راهنمای کامل خرید بهترین تلسکوپ برای تازهکارها و حرفهایها
انتخابِ تلسکوپ مناسب در کنار یکسری ملاحظات فنی، عمیقا به علایق رصدی، سبک زندگی و بودجهی شما وابسته است. بسیاری از مدلهای کاربردی از قیمتهایی در محدودهی ۳ میلیون تومان یا بیشتر شروع میشوند، اگرچه برخی از گزینههای آمورشی با قیمت کمتر از ۱ میلیون تومان هم در دسترس هستند.
قبل از بررسی عمیقتر موارد مناسب برای خرید، نیاز است که چند نکتهی اساسی را آویزهی گوش کنید که شامل ویژگیهای اُپتیکی دستگاه، ثبات در زمان کار و نصب بدون دردسر آن است. لازم به تاکید است که دیگر ویژگیهای مطرح در خرید تلسکوب از درجهی اهمیت تقریبا یکسانی برخودار هستند. به عنوان نمونه تلسکوپهایی با میدان دید وسیع، اجرام بیشتری را نمایش میدهند و استفاده از آنها نسبت به گزینههای کوچکتر راحتتر است. در عین حال نباید قابل حمل بودن و راحتی استفاده را نادیده بگیرید، چراکه بهترین تلسکوپ برای شما همانی است که واقعاً از آن استفاده میکنید.
انواع تلسکوپهای مناسب برای رصد
به طور کلی، تلسکوپهای مناسب برای رصد از زمین به ۳ دستهی اصلی تقسیم میشوند که شامل گزینههای شکستی، بازتابی و بازتابی-شکستی میشود. تفاوت اصلی این تلسکوپها در این است که هر یک از آنها از ویژگیهای اپتیکی متفاوتی برای دستیابی به یک نتیجه مشخص استفاده میکنند. درواقع هدف این است که اجسام دور هر چه بزرگتر و درخشانتر از آنچه در چشم شما به نظر میرسد، دیده شوند.
۱. تلسکوپهای شکستی یا انکساری (Refractors Telescopes)
تلسکوپهای شکستی مجهز به یک عدسی در بخش جلویی لولهی خود (این مدل از تلسکوپها برای اغلب افراد آشنا است!) هستند. هرچند که در بیشتر موارد هزینهی تعمیر و نگهداری آنها کم است، اما بسته به اندازهی دیافراگم قیمت آن بالا میرود. به بیانی دیگر خرید تلسکوپ شکستی با دیافراگم بزرگتر هزینهی بیشتری را هم میطلبد.
مزایا:
- بهترین عملکرد به ازای هر اینچ دیافراگم
- دارای ساختاری محکم و کاملا مهر و موم شده
- معمولاً نیازی به تنظیم مجدد در هر بار استفاده ندارد!
- سریع خنک میشوند.
معایب
- بالاترین هزینه به ازای هر اینچ دیافراگم
- این محصول دارای لولهای بلند با وجود چشمی در عقب دستگاه است که عاملی برای استفاده از پایههای بلند برای نصب و استقرار آن است.
۲. تلسکوپهای بازتابی (Reflectors Telescopes)
تلسکوپهای بازتابی معمولا قیمت پایینی دارند، اما در هر بار استفاده نیاز به باز تنظیم اپتیکی دارند!
تلسکوپهای بازتابی با استفاده از یک آینه در پشت لوله اصلی تلسکوپ، نور را جمع آوری میکنند. جالب است بدانید که این سبک تلسکوپ اولین بار توسط سر آیزاک نیوتون در دهه ۱۶۸۰ ابداع شد. لازم به ذکر است که تلسکوپهای بازتابی به دو دستهٔ اصلی تلسکوپهای نیوتنی و تلسکوپهای کسگرین تقسیم میشوند.
تلسکوپهای بازتابی با اندازهی دیافراگم مناسب، نسبت به همهی مدلهای تلسکوپ قیمت پایینی دارند؛ اما نیاز است که در هر بار استفاده، دستگاه را از نظر اپتیکی تنظیم کنید.
مزایا:
- کمترین هزینه به ازای هر اینچ دیافراگم همراه با طراحی ساده
- قابلیت مشاهدهی اجرام آسمانی از بالای لولهی تلسکوپ که استفاده از سه پایهی کوتاه را آسان میکند.
معایب:
- در هر بار استفاده نیاز است که تلسکوپ را به منظور مشاهدهی واضح اجرام آسمانی تنظیم کنید.
- لولهی نوری این مدل تلسکوپ، مستعد جمع آوری گرد و غبار است.
- این نوع تلسکوپ انتخاب خوبی برای مشاهده اجسام روی سطح زمین نیست.
- به ازای هر واحد دیافراگم، لولهی آن بزرگتر خواهد شد.
۳. تلسکوپهای بازتابی-شکستی (Compound Telescopes)
همانطور که از نام این وسیلهها هم مشخص است، تلسکوپهای مرکب یا بازتابی شکستی از ترکیب عدسیها و آینهها برای مشاهدهی اجسام دور استفاده میکند. این مدل از تلسکوپها محصولاتی فشرده و همراه با وزن نسبتاً سبک هستند. لازم به ذکر است که دو طرح محبوب در این دسته از محصولات، تلسکوپ اِشمیت-کاسگرین «Schmidt-Cassegrains» و ماکسوتوف-کاسگرین «Maksutov-Cassegrains» نام دارد.
مزایا:
- دارای جمعوجورترین لوله به ازای هر اینچ دیافراگم
- وجود همین لولهی کوتاه عملیات استقرار دستگاه را به شدت راحت میکند.
- میزان تغییراتِ ارتفاع در چشمی این نوع تلسکوپ کم است، همچنین لولهی آن به خوبی مهر و موم شده است.
معایب:
- هزینه نسبتاً بالا برای هر اینچ دیافراگم
- نیاز به تنظیمات دورهای (همراستا کردن تصاویر اجرام آسمانی با چشمی)
- همهی مدل های این دسته، خنکی زمانبری دارند.
هر آنچه باید قبل از خرید تلسکوپ در نظر بگیرید
پس از به دست آوردن شناخت کافی از انواع تلسکوپهای مورد استفاده به منظور رصد، لازم است که قبل از اقدام برای خرید، نیازهای خود را بررسی کنید و متناسب با آن نیازها دست به خرید تلسکوپ بزنید. در بخش زیر چک لیستی برای انتخاب بهتر آماده شده است که میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
توجه به قطر دیافراگم تلسکوپ
مهمترین مشخصهی یک تلسکوپ قطر دیافراگم آن است که درواقع اندازهی قطرِ عدسی یا آینهای است که کار جمعآوری نور را انجام میدهد و به عدسی شیئی هم معروف است. قطر دیافراگم (D) معمولا بر حسب میلیمتر بیان میشود اما در مواردی بر حسب اینچ (۱ اینچ برابر با ۲۵.۴ میلیمتر) هم نوشته میشود. به عنوان یک قاعدهی کلی، تلسکوپی با قابلیتهای مناسب باید حداقل دارای دیافراگمی با قطر ۲.۸ اینچ (۷۰ میلیمتر) داشته باشد.
هر چه دیافراگم تلسکوپ شما بزرگتر باشد، اشیاء کم نورتر و جزئیات بیشتری قابل دیدن خواهد بود. این در حالی است که اگر شانس زندگی در نواحی کویری و به دور از آلودگیهای نوری را داشته باشید، تنها با یک دوربین کوچک با قطر دیافراگم ۸۰ میلیمتری (۳.۱ اینچ) میتوانید گسترهی وسیعی از خوشههای ستارهای و کهکشانهایی به غیر از راهشیری را مشاهده کنید. اما احتمالاً برای دیدن همان اجرام و کهکشانها از یک حیاط خلوت معمولی در حومهی شهر به یک تلسکوپ ۶ یا ۸ اینچی (حدودا ۱۵۲.۴ میلیمتر یا ۲۰۳.۲ میلیمتر) نیاز خواهید داشت.
مشاهدهی اجرام آسمانی از یک تلسکوپ با قطر دیافراگم بیش از ۷۰ میلیمتر جزئیات بیشتری را در اختیار شما میگذارد.
صرف نظر از اینکه آسمان بالای سر شما چقدر تاریک یا روشن است، مشاهدهی اجرام آسمانی از یک تلسکوپ با قطر دیافراگم زیاد، چشمگیرتر و کاملتر از دیدن همان اجسام از دیافراگمی با قطر کمتر است.
- عامل ایجاد حیات ممکن است پیش از رسیدن به زمین در غبار کیهانی شکل گرفته باشد
- منشأ کربن کشفشده در مریخ ممکن است فعالیتهای زیستی باشد
قصد مشاهدهی چه اجرامی را دارید؟
به یاد داشته باشید که مدلهای ارزانتر تلسکوپ امکان مشاهدهی اجرامی در فاصلهی نزدیک و تماشای ماه را میدهند. در حالی که مدلهای گرانتر به شما این امکان را میدهد که فضای بیشتری را پویش کنید. در صورت علاقهمندی به انجام عکاسی نجومی انتخاب مدلهایی با لولهی کوتاه و کوچک از ارجحیت بالاتری نسبت به گزینههای بزرگ برخوردار است.
بزرگنمایی مناسب برای تلسکوپ
میزان بزرگنمایی مناسب برای هر تلسکوپی متفاوت است، از طرفی اگر تصور میکنید که تلسکوپی با بزرگنمایی بیشتر گزینهای مناسب است، باید اذعان کرد که سخت در اشتباهید! چراکه هر نوع تلسکوپی با توجه به نسبت کانونی، اندازهی قطر دهانه لولهی تلسکوپ و نیز کیفیت ساخت آینهها و عدسیها، بزرگنمایی خاص خود را دارد.
خرید تلسکوپهایی با بزرگنمایی بالا و بدون توجه به دیگر فاکتورهای مهم همچون کیفیت عدسی و آینه، قطر دهانهی تلسکوپ و نسبت کانونی آن کیفیت تصویر را به شدت پایین میآورد.
اما به طور کلی میتوان بیان کرد که به ازای هر اینچ از قطر دهانهی تلسکوپ، بزرگنماییای در حدود ۳۰ الی ۵۰ برابر، مقدار مناسبی است. با این حال، یک تلسکوپ شکستی خوب ممکن است تا بزرگنمایی ۱۰۰ برابر را برای اجرام درخشان ارائه کند. شما همیشه میتوانید تلسکوپهایی با بزرگنمایی بالاتر را انتخاب کنید، اما اگر توان تلسکوپ شما چندان بالا نباشد، عملا بزرگنمایی بیشتر بیمعنی است؛ زیرا کیفیت تصویر تحت تاثیر اعوجاج و لرزشهای زیادی قرار میگیرد.
خرید چشمی باکیفیت برای تلسکوپ
همنطور که قبلا هم اشاره شد، بزرگنمایی تنها فاکتور مهم در خرید یک تلسکوپ کاربردی نیست و برای دیدن اجرام آسمانی مختلف به بزرگنماییهای متفاوتی نیاز است؛ به همین دلیل بسیاری از حرفهایهای رصد، طیف وسیعی از انواع چشمی دارند. به طور معمول، مجموعهای از چهار چشمی تلسکوپ با اندازههای ۶ میلیمتر، ۱۰ میلیمتری، ۱۵ میلیمتری و ۲۵ میلیمتری میتواند اکثر اجرام آسمانی را پوشش دهد. بنابراین تا جایی که میتوانید برای خرید چشمی باکیفیت هزینه کنید. همچنین پیشنهاد میشود که چشمیهای چند جزئی که در ساخت آنها از بیش از دو عدسی استفاده شده است را برای خرید انتخاب کنید.
از دیگر موارد قابل اهمیت در زمان خرید چشمی تلسکوپ توجه به پارامتر میدان دید ظاهری (AFOV) است که معمولا بر روی بدنهی لنز نوشته میشود. به طور کلی مقدار AFOV از ۴۵ درجه تا ۱۰۰ درجه متغیر است. چشمیهای معمولی تلسکوپ حدود ۴۰ تا ۵۵ درجه، چشمیهایی با دید وسیع یا واید حدود ۷۲ درجه و چشمیهایی با دید بسیار وسیع یا سوپر واید مقداری در حد ۸۰ درجه یا بیشتر دارند.
به یاد داشته باشید که مسلما رصد آسمان و دیدن اجرام غیر سیارهای از پشت چشمیهای وایدتر، باکیفیتتر و دقیقتر است و تجربهی کاربری بهتری را ارائه میکند. بنابراین با توجه به مقدارِ میدان دید ظاهری و میزان بزگنمایی میتوانید میدان دید واقعی چشمی تلسکوپ خود را محاسبه کنید. به منظور تعیین مقدار میدان دید واقعی چشمی تلسکوپ لازم است مقدارِ میدان دید ظاهری را بر بزرگنمایی تقسیم کنید.
توجه به اندازهی تلسکوپ با توجه به فضای خانه
تصور رایج این است که یک تلسکوپ میتواند فضای زیادی را اشغال کند. اما لازم است بدانید که این موضوع شامل همهی مدلها نمیشود. چراکه در بازار طیف وسیعی از اندازهها وجود دارد که در میان آنها مدلهای جمعوجور، قابل حمل و کوچک بسیار رایج است.
علاقهمند به حمل تلسکوپ هستید؟
اگر حمل تلسکوپ به مکانهای مختلف معیار مهمی برای انتخابِ شماست، بهتر است در همان ابتدا نگاهی به طیف وسیعی از تلسکوپهای قابل جمع شدن، بیاندازید. همچنین دقت دشته باشید، مدلی را انتخاب کنید که تا حد امکان سبک باشد.
پایهی تلسکوپ بخرم یا نه؟
خرید پایه یا عدم خرید آن به نوع تلسکوپی که خریداری میکنید، وابسته است. به طور کلی تلسکوپهای دابسونی (Dobsonian telescopes) نیازی به نصب با پایه ندارند، در حالی که مدلهای لولهای به خصوص از نوع شکستی به پایهای برای نصب نیاز دارند، چراکه وجود پایه از لرزش تلسکوپ جلوگیری میکند. درواقع جالب است بدانید که هر تکان یا لرزش کوچک در زمان رصد آنقدر بزرگ میشود که کل تصویر را تحت شعاع قرار میدهد. بنابراین خرید پایهیهای مناسب برای تلسکوپ در زمان رصد اهمیت ویژهای دارد.
از طرفی جدا از بحث انتخاب و خرید پایه برای تلسکوپ، توجه به مَقر تلسکوپ هم از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی به محل استقرار تلسکوپ، مقر آن میگویند. انواع مقرهایی که روی پایه سوار میشوند به دو دستهی کلی قابل تقسیم هستند که شامل مقرهای سمتی-ارتفاعی (Altazimuth mount) و مقرهای استوایی (Equatorial mount) است.
با انتخاب تلسکوپی با مقر استوایی، میتوانید اجرام آسمانی در حال حرکت را با حرکت دادن تلسکوپ تنها در یک جهت (موازی با مدارهای طول و عرض جغرافیایی کرهی آسمان) دنبال کنید. در عین حال میتوانید به منظور نگه داشتن هدف در محدودهی میدان دید، از یک ردیاب بر روی تلسکوپ استفاده کنید. لازم به ذکر است که این نوع از تلسکوپها برای منجمان و عکاسان حرفهای کاربردی است و برای استفاده از آن نیاز است با دستگاه مختصات سماوی به خوبی آشنا باشید.
مقر سمتی-ارتفاعی نوعی استقرار حول دو محور عمود بر هم است. به طوری که یکی از دو محور افقی و دیگری عمودی باشد. در چنین حالتی دامنهی حرکت تلسکوپ از جهت شرق به غرب و کمی به سمت بالا یا پایین (ارتفاع) است.
توجه به بودجه مدنظر برای خرید تلسکوپ
به راحتی با یک جستوجوی ساده میتوان متوجه شد که قیمت تلسکوپها بسیار متفاوت است. به طور کلی این رنج قیمت از ۶۰۰ هزار تومان شروع و تا بالای ۲۰ میلیون تومان (در سال ۱۴۰۱) ادامه دارد. بنابراین ایدهی خوبی است که قبل از تصمیمگیری برای خرید، نیازهای خود را بسنجید و بررسی کنید که آیا با توجه به بودجهی تخمینی، تلسکوپ مدنظر خود را خواهید یافت یا نه!
- میخواهید از تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده کنید؟ ناسا اجازه میدهد نوبت بگیرید!
- ۸ نکتهی مهم که پیش از خرید دوربین دوچشمی باید بدانید
تلسکوپِ مناسب برای مشاهدهی ماه و سیارات
از آنجایی که ماه، سیارات و خورشید (هرگز بدون فیلتر مخصوص خورشید را تماشا نکنید، زیرا آسیبهای جبرانناپذیری را رقم خواهد زد!) به اندازهی کافی روشن هستند، برای به دست آوردن یک تصویر باکیفیت و همراه با تمام جزئیات، باید بزرگنمایی تلسکوپ را افزایش دهیم. استفاده از تلسکوپی با قطر دیافراگم بالا مناسبترین گزینه برای عکاسی از سیارات، ماه و خورشید است چراکه این نوع از تلسکوپها بزرگنمایی بیشتری دارند و میتوانند جزئیات زیادی را ثبت کنند. همچین برای مشاهدهی بهتر اجرام نام برده، بهتر است که از تلسکوپی با فاصلهی کانونی بالا (حداقل ۱,۰۰۰ میلیمتر) استفاده کنید.
در همین راستا تلسکوپهای ماکسوتوف-کاسگرین «Maksutov-Cassegrain» به عنوان محصولاتی ایدئال توصیه میشوند. تلسکوپهای ماکسوتوف-کاسگرین میدان دید گستردهای ندارند اما کنتراست تصویر در مرکز آنها بالا است. تلسکوپهای اشمیت-کاسگرین «Schmidt-Cassegrain» هم از جمله دیگر گزینههای مناسباند که کیفیت اپتیکی بسیار خوبی دارند؛ در عین حال استفاده از آن آسان است.
تلسکوپهای مناسب برای رصد عمیق فضا
مشاهدهی اجرامی همچون کهکشانها، خوشههای ستارهای و ابرنواخترها به علت نور کمی (البته به علت فاصلههایی در مقیاس میلیونها سال نوری) که دارند، نیازی به رصد با تلسکوپهایی با بزرگنمایی بالا ندارند. همچنین فاصلهی کانونی مناسب برای رصد اعماق فضا در حدود ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ میلیمتر است، البته به شرط اینکه نرخ کانونی مدنظر سریع (به این معنی که بالاتر از f/8 نباشد!) باشد. لازم به تاکید است که در هنگام خرید تلسکوپ برای رصد اجرام دور، چشمیهایی با میدان دید وسیع را انتخاب کنید.
به طور کلی نسبتهای کانونی کمتر از f/7 سریع تلقی میشوند و این نسبت به فاصلهی کانونی و دیافراگم تلسکوپ وابسته است.
به منظور عکاسی از اجرام آسمانی مطرح شده در این بخش باید از تکنیک نوردهی طولانی استفاده کنید. چراکه به طور کلی، نوردهی طولانی به شما اجازه میدهد تا عکسی با جزئیات بیشتر بگیرید. در طول مدتِ نوردهی، سوژهی مدنظر باید به درستی ردیابی شود، بنابراین، توصیه میشود (بهویژه افراد تازهوارد به این حوزه) که از تلسکوپهایی با فاصلهی کانونی نه چندان بالا برای کاهش احتمالی خطاها در زمان ردیابی استفاده شود.
در همین راستا، پیشنهاد میشود که از تلسکوپ آپوکروماتیک (از نوع انکساری) استفاده کنید. تلسکوپ آپوکروماتیک از لنزهای مخصوصی برای اصلاح انحراف رنگی استفاده میکند و به جای دو طول موج، سه طول موج را در یک زمان پراکنده میکند، به همین دلیل کیفیت اپتیکی بالایی دارد. همچنین شیشههای لنزهای آپوکروماتها برای پراکندگی اضافه بین شیشهها دارای مایع است.
این نوع از محصولات از نسبت کانونی مناسب (معمولاً بین f/5 و f/7) و میدان دید وسیعی برخورداراند. همچنین تلسکوپهای نیوتنی (Newton telescopes) با فاصلهی کانونی کوتاه و در حدود f/4 هم گزینههای مناسبی هستند؛ بهویژه اگر مجهز به یک تصحیح کننده خطای کما (Coma) باشد. زمانی که نور وارد شده به لنز دارای زاویه باشد، پرتوهای نور بعد از عبور از عدسیها، دقیقا روی یک نقطه متمرکز نمیشود؛ بلکه به دلیل عدم توانایی لنز، تصویر کمی پخش میشود. در تصویر زیر میتوانید این اتفاق را بهتر درک کنید.
آیا خرید موتور برای تلسکوپ ضروری است؟
خرید موتور مجزای تلسکوپ برای عکاسان نجومی و ثبت لحظات به صورت حرفهای ضروری است. اما لازم است بدانید که کارکرد این موتورها چیزی فراتر از راحتی در مشاهدهی اجرام سماوی است.
زمانی که با تلسکوپی با بزرگنمایی ۲۰۰ برابر عکاسی میکنید، چرخش زمین میتواند اجرام را در حدود دو ثانیه از میدان دید شما خارج کند. در چنین حالتی موتور، تلسکوپ را بدون ایجاد ارتعاشات ناخوشایند حرکت میدهد و جرم آسمانی مدنظر را در مرکز میدان دید و در بهترین حالت نگه میدارد. بنابراین وجود موتور مجزا و کنترلر دستی به شما این امکان را میدهد که عکسهای نجومی باکیفتی را ثبت کنید.
پرفروشترین مدلهای تلسکوپ موجود در بازار ایران
در این بخش چند نمونه از پرفروشترین و محبوبترین مدلهای تلسکوپِ مناسب برای افراد تازهوارد به این حوزه و در کنار آن افراد نیمه حرفهای و حرفهای را مرور میکنیم. لازم به ذکر است که این بخش با استناد به رضایت کاربران در سایت دیجیکالا بررسی و معرفی شده است.
تلسکوپ زیتازی مدل F70076 PRO
این محصول از سادهترین و رایجترین انواع تلسکوپ است که خرید آن به منجمهای آماتور و علاقمندان به رصد آسمان توصیه میشود. قطر دهانهی آن ۷۶ است و اپتیک آن از نوع بازتابی-نیوتونی است. مقر سمتی، ارتفاعی و استوایی دارد و یکی از بهترین گزینهها برای عکاسی از آسمن با موبایل است.
تلسکوپ آیبکس مدل Nova 400
نوع اپتیک این محصول شکستی آکروماتیک است و فاصلهی کانونی ۴۰۰ میلیمتری دارد. محدودهی فاصلهی کانونی آن تا ۶۰۰ میلیمتر و نوع مقر آن هم سمتی ارتفاعی است. از این تلسکوپ به عنوان یک دوربین تک چشمی برای تماشای مناظر دور دست هم میتوانید استفاده کنید. این تلسکوپ برای کودکان بسیار مناسب است و میتوان از آن به عنوان بهترین تلسکوپ آموزشی نام برد. فرززند شما میتواند به راحتی اجرام آسمانی را مشاهده کند و با کمک این تلسکوپ با جهتهای جغرافیایی آشنا شود.
تلسکوپ سلسترون مدل POWERSEEKER 50AZ 21039
اپتیک این محصول از نوع شکستی آکروماتیک است و از قابلیتهای آن میتوان به ضد انعکاس بودن، انتقال نور، نمایش رنگ، وضوح بالا و کنتراست عالی اشاره کرد. قطر دهانهی آن ۵۰ میلیمتر است و دو چشمی ۱۰ و ۲۰ میلیمتری دارد. مقر آن سمتی ارتفاعی و به صورت دستی است. جنس پایهی این محصول از آلومینیوم ضد زنگ است و به راحتی میتوانید از آن در طبیعت استفاده کنید.
تلسکوپ کامار مدل CRN 76700
نوع اپتیک این محصول بازتابی نیوتونی است و استفاده از آن به منجمهای مبتدی تا حرفهای توصیه میشود. این تلسکوپ برای دیدن اجرام آسمانی کاملا مناسب است و قدرت بزرگنمایی تا ۵۲۵ برابر دارد. مقر آن سمتی ارتفاعی است و سه چشمی SR4, H12 و H20 دارد.
تلسکوپ سلسترون مدل AstroMaster 130 EQ
این تلسکوپ از دسته تلسکوپهای حرفهای است که استفاده از آن را به منجمهای غیرآماتور پیشنهاد میدهیم. نوع اپتیک آن بازتابی نیوتونی است و قدرت بزرگنمایی تا ۳۰۷ برابر دارد. جویندهی star pointer دارد و خودتان هم میتوانید یک موتور ردیاب به آن اضافه کنید. نسبت کانونی آن F/5 و توان گردآوری نور آن ۳۴۵ برابر چش انسان است. مقر استوایی دارد و دو وزنهی تعادل ۲.۲ کیلوگرمی همراه با خود دارد.
جمعبندی
یک تلسکوپ کاربردی و باکیفیت به معنای واقعی کلمه میتواند چشمان شما را به روی جهانی از لذتهای آسمانی باز کند. بنابراین برای دستیابی به چنین تجربهی شگفتآوری، با کمی دقت در انتخاب نوع تلسکوپ و جوانب آن، میتوانید برای یک عمر از کاوش در آسمان شب لذت ببرید و حتی در کنار خانوادهی خود، تمام شب سرگرم باشید.
منبع: Sky-Watcher