۱۰ نکته‌ی فوق‌العاده برای خواباندن نوزاد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
نکات عالی برای خواباندن نوزاد

خواباندن نوزاد می‌تواند یکی از چالش‌های بزرگ والدین باشد. نکاتی که در ادامه برای بهبود خواب نوزاد نوشته‌ایم، به شما کمک می‌کند تا این چالش را پشت سر بگذارید و شب‌های خود را پس بگیرید.

بچه‌دار شدن می‌تواند از جهات زیادی فوق‌العاده و هیجان‌انگیز باشد، اما چالش‌های کوچک و بزرگی نیز به همراه دارد. بزرگ کردن بچه‌ها سخت است، به خصوص در روزهای اول که شما خسته هستید و نیاز به خواب و استراحت بیشتری دارید. خبر خوش این است که این روزها همیشگی نیستند و مرحله‌ی بی‌خوابی‌های شبانه تمام می‌شود. این مقاله می‌تواند به بخشی از نگرانی‌های شما پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: ۷ وسیله‌ی ضروری که برای خواب نوزاد نیاز دارید

راهنمای خواباندن نوزاد ؛ چگونه یک نوزاد تازه‌ متولد شده را بخوابانیم؟

تمام چیزهایی که برای خوابیدن بهتر نوزاد به آن نیاز دارید:

  • از خستگی بیش از حد خودداری کنید.
  • یک محیط خواب آرامش‌بخش بسازید.
  • نوزاد را قنداق کنید.
  • اتاق خواب را خنک نگه دارید.
  • تعویض پوشک شبانه را سریع انجام دهید.
  • مسئولیت‌های خواباندن کودک را با همسرتان تقسیم کنید.
  • از پستانک استفاده کنید.
  • نسبت به چرت‌های روزانه انعطاف‌پذیر باشید.
  • یک روتین ثابت برای قبل خواب داشته باشید.
  • صبور و ثابت‌قدم باشید.

در ادامه توضیح می‌دهیم که چگونه این نکات را عملی کنید.

با اولین نشانه‌های خواب‌آلودگی، سریع دست به کار شوید

زمان‌بندی بسیار مهم است. اگر با فهمیدن اولین نشانه‌های خواب‌آلودگی، فرزندتان را در گهواره قرار دهید، می‌توانید چرخه‌ی طبیعی خواب او را تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود که وقتی کودکتان را در گهواره قرار می‌دهید، ملاتونین «هورمون قدرتمند خواب» در بدن او افزایش پیدا کند و با کمترین ناراحتی به خواب رود.

در مقابل اگر زمان زیادی صبر کنید و نوزاد شما بیش از اندازه خسته شود، نه تنها سطح ملاتونین در بدن کاهش می‌یابد، بلکه مغز آن‌ها شروع به ترشح هورمون‌های بیداری مثل کورتیزول و آدرنالین می‌کند. همین موضوع خواباندن نوزاد را سخت می‌کند و نمی‌گذارد که او یک خواب طولانی و کامل داشته باشد و کمی بعد دوباره بیدار می‌‌شود.

بنابراین وقتی که کودک شما ساکت است، علاقه‌ای به محیط اطراف خود نشان نمی‌دهد یا به جایی خیره شده است؛ احتمالا زمان خواب او فرا رسیده است. البته باید بدانید که بدن نوزادان تا حدود ۲.۵ تا ۳ ماهگی، مقدار زیادی ملاتونین ترشح نمی‌کند. بنابراین در هفته‌های اولیه، تنظیم زمان خواب و بیداری آن‌ها به نشانه‌های بیرونی‌ای که شما ارائه می‌دهید، وابسته است.

یک محیط خواب آرامش‌بخش درست کنید

پرده‌های کشیده‌شده و پخش کردن صدای سفید، اتاق کودک را شبیه رحم مادر می‌کند. نیمی از خواب کودک مربوط به مرحله REM یا حرکت سریع چشم‌ها است. این همان مرحله‌‌ای است که رویا دیدن در آن اتفاق می‌افتد و خواب کودک سبک است؛ به همین دلیل تقریبا هر چیزی می‌تواند او را بیدار کند؛ مثل زنگ موبایل شما در سالن نشیمن یا صدای بلند خنده‌های شما.

با استفاده از دستگاه صدای سفید می‌توانید از بیدار شدن فرزندتان جلوگیری کنید؛ زیرا مانع از شنیده شدن صداهای بیرون از اتاق می‌شود. میزان بلندی صدا را می‌توانید با صحبت کردن بیرون از اتاق، امتحان کنید. البته توجه کنید که این دستگاه باید سروصدا را کاهش دهد، نه این‌که به طور کامل آن را قطع کنید.

بیشتر بخوانید: صدای سفید چیست و چه تأثیری بر مغز دارد؟ (فواید و مضرات)

قنداق کردن را امتحان کنید

تاثیر قنداق در خواباندن نوزاد

یکی از راه‌های عالی برای خواباندن نوزاد استفاده از قنداق است که مانع از بیدار شدن او می‌شود. لیندا اشمولویتز، کارشناس اجتماعی و بنیان‌گذار گروه مادران جدید شیکاگو و مشاوران خواب می‌گوید: اولین توصیه‌ام به مادرها قنداق کردن است، ولی بیشتر آن‌ها می‌گویند که آن را امتحان کرده‌اند و کودکشان از آن متنفر بود. باید بدانید که خواب نوزاد در هفته‌های اول، بسیار تغییر می‌کند؛ برای مثال، روشی که نوزاد در چهار روزگی از آن متنفر بود، ممکن است در چهار هفتگی جواب دهد. حتی خود شما هم با تمرین کردن در این مدت، می‌توانید بهتر از قبل عمل کنید.

کاملا طبیعی است که در چند بار اول، قنداق را خیلی شل ببندید یا با گریه کردن فرزندتان، احساس ناامیدی کنید. اما باور کنید تا زمانی که کودکتان آن‌قدر کوچک است که نمی‌تواند بچرخد، ارزش دوباره امتحان کردن را دارد. سبک‌های مختلف قنداق کردن را امتحان کنید تا بفهمید نوزاد با کدام یک از آن‌ها راحت‌تر است.

دمای اتاق را پایین‌تر بیاورید

برای اطمینان از استراحت راحت کودکتان و پیشگیری از SIDS (سندرم مرگ ناگهانی نوزاد) و خطرات دیگر، دمای اتاق خواب نوزاد و کودک را کمتر کنید. به طور کلی، همه‌ی ما، از جمله نوزادان، در محیط خنک بهتر می‌خوابیم. اگر نگران بیش از اندازه سرد شدن اتاق هستید، می‌توانید این راه را امتحان کنید: دست خود را روی قفسه‌ی سینه‌ی نوزاد بگذارید، اگر گرم بود یعنی دمای اتاق مناسب است.

برای تعویض پوشک شبانه آماده باشید

این که در نیمه‌های شب و بعد از خیس شدن پوشک فرزندتان، در تاریکی به دنبال تشک یا ملحفه‌ی تمیز باشید، بسیار طاقت‌فرساست. روشن کردن چراغ‌ها هم ممکن است او را به طور کامل بیدار کند و خواباندن دوباره‌ی او می‌تواند تا ابد طول بکشد.

یکی از کارهایی که در خواباندن نوزاد به شما کمک می‌کند، آماده کردن وسایل لازم قبل از خواب است. می‌توانید به جای استفاده از یک تشک، از دو یا سه لایه استفاده کنید. به این ترتیب که بر روی جای خواب اصلی کودک، یک پد ضدآب و یک لایه‌ی پتو یا تشک دیگر قرار دهید. با این کار دیگر نیازی نیست که در کشوها دنبال پتوی تمیز بگردید یا چراغ را روشن کنید، تنها کافی است لایه‌ی بالایی و پد ضدآب را بردارید. همچنین یک لباس تمیز، قنداق، پوشک جدید و هر چیزی که کودکتان برای خواب راحت به آن نیاز دارد، در دسترس قرار دهید.

به نوبت کار کنید

تقسیم مسئولیت‌ها در خواباندن نوزاد

دلیلی ندارد که با هر بار بیدار شدن نوزاد، هم شما و هم همسرتان بیدار بمانید. برای مثال شما می‌توانید از ساعت ۱۰ تا ۲ بامداد بخوابید و در این مدت، همسرتان مواظب کودک باشد و بعد از ساعت ۲، شیفت بیداری‌تان را عوض کنید. حتی اگر برای شیردهی بیدار می‌شوید، اجازه دهید همسرتان قبل از آن، پوشک فرزندتان را عوض و او را آرام کند. با این روش، هر کدام از شما می‌تواند ۴ تا ۵ ساعت به طور کامل استراحت کند. این خواب باکیفیت تفاوت بسیار زیادی در زندگی شما به عنوان والدین ایجاد می‌کند.

از ترفند پستانک استفاده کنید

این که کودک شما به خاطر کثیف شدن پوشکش یا گرسنگی گریه می‌کند، کاملا قابل درک است؛ اما این که در نصفه شب به خاطر پیدا نکردن پستانکش از خواب بیدار شود، برای همه ناراحت‌کننده است. می‌توانید به فرزندتان یاد دهید که خودش آن را پیدا کند. برای مثال؛ می‌توانید چند پستانک را در گوشه‌ای از گهواره قرار دهید، و هر بار که یکی از آن‌ها را گم کرد، به او کمک کنید تا دستش را به گوشه‌ی تخت برساند، پستانک دیگری پیدا کند و دوباره بخوابید. بسته به سن فرزندتان، باید بتواند در حدود یک هفته این موضوع را یاد بگیرد.

در مورد چرت زدن‌‌های نوزاد استرس نداشته باشید

بله ثبات مهم است و امن‌ترین جا برای خوابیدن کودک، تخت و گهواره است، اما بیشتر کودکان زیر ۶ ماه، همیشه آن‌جا چرت نمی‌زنند؛ بنابراین اگر روی سینه‌تان، کریر یا صندلی ماشین به خواب رفتند «تا زمانی که هوشیار هستید و آن‌ها را تماشا می‌کنید»، خودتان را سرزنش نکنید. این که چرت‌های روزانه‌ی کودکان در ۶ ماه اول، کمی نامنظم باشد، آسیبی به خواب شبانه‌ی آن‌ها نمی‌زند. بیشتر کودکان تا ۵ یا ۶ ماهگی خواب تنظیم‌شده‌ای ندارند و حتی در آن زمان هم، بعضی از آن‌ها ممکن است در این باره مقاومت کنند.

یک روتین ثابت قبل از خواب داشته باشید

بروک نال، مشاور خواب و بنیان‌گذار Sleepy on Hudson می‌گوید: یک روتین ثابت قبل از خواب می‌تواند در خواباندن نوزاد معجزه کند. ترتیب این روتین به عهده‌ی شماست، اما معمولا شامل یک حمام آرامش‌بخش، خواندن داستان و در آخر شیر دادن می‌شود. من دوست دارم یک ماساژ سریع با لوسیون هم به روتین اضافه کنم. با ملایمت زانوها، مچ دست و پا و شانه‌های کودک را با ملایمت ماساژ دهید. حالا می‌توانید آخرین کارهای «بستن اتاق کودک» را انجام دهید: چراغ‌ها را خاموش کنید، کمی کنار تخت راه بروید و در آخر نوزادتان را به آرامی در تخت بگذارید. با یک روتین ثابت به او نشان می‌دهید که حالا وقت خواب است.

آرام و صبور اما ثابت‌قدم باشید

اگر به حرف دوست‌ها و اطرافیانتان درباره‌ی این که فرزندشان در دو ماهگی در طول شب می‌خوابید، گوش کنید، تنها استرستان بیشتر می‌شود. تا حد ممکن از مقایسه‌های بی‌فایده دوری کنید. برای خواباندن نوزاد و حل چالش‌های کودکتان، نیاز به کمی مشاهده‌ی درست، آزمون و خطا و انعطاف‌پذیری دارید. خواب کودکان در طول زمان تغییر می‌کند. اگر فرزندتان در دو ماهگی خواب خوبی ندارد، به این معنی نیست که در دو سالگی هم به همین شکل باشد. فقط صبر کنید و اجازه دهید که زمان بگذرد.

منبع: Parents



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X