بهترین خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای کیس‌ و CPU

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۱ دقیقه
بهترین خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای کیس‌ و CPU

احتمالا می‌دانید که پردازنده‌های کامپیوترها به دلیل فعالیت‌های بالا و سنگین بسیار داغ می‌شوند و حرارات آن‌ها بالا می‌رود. از طرف دیگر نمی‌توانیم آن‌ها را در همین وضع رها کنیم و باید به دنبال راهی برای کاهش دمای آن‌ها باشیم؛ در غیر این صورت آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دستگاه ما وارد خواهد شد. به همین دلیل است که شرکت‌ها خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای کیس‌ها و پردازنده‌ها می‌سازند. حال این که کدام مدل از آن‌ها بهتر و مناسب‌تر است و باید به سراغ کدام یک برویم، موضوع اصلی بحث در این مطلب ماست.

فهرست محتوا

خنک‌کننده‌ها در کل چند نوع دارند؟
    الف) خنک‌کننده‌های مختص به پردازنده‌ها
    ب) خنک‌کننده‌های مختص به کیس‌ها
انواع خنک‌کننده‌‌ها برای پردازنده‌ی سیستم شما
    ۱) خنک‌کننده‌های آبی
    ۲) خنک‌کننده‌های بادی
تفاوت خنک‌کننده‌های آبی و بادی کامپیوترها در چیست؟
۱۱ خنک‌کننده آبی و بادی پرفروش برای پردازنده‌ی شما
    ۱. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG400 WH ARGB
    ۲. خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل Hyper 212 RGB Spectrum RR-212A-20PD-R1
    ۳. خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل T620s ARGB LGA1700
    ۴. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG620 A-RGB
    ۵. سیستم خنک کننده آبی گرین مدل Glacier GLC120A
    ۶. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AK620 LGA1700
    ۷. سیستم خنک کننده آبی دیپ کول مدل GAMMAXX L240 A-RGB
    ۸. خنک کننده پردازنده ام اس آی مدل MAG CORELIQUID B240
    ۹. سیستم خنک کننده آبی گرین مدل GLACIER 360 STREAM-ARGB
    ۱۰. سیستم خنک کننده آبی کولر مستر مدل ۳۶۰L CORE ARGB
    ۱۱. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل ASSASSIN IV
کدام مورد از خنک‌کننده‌های آبی و بادی را بخریم؟


خنک‌کننده‌ها در کل چند نوع دارند؟


ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که خنک‌کننده‌ها در دسته‌بندی کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند و هر یک نیز مدل‌های مختلفی دارند که در ادامه آن‌ها را نیز بررسی خواهیم کرد. نکته مهمی که باید بدانید این است که در زبان عامیانه اصولا به خنک‌کننده‌ها فن نیز گفته می‌شود و افراد کمتر از واژه‌ی خنک‌کننده استفاده می‌کنند. حال بهتر است که به سراغ معرفی دو دسته‌ی اصلی خنک‌کننده‌ها برویم که عبارتند از:

الف) خنک‌کننده‌های مختص به پردازنده‌ها

با بالا‌تر رفتن مواردی که پردازنده پردازش می‌کند، مصرف انرژی و همچنین حرارت تولیدی توسط آن‌ها افزایش چشمگیری داشت. به همین دلیل است که پردازنده‌های ساده‌ی امروزی نیز برای کارکرد بهتر و داشتن یک دمای عادی و متعادل به یک خنک‌کننده نیاز دارند. از طرف دیگر این نیاز در سیستم‌های گیمینگ بیشتر احساس می‌شود؛ زیرا آن‌ها از تمام توان پردازشی پردازنده‌ی خود استفاده می‌کنند و دمای پردازنده در این حالت به شدت افزایش می‌یابد.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

پس دسته‌ی اول خنک‌کننده مختص به CPUها هستند تا بتوانند دمای بالای آن‌ها را تا حد امکان کاهش دهند. از طرفی این خنک‌کننده ها در دو نوع مختلف یعنی بادی و آبی تولید می‌شوند که هر یک مزایا و معایب خاص خود را نیز دارند و در ادامه همین مطلب به صورت مفصل آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. دکمه‌ی زیر به شما کمک می‌کند تا تنوع بسیار بالایی از خنک‌کننده‌های آبی و بادی را در فروشگاه دیجی‌کالا مشاهده نمایید.

ب) خنک‌کننده‌های مختص به کیس‌ها

این خنک‌کننده‌ها که مرسوم‌تر نیز هستند و افراد بیشتر آن‌ها می‌شناسند، از گذشته روی کیس‌های ما قرار داشتند و امروز نیز به شکلی زیباتر و پیشرفته‌تر از آن‌ها استفاده می‌کنیم. نکته لازم به ذکر این است که فن‌های کیس مثل خنک‌کننده‌های پردازنده‌ها در دو نوع مختلف ساخته نمی‌شوند و فقط در یک نوع یعنی فن‌های بادی کیس و البته در مدل‌ها و طرح‌های مختلف تولید می‌شوند. همچنین بهتر است بدانید که یکی از پرفروش‌ترین مدل‌های فن‌های کیس در حال حاضر، فن‌های RGB (دارای نورپردازی) هستند.

پس اگر نیاز به یک فن برای کیس کامپیوتر خود دارید، به هیچ وجه سراغ فن‌های آبی نروید، چرا که این موارد فقط برای پردازنده‌ها ساخته می‌شوند. از طرف دیگر هر کس باید با توجه به کیس و نیاز سیستم خود این فن‌ها را تهیه کند و نمی‌توانیم برای همه‌ی افراد یک نسخه بپیچیم تا یک فن خاص را بخرند.


انواع خنک‌کننده‌‌ها برای پردازنده‌ی سیستم شما


در بسیاری از مواقع افراد دوست دارند که یک خنک‌کننده‌ی خوب برای پردازنده‌ی خود بخرند؛ ولی زمانی که با تنوع بسیار بالای این کالا در فروشگاه‌ها مواجه می‌شوند، چیزی جز سردرگمی برای آن‌ها باقی نمی‌ماند. در چنین مشکلاتی بالا بردن اطلاعات، بهترین راه برای بیرون آمدن از سردرگمی‌هاست. پس ما باید در ابتدا انواع خنک‌کننده‌های مختص به پردازنده‌ها را بشناسیم تا انتخاب یکی از آن‌ها برای خرید راحت‌تر باشد. در نتیجه انواع خنک‌کننده‌‌ها برای پردازنده‌ی شما عبارتند از:

۱) خنک‌کننده‌های آبی

واتر کولینگ و یا همان خنک‌کننده‌ی آبی، یکی از جدیدترین سیستم‌های خنک‌کننده برای پردازنده‌هاست که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته. در حقیقت خنک‌کننده‌های آبی با عبور آب یا مایع درون خود به قطعه روی مادربورد و بازگرداندن آن به رادیاتور متصل به خود، سبب خنک شدن قطعات موجود در داخل کیس شما می‌شوند.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

خنک‌کننده‌های آبی دارای فن‌های متفاوتی هستند که باید با توجه به نیاز خود به سراغ یکی از آن‌ها بروید. در عین حال اگر دوست دارید که اطلاعات جامع‌تر و مفیدتری و بیشتری را در رابطه با این نوع از خنک‌کننده‌ها بدانید، مطلب زیر مختص به شماست.

۲) خنک‌کننده‌های بادی

احتمالا در این مرحله کمی سردرگم شوید که چرا در بخش خنک‌کننده‌های مختص به پردازنده‌ها، خنک‌کننده‌ی بادی را معرفی می‌کنیم. در واقع شما می‌توانید برای پردازنده‌ی سیستم خود، خنک‌کننده‌ی آبی و یا بادی بخرید و این موضوع هیچ ربطی به فن اصلی کیس شما نخواهد داشت. سیستم خنک کننده‌‌ی بادی که برخی نیز به آن خنک‌کننده هوایی می‌گویند، در زبان انگلیسی air coolers نام دارد. این خنک‌کننده‌ها بسیار پرفروش‌تر و پرطرفدارتر از موارد قبلی هستد.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

از طرفی قیمت پایین آن‌ها باعث می‌شود که همراه اکثر پردازنده‌های موجود در بازار فروخته شوند و مشتریان به راحتی از این کالا استفاده کنند. در حقیقت خنک‌کننده‌های هوایی ترکیبی از دفع کننده‌های حرارتی فلزی و فن‌ها هستند که با قرار گرفتن مستقیم روی پردازنده‌ی شما، جریان هوای گرم را از اطراف آن به بیرون می‌کشند و دمای پردازنده و محیط آن را تا حد خوبی کاهش می‌دهند. اگر دوست دارید که تنوع بالایی از خنک‌کننده‌های بادی را مشاهده کنید، از دکمه‌ی زیر کمک بگیرید.


تفاوت خنک‌کننده‌های آبی و بادی کامپیوترها در چیست؟


اگر بخواهیم صادقانه به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم که نام هر یک از این خنک‌کننده‌ها تا حدی روش کار و تفاوت اصلی آن‌ها را به ما نشان می‌دهد. با این وجود در ادامه برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های آن‌ها را بررسی خواهیم کرد که عبارتند از:

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

  • اولین تفاوت آن‌ها نحوه کارکرد است. خنک‌های آبی با عبور مایع درون خود از یک بخش به بخش‌های دیگر باعث خنک شدن پردازنده‌ها می‌شوند. خنک‌کننده‌های بادی فقط از فن خود برای خنک کردن پردازنده و قطعات دیگر استفاده می‌کنند.
  • قیمت خنک‌کننده‌های بادی یا هوایی بسیار پایین‌تر از خنک‌کننده‌ی آبی است.
  • خنک‌های بادی کاملا ساده هستند و زیبایی خاصی ندارند، اما خنک‌کننده‌های آبی زیبایی خاصی دارند.
  • از نظر صداها و نویزها، هر دو خنک‌کننده کم صدا هستند ولی خنک‌کننده‌های آبی باز هم صدای کمتری تولید می‌کنند.
  • کارایی این دو کالا نسبت به هزینه‌ای که برای آن‌ها می‌پردازید، بسیار خوب و مناسب است.
  • یکی از نکات مهم از نظر کاربران نحوه نصب این کالاهاست. نصب خنک‌کننده‌های هوایی بسیار آسان است و دشواری خاصی ندارد. از طرف دیگر نصب یک خنک‌کننده آبی به نسبت دشوار است و قطعا نیاز به تجربه دارد.

حال این شما هستید که می‌توانید با توجه به نیاز و بودجه‌ی خود و با در نظر گرفتن تفاوت‌های water coolers و air coolers یک مورد را برای پردازنده‌ی خود بخرید.


۱۱ خنک‌کننده آبی و بادی پرفروش برای پردازنده‌ی شما


در موارد بالا سعی کردیم که از صفر تا صد خنک‌کننده‌های مربوط به پردازنده‌ها را برای شما دقیق بررسی کنیم. حالا اگر شما هم تصمیم گرفته‌اید که یک خنک‌کننده‌ی خوب و پرفروش برای پردازنده‌ی خود بخرید، این بخش از مطلب مختص به شماست. در این بخش هدف ما معرفی ۱۱ مورد از پرفروش‌ترین خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای پردازنده‌ها در فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالاست. توجه داشته باشید این خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای سیستم‌های اقتصادی تا بالارده مناسب هستند و نه حرفه‌ای.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

دکمه‌ی زیر به شما کمک می‌کند تا از بین تنوع بسیار بالای خنک‌کننده‌های پردازنده، خنک‌‌کننده‌ی مورد نظر خود را با بهترین قیمت خریداری نمایید.

برترین خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای پردازنده‌‌ها عبارتند از:

۱. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG400 WH ARGB

اگر پردازنده‌های سری i3 اینتل یا رایزن ۳ دارید، این خنک‌کننده‌ی بسیار باکیفیت و ارزان‌قیمت می‌تواند به بهترین شکل ممکن نیاز شما را برطرف کند. اگرچه این پردازنده‌ها را حتی خنک‌کننده‌های استوک هم می‌توانند خنک نگه دارند. اما با پیشرفت فناوری و پیشرفته‌تر شدن پردازنده‌های امروزی، داشتن خنک‌کننده‌ای که بتواند قطعه را در بهترین شرایط دمایی نگه دارد به نفع خود کاربر است.

AG400 WH ARGB

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG400 WH ARGB با وزن ۶۱۴ گرم و جنس لوله‌های مسی است. قطر لوله‌ها ۶ میلی‌متر بوده و با یک فن ۱۲۰ میلی‌متری همراه است. این فن قادر به گردش با سرعتی بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دور بر دقیقه با حداکثر نویز ۳۱.۶ dB(A) بوده و با ایجاد جریان هوای فن ۷۵.۸۹ CFM و فشار هوای آن ۲.۵۳ mmAq، به‌راحتی هرچه تمام از خنک‌سازی یک تراشه i3 یا رایزن ۳ و حتی i5 های معمولی بر می‌آید.

رادیاتور این خنک‌کننده از جنس آلومینیوم ساخته بوده و ابعاد آن ۱۲۰×۹۲×۱۵۰ میلی‌متر است. این محصول با سوکت‌های مختلف اینتل (LGA1700، LGA1200، LGA1151، LGA1150 و LGA1155) و ای‌ام‌دی (AM5 و AM4) سازگار است. علاوه بر این‌ها، به لطف نورپردازی RGB، این خنک‌کننده جلوه‌ی چشم‌نوازی به ظاهر سیستم شما می‌بخشد.

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG400 WH ARGB

۲. خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل Hyper 212 RGB Spectrum RR-212A-20PD-R1

اگر در همین محدوده قیمتی به برند کولر مستر علاقه‌مند هستید، خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل Hyper 212 RGB Spectrum RR-212A-20PD-R1 برایتان در دسترس خواهد بود. این خنک‌کننده بادی با وزن ۸۳۰ گرم و توان مصرفی۱۲ ولت، از یک فن ۱۲۰ میلی‌متری بهره می‌برد که وظیفه‌ی خنک‌سازی رادیاتور آن به ابعاد ۲۵ × ۱۲۰ × ۱۲۰ میلی‌متر را دارد. فن این خنک‌کننده قادر است با سرعتی بین ۶۵۰ تا ۲۰۰۰ دور در دقیقه با حداکثر نوسان ۱۰% به چرخش درآید.

خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل Hyper 212 RGB Spectrum RR-212A-20PD-R1

این خنک‌کننده با سوکت‌های متنوعی از جمله LGA 2066، ۲۰۱۱ (v3)، ۲۰۱۱، ۱۱۵۱، ۱۱۵۰، ۱۱۵۵، ۱۱۵۶، ۱۳۶۶، ۷۷۵ و همچنین سوکت‌های ای‌ام‌دی (AM4، AM3+، AM3، AM2+، AM2، FM2+، FM2 و FM1) سازگار است. بدین ترتیب برای طیف وسیع‌تری از پردازنده‌های مرکزی گزینه‌ی مناسبی خواهد بود. لازم به ذکر است این فن هم از نورپردازی RGB بهره می‌برد ولی رنگ آن برخلاف مدل بالا، مشکی است. این خنک‌کننده را هم برای استفاده در پردازنده‌های i3 و رایزن ۳ به شما پیشنهاد می‌کنیم.


۳. خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل T620s ARGB LGA1700

اما می‌رسیم به پردازنده‌ای که برای خنک‌سازی تراشه‌های i5 کاملا جوابگوی کار و نیاز کاربران خواهد بود. البته منظورمان از i5ها یا رایزن ۵هایی است که قصد اورکلاک آن‌ها را نداشته باشید. در این صورت، این خنک کننده پردازنده خیلی راحت می‌تواند نیازتان را برآورده کند. این خنک‌کننده بادی ۹۰۰ گرم وزن داشته و طول لوله‌های ۱۵۴.۹ میلی‌متر است. لوله‌های ۶ میلی‌متری آن از جنس نیکل و رادیاتور آن هم آلومینیومی است. این سیستم مجهز به دو فن ۱۲۰ میلی‌متری است که با سرعت حداکثری ۱۷۵۰ دور در دقیقه عمل می‌کنند. با این حال، میزان نویز آن فقط ۲۷.۲ dBA است. فن‌ها جریان هوای ۷۱.۹۳ CFM و فشار هوای ۱.۸۶ mmH₂O را تولید می‌کنند که عملکرد بهینه‌ای را در خنک‌کنندگی فراهم می‌آورد.

خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل T620s ARGB LGA1700

 

بلوک تماس این خنک کننده از آلومینیومی بوده و ابعاد رادیاتور ۱۲۰ × ۱۲۰ × ۲۵ میلی‌متر است. همچنین ابعاد کلی خنک‌کننده ۱۲۵ × ۱۳۷ × ۱۵۴.۹ میلی‌متر بوده که برای نصب در انواع سیستم‌های کامپیوتری مناسب خواهد بود. چون با این ابعاد کوچک، نه از بابت نصب رم مشکل خواهید داشت و نه بستن درب کیس‌های امروزی.

این محصول با سوکت‌های متنوعی از جمله LGA 1700، ۱۲۰۰، ۱۱۵۱، ۱۱۵۰، ۱۱۵۵، ۱۱۵۶ و همچنین سوکت‌های ای‌ام‌دی AM5 و AM4 سازگار است. افزون بر این، نورپردازی LED به طراحی جذاب آن جلوه‌ای خاصی بخشیده که این امر به زیبایی نمای داخلی کیس شما هم اضافه می‌کند.

خنک کننده پردازنده کولر مستر مدل T620s ARGB LGA1700

۴. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG620 A-RGB

اگر علاقه‌مند به برند دیپ‌کول هستید، این خنک‌کننده می‌تواند نیازتان را پاسخ دهد. AG620 یک خنک‌کننده‌ی بسیار جذاب با نورپردازی RGB است که به راحتی از پس خنک‌سازی پردازنده‌های i5 یا رایزن ۵ بر می‌آید. البته همچنان برای اورکلاک یا پردازنده‌های سری K استفاده از این خنک کننده را پیشنهاد نمی‌کنیم. اما پردازنده‌های عادی به راحتی توسط این محصول خنک می‌شوند.

AG620 A-RGB

این خنک‌کننده بادی با وزن ۱۳۰۰ گرم و ابعاد کلی ۱۵۷×۱۳۶×۱۲۹ میلی‌متر شاید درون کیس‌های کوچک جا نگیرد. این فن دارای دو فن ۱۲۰ میلی‌متری با سرعت گردش بین ۳۰۰ تا ۱۸۵۰ دور در دقیقه است. بنابراین در حالت کم‌مصرف، سرعت بسیار پایینی دارد تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود و دوام فن هم افزایش پیدا کند. میزان نویز فن‌ها ۲۹.۴ دسیبل بوده و جریان هوای تولیدی آن‌ها ۶۷.۸۸ CFM و فشار هوای ۲.۰۴ mmAq است. لوله‌های خنک‌کننده از پلاستیک و بلوک تماس آن مسی است تا بیشترین انتقال دما را از آن شاهد باشیم. این خنک‌کننده با سوکت‌های مختلفی از جمله LGA2066، LGA2011-v3، LGA2011، LGA1700، LGA1200، LGA1151، LGA1150، LGA1155 از اینتل و AM5 و AM4 از ای‌ام‌دی سازگار است.

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG620 A-RGB
سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AG620 WH ARGB

۵. سیستم خنک کننده آبی گرین مدل Glacier GLC120A

در این محدوده قیمتی اگر به دنبال خنک‌کننده آبی هستید، بهترین پیشنهاد می‌تواند سیستم خنک کننده آبی گرین مدل Glacier GLC120A باشد. یک محصول ارزان‌قیمت ولی کارآمد و جذاب که از پس خنک‌سازی تراشه‌های i5 و رایزن ۵ به راحتی بر می‌آید. حتی می‌توانید روی i7های بهینه با مصرف انرژی پایین هم از این خنک‌کننده استفاده کرده و لذت ببرید.

این خنک‌کننده آبی با طول لوله‌های ۳۰۰ میلی‌متر دارای یک فن ۱۲۰ میلی‌متری است. سرعت گردش این فن بین ۸۰۰ تا ۲۲۰۰ دور در دقیقه متغیر بوده و میزان نویز آن در بازه ۱۹dBA تا ۳۵  dBA قرار دارد. فن قادر به تولید جریانی معادل ۸۶.۵ فوت مکعب در دقیقه و فشار هوای ۳.۸ میلی‌متر آب است. لوله‌های این خنک‌کننده پلاستیکی و رادیاتور آن از آلومینیوم است، در حالی که بلوک تماس آن مسی بوده تا انتقال دمای راحت‌تر و موثرتری داشته باشد.

سیستم خنک کننده آبی گرین مدل Glacier GLC120A

این سیستم با سوکت‌های مختلفی از جمله Intel LGA 2011، LGA 1366، LGA 1156، LGA 1155، LGA 1151، LGA 1150 و همچنین AMD AM3+، AM3، AM2+، AM2، FM2+، FM2 و FM1 سازگار است. واترپمپ این سیستم از الکتروموتور ۹ قطبی و بلوک تماس آن دارای ابعاد ۵۰ × ۵۶ میلی‌متر است. گرین عمر مفید این خنک‌کننده را حدود ۱۰۰ هزار ساعت تخمین زده، که نشان‌دهنده کیفیت و دوام بالای آن است.

سیستم خنک کننده آبی گرین مدل Glacier GLC120A

۶. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AK620 LGA1700

اگر به دنبال پردازنده‌ای برای خنک‌سازی تراشه‌های i7 معمولی و نسبتا کم‌مصرف هستید، می‌توانید روی نماینده جذاب دیپ‌کول حساب ویژه‌ای باز کنید. یک فن بزرگ که استفاده از رم‌های شانه‌بلند همزمان با آن خیلی ممکن نیست چون فضای زیادی را از کیس شما اشغال می‌کند. این خنک‌کننده قریب به ۱.۵ کیلوگرم وزن داشته و نوع فن آن هم Fluid Dynamic Bearing با طول عمر بسیار بالا و عملکرد فوق‌العاده است.

خنک کننده بادی AK620 LGA1700

این خنک‌کننده با وزن ۱۴۶۵ گرم و ابعاد کلی ۱۲۹×۱۳۸×۱۶۰ میلی‌متر، از رادیاتور آلومینیومی و لوله‌های مسی است که وظیفه‌ی انتقال دما را به بهترین شکل ممکن بر عهده دارند. AK620 دارای شش لوله با قطر ۶ میلی‌متر در دو طرف است که کارشان، انتقال دما به رادیاتور اصلی است. فن اول و دوم، هر کدام با قطر ۱۲۰ میلی‌متر و با استفاده از بلبرینگ دینامیک سیال (Fluid Dynamic Bearing)، سرعت گردش بین ۵۰۰ تا ۱۸۵۰ دور در دقیقه را ارائه می‌دهند. این فن‌ها با توانایی جریان هوای ۶۸.۹۹ CFM و فشار هوای ۲.۱۹ mmAq مناسب برای خنک کردن بهینه سیستم‌های پر قدرت هستند.

این خنک‌کننده همچنین دارای ویژگی‌هایی نظیر کنترل سرعت فن (PWM) و امکان کنترل دمای سیستم است. همچنین از سوکت‌های اینتل از جمله LGA 2066، ۲۰۱۱-v3، ۲۰۱۱، ۱۷۰۰، ۱۲۰۰، ۱۱۵۱، ۱۱۵۰، ۱۱۵۵ و سوکت‌های AMD از جمله AM5 و AM4 هم پشتیبانی می‌کند. این محصول انتخاب مناسبی برای کاربرانی است که به دنبال یک خنک کننده قدرتمند و کارآمد برای سیستم‌های i5 سری K، رایزن ۵ و حتی i7های کم‌مصرف نظیر i7-10700 یا i7-11700 خود هستند.

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AK620 LGA1700

این محصول یک نسخه دیجیتال هم دارد که به لطف یک نمایشگر بزرگ، لود پردازنده، دما و سرعت فن را هم به شما نشان می‌دهد. لینک خرید این خنک کننده در زیر قرار دارد. توجه داشته باشید جز نمایشگر، هیچ چیز دیگه‌ای بین این دو خنک کننده متفاوت نیست.

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل AK620 Digital

۷. سیستم خنک کننده آبی دیپ کول مدل GAMMAXX L240 A-RGB

برای کسانی که از پردازنده‌های سری K یا X اینتل و AMD استفاده می‌کنند و به دنبال یک خنک‌کننده موثر برای خنک نگه داشتن دمای پردازنده هستند، این محصول می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. دقت کنید برای اورکلاک شما همچنان به پردازنده قدرتمندتری نیاز دارید. اما برای انجام کارهای معمولی با پردازنده‌های نسبتا پرمصرف، این خنک‌کننده به راحتی پاسخگوست. خصوصا با پردازنده‌های AMD که مصرف بسیار پایینی دارند.

GAMMAXX L240 A-RGB

این خنک‌کننده آبی با وزن ۱۳۳۰ گرم و ابعاد کلی ۲۸۲×۱۲۰×۲۷ میلی‌متر، از رادیاتور آلومینیومی و بلوک تماس مسی بهره می‌برد. طول لوله‌های آن ۳۸۰ میلی‌متر بوده و شامل دو فن ۱۲۰ میلی‌متری است که قادر به چرخش در سرعتی بین ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دور در دقیقه هستند و تولید جریانی معادل ۶۹.۳۴ CFM و فشار هوای ۲.۴۲ mmAq را ارائه می‌دهند. میزان نویز تولیدی فن‌ها حداکثر ۳۰ دسی‌بل است که عملکرد آرام و موثری را تضمین می‌کند.

این خنک‌کننده همچنین با سوکت‌های متنوعی از اینتل و ای‌ام‌دی سازگار است، از جمله LGA 2066، ۲۰۱۱-v3، ۲۰۱۱، ۱۲۰۰، ۱۱۵۱، ۱۱۵۰، ۱۱۵۵ و AM4، AM3+، AM3، AM2+، AM2، FM2+، FM2 و FM1. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به نورپردازی A-RGB و پمپ با سرعت ۲۴۰۰ دور در دقیقه اشاره کرد که میزان نویز آن ۱۷.۸ دسی‌بل است. توان مصرفی فن‌ها ۲.۰۴ وات و پمپ ۲.۴ وات بوده و نورپردازی هم مجموعاً ۴.۴ وات انرژی مصرف می‌کند.

سیستم خنک کننده آبی دیپ کول مدل GAMMAXX L240 A-RGB

۸. خنک کننده پردازنده ام اس آی مدل MAG CORELIQUID B240

اگر به دنبال یک خنک کننده پردازنده استثنائی با سرعت فن فوق‌العاده هستید، می‌توانید این محصول را انتخاب کنید. یک خنک کننده نه چندان گران‌قیمت اما با فن‌های سریعی که قادرند با سرعت بی‌نظیر ۴۲۰۰ دور در دقیقه بچرخند و بالاترین میزان خنک‌کنندگی را به ارمغان بیاورند.

MAG CORELIQUID B240

این خنک‌کننده آبی با وزن ۷۰۰ گرم و ابعاد کلی ۳۵۰x250x20 میلی‌متر یکی از بهترین انتخاب‌ها برای سیستم‌های گیمینگ میان‌رده به حساب می‌آید. جنس رادیاتور آن از آلومینیوم بوده و شامل دو فن ۱۲۰ میلی‌متری قدرتمند است که با این سرعت خارق‌العاده، نویز آن‌ها فقط به ۱۸ دسی‌بل می‌رسد. جریان هوای فن‌ها نیز بین ۲۱.۶۳ تا ۷۸.۷۳ CFM متغیر است و این امکان را فراهم می‌آورد که هوا به‌خوبی در سیستم جریان یابد.

این خنک‌کننده با سوکت‌های مختلفی از جمله LGA 1150، ۱۱۵۱، ۱۱۵۵، ۱۱۵۶، ۱۲۰۰، ۱۷۰۰، LGA 2011، ۲۰۱۱-۳، ۲۰۶۶ و همچنین سوکت‌های AMD مانند AM5، AM4، FM2+، FM2، FM1، AM3+، AM3، AM2+ و AM2 سازگار است. همچنین دارای نورپردازی LED بوده که جلوه‌ی زیبایی به سیستم شما می‌بخشد.

خنک کننده پردازنده ام اس آی مدل MAG CORELIQUID B240


۹. سیستم خنک کننده آبی گرین مدل GLACIER 360 STREAM-ARGB

این خنک‌کننده آبی با وزن ۱۸۰۰ گرم و طراحی با کیفیت بالا به منظور تأمین عملکرد بهینه برای پردازنده‌های نسبتا قدرتمند مناسب است. این مدل، که از سری GLC360S-ARGB است، از یک رادیاتور با ابعاد ۳۹۷ میلی‌متر طول و ۱۲۰ میلی‌متر عرض بهره می‌برد. جنس رادیاتور از آلومینیوم با چگالی بالا بوده با لوله‌های متصل به آن هم مسی هستند که به انتقال حرارت بهتر کمک می‌کند. این خنک‌کننده به‌خوبی با انواع سوکت‌های پردازنده از جمله سوکت‌های اینتل (مانند LGA 775، LGA 1151 و LGA 2066) و سوکت‌های AMD (از جمله AM4 و AM5) سازگار است.

خنک‌کننده‌های آبی گرین

این سیستم خنک‌کننده شامل سه فن ۱۲۰ میلی‌متری با نورپردازی ARGB است که به طراحی زیبا و کارآمد آن افزوده است. سرعت گردش فن‌ها بین ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ دور در دقیقه متغیر است و جریان هوای عبوری از هر فن به ۷۱.۱ CFM می‌رسد. همچنین، این فن‌ها با حداکثر فشار هوای ۲.۲۶ میلی‌متر آب و میزان نویز بین ۱۶ تا ۲۸ دسی‌بل کار می‌کنند که باید عملکرد آرام و موثری را با این وضعیت از آن‌ها شاهد باشید.

واترپمپ این سیستم نیز با تکنولوژی پیشرفته‌ای همراه بوده و دارای حداکثر سرعت چرخش ۲۵۰۰ دور در دقیقه و سطح نویز حداکثر ۱۸ دسی‌بل است. این واترپمپ از نوع یاتاقان مسی تقویت‌شده است و عمر مفیدی معادل ۱۰۰.۰۰۰ ساعت دارد. به‌علاوه، خمیر حرارتی موجود در این خنک‌کننده از نوع GREEN GT-6 با ضریب انتقال حرارت ۶.۲ W/m.k بوده و به بهبود عملکرد حرارتی سیستم کمک می‌کند. در کل از این خنک‌کننده می‌توان برای پردازنده‌های کلاس i7 از سری K به راحتی استفاده کرد و دمای بسیار خوبی را هم دریافت کرد.

سیستم خنک کننده آبی گرین مدل GLACIER 360 STREAM-ARGB

۱۰. سیستم خنک کننده آبی کولر مستر مدل ۳۶۰L CORE ARGB

برای اینکه از همین ابتدا خیالتان را آسوده کنیم باید بگوییم این خنک‌کننده توانسته i7-13700K را هم در توان ۱۷۵ وات به بهترین شکل ممکن خنک نگه دارد و اجازه ندهد دمایش به TJ-Max برسد. به صورت کلی این تراشه قادر به خنک‌سازی پردازنده تا ۲۳۰ وات است که از این حیث از تمام رقبایش بهتر ظاهر می‌شود. همچنین بیشترین دمایی که پردازنده i7-13700K در تست سنگین Cinebench با نهایت توان با استفاده از این خنک‌کننده به آن دست پیدا کرد چیزی حدود ۶۶ درجه بیشتر از دمای محیط بود که عالی محسوب می‌شود.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی - 1

البته نویزی که این خنک‌کننده در سرعت بالا تولید می‌کند کمی زیاد است به بیش از ۵۰ دسی‌بل می‌رسد. اما از آن طرف عملکرد بسیار خوبی را در این وضعیت از آن شاهد خواهید بود. در تست‌های دیگر Cinebench با محدود کردن توان روی ۱۷۵ وات، دمای پردازنده i7-13700K به ۴۵-۵۰ درجه بیشتر از دمای محیط رسید. در توان ۱۲۵ وات هم دما ۳۷ تا ۴۱ درجه بیشتر از دمای محیط بود که باز هم عالی محسوب می‌شود.

کولر مستر Master Liquid 360L Core عملکرد خنک‌کنندگی عالی و در سطح بالایی را با قیمت معقول ارائه می‌دهد. این خنک‌کننده قادر است این عملکرد را در حین کار با صدای کم حفظ کند. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که این خنک‌کننده به‌صورت پیش‌فرض، صدای بیشتری از رقبایش تولید می‌کند، بنابراین اگر برای شما آرامش در هنگام کار اولویت دارد، بهتر است یک سرعت سفارشی برای فن‌ها تنظیم کنید. Master Liquid 360L Core برای هر CPU مدرن از برندهای اینتل یا AMD انتخاب مناسبی است.

سیستم خنک کننده آبی کولر مستر مدل 360L CORE ARGB

۱۱. سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل ASSASSIN IV

شاید برایتان عجیب باشد که یک خنک‌کننده بادی را در این محدوده قیمتی در بین خنک‌کننده‌های مایع ببینید. اما باید اعتراف کنیم سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل ASSASSIN IV چاره‌ای برایمان نگذاشت. باید به این نماینده جذاب دیپ‌کول اشاره می‌کردیم چون یک فن بادی استثنائی در این محدوده قیمتی به حساب می‌آید که اجازه نمی‌دهد سیستم شما با بهترین پردازنده i7 نسل ۱۳ مثل ۱۳۷۰۰K به حداکثر دمای مجاز برسد.

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

این خنک کننده قادر است به صورت کلی پردازنده i7-13700K را با توان ۲۲۲ وات به راحتی خنک کند. در بیشترین سرعت فن حتی این میزان به ۲۳۶ وات می‌رسد که حتی از خنک‌کننده‌های آبی هم عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد. نویز این فن هم در بیشترین حالت به ۴۳.۴ دسی‌بل می‌رسد که عالی است.

در بحث دما، این خنک‌کننده قادر است دمای پردازنده i7-13700K را در توان ۱۷۵ وات، ۵۸ درجه بیشتر از دمای محیط نگه دارد. با در نظر گرفتن دمای ۲۳ درجه‌ای محیط تست، این خنک کننده باید بتواند پردازنده‌ی i7-13700K را در توانی بسیار بالاتر از نیازهای گیمینگ و سنگین، روی دمای ۸۰ درجه نگه دارد. در توان ۱۲۵ وات هم دما به ۴۱ درجه بیشتر از دمای محیط رسید که می‌شود چیزی حدود ۶۴ درجه. باز هم یک نتیجه‌ی عالی از کولر بادی دیپ‌کول که عملکردش مشابه و حتی بهتر از خنک‌کننده‌های آبی هم‌قیمت با خودش است.

البته در این محدوده قیمتی، بی‌رقیب‌ترین خنک‌کننده Cooler Master 360L Core بود که توانست به بهترین شکل ممکن پردازنده‌ی i7-13700K را خنک کند.

سیستم خنک کننده بادی دیپ کول مدل ASSASSIN IV

کدام مورد از خنک‌کننده‌های آبی و بادی را بخریم؟

خنک‌کننده‌های آبی و بادی

هدف ما در این مطلب جامع بررسی صفر تا صدی خنک‌کننده‌های آبی و بادی برای پردازنده‌ها و همچنین فن کیس‌ها بود. در ابتدای این مطلب تلاش کردیم تا نکات مهم را در این رابطه برای شما بازگو کنیم و به اصطلاح چشم خریدار را برای خرید باز کنیم.

پس از بررسی‌های کامل، به سراغ معرفی هفت خنک‌کننده آبی و بادی پرفروش برای پردازنده‌ی شما رفتیم و در نهایت نیز پنج فن پرفروش و پرطرفدار برای کیس‌‌ها را به شما معرفی کردیم. آیا شما خنک‌‌کننده‌های خوب دیگری را می‌شناسید که در این مطلب به آن‌ها اشاره نشد؟ شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران دیجی‌کالا مگ در میان بگذارید.

منبع: دیجی‌کالا مگ

سوالات متداول درباره خنک کننده پردازنده
چند نوع خنک‌کننده پردازنده داریم؟
کلا، سه نوع خنک‌کننده وجود دارند؛ کاستوم (سفارشی)، مایع معمولی و بادی.
خنک‌کننده بادی بهتره یا مایع؟
خنک‌کننده بادی برای اکثر کاربران کافی است، ولی خنک‌کننده مایع برای پردازنده‌های قوی‌تر عملکرد بهتری دارند.
برای پردازنده‌های معمولی کدوم خنک‌کننده بهتره؟
برای پردازنده‌های معمولی، خنک‌کننده بادی بهترین انتخاب محسوب می‌شود چون هم ارزان‌تر و هم نصبش آسان‌تر است.
آیا برای پردازنده‌های رده پایین نیاز به خنک‌کننده مایع هست؟
خیر، خنک‌کننده بادی برای پردازنده‌های رده پایین کاملاً کافی هستند.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما