خودروهای تسلا به رانندگی کاملا خودکار مجهز میشوند
ایلان ماسک از راهاندازی نسخهی آزمایشی سامانهی رانندگی کاملا خودکار تسلا در آیندهای نزدیک خبر داد و اعلام کرد که دارندگان خودروهای این شرکت میتوانند نمونهی اولیهی آن را از هفتهی آینده در اختیار داشته باشند.
ماه گذشته بود که در روز باتری تسلا، این شرکت قول داد که طی ماه آینده یک نمونهی اولیه از سامانهی رانندگی کاملا خودکار (Full Self-Driving) یا FSD را که مشتریان مدتها برای آمدنش انتظار میکشیدند، به بازار عرضه کند. اکنون یک ماه گذشته و با توییتی که ایلان ماسک منتشر کرد، بهنظر میرسد که چنین چیزی در حال انجام است.
طبق چیزی که ماسک منتشر کرده، نسخهی محدودی از بهروزرسانی به سامانهی رانندگی کاملا خودکار از سهشنبهی هفتهی آینده در اختیار صاحبان خودروهای شرکت تسلا قرار میگیرد.
پیش از این دیوان ملی ایمنی حملونقل آمریکا اعلام کرده بود که استفادهی زیاد از سیستم اتوپایلوت (Autopilot) تسلا، میتواند منجر به تصادفات مرگبار شود. شاید به همین علت است که ایلان ماسک تأکید کرده که سامانهی FSD تنها محدود به گروه کوچکی از مردم که متخصص و رانندههای دقیقی هستند، خواهد بود. با این وجود مشخص نیست که شرکت تسلا چگونه توانایی رانندگان را میسنجد.
ماه گذشته، ایلان ماسک، توضیح داده بود که تسلا برای کمک به رسیدن به این مرحله، ناچار است یک اصلاح اساسی در سامانهی اتوپایلوت ایجاد کند. او گفت: «ما مجبور شدیم تمام بستر نرمافزار رانندگی خودکار را دوباره بنویسیم. اکنون پیچیدگی شبکهی عصبی خودرو به طرز چشمگیری بهبود یافته است.»
خودروهای تسلا در حالی این بهروزرسانی به سامانهی رانندگی کاملا خودکار را دریافت میکنند که پیش از این تحت عنوان سامانهی خلبان خودکار (Autopilot) از رانندگی نیمهخودکار بهره میبردند. اکنون هم حتی با وجود بهروزرسانی تازه، هنوز چیزی با عنوان خودروی کاملا خودران برای فروش وجود ندارد.
FSD یک سیستم بسیار پیشرفته از اتوپایلوت (Autopilot) است که به نوبهی خود چندین بار در طول زمان بهبود یافته است و ویژگیهایی مانند تغییر مسیر خودکار، کمک رانندگی در بزرگراه و کنترل خودکار چراغ راهنمایی و تابلوهای راهنمایی به آن افزوده شده است.
آخرین بهروزرسانی که در اوایل اکتبر (اواسط مهر) انجام شده بود، این امکان را برای خودروهای تسلا فراهم کرد تا به طور خودکار با سبز شدن چراغ راهنمایی حرکت کنند، بدون اینکه برای آغاز حرکت نیاز به وجود خودرویی در جلو داشته باشند.
گفتنی است سامانهی رانندگی خودکار به این معنی نیست که راننده به صندلی عقب برود و فیلم تماشا کند یا شبکههای اجتماعی را مرور کند. در عوض FSD همچنان به راننده نیاز دارد تا دست به فرمان باشد و در صورت اعلام، کنترل خودرو را بهدست بگیرد. بنابراین با ارائهی نسخهی اولیه، نظارت توسط راننده احتمالاً تا مدتی بخشی از سامانهی رانندگی کاملا خودکار خواهد بود.
عکس کاور: نمایی از سامانهی رانندگی خودکار تسلا
Credit: Tesla/Roadshow
منبع: CNet