۲۵ بازی برتر PSP؛ از گاد آو وار و جیتیای تا متال گیر
بهترین بازیهای کنسول پلیاستیشن پرتابل نشان میدهند که سونی در سال ۲۰۰۴ چقدر از دیگر کمپانیها جلوتر بوده است. رقابت با نینتندو ۳DS هرگز برای این شرکت آسان نبود و حتی سالها قبل با مشکلات بیشتری در بازار کنسولهای خانگی مواجه بود. پلیاستیشن پرتابل با کارتریجهای چند رسانهای UMD و مجموعهای از بازیهای عرضهی فوقالعاده از جمله Lumines و Metal Gear Acid، بسیاری از بازیکنان را جذب خود کرد.
در طول سالها، پلیاستیشن پرتابل نام و نشان مخصوص به خود را در فضای کنسولهای دستی بدست آورد. صفحه نمایش زیبا و مشخصات فنی چشمگیر آن تضمین میکند که این سیستم خانهای برای هر بازیکنی است که میخواهد بازیهای با کیفیت AAA را در حال حرکت تجربه کند. با این حال پلیاستیشن پرتابل چیزهای بیشتری از بازیهای پرفروش برای ارائه داشت. این کنسول مجموعهای از آثار نوآورانه را در خود جای داده که در هیچ جای دیگری نمیتوان یافت. حال طی این مقاله به ۲۵ بازی برتر این کنسول خواهیم پرداخت.
۲۵. Half-Minute Hero
تهیه کننده: Marvelous Entertainment / سازنده: Opus
سال انتشار: ۲۰۰۹
یک دقیقه وقت دارید؟ نیم دقیقه چطور؟! این تمام زمانی است که شما برای نجات کل دنیای بازی در اختیار دارید. Half-Minute Hero که توسط Marvelous Entertainment توسعه داده شده، قراردادهای استاندارد ژانر نقشآفرینی را با نگه داشتن بازیکنان در یک محدودیت زمانی ۳۰ ثانیهای تغییر میدهد. در این بازهی زمانی بازیکنان باید با شیطانها مبارزه کنند و قدرتهای خود را برای نجات جهان افزایش دهند. خوشبختانه، این تایمر میتواند بازنشانی شود و از طرفی استفاده از هر سناریوی روز برای پیشروی به سمت دشمنان بزرگتر، بدست آوردن تجهیزات بهتر و بهطور کلی بهتر شدن در حمله در ۳۰ ثانیه یا کمتر، لذتبخش است. Half-Minute Hero یک بازی است که تمام تلاش خود را میکند تا از ژانر خود را خارج کند، اما شما زمانی برای اهمیت دادن به این موضوع نخواهید داشت!
۲۴. Killzone: Liberation
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Guerrilla Games
سال انتشار: ۲۰۰۶
برای اثری که به مرگ و نابودی میپردازد، Killzone: Liberation نه تنها یکی از زیباترین و بهترین بازیهای پلیاستیشن پرتابل از نظر فنی است، بلکه به عقیدهی بسیاری بهترین نسخه از سری کیلزون محسوب میشود. Liberation زاویهی دید اول شخص را با نمای ایزومتریک و از بالا به پایین تعویض میکند که این بازی را تاکتیکیتر میکند. از طرفی بازی به هیچ وجه آسان نیست و به بازیکنان آموزش میدهد که قبل از شلیک فکر کنند و رویکرد خود را در هر ماموریت تغییر دهند. به جای انبوهی از سلاحها و ارتقاها بدون هیچ مزیت قابل درک، مجموعهی عظیمی از فناوریها و مهارتها باعث میشود که به طور دائم در مورد طریقهی تکمیل مراحل فکر کنید. از طرفی با اضافه شدن حالت چندنفره، Liberation جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین آثار پلیاستیشن پرتابل محکم میکند.
۲۳. Jeanne d’Arc
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Level-5
سال انتشار: ۲۰۰۶
اینکه چرا استودیوی Level-5 خود را موظف به بازنویسی تاریخ ژان دارک به جای خلق یک قهرمان فرانسوی اوریجینال میدانست، فراتر از آگاهی ماست اما این موضوع چندان مهم نیست زیرا این نسخهی جادویی و مبارز این شخصیت تاریخی، وظیفهی رهبری یکی از عمیقترین و خلاقانهترین بازیهای نقشآفرینی تاکتیکی را به خوبی انجام میدهد. مانند Tactics Ogre و Final Fantasy Tactics، این بازی بازیکنان را در سراسر نقشهی جهان خود به نبرد، جمعآوری اعضای تیم و هدایت آنها در طول مسیر وادار میکند. المانهای خلاقانه مانند استفاده از سنگهای مهارت به جای کلاسها یا تعیین محدودیتهای زمانی برای هر نبرد، به این اثر یک سبک خاص میدهد. این در حالی است که جلوههای بصری برگرفته از انیمه و نبردهای سریع و در عین حال پیچیده، نقش خود را در قرار دادن بازی بالاتر از سایرین در این ژانر انجام میدهند.
۲۲. Secret Agent Clank
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: High Impact Games
سال انتشار: ۲۰۰۸
اگر مشتاق تجربهی یک اسپینآف جالب و سرگرمکننده از سری رچت و کلنک هستید، می توانید به بازی Secret Agent Clank سر بزنید. در این ماجراجویی ربات محبوب یعنی کلنک نقش اصلی را برعهده دارد و گیمپلی سنتی این مجموعهی مشهور را با انواع مختلفی از المانهای پلتفرمینگ سهبعدی ترکیب میکند. در این بازی شما مراحل متنوعی را پشت سر گذاشته و در کنار انجام اهداف مختلف، خاطرات عجیب و غریب شخصیت کوارک (Qwark) را تجربه کرده و حتی برخی دشمنان را با رچت نابود خواهید کرد. با ابزارهای متعدد و سلاحهای متنوع، این اسپینآف خلاقانه امضای سری را به همراه خود دارد.
۲۱. Every Extend Extra
تهیه کننده: Bandai Namco Games / سازنده: Q Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۶
دیدن اسکرینشاتهاتهای بازی Every Extend Extra چندان شما را با کلیت بازی آشنا نمیکند و مانند یک آشفتگی رنگارنگ است. با این حال اگر به بازی زمان بدهید، شما را برای ساعتها سرگرم میکند. ماموریت شما در بازی ساده است و باید یک کشتی فضایی را منفجر کرده تا نوعی واکنشهای زنجیرهای را آغاز کنید و این کار را تا زمانی که هر باس اصلی نابود شود، ادامه دهید. علاوهبر این، هر مرحله دارای دشمنان مخصوص به خود، پسزمینه و موسیقی جدیدی است که توسط تتسویا میزوگوچی (Tetsuya Mizuguchi) ساخته شده و این Every Extend Extra را تبدیل به اثری میکند که ارزش تکرار بالایی دارد.
۲۰. Ys Seven
تهیه کننده: XSEED Games / سازنده: Nihon Falcom
سال انتشار: ۲۰۰۹
عدد هفت در واقع یک عدد خوش شانس برای سری اکشن و نقشآفرینی استودیوی Nihon Falcom محسوب میشود. بازی Ys Seven تکامل این سری را نشان میدهد و اسپرایتهای دوبعدی و محیطهای جذاب مجموعه را به یک ماجراجویی به طور کامل سهبعدی با اعضای جدید برای گروه، سیستمهای متنوع و راههای جدید برای اجرای عدالت در منطقهی آلتاگو (Altago) تبدیل میکند. شاید فکر کنید که این نقشآفرینی ساعته در یک سیستم قابل حمل به مرور خستهکننده میشود، اما نبردهای لذتبخش، دنیای غنی و خط داستانی جذاب Ys Seven باعث میشود که همواره تازه به نظر برسد.
۱۹. Mega Man Powered Up
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۶
بازی Mega Man Powered Up تنها یک بازسازی از نسخهی اصلی آن روی NES نیست بلکه جایگاه خود را در اینجا با الهام از المانهای اولیهی سری، جلوههای بصری زیبا، دو مرحلهی جدید و حالتهای بازی متنوعی که به عنوان مثال یکی از آنها به شما امکان میدهد تا مگا من را با یکی از باسها عوض کنید، بدست میآورد. اگر این برای مشغول نگه داشتن طرفداران قدیمی این سری کافی نیست، یک حالت ساخت مرحله نیز وجود دارد که میتوانید با آن به ساخت مراحل مورد علاقهی خود بپردازید و حتی آنها را با سایر بازیکنان به اشتراک بگذارید.
۱۸. Ape Escape: On the Loose
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Japan Studio
سال انتشار: ۲۰۰۵
بازی Ape Escape: On the Loose یک بازسازی جذاب از اثری با همین عنوان روی کنسول پلیاستیشن ۱ است که از مواردی نظیر جلوههای بصری ارتقا یافته و انبوهی از مینیگیمهای جدید بهره میبرد. با اینکه ترجمهی انگلیسی برخی از دیالوگهای بازی عالی نیست و بدون استفاده از آنالوگ دوم، کنترل بازی مقداری عجیب به نظر میرسد، با این حال این اثر ترکیبی از چالشهای سبک پلتفرمینگ و ابزارهای مختلف را ارائه میدهد که باعث میشود از مشکلات ذکر شده چشمپوشی کنید. در نهایت جدال با میمونها در هر فرمی هر چه باشد، کار عجیب و غریبی است اما ارزشش را دارد.
۱۷. Kingdom Hearts: Birth by Sleep
تهیه کننده: Square Enix / سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۱۰
بازی Kingdom Hearts: Birth By Sleep میتوانست به راحتی به اثری تبدیل شود که تنها برای درآمدزایی تولید شده باشد. در عوض اسکوئر انیکس یکی از مهمترین بازیهای این سری را ساخت که با همان کیفیت و جاهطلبی نسخههای دیگر این سری مانند کینگدام هارتس ۲، داستان دنیای عجیب و غریب این سری را گسترش داد. مدتها قبل از معرفی کینگدام هارتس ۳ برای کنسولهای پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان، این نزدیکترین چیزی بود که بسیاری از سومین نسخهی مورد انتظار میخواستند. گفتنی است که بخشهایی نظیر Command Deck و مکانیکهای متنوع مبارزات به بازی کمک میکنند تا ماجراجویی با نبردهای سریع، روان و بهطور شگفتانگیزی عمیق سرگرمکننده شود.
۱۶. Gran Turismo
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Polyphony Digital
سال انتشار: ۲۰۰۹
این بازی جذاب در کنفرانس سونی در رویداد E3 سال ۲۰۰۴ در کنار پلیاستیشن پرتابل معرفی شد. پس از پنج سال تاخیر و گمانهزنی در مورد عنوان آن به شکلهای مختلف، در E3 سال ۲۰۰۹ دوباره به شکلی قابل بازی ظاهر شد. این بازی با بیش از ۸۰۰ ماشین، ۳۵ مسیر و حالت ۶۰ فریم، فقدان حالت Career Mode یا برخی از شخصیسازیهای عمیقتری که در نسخههای دیگر سری خواهید یافت را جبران میکند. از طرفی بخش چندنفرهی جذابی دارد. جالب است بدانید که طبق آمار منتشر شده تا تا سپتامبر ۲۰۱۷، بازی ۴.۶۷ میلیون نسخه فروخته بود که آن را به یکی از پرفروشترین بازیهای پلیاستیشن پرتابل تبدیل کرد.
۱۵. Dissidia 012 Final Fantasy
تهیه کننده: Square Enix / سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۱۱
بازی Dissidia 012 Final Fantasy یک اثر مبارزهای است که توسط اسکوئر انیکس به عنوان اسپینآف سری فاینال فانتزی ساخته شده است. این اثر در ابتدا بر دوازدهمین جنگ بین خدایان Chaos و Cosmos متمرکز است که چندین جنگجو از جهان های موازی احضار میکنند تا برای آنها بجنگند. پس از پایان این نبرد، بازی سیزدهمین جنگ را از نسخهی اول Dissidia Final Fantasy بازسازی کرده و داستانهای جانبی متعددی را اضافه میکند. این بازی مکانیکهای استاندارد ژانر نقشآفرینی ژاپنی (JRPG) را با المانهای بازی مبارزهای پر زرق و برق و با هیجان بالا ترکیب میکند.
۱۴. Persona 3 Portable
تهیه کننده: Atlus / سازنده: Atlus
سال انتشار: ۲۰۰۹
چیزی که در مورد این اقتباس از پرسونا ۳ روی پلیاستیشن ۲ شگفتانگیز است، این است که چقدر روی کنسول دستی پلیاستیشن پرتابل تازه و متفاوت احساس میشود. این اثر با بهینهسازی دنیای ماوراء الطبیعهی پرسونا ۳ برای کاوش سریع و آسان و تغییر دیدگاه شخصیت اصلی از مرد به زن، لحن و اتمسفر کلی داستان را تغییر داده و حتی به طرفداران قدیمی چیزهای جدیدی میدهد. ترفندهای تاثیرگذاری مانند مورد ذکر شده، نسخهی پلیاستیشن پرتابل این اثر نقشآفرینی را شایستهی توجه میکند، اما بزرگترین نقطه قوت آن پرسه زدن بدون تغییر در سیاهچال محسوب میشود که بی نظیر است. در نهایت تنها اثری که با بازی میتوان مقایسه کرد، پرسونا ۴ گلدن روی پلیاستیشن ویتا است.
۱۳. LocoRoco 2
تهیه کننده: Japan Studio / سازنده: Japan Studio
سال انتشار: ۲۰۰۸
دوست نداشتن LocoRoco 2 تقریبا غیرممکن است. کافی است تا چند دقیقه را در این پلتفرمر گیجکننده بگذرانید تا شما نیز همراه با کاراکترهای آن آواز خوانده و زمان خود را صرف کند و کاو در دنیای غنی و رنگارنگ آن کنید. همه چیزهایی که LocoRoco را به یک موفقیت هنری تبدیل کرده، در این دنباله بازمی گردند. اگر میخواهید تمام اسرار و جوایز بازی را جمعآوری کنید، باید در غلت زدن، ضربه زدن و دیگر مکانیکها حسابی حرفه شوید و اجازه ندهید که حال و هوای کارتون مانند بازی شما را گول بزند. در واقع LocoRoco 2 به همان اندازه که زیبا جذاب است، اثری چالشبرانگیز محسوب میشود.
۱۲. Valkyria Chronicles 2
تهیه کننده: Sega / سازنده: Sega
سال انتشار: ۲۰۱۰
قبل از عرضه این ترس وجود داشت که این دنبالهی قابل حمل بازی Valkyria Chronicles روی پلیاستیشن ۳، وسعت و عمق این سری را از بین ببرد، اما سگا مانند یک قهرمان این نسخه را مدیریت کرد. Valkyria Chronicles II بدون از دست دادن عناصری که سری را مشهور کرده، داستان آوان هاردین (Avan Hardin) را انتخاب میکند و شما را در مسیری از میان آکادمی نظامی سلطنتی لنسیل قرار میدهد که در آن درگیریهای پیچیده و در عین حال سرگرمکننده را هم در میدان جنگ و هم در خارج از آن هدایت خواهید کرد. در نهایت پس از صرف ساعتهای بیشماری برای مدیریت نیروها، شخصیسازی وسایل نقلیه و تکمیل استراتژی خود در جنگ، به این نتیجه خواهید رسید که بازی ارزش زمان شما را داشته است.
۱۱. Final Fantasy Tactics: The War of the Lions
تهیه کننده: Square Enix / سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۰۷
بازی Final Fantasy Tactics: The War of the Lions بهعنوان بازسازی بهبود یافتهی Final Fantasy Tactics روی اولین کنسول پلیاستیشن، جذابیت این اثر نقشآفرینی تاکتیکی را با شخصیتها، کلاسها و کاتسینهای جدید گسترش میدهد و این حتی به بازیکنان قدیمی نیز برای بازگشت به آن انگیزه میدهد. اگر در طرح داستان پرپیچ و خم آن گم نشوید، روزها را صرف گردآوری ارتش خود و بهبود استراتژی خود در میدان نبر خواهید کرد. مانند نسخهی اصلی، بازی با مبتدیان به هیچ وجه مهربان نیست. اما کسانی که زمانی را صرف یادگیری المانهای آن میکنند، بدون شک از آن لذت خواهند برد.
۱۰. Castlevania: The Dracula X Chronicles
تهیه کننده: Konami / سازنده: Konami
سال انتشار: ۲۰۰۷
برای سالها، بازی Dracula X: Rondo of Blood به عنوان جام مقدس گمشده در سری محبوب کسلوانیا در نظر گرفته میشد؛ اثری به عنوان یک اثر کمیاب و منحصربهفرد ژاپنی در کنسول TurboGrafx-16 به دام افتاده بود. با این حال Castlevania: The Dracula X Chronicles به میان آمد که نه تنها بازسازی ۲.۵ بعدی اثر ذکر شده بلکه نسخهی بهروز شدهی Castlevania: Symphony of the Night افسانهای کنسول پلیاستیشن ۱ را در بر میگیرد. در واقع کل این بسته نوعی نامهی عاشقانهی مهر شده با خون به طرفداران مجموعهی کسلوانیا است. این بازی مملو از شخصیتهای عجیب و غریب و یک Boss Mode جدید، همچنان یکی از بهترینهای این سری محسوب میشود.
۹. Power Stone Collection
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۶
با فراموش کردن این واقعیت که این مجموعه دو بازی یعنی پاور استون ۱ و ۲ را در یک بسته ارائه میکند، پاور استون مدتها قبل از اینکه آن آثار فوقالعادهی فانتزی پلیاستیشن به صحنه بیایند، نبردهای چندنفرهی سهبعدی را محبوب کرد. بازی مجموعهای کامل از شخصیتهای قابل بازی متنوع را ارائه میدهد که همگی مراحل را با اکشنی جذاب زیبا میکنند. تصمیم برای آوردن این سری انحصاری سابق دریمکست به پلیاستیشن پرتابل، یک انتخاب مهم بود نه تنها به این دلیل که این دستگاه مکانی ایدهآل برای بازیهای این چنینی بود، بلکه به این دلیل که نشان میداد که چگونه این کنسول دستی میتواند به سریهای کمتر شناخته شده فرصتی دوباره دهد.
۸. Monster Hunter Freedom
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۵
بازی Monster Hunter Freedom بهترینها را از شما میخواهد و تجربهی آن مستلزم حیلهگری، صبر و تمایل به بازگشت برای تجربهی بیشتر است. با این حال، برای کسانی که مایل به مقابله با چالشهای آن هستند، این یکی از بهترین بازیها در پلیاستیشن پرتابل است. Freedom که از Monster Hunter G الهام میگیرد، یک بازی شکار محور عظیم و پر از طعمه است که به معنای واقعی جنگجوی شما را در جهنم قرار میدهد. شما میتوانید سعی کنید که راه خود را از طریق دشمنان اولیهی بازی پیدا کنید، اما دشمنان بزرگتر و قدرتمندتر نیاز به آزمون و خطا و برنامهریزیهای فراوان دارند. همانطور که به نظر میرسد، نبوغ Monster Hunter Freedom در این است که از شما میخواهید به تلاش خود نه برای بدست آوردن جوایز بازی بلکه برای زندگی کردن در آن ادامه دهید.
۷. Final Fantasy 7: Crisis Core
تهیه کننده: Square Enix / سازنده: Square Enix
سال انتشار: ۲۰۰۷
بازی Final Fantasy 7: Crisis Core طرفداران را به یکی از نمادینترین قلمروهای بازی به شیوهای بازمیگرداند که در یک کنسول دستی احساس خوبی منتقل کند. Crisis Core اجزای اصلی فاینال فانتزی ۷ را دست نخورده نگه داشته و در عین حال پیچشی تازه در یک داستان کلاسیک ارائه میدهد. خط داستانی بازی روی زک فیر، یکی از اعضای جوان سازمان شبه نظامی SOLDIER تمرکز دارد که به دنبال سرباز گم شدهای به نام جنسیس راپسودوس است و بازیکن را از جنگ بین شرکت بزرگ شینرا و مردم ووتای به رویدادهای نیبلهیم میبرد و دقیقا قبل از شروع فاینال فانتزی ۷ به پایان میرسد. این یکی از اولین پروژههای بزرگ هاجیمه تاباتا بود که با فاینال فانتزی ۱۵ کارگردانی این مجموعهی بزرگ را بر عهده گرفت.
۶. Grand Theft Auto: Vice City Stories
تهیه کننده: Rockstar / سازنده: Rockstar
سال انتشار: ۲۰۰۶
بازی Grand Theft Auto: Vice City Stories اولین اسپینآف پرتابل سری جیتیای نیست، اما در نوع خود و روی پلیاستیشن پرتابل جذابترین است. به عنوان پیش درآمدی برای Grand Theft Auto: Vice City روی پلیاستیشن ۲، این بازی پلیاستیشن پرتابل را به تمام مسیرهای مناسب برای زنده کردن دنیای Grand Theft Auto به شیوههایی که برای این کنسول از نظر تکنولوژی حتی غیرممکن به نظر میرسد، هدایت میکند. این موفقیت تا حدی به لطف یک موتور بازیسازی جدید بود که منجر به یک اثر از نظر فنی باثبات شد. این بازی حتی امروزه نیز همچنان به عنوان یک دستاورد فنی و هنری در بین آثار راکاستار محسوب میشود.
۵. Patapon 3
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Pyramid
سال انتشار: ۲۰۱۱
بازی Patapon 3 از جایی شروع میشود که بازی قبلی به پایان رسید. پاتاپونها پل رنگین کمان را به پایان میرسانند و از رودخانه عبور کرده و به سرزمین جدیدی میروند؛ جایی که یک جعبهی مرموز بزرگ پیدا میکنند. علیرغم هشدارها، آنها جعبه را بازی کرده و هفت موجود شیطانی را به نوعی آزاد میکنند. گیمپلی بازی شبیه به نسخههای قبلی است و باید با ارتشی از پاتاپونها در مقابل شیاطین قرار گیرید، اما تمرکز بیشتری روی حالت چند نفره نسبت به نسخهی دوم دارد. بازی همچنین مانند نسخههای قبلی خود در یک محیط کارتونی شکل و دو بعدی جریان دارد و یک دنباله محسوب میشود که تقریبا در تمامی جنبهها بهبود یافته است.
۴. Daxter
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Ready at Dawn
سال انتشار: ۲۰۰۶
دکستر اسپینآف سری Jak & Daxter محسوب میشود. اتفاقات این اثر که در ابتدای بازی Jak 2 جریان دارد، ماجراهای دکستر را در تلاش برای رهایی دوستش جک از چنگ بارون پراکسیس روایت میکند. اگر قبلا هرگز نسخهای از Jak & Daxter را بازی نکردهاید، بهتر است در نظر داشته باشید که این نسخه بیشتر برای طرفداران ساخته شده است. با این حال جلوههای بصری چشمنواز و گیمپلی جذاب در چنین کنسول قابل حملی در آن زمان بسیار چشمگیر بود و این بازی هنوز هم به عنوان یک اثر اکشن و ماجراجویی باکیفیت با داستانی کاملا منسجم که شایستهی این سری است، شناخته میشود. عناصر اکشن، درام، کمدی، باسهای درگیرکننده، بخش چندنفره، مینیگیمها و خیلی چیزهای دیگر در دکستر وجود دارد که آن را به یک پیشنهاد جذاب برای علاقهمندان به پلیاستیشن پرتابل تبدیل میکند.
۳. God of War: Ghost of Sparta
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Ready at Dawn
سال انتشار: ۲۰۱۰
بازی هک اند اسلش God of War: Chains of Olympus روی پلیاستیشن پرتابل یک دستاورد چشمگیر بود، اما Ghost of Sparta با یک ماجراجویی جذاب و باشکوه از آن پیشی گرفت. با محوریت جستوجوی کریتوس برای برادرش دیموس، تجربهی Ghost of Sparta برای علاقهمندان روند داستان این سری ضروری است. در حالی که این بازی به طور کلی به بزرگی برادران کنسولی خود نمیرسد، با این حال با معرفی چند حرکت جدید تا حدی به آنها نزدیک میشود. در این نسخه زمانی که اعماق آتلانتیس را کاوش میکنید، در رودخانهی مرثیه (River of Lament) شنا کرده و با مرگ دست و پنجه نرم میکنید، این احساس را خواهید داشت که از یک داستان اسطورهای اصیل یونانی جان سالم به در بردهاید.
۲. Metal Gear Solid: Peace Walker
تهیه کننده: Konami / سازنده: Kojima Productions
سال انتشار: ۲۰۱۰
بازی Metal Gear Solid: Peace Walker روی پلیاستیشن پرتابل به حدی نزدیک به نسخههای کنسولی سری است که هنگام تجربهی بازی ممکن است فکر کنید که کوجیما مخفیانه سختافزار کنسول شما را ارتقا داده است. داستان جنونآمیز، انبوهی از محتوای اضافی و المان ساخت ارتش جذاب که بعدها در Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain مورد استفاده قرار گرفت، باعث میشود که از کل گیمپلی ۳۰ ساعتهی آن لذت ببرید. بازی حرکات کلاسیک اسنیک را با سیستم مدیریت تیم عمیقی ترکیب میکند. در این میان حالتهای چندنفرهی کوآپ و Versus Ops، باعث میشوند که Peace Walker به یکی از بهترین آثار کنسول پلیاستیشن پرتابل تبدیل شود.
۱. Lumines: Puzzle Fusion
تهیه کننده: Bandai Namco / سازنده: Q Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۴
لومینز اثری بیانتها است. بازی معمایی تتسویا میزوگوچی (Tetsuya Mizuguchi) با استفاده از نور و صدا به گونهای که باعث میشود هر دور از بازی احساس تازه و هیجانانگیزی داشته باشد، حتی بیش از یک دهه پس از انتشار همچنان میتواند هر بازیکنی را جذب خود کند. این بازی کنار هم قرار دادن بلوکها را به هنر تبدیل میکند و به عنوان یک اثر زمان عرضهی کنسول پلیاستیشن پرتابل، همچنان بهترین دستاورد آن محسوب میشود. در حالی که لومینز دنبالههایی از این بازی روی پلیاستیشن ۳، پلیاستیشن ویتا و حتی اندروید و iOS داشته است، نسخهی اصلی روی پلیاستیشن پرتابل هنوز هم بهترین است. گفتنی است که یک ریمستر با کیفیت از این بازی برای پلیاستیشن ۴، ایکسباکس وان، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی در دسترس است.
منبع: +GamesRadar
مقاله خوبی بود ولی ایراداتی داشت.
اول اینکه سری تیکن رو به کل فراموش کردید. تیکن ۵ و تیکن ۶ از بازی های خوب تیکن بودن که روی psp به خوبی قابل اجرا بودن و تجربه خوبی داشتن.
دوم اینکه گاد آف وار زنجیر های المپیوس که واقعا یه شاهکار بود و هم سطح گاد آف وار روح اسپارتا بود رو نیاوردید. ولی از بازی سطح پایین تری مثل فاینال فانتزی چند سری آوردید!
بابت عدم حضور تیکن توی این لیست براتون از طرف خدا تقاضای بخشش دارم