آیا سریال «تد» میتواند موفقیت نسخههای سینمایی را تکرار کند؟
هشت سال پس از اکران فیلم کمدی «تد ۲» (Ted 2)، حالا نسخهی پیشدرآمد این مجموعه قرار است از سرویس استریم پیکاک منتشر شود اما آیا سریال «تد» شانسی برای موفقیت دارد، میتواند به اندازهی فیلمها پرمخاطب باشد و برداشت قابلقبولی از خرس عروسکی مشهور ارائه دهد؟
وقت به بزرگان حوزهی انیمیشنهای تلویزیونی بزرگسالانه فکر میکنیم، چند نام بخصوص به ذهن میرسد. مت گرینیگ (سیمپسونها و فیوچراما)، مایک جاج (بیویس و باتهد)، تری پارکر و مت استون (ساوث پارک). اما به زعم برخی، سث مک فارلن از همهی آنها موفقتر بوده است. مغز متفکر انیمیشنهایی همچون «فمیلی گای»، «بابای آمریکایی!» و «کلیولند شو»، مک فارلن یکی از پربارترین کارنامههای هنری سه دههی اخیر را در بخش انیمیشنهای تلویزیونی داشته است و البته صدای ماندگار او را نمیتوان فراموش کرد، صدایی که با تعدادی از محبوبترین شخصیتهای دنیای کارتون همانند پیتر گریفن، استووی گریفن، برایان گریفن و گلن کواگمایر پیوند خورده است.
با توجه به مهارت و استعداد بالای مک فارلن در انیمیشن، تعجبآور بود که اولین اثر سینمایی او یک پروژهی لایو اکشن است. «تد» (۲۰۱۲)، قصهی پسربچهای را روایت میکرد که در شب کریسمس، آرزو میکند خرس عروسکیاش زنده شود. این آرزو به حقیقت تبدیل میشود اما خرس قصه مثل انسانها، تا انتها پاک و معصوم باقی نمیماند. ۳۰ سال بعد، حالا پسرک و خرس، هر دو بزرگ و عیاش شدهاند و زندگی ناسالم و عجیبوغریبی دارند. سه سال بعد (۲۰۱۵)، دنبالهی تد هم از راه رسید که اگرچه فیلم سرگرمکنندهای بود اما جادوی قسمت اول در آن به چشم نمیخورد.
تد ۲ که با بودجهی ۶۸ میلیون دلاری ساخته شده بود، ۲۱۵ میلیون دلار فروخت (که قابلقبول بود اما حدود ۳۳۴ میلیون دلار کمتر از نسخهی اصلی است) و بازخوردهای مثبتی هم از منتقدان دریافت نکرد، در نتیجه این مجموعه تا مدتها بایگانی شد و مک فارلن تصمیم گرفت تا قسمت سوم را تولید نکند. حالا اما این مجموعه قرار است با یک سریال تلویزیونی ۸ قسمتی بازگردد که اوایل ماه ژانویه ۲۰۲۴ منتشر میشود و این بار داستان گذشتهی دو شخصیت اصلی را روایت میکند، همان روزهایی که جان بنت (مارک والبرگ) کودک بود و خرسش به تازگی جان گرفته بود. خوشبختانه صداپیشگی خرس قصه این بار هم برعهدهی سث مک فارلن است اما آیا این سریال میتواند مجموعه تد را احیا کند؟
سث مک فارلن کیست؟
مک فارلن خالق تعدادی از مشهورترین انیمیشنهای تلویزیونی تاریخ بوده است. فمیلی گای و بابای آمریکایی سالهاست که پخش میشود و هر دو سریال از مرز ۸۰۰ اپیزود عبور کردهاند و همچنان محبوبیت بالایی دارند؛ ضمن اینکه مک فارلن در همهی قسمتها به عنوان صداپیشه نیز حضور داشته است. این مرد گویی اعتقادی به استراحت ندارد. کیفیت این مجموعهها جای بحث دارد، آنها همیشه در اوج نبودهاند (بررسی آثار وی مقالهی دیگری میطلبد) اما تردیدی وجود ندارد که محتواهای انیمیشنی مک فارلن طرفدار دارند و تقاضا برای آنها بالاست، در غیر این صورت، ماجراجوییهای خانوادههای گریفن و اسمیت را بیش از ۲۰ سال دنبال نمیکردیم.
در سالهای اخیر، مک فارلن وارد حوزهی سریالهای لایو اکشن هم شده و موفقترین محصول او، «اورویل» است که پخش آن از سال ۲۰۱۷ آغاز شد و فک فارلن نقش اصلیاش را نیز برعهده دارد. این سریال یک پارودی از «پیشتازان فضا» و همچنین اولین تلاش این هنرمند برای داستانگویی پیچیده است (آثار او اغلب به سوژههای بامزهی کوتاه و دیالوگهای ماندگار ختم میشوند). تلاشهای او برای تولید یک اثر متفاوت، در این سریال جواب داد و بیدلیل نیست که اورویل همچنان اثر پربینندهای به حساب میآید (و از سال ۲۰۲۳ به سرویس هولو منتقل شد). مک فارلن تاکنون سه فیلم سینمایی هم ساخته است، دو قسمت از تد و فیلم کمدی وسترن «یک میلیون راه برای مردن در غرب» که در گیشه چندان موفق نبود اما شکست هم نخورد.
فیلمهای «تد»؛ یک آغاز شکوهمند و یک پایان تلخ
تد، اولین تجربهی سینمایی مک فارلن در مقام کارگردان بود و حضور او در این پروژه برای طرفداران و سینمادوستان اتفاق هیجانانگیزی محسوب میشد. فیلم با بازی مارک والبرگ و میلا کونیس روی پرده رفت و قصهی دوستی نامتعارف یک مرد بزرگسال به نام جان بنت و یک خرس عروسکی به نام تد را روایت میکرد که نمیخواهد بپذیرد او هم وارد حیطهی بزرگسالی شده است و باید رفتارهایش را تغییر دهد. این فیلم با شوخیهای عجیب و ایدههای خلاقانه، به پرفروشترین فیلم کمدی سال تبدیل شد و بازخوردهای مثبتی هم دریافت کرد تا شک و تردیدی وجود نداشته باشد که دنبالهی آن هم ساخته میشود.
در قسمت دوم، خرس قصه در تلاش است تا به اطرافیانش اثبات کند که یک اسباببازی نیست و باید مثل انسانها حق زندگی داشته باشد. مخاطبان و منتقدان از این دنباله به اندازهی نسخهی اصلی استقبال نکردند، قصه جذابیت سابق را نداشت و فیلم در زمینهی طنز هم افت محسوسی پیدا کرده بود، در نتیجه به فروش بسیار پایینتری رسید. از آن دوران، شایعات متعددی پیرامون ساخت قسمت سوم شنیده شد اما این شایعات رنگ واقعیت به خود نگرفتند؛ حالا شاید سریال تد بتواند شرایط را تغییر دهد.
سریال «تد»؛ بازگشت به روزهای خوب؟
در ماه ژوئن ۲۰۲۱ بود که ناگهان سریال تد بهصورت رسمی معرفی شد. کسی انتظار چنین مجموعهای را نداشت و مک فارلن هم به آن اشارهای نکرده بود اما با توجه به حضورش در این پروژه، طرفداران نسبت به آن خوشبین بودند. از آنجایی که با یک سریال پیشدرآمد روبهرو هستیم، اینجا خبری از بازیگران اصلی همچون مارک والبرگ و میلا کونیس نیست؛ و رویدادها پس از دقایق آغازین قسمت اول اتفاق میافتد، یعنی جایی که جان بنت در دورانی کودکی، آرزوی خرس سخنگو داشته و به آرزویش هم رسیده است.
مک فارلن تنها بازیگری است که از نسخههای سینمایی حضور دارد (به عنوان صداپیشه). از چهرههای جدید میتوان به آلانا اوباک، اسکات گریمز، جورجیا ویگهام و مکس برکهولدر اشاره کرد که نقش دوران کودکی جان بنت را بازی میکند. پروسهی ساخت این مجموعه در مقایسه با سریالهای دیگر کمی طولانیتر شد زیرا خرس قصه انیمیشنی است و اضافه کردن او به سکانسها آسان نبود. این مجموعه در تاریخ ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۴ دی) منتشر میشود، بیش از ۸ سال پس از اکران تد ۲. حالا مهمترین سوال شاید این باشد: با این فاصلهای که ایجاد شده، آیا کسی منتظر تماشای تد است؟ و آیا میتواند موفق ظاهر شود؟
با اینکه تد هنوز هم طرفدار دارد اما این مجموعهی سینمایی آنطور که باید در ژانر کمدی ساختارشکن و جریانساز نبوده و سالهای اخیر هم حضور پررنگی در فرهنگ عامه نداشته است. بنابراین اقتباس تلویزیونی آن حتی اگر زودتر هم از راه میرسید، شاید چندان پرمخاطب نمیشد، چه بسا فاصلهی ایجاد شده به آن کمک هم کند، زیرا حتی کسانی که از قسمت دوم ناراضی بودند، شاید به تماشای آن و ملاقات دوباره با خرس بیادب دوستداشتنی علاقهمند شوند.
در سوی دیگر اما طرفداران پرشمار سث مک فارلن را داریم، و تنها نام این هنرمند هم کافی است تا بسیاری به تماشای یک پروژه تشویق شوند، خصوصا کسانی که سریالهایی همچون فمیلی گای را برای بیش از ۲۰ سال دنبال کردهاند و سریال تد هم احتمالا عناصری شبیه به آن دارد. تیزر تریلر این سریال مدتی قبل منتشر شد و نشان میداد که سبک کمدی محبوب مک فارلن اینجا هم حاضر است و در کنار آن ارجاعات بیپایان به آثار مختلف و فرهنگ عامه را داریم. ضمن اینکه صدای تد هم تقریبا شبیهی پیتر گریفن است، رویکردی عجیب از مک فارلن که توانایی و پتانسیل خلق یک صدای متفاوت برای این شخصیت را داشت اما در هر صورت، کسی از این شباهت ناراضی نیست.
اگر صادق باشیم، کسی منتظر این سریال نبود. کمپین آنلاینی برای بازگرداندن تد ایجاد نشد. آدمهای معدودی هم در سالهای اخیر خواستار تولید نسخهی سوم بودهاند. با وجود این، این سریال لایو اکشن «مک فارلنی» است و طرفداران او احتمالا نیمنگاهی به تد خواهند داشت. تنها با پخش این مجموعه میتوان مطمئن شد که آیا برداشت قابلقبولی از این خرس عروسکی ارائه داده است یا خیر. اما بازخوردهای مثبت و استقبال مخاطبان از این مجموعه بدین معنا است که باید منتظر فصلهای بعدی باشیم و حتی شاید قسمت سوم هم از راه برسد اما اگر این اتفاق نیفتد، پروندهی مجموعهی تد احتمالا برای همیشه بسته خواهد شد.
منبع: MovieWeb