آینده‌ی بازی‌های مبارزه‌ای قیمت‌گذاری بهتر آن‌هاست؛ با نگاهی به مورتال کامبت و تکن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
سبک مبارزه کسب درآمد

سبک مبارزه‌ای (Fighting) سابقه بسیار زیادی در دنیای گیمینگ دارد و قدیمی‌ترین عناوین این سبک را می‌توان مورتال کامبت (Mortal Kombat) و تکن (Tekken) دانست. به طور کلی سبک مبارزه‌ای یک تجربه متمرکز و بسیار زیبا را در اختیار کاربران قرار داده که باعث می‌شود طرفداران پروپاقرص و مخصوص خود را داشته باشد. می‌توان گفت که یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌های سبک مبارزه گیم‌پلی به شدت سریع آن است که باعث می‌شود تجربه بازی‌هایی مثل مورتال کامبت بسیار جذاب باشد.

سبک مبارزه‌ای در این سال‌ها موانع و مشکلات بسیار زیادی داشته است. از بحث آنلاین و بخش‌های مختلف آن گرفته تا بخش داستانی و گیم‌پلی و مواردی از این دسته همگی در این سال‌ها دچار تغییر شده و به بهترین حالت خود رسیده‌است. به همین دلیل سبک فایتینگ به نوعی به بلوغ رسیده و حال نوبت به کسب درآمد و موفقیت از آن است.

یکی از مشکلاتی که در این چند سال اخیر گریبانگیر سبک مبارزه‌ای بوده است، بحث اینترنت و بخش آنلاین است. به این شکل که این بازی‌ها معمولاً نیاز به پهنای باند بسیار زیاد و اینترنت خوب داشتند تا یک تجربه روان را در اختیار کاربران قرار دهند و با گذشت زمان بازی‌ها بهینه‌تر شده و تجربه آنلاین بهتری را در اختیار کاربران قرار دادند.

با از بین رفتن مشکلات آنلاین و برتری یافتن بازی‌های مختلف در بخش اینترنت و چند نفره، حال نوبت به یک مبارزه دیگر در دنیای سبک مبارزه‌ای رسیده است. اینطور که به نظر می‌رسد مانع و مشکل بعدی در سبک مبارزه‌ای کسب درآمد دائم از آن است. چیزی که باعث شده دوام آوردن برای بازی‌های این سبک بسیار دشوار شود. مخصوصاً اینکه دنیای گیمینگ امروزی تمرکز زیادی روی بازی‌های سرویس آنلاین و زنده داشته و در نتیجه مشخصاً یک بازی مبارزه‌ای که به سبک قدیمی عمل می‌کند با مشکلات بسیار زیادی در دنیای گیمینگ امروزی روبرو خواهد شد.

اینطور که به نظر می‌رسد مبارزه کسب در آمد پس از عرضه برای بازی‌های مبارزه‌ای کار چندان راحتی نیست. مثال راحت این ماجرا بازی تکن ۸ است. این بازی پس از عرضه دچار مشکلاتی شد که شرکت سازنده تلاش کرد اینگونه جلوه بدهد که به نفع کاربران و به نفع شرکت است. در صورتی که اینگونه نبود و اتفاقی که افتاد تنها یک راه جدید برای کسب درآمد بیشتر پس از عرضه رسمی بازی بود.

کسب درآمد سبک مبارزه

شاید بتوان گفت که یکی دیگر از مشکلات سبک مبارزه عدم تنوع است. برای مثال بازی مورتال کامبت ۱ از لحاظ گیم‌پلی تفاوت چندانی با مورتال کامبت ۱۱ ندارد و همین موضوع باعث شده که با انتقادات بسیاری از سمت طرفداران روبرو بشود.

جنگ درآمد پس از عرضه به شدت بالا گرفته است

شرکت بندای نامکو تصمیم گرفت تا برای بازی تکن ۸ یک محتوای اضافه به نام هیهاچی (Heihachi) عرضه کند. این محتوا در کل اهمیت زیادی برای آینده بازی داشت و نکته اینجا بود که به صورت جداگانه و با قیمت ۵ دلار به فروش می‌رسید. مشکل اینجاست که این محتوا در سیزن پس (Season Pass) بازی حضور نداشت و مهم نبود که شما کدام نسخه از بازی را خریداری می‌کردید، شما همواره به این مورد نیاز داشتید.

این موضوع باعث شد که بسیاری از طرفداران گیج بشوند. به دلیل اینکه بسیاری از افراد انتظار داشتند تا با خرید سیزن پس دیگر نیازی به خرید محتوای بیشتر برای بازی نداشته باشند ولی اینطور که به نظر می‌رسد شرکت سازنده فکر دیگری در سر داشته است. همین موضوع باعث شد تا نقد کاربران از بازی تکن ۸ در استیم به شدت منفی بشود و نظر گیمرها نسبت به آن تغییر بکند.

بازی استریت فایتر ۶ (Street Fighter 6) عملکرد نسبتاً بهتری در برابر تکن ۸ در زمینه کسب درآمد پس از عرضه داشته است. به این شکل که این بازی تلاش کرده تا در زمینه موارد ظاهری و بسته‌های الحاقی این درآمد را جبران بکند. در ظاهر این موضوع کمی بهتر است ولی باز هم قیمت بالای این موارد باعث شده که گیمرها نسبت به آن اعتراضات بسیار زیادی بکنند. شرکت سازنده تلاش کرده تا با عرضه بازی و محتوا با کیفیت بهتر این قیمت را جبران بکند ولی بحث اصلی اینجاست که گیمرها به اولین چیزی که توجه می‌کنند آن قیمت دلاری بازی است.

در انتها هم بازی مورتال کامبت ۱ حضور دارد. عنوانی که استراتژی پس از عرضه آن به حدی بد بود که هیچ نکته مثبتی در آن وجود ندارد. حتی طرفداران قدیمی و با وفای مورتال کامبت نیز نسبت به آن اعتراض کردند اما مشکل اینجاست که همچنان استقبال خوبی از این استراتژی شرکت برادران وارنر شد و این شرکت همچنان به سود کردن ادامه می‌دهد. با این حال به مقدار زیادی محبوبیت خود را در دنیای گیمینگ از دست داد.

هر سه بازی که ذکر کردیم استراتژی خاص خود را برای فروختن محتوای اضافه پس از عرضه دارند. نکته اینجاست که با گذشت زمان قیمت ساخت یک بازی نیز بیشتر شده و شرکت‌های سازنده با مشکلات زیادی روبرو شده‌اند. حال سؤال اصلی اینجاست که چگونه می‌توان کاربران را راضی کرد که به آزمون و خطای شرکت‌های بازی‌سازی فرصت داده و همچنان از آن استقبال بکنند.

سبک مبارزه کسب درآمد

نکته جالب در مورد سبک مبارزه تنوع در آن است. به این شکل که شما با یک بازی آرکید مثل تکن یا مبارز خیابانی روبرو هستید که بسیار جالب و خاص طراحی شده و از طرفی یک بازی مثل مورتال کامبت به طور کامل روی خشونت و خون و مواردی از این دسته تمرکز دارد.

شرکت‌های بازی‌سازی به طور دائم استراتژی‌های مختلف را امتحان می‌کنند

نکته اینجاست که تیم اقتصادی شرکت‌های ناشر و سازنده بازی به شدت به فکر کسب در آمد هستند. به این شکل که این تیم‌ها به طور دائم در تلاش هستند تا بهترین استراتژی را برای فروش بازی پیدا کرده و بهترین راه‌ را برای کسب درآمد پیدا کنند. نکته هم اینجاست که بازی‌های سبک مبارزه‌ای چندان در دنیای گیمینگ جدا نیستند و همچنان با بازی‌های دیگر مقایسه می‌شوند. در نتیجه شرکت‌های مختلف باید تلاش کنند تا نه تنها در یک سبک بلکه در کل دنیای گیمینگ رقابت بکنند.

کپکام همیشه روند ثابت و جالبی داشته است. به این شکل که این شرکت به محتوای پس از عرضه تکیه زیادی کرده و به طور دائم در تلاش است تا بسته‌های الحاقی مختلفی را برای بازی‌های خود عرضه کند. از طرفی شرکت بندای نامکو خلاقیت بیشتری داشته و در تلاش است تا موارد مختلفی را امتحان بکند. برای مثال این شرکت چند سال پیش یک بازی چندنفره گسترده آنلاین (MMO) به نام پروتکل آبی (Blue Protocol) طراحی کرد که تمرکز زیادی روی محتوای پس از عرضه داشت. مشکل اینجاست که این بازی با شکست بزرگی روبرو شد و نتوانست موفقیت زیادی کسب کند.

با توجه به اینکه راه‌های بسیاری برای کسب درآمد پس از عرضه وجود دارد، مشخصاً ما شاهد راه‌های خلاقانه بسیار زیادی هستیم. برای مثال شرکت Cygames عملکرد جالبی داشته است. این شرکت تصمیم گرفته تا یک نسخه رایگان از بازی با تعداد کرکترهای محدودی را در اختیار کاربران قرار دهد و به این امید باشد که طرفداران برای شخصیت‌های بیشتر در این بازی هزینه پرداخت کنند. این استراتژی و امید نیز پاسخ داده است و شرکت سازنده توانسته سود خوبی را از این ماجرا بدست بیاورد. در کنار این موضوع شرکت سازنده مقدار زیادی محتوای ظاهری مثل لباس و مواردی از این دسته به صورت جداگانه به فروش می‌رساند که باعث شده بتواند کسب درآمد خوبی از بازی Granblue Fantasy Versus: Rising بکند.

سبک مبارزه کسب درآمد

بازی Granblue Fantasy Versus با استراتژی خوبی که داشت توانست موفقیت بسیار خوبی در دنیای گیمینگ و سبک مبارزه کسب بکند.

رسیدن برای راه حل مشکل کسب درآمد نیاز به یک حرکت شجاعانه و دقیق دارد

چیزی که سبک مبارزه بیش از پیش به آن نیاز دارد، یک حرکت شجاعانه و حساب شده است تا این دیوار را شکسته و شرکت‌های دیگر آن را دنبال کنند. در زمینه اینترنت بازی گیلتی گیر استرایو (Guilty Gear Strive) اثبات کرد که با یک سیستم اینترنتی قوی می‌توان یک تجربه بسیار خوب را در سبک مبارزه در اختیار کاربران قرار داد. این بازی در زمانی عرضه شد که اوج قرنطینه کووید ۱۹ بود و دنیا در شرایط بسیار خاصی قرار داشت. با این حال گیلتی گیر توانست موفقیت بسیار خوبی مخصوصاً در زمینه آنلاین کسب کند و پس از آن شرکت‌های دیگر نیز آن را دنبال کردند.

در زمینه کسب درآمد نیز دنیای گیمینگ در سبک مبارزه نیاز به یک قهرمان دارد. عنوانی که بتواند این سد را شکسته و شرکت‌های دیگر این استراتژی را دنبال کنند. اینطور که به نظر می‌رسد قهرمان دنیای مبارزه می‌تواند بازی 2XKO شرکت رایوت (Riot) باشد. به طور کلی شرکت رایوت سابقه زیادی در عرضه بازی‌های آنلاین و رایگان دارد و در نتیجه با استراتژی خاص خود می‌تواند کاری کند که بازی 2XKO موفقیت خوبی کسب کند.

از طرفی استراتژی پس از عرضه رایوت چیزی است که سبک مبارزه به آن نیاز دارد و می‌تواند از این شرایط خارج شود. به طور کلی استراتژی رایوت این است که یک بازی را به شکل رایگان عرضه کرده و محتوای پس از عرضه آن را به طور کامل پولی می‌کند. در نتیجه کاربران برای هر چیزی پس از عرضه بازی هزینه پرداخت کنند و همین موضوع باعث می‌شود که همه طرفداران به سمت پرداخت هزینه بروند. این استراتژی برای بازی‌های لیگ آو لجندز (League of Legends) و ولورنت (Valorant) پاسخگو بوده و در سبک مبارزه نیز می‌تواند جواب بدهد.

امکان دارد که بازی 2XKO موفقیت خوبی کسب نکند و در نتیجه یک رویکرد اشتباه باشد. در هر صورتی این بازی می‌تواند اثر زیادی در سبک مبارزه‌ای ایجاد بکند. به دلیل اینکه شرکت سازنده آن شهرت بسیار زیادی داشته و طرفداران متعددی هم دارد. به همین دلیل احتمال موفقیت بازی آن بالا است و حتی در صورت شکست نیز شرکت‌های دیگر متوجه خواهند شد که نباید این استراتژی را تکرار کنند.

سبک مبارزه کسب درآمد

بازی 2KXO توانایی این را دارد که تغییر زیادی در سبک مبارزه ایجاد کرده و یک مسیر کسب درآمد تازه‌ای را به شرکت‌های سازنده و ناشر این سبک نشان بدهد.

مثل ماجرایی که برای سبک اول شخص شوتر افتاد. شرکت‌های مختلف تلاش کردند تا در این سبک راه‌های مختلفی برای کسب درآمد پیدا کنند و با این حال همچنان سبک کلاسیک و پرداخت هزینه اولیه نسبت به سبک‌های دیگر برتری دارد. دلیل اصلی آن هم مجموعه بسیار مهم کال آو دیوتی است که همچنان سبک کلاسیک خود را حفظ کرده و مانع از این شده که تغییر زیادی در سبک اول شخص شوتر رخ بدهد.

بهترین استراتژی برای سبک مبارزه‌ای این است که یک بازی را با قیمت عادی و به صورت کامل عرضه کرده و پس از آن هر محتوایی که به بازی اضافه شود هم پولی باشد. بحث اصلی اینجاست که این استراتژی برای شرکت‌های سازنده بسیار مناسب است ولی برای طرفداران و کاربران اصلاً تصمیم خوبی نیست. به همین دلیل است که این استراتژی با انتقادات بسیاری روبرو شده و شرکت‌های سازنده نیاز دارند تا یک راه بهتر پیدا بکنند.

در کل سبک مبارزه و فایتینگ نیازمند یک منجی است. عنوانی که بتواند این بازی‌ها را از منجلاب فعلی خود نجات داده و کاری کند که این بازی‌ها برای شرکت‌های ناشر و سازنده پول ساز باشند. در غیر این صورت ما به صورت بسیار آهسته شاهد از بین رفتن این سبک و نابودی بازی‌هایی مثل مورتال کا‌مبت یا حتی تکن خواهیم بود. عناوینی که وجودشان در دنیای گیمینگ کلیدی بوده و نبودشان باعث آسیب شدیدی به بازی‌های ویدیویی می‌شود.

منبع: VG247

صفحه‌ی اصلی بازی دیجی‌کالا مگ | اخبار بازی، تریلرهای بازی، گیم‌پلی، بررسی بازی، راهنمای خرید کنسول بازی



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X