۱۰ نسخه‌ی برتر سیستم‌عامل ویندوز از بدترین تا بهترین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
ویندوز

در طول ۳۵ سال گذشته، مایکروسافت حداقل ۳۰ نسخه‌ی اصلی سیستم‌عامل ویندوز را منتشر کرده است. برخی از این نسخه‌ها توجه زیادی جلب کرده‌اند و برخی دیگر با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شده‌اند. در این مطلب قصد داریم به ۱۰ نسخه‌ی برتر این سیستم‌عامل بپردازیم.

برای انتخاب بهترین نسخه‌های ویندوز‌ احتمالا ویژگی‌هایی مانند داشتن بیشترین ویژگی، کمترین باگ‌ها و بیش‌ترین به‌روزرسانی امنیتی در مرکز توجه قرار می‌گیرد و این یعنی چینش این لیست باید به ترتیب تاریخ عرضه باشد. اما برای این رده‌بندی، عمدتا نوآوری و امکانات این نسخه‌ با توجه به زمان عرضه مورد توجه قرار گرفته است.

به هدف ساده‌تر شدن لیست، فقط نسخه‌های دسکتاپ ویندوز‌ در نظر گرفته‌ایم. مایکروسافت طی این سال‌ها چندین نسخه برای موبایل و تبلت مانند ویندوز‌ CE، ویندوز‌ فون، ویندوز‌ موبایل ۱۰ و ویندوز RT ارائه کرده و همچنین می‌توانیم به نسخه‌های سرور مانند ویندوز‌ سرور ۲۰۰۳ هم اشاره کنیم که باید در یک فرصت دیگر به آن‌ها بپردازیم.

۱۰. ویندوز ۳.۰

ویندوز

ویندوز ۳.۰، نسخه‌های ویندوز‌ ۲ که به طور گیج‌کننده‌ای نام‌گذاری شده بودند، یکپارچه کرد و برای کامپیوترهای مبتنی بر پردازنده‌های سری ۸۰۸۸ تا ۳۸۶ ارائه شد. همچنین این نسخه از رابط کاربری جدیدی بهره می‌برد که ظاهر نسبتا سه‌بعدی و آیکون‌های جذاب آن، جلب توجه زیادی کرد. همچنین این نسخه برای نخستین بار بازی Solitaire را معرفی کرد که تا سال‌ها از محبوب‌ترین بازی‌های ویندوز‌ محسوب می‌شد.

۹. ویندوز‌ ۸

ویندوز

تغییر کردن کار سختی است و ویندوز‌ ۸ یک تغییر رادیکال نسبت به نسخه‌های قبلی بود و همین رویکرد منجر به بروز انتقادهای زیادی شد. با وجود انتقادهای گسترده، ویندوز ۸ نوآورانه‌ترین نسخه از زمان ویندوز ۹۵ بود که جرأت مواجهه با تبلت‌ها مانند آیپد را داشت. نتیجه‌ی این رویکرد یک سیستم‌عامل هیبریدی بود که می‌توانست هم در تبلت‌ها و هم در کامپیوترهای دسکتاپ استفاده شود.

نتیجه‌ی این رویکرد برای کاربران دسکتاپ رضایت‌بخش نبود و مثلا حذف منوی استارت یک اشتباه بزرگ به حساب می‌آید که این مشکل در ویندوز ۸.۱ برطرف شد. در پشت پرده هم ویندوز ۸ تفاوت چندانی با ویندوز ۷ نداشت و فقط بسیاری از مشکلات امنیتی آن برطرف شده بود.

۸. ویندوز NT 4.0

ویندوز

هسته‌ی نرم‌افزاری ویندوز‌ NT به همراه رابط کاربری مشابه ویندوز‌ ۹۵ منجر به ارائه‌ی ویندوز‌ NT 4.0 شد. ثبات زیاد این نسخه (بعد از دریافت چند آپدیت) طی سال‌های متمادی آن را به محبوب‌ترین نسخه برای کسب‌وکارها و محیط‌های آکادمیک تبدیل کرد و حتی تا سال ۲۰۰۳ هم بسیاری از کاربران تمایلی به کنار گذاشتن آن نداشتند.

در حقیقت اگر از رابط کاربری مدرن و برخی به‌روزرسانی‌های امنیتی چشم‌پوشی کنید، همین امروز هم برای انجام برخی کارها می‌توانید از ویندوز NT 4.0 استفاده کنید.

۷. ویندوز ۹۸

ویندوز

ویندوز ۹۸ از نوآوری‌های ویندوز ۹۵ استفاده کرد و بر روی آن یک رابط کاربری بهتر با انعطاف‌پذیری بیشتر را اضافه کرد. برای مدتی، ویندوز ۹۸ بهترین سیستم‌عامل برای اجرای بازی‌ها بود و هم از بازی‌های DOS پشتیبانی می‌کرد و هم از بازی‌های مبتنی بر DirectX.

نسخه‌ی دوم این ویندوز موسوم به SE در همان سال عرضه شد که مجموعه‌ای از بهبودها مانند بهتر شدن پشتیبانی از USB را به همراه داشت و به همین خاطر بسیاری از کاربران تا عرضه‌ی ویندوز XP در سال ۲۰۰۱ به بهره‌گیری از ویندوز ۹۸ ادامه دادند و عملا ویندوز ME نادیده گرفته شد. با وجود اینکه ویندوز ۹۸ نسخه‌ی چندان پایداری محسوب نمی‌شد، اما این مشکل نتوانست محبوبیت گسترده‌ی آن را کاهش دهد.

۶. Windows for Workgroups 3.11

ویندوز

این نسخه بهترین ویژگی‌های ویندوز ۳.۱۱ مانند پشتیبانی از فونت‌های TrueType، مولتی‌مدیا و حتی بازی Minesweeper را حفظ کرد و در کنار این‌ها، پشتیبانی داخلی از شبکه به آن افزوده شد. به همین خاطر تا زمان عرضه‌ی ویندوز ۹۵، در بین کسب‌وکارهای کوچک و کاربران معمولی طرفداران زیادی داشت.

۵. ویندوز ۱۰

ویندوز

ویندوز ۱۰ در ابتدا با حاشیه‌های زیادی روبه‌رو شد و مثلا مواردی مانند تبلیغات درون سیستم‌عامل و آپدیت‌های اجباری سروصدای زیادی راه انداخت. اما این شرکت به مرور زمان با ارائه‌ی آپدیت‌های مختلف، مشکلات این سیستم‌عامل را برطرف کرده و طی ۵ سال گذشته، روند انتشار آپدیت‌های منظم برای آن ادامه یافته است.

در حال حاضر، ویندوز‌ ۱۰ یک سیستم‌عامل پایدار، قدرتمند و بسیار محبوب به حساب می‌آید که بیش از ۱ میلیارد کاربر در سرتاسر جهان از آن استفاده می‌کنند. با توجه به اینکه مایکروسافت گفته ویندوز‌ ۱۰ آخرین نسخه‌ی ویندوز‌ است، پس به مرور زمان با دریافت آپدیت‌های جدید تحولات مختلفی را پشت سر خواهد گذاشت.

۴. ویندوز XP

ویندوز‌

ویندوز‌ XP به غیر از تحول رابط کاربری، ثبات قابل توجهی را برای کاربران به ارمغان آورد. با این نسخه، بسیاری از کاربران ریشه‌های ناپایدار MS-DOS در ویندوز‌ ۹۸ و ME را برای اولین بار کنار گذاشتند. علاوه بر این با بهبود سخت‌افزاری کامپیوترها، کاربران توانستند از تمام ظرفیت هسته‌ی نرم‌افزاری ویندوز‌ NT بهره ببرند. این نسخه به حدی محبوب شد که بسیاری از کاربران برای سال‌های طولانی به استفاده از آن ادامه دادند.

۳. ویندوز ۹۵

ویندوز‌

برای بسیاری از کاربران، ویندوز‌ ۹۵ به سیستم‌عامل ضروری برای کامپیوترهای دسکتاپ تبدیل شد. استفاده از آن بسیار راحت بود، منوی استارت با طراحی نوآورانه‌ای که داشت بسیار جلب توجه کرد و برای نخستین بار، ویندوز‌ در زمینه‌ی کاربردپذیری از سیستم‌عامل مکینتاش پیشی گرفت.

ویندوز‌ ۹۵ بسیاری از استانداردهای ویندوز‌ را معرفی کرد که امروزه به بخش جدایی‌ناپذیر آن تبدیل شده‌اند؛ به‌عنوان مثال می‌توانیم به File Explorer، میان‌برهای کیبورد، میان‌برهای فایل‌ها، دسکتاپ مدرن و بسیاری از ویژگی‌های دیگر اشاره کنیم. برای اینکه اهمیت آن را بهتر متوجه شوید، باید بگوییم که هر کاربری که امروزه با ویندوز‌ آشنا است، می‌تواند بدون هیچ مشکلی از ویندوز ۹۵ استفاده کند.

۲. و‌یندوز‌ ۲۰۰۰

ویندوز‌

و‌یندوز ۲۰۰۰ را می‌تواند یک شاهکار در نظر گرفت که در زمان خود به اندازه‌ی کافی تحویل گرفته نشد. به‌عنوان یک نسخه‌ی «حرفه‌ای» از و‌یندوز، در مقایسه با و‌یندوز ME سروصدای زیادی ایجاد نکرد. اما بر خلاف نسخه‌های قبلی ویندوز NT، این نسخه برای اولین بار یک نسخه‌ی خانگی قابل استفاده از ویندوز NT بود.

این نسخه به دلیل ثبات بالایی که داشت، توجه بخشی از کاربران را جلب کرد و تعدادی از آن‌ها تا عرضه‌ی و‌یندوز ۷ در سال ۲۰۰۹ به استفاده از و‌یندوز ۲۰۰۰ ادامه دادند.

۱. و‌یندوز ۷

ویندوز‌

پیش از پرداخت به ویندوز‌ ۷، باید به و‌یندوز ویستا اشاره کنیم که یک فاجعه برای مایکروسافت بود. به عنوان مثال می‌توانیم به فشار زیاد بر روی سخت‌افزار سیستم، باگ‌های متعدد و تلاش برای شباهت بیشتر به رابط کاربری کامپیوترهای اپل باعث شد که ویندوز ویستا به‌عنوان یک شکست تمام‌عیار برای مایکروسافت در نظر گرفته شود.

از طرف دیگر، ویند‌وز ۷ نسبت به ویستا پایدارتر بود، بر روی همان سخت‌افزارها سریع‌تر اجرا می‌شد، مشکلات مربوط به امنیت سیستم را برطرف کرد و در ضمن رابط کاربری از حالت پر زرق‌وبرق فاصله گرفت و ساده‌تر شد. در عین حال، ویندوز ۷ برخی از ویژگی‌های ویستا مانند وجود بخش جستجو در منوی استارت را حفظ کرد و قابلیت‌هایی مانند پین کردن آیکون در تسک‌بار را ارائه کرد.

ویند‌وز ۷ در برخی زمینه‌ها شباهتی به ویند‌وز ۱۰ ندارد و همین موضوع آن را جذاب کرده است. به‌عنوان مثال، درون منوی استارت این سیستم‌عامل تبلیغات قرار ندارد و کاربران برای اتصال اکانت خود به فضای ابری و آپدیت کردن تحت فشار قرار نمی‌گیرند. از برخی جهات، ویندوز ۷ آخرین ویند‌وزی بود که فقط به‌عنوان سیستم‌عامل کار خود را به‌خوبی انجام می‌داد و وسیله‌ای برای افزایش درآمد مایکروسافت نبود. به زبان ساده، کاربر این نسخه احساس می‌کرد که کامپیوتر تحت کنترل او قرار دارد نه مایکروسافت.

با توجه به اینکه مایکروسافت در ژانویه ۲۰۲۰ پشتیبانی نرم‌افزاری از آن را کنار گذاشته، کاربران علاقه‌مند به این سیستم‌عامل باید آن را کنار بگذارند و ویندوز‌ ۱۰ را نصب کنند. روی هم رفته می‌توان گفت که ویندوز‌ ۷ بهترین نسخه‌ی ویندوز‌ محسوب می‌شود.

منبع: How To Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۹ دیدگاه
  1. علی

    سلام لطفااااا جواب بدید من میخوام کامپیوترم را دست تعمیرگاه بدم و فکر کنم ویندوز هفت روش نصب است ویندوز ده روش نصب کنم بهتر نیست خواهش میکنم بگید ویندوز تعمیر کردم دوباره ویندوز هفت را روش نصب کنم یا ویندوز ده چون فکر میکنم هنوز بروز تر و بهتر از این دوتا نیست

    1. .

      بستگی به سخت افزار و راحتی خودت داره

  2. ALIREZA

    سلام دوستان من خیلی مثل شما حرفه ای نیستم ولی ویندوزهایی که دوست دارم ذکر میکنم
    ویندوز ۱۱
    ویندوز ۱۰
    ویندوز ۷
    ویندوز XP
    ویندوز ۲۰۰۰

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X