که کدامیک از تلههای زندگی در زندگی شما تداخل ایجاد کردهاند. پس از این بخش تئوری، تنها باید فصل مربوطه را بخوانید، زیرا هر فصل به یک تلهی حیات اختصاص یافته است. نویسندگان در برخی موارد، علاوه بر کار خودیاری، درمان را نیز توصیه میکنند، زیرا هر چه مشکل شدیدتر باشد، درمانگر به احتمال زیاد مفید خواهد بود.
در قسمتی از کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» میخوانیم:
«شناخت درمانی به شکل گستردهای با حمایت روبهرو شد. مجموعهای عظیم و در حال رشد از تحقیقات، تاثیر این رویکرد بر اختلالاتی همچون اضطراب و افسردگی را تأیید میکنند این رویکرد رویکردی فعال است که به مراجعهکنندگان میآموزد تا از طریق کنترل افکارشان کنترل خلقوخوی خود را در اختیار بگیرند. متخصصین روانشناسی شناختی معمولا روشهای شناختی را با تکنیکهای رفتاری ترکیب میکنند که طراحی شدهاند تا به مراجعهکنندگان مهارتهای عملی مانند کنترل اضطراب حل مشکلات مدیریت زمان و مهارتهای اجتماعی را که هرگز نیاموختهاند آموزش دهند.
هرچند که در طول این سالها فهمیدهایم که روشهای شناختی و رفتاری، در عین با ارزش بودنشان برای تغییر الگوهای زندگی کافی نیستند. بنابراین، به آفرینش رویکرد تلههای زندگی پرداختیم رویکردی که تکنیکهای رفتاری و شناختی را با تکنیکهای روانکاوی و تجربی ترکیب میکنند. آخرین مراجع که در این فصل دربارهی او بحث میکنیم مدلین نام دارد. او نشاندهندهی ارزش و البته محدودیت استفاده مجزا از روشهای شناختی و رفتاری است.»
۷. تختخوابت را مرتب کن
کتاب «تختخوابت را مرتب کن» با عنوان انگلیسی «Make Your Bed» اثر ژنرال ویلیام اچ. مک ریون اولین بار سال ۲۰۱۷ منتشر شد. ویلیام اچ. مک ریون ۱۷ مه ۲۰۱۴، در کلاس فارغالتحصیلی دانشگاه تگزاس در آستین در روز آغاز به کار آنها سخنرانی کرد. او با الهام گرفتن از شعار دانشگاه، «آنچه اینجا شروع میشود، دنیا را تغییر میدهد»، ده اصل را که در طول آموزش نیروی دریایی آموخته بود، به اشتراک گذاشت که به او کمک کرد تا بر چالشها نهتنها در آموزش و حرفه دریایی طولانیاش، بلکه در طول زندگیاش غلبه کند. او توضیح داد که چگونه هرکسی میتواند از این درسهای اساسی برای تغییر و بهتر شدن خود و جهان استفاده کند.
سخنرانی تاثیرگذار ژنرال مک ریون با بیش از ۱۰ میلیون بازدید در فضای مجازی منتشر شد. مک ریون بهعنوان یک دانشآموز آموخت که موفقیت به موقعیت اجتماعی، نژاد یا مذهب بستگی ندارد. اینکه والدینتان چقدر با شما خوب بودهاند یا اینکه در کدام مدرسه تحصیل کردهاید، آیندهی شما را تعیین نمیکند. این ترکیبی از اقدامات کوچک و کمک دیگران است که باعث موفقیت افراد میشود.
مک ریون در کتاب «تختخوابت را مرتب کن»، چیزهای کوچکی که میتوانند زندگی شما و شاید دنیا را تغییر دهند، ارائه میکند. درواقع، آنچه مردان و زنان بزرگ را تعریف میکند، نحوهی برخورد آنها با بیعدالتیهای زندگی است. افرادی مانند هلن کلر، نلسون ماندلا، استیون هاوکینگ تنها چند نمونه هستند.
هیچچیز نمیتواند جایگزین قدرت و راحتی ایمان فرد شود، اما گاهی اوقات یک عمل ساده برای مرتب کردن رختخواب میتواند به شما آرامش لازم را برای شروع روزتان بدهد و رضایت شما را برای پایان درست آن فراهم کند. در زندگی با مشکلات زیادی روبرو خواهید شد و تاوان شکستهای خود را خواهید داد. اما، اگر استقامت داشته باشید، اگر اجازه دهید این شکستها به شما آموزش دهند و شما را تقویت کنند، آنوقت آماده میشوید تا سختترین لحظات زندگی را تحمل کنید.
آیا میخواهید برای چالشهای زندگی آماده باشید؟ بیایید ببینیم که از یک کهنه سرباز نیروی دریایی که نقشهای کلیدی چشمگیری در داخل و خارج از ارتش داشته است، چه میتوانیم بیاموزیم!
در قسمتی از کتاب «تختخوابت را مرتب کن» میخوانیم:
«گاهی اوقات چیزهای بسیار ناچیزی وجود دارند که شما میتوانید با انجام دادنشان، ماحصل روز خود را تحت تاثیر قرار دهید. در نبردها سربازان میمیرند خانوادهها داغدار میشوند و روزها طولانیتر و پر از اضطراب میشوند. شما دنبال چیزی هستید که تسلای خاطرتان باشد؛ چیزی که انگیزهی شروع روزی جدید را در شما بیدار کند و بتواند حسی از غرور و افتخار را در این دنیایی که گاهی به زشتی میگراید، در شما به وجود بیاورد اما این فقط موضوع میدان جنگ نیست بلکه زندگی روزمره و عادی ماست که نیازمند این حس ساختن است. هیچچیز نمیتواند جایگزین قدرت و آرامش ایمان یک فرد شود اما گاهی عمل بسیار سادهای مانند مرتب کردن تختخوابتان میتواند نیروی انگیزشی لازم برای شروع بهتر روز را در شما ایجاد کند و پایان خوش و پرحاصلی را برایتان فراهم نماید.»
۸. افسانه کاریزما
کتاب «افسانه کاریزما» با عنوان انگلیسی «The Charisma Myth» اثر نویسنده و سخنران آمریکایی-فرانسوی، اولیویا فاکس کابان است که اولین بار سال ۲۰۱۲ منتشر شد و توسط علیاکبر جنیدی جعفری و انتشارات شباهنگ به فارسی به چاپ رسید. کابان دو مدرک حقوق گرفت، اما پسازآن شروع به ورود به مهارتهای اجتماعی و جذابیت کرد، زیرا ارتباط او با مردم خیلی بد بود. او مجبور شد کاریزما و مهارتهای اجتماعی را بیاموزد و درنهایت به آموزش کاریزما و مهارتهای اجتماعی روی آورد.
آنچه در اینجا خواهید یافت جادوی عملی است؛ دانش منحصربهفرد و برگرفته از علوم مختلف، نشان میدهد که کاریزما واقعا چیست و چگونه کار میکند. شما با مطالعهی این اثر، هم بینشها و هم تکنیکهایی را که برای بهکارگیری این دانش نیاز دارید به دست خواهید آورد. دنیا به آزمایشگاه شما تبدیل خواهد شد و هر فردی که ملاقات میکنید فرصتی برای آزمایش خواهد بود.
کتاب «افسانه کاریزما» ترکیبی از داستانهای سرگرمکننده، علم سالم و ابزارهای کاربردی است. کابان رویکرد علمی سختی را برای یک موضوع عرفانی پیشتر اتخاذ میکند و به این موضوع میپردازد که کاریزما درواقع چیست، چگونه آموخته میشود، چه عوارض جانبی دارد، و چگونه میتوان با آنها برخورد کرد.
کتاب «افسانه کاریزما» با این تصور رایج هم که کاریزما ارثی است مخالفت میکند و در عوض استدلال میکند که هرکسی میتواند کاریزمای خود را پرورش دهد و در انجام این کار میتواند نگرش مثبتتری داشته باشد، موفقیت بیشتری کسب مینماید و موانع را با موفقیت بیشتری مدیریت خواهد کرد. این کتاب با استفاده از نمونههای وسیعی از افراد کاریزماتیک، از رهبران دولتی گرفته تا مدیران اجرایی تا کارمندان، سبکهای مختلف کاریزما و نحوهی تمرین هر یک را نیز تشریح کرده و ابزارها و تمرینهای مفیدی را ارائه میکند که با آن میتوان بهزیستی روانشناختی آنها را بهبود بخشید.
در قسمتی از کتاب «افسانه کاریزما» میخوانیم:
«شایعترین خرافهی کاریزما این است که شما باید بهطور ذاتی خوشمشرب یا پرسروصدا باشید تا کاریزماتیک تلقی شوید. یکی از جالبترین یافتههای تحقیقی این است که شما میتوانید ریزماتیک بهشدت درونگرا باشید. در جامعهی غرب بر مهارتها و تواناییهای برونگرایان چنان تاکید شده که درونگرایان خود را دچار عیب یا کسلکننده احساس میکنند.
اما درونگرایی یک نقطهی ضعف لاعلاج نیست. درواقع همانطور که خواهیم دید، میتواند یک برتری بارز برای انواع مشخصی از کاریزما باشد. یک خرافهی دیگر این است که شما باید جذاب باشید تا کاریزماتیک باشید. تعداد بیشماری از چهرههای کاریزماتیک با استانداردهای سنتی قابل انطباق بر زیبایی فاصله زیادی داشتهاند.»
با سلام و احترام
یکی از رویکردهای جدید که کاربرد زیادی در زمینه های علمی و عرصه های مختلف زندگی دارد، رویکرد توانمندمحور است.
رایان نیمیک یکی از متخصصان برجسته دنیا در این زمینه به شمار میرود که حاصل سالها پژوهش، نظریه پردازی، آموزش و
مشاوره رو در کتاب اخیر خودش با نام «کتاب کار رهایی از استرس با تکیه بر توانمندیهای شخصیتی» منتشر کرده.
این کتاب با طرح ساده مباحث نظری، مثال ها و داستانهای متنوع و همچنین تمرینهای کاربردی، فرد رو به طور کامل درگیر و
غرق در مباحث کتاب میکنه.
این کتاب به بهینه سازی زندگی در جنبه های مختلف روحی-روانی، سلامت جسم، ارتباطات خانوادگی و سازمانی و … کمک میکند.
این کتاب ارزشمند به همت انتشارات ارجمند و ترجمۀ محمد فروهر ،کیانامصلحی و ذکیه نوری به زیور چاپ آراسته شده است.
درود بر شما
کتاب های با مضمون پر مغز و راهبردی هستند که لازمه هر فردی در قرن حاضر است
پایدار باشید