اولین گوشی پرچم‌دار تکنو به نام فانتوم ایکس با دوربین ۵۰ مگاپیکسلی رونمایی شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
گوشی پرچم‌دار تکنو فانتوم ایکس

تکنو در ادامه‌ی روند تولید گوشی‌های هوشمند امروز از اولین پرچم‌دار قدرتمند خود با نام فانتوم ایکس (Phantom X) رونمایی کرد؛ محصولی که به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۴۸ مگاپیکسلی دوگانه مجهز شده است.

تکنو شرکتی است که طی چند سال اخیر بیشتر تمرکز خود را روی تولید گوشی‌های پایین‌رده و معمولی معطوف کرده بود و تاکنون ندیده بودیم یک پرچم‌دار قدرتمند و به اصطلاح پریمیوم تولید کند. اما خب بدیهی است این شرکت هم همانند سایر شرکت‌های بزرگ کنونی به فکر پیشرفت باشد و بخواهد فعالیت خود را در بازار گسترش دهد. در نتیجه، شرکت تصمیم گرفت «فانتوم» را به عنوان یک زیر-برند مجزا برای گوشی‌های بالارده در نظر بگیرد و امروز هم از اولین محصول پرچم‌دار با این نام رونمایی شد.

فانتوم ایکس (Phantom X) نامی است که تکنو برای اولین پرچم‌دار مجهز اما نه چندان قدرتمند خود در نظر گرفته است. محصولی با مشخصات فنی عالی (به‌جز پردازنده) و دوربین‌های بسیار قدرتمند چه روی پنل پشتی و چه روی نمایشگر که آن را در امر عکاسی و فیلم‌برداری، حداقل روی کاغذ، هم‌ردیف با گوشی‌های خوب بازار قرار می‌دهد.

این گوشی روی پنل پشتی خود از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد که سنسوری به بزرگی ۱/۱٫۳ اینچ داشته و اندازه‌ی هر یک از پیکسل‌های آن به ۱٫۲ میکرومتر می‌رسد. البته این میزان به لطف فناوری باینینگ به ۲٫۴ میکرومتر ارتقا پیدا می‌کند تا جزئیات بیشتری در تصویر نهایی ثبت شود. این سنسور قدرتمند از قابلیت‌هایی نظیر دوئال پیکسل و سنسور لیزری فوکوس خودکار نیز بهره برده و گشودگی دیافراگم آن هم به f/1٫۸۵ می‌رسد.

گوشی پرچم‌دار تکنو فانتوم ایکس

دوربین بعدی اما تله‌فوتو با سنسوری به بزرگی ۱۳ مگاپیکسل است که اندازه‌ی لنز آن به ۵۰ میلی‌متر می‌رسد. از همین دوربین برای ثبت تصاویر پرتره هم استفاده می‌شود تا نتایج قابل قبولی بدست بیاید. همچنین همانطور که از نامش پیداست، انتظار داشتیم بتوان با این دوربین بزرگ‌نمایی کرد که همینطور هم هست و میزان آن به ۲ برابر می‌رسد. اگرچه بزرگ‌نمایی ۲ برابری زیاد نیست اما حداقل این اولین باری است که در یک محصول از تکنو شاهد بکارگیری دوربین تله‌فوتو هستیم.

سنسور بعدی اما لنزی فوق عریض به بزرگی ۸ مگاپیکسل است و می‌تواند تا ۱۲۰ درجه را تحت پوشش خود قرار دهد. از کیفیت تصویربرداری هیچ یک از این دوربین‌ها اطلاع خاصی نداریم اما به نظر می‌رسد دوربینی که در نهایت بتواند کاربران را در شرایط نوری مختلف همراهی کند و تصاویر باکیفیتی ثبت کند، همان دوربین اصلی است.

گوشی پرچم‌دار تکنو فانتوم ایکس

به همراه این دوربین‌ها یک فلش LED و سنسور فوکوس خودکار لیزری هم در نظر گرفته شده که تمام آن‌ها درون یک ماژول عمودی بسیار زیبا و متفاوت روی بخش مرکزی (قسمت بالا) پنل پشتی تعبیه شده‌اند. نکته‌ی جالب اما عدم وجود دوربینی جداگانه تحت عنوان سنجش عمق یا قابلیت‌هایی نظیر هوش مصنوعی است که این روزها شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند صرفا برای اهداف تبلیغاتی برای خاص‌تر نشان دادن مشخصات فنی گوشی از آن استفاده می‌کنند. در حالی که اصلا نیاز به چنین کاری نیست و می‌توان در نهایت با سه دوربین هم تمام نیازهای عکاسی را برطرف کرد.

اما این تمام ماجرا نیست و هنوز دو دوربین دیگر برای بررسی وجود دارند، اما نه روی پنل پشتی بلکه روی نمایشگر. تکنو در سمت چپ-بالای نمایشگر فانتوم ایکس از دو دوربین ۴۸ و ۸ مگاپیکسلی استفاده کرده که مورد اول اصلی و مورد دوم فوق عریض با پوشش زاویه‌ی ۱۰۵ درجه‌ای است. نکته‌ی جالب اما اینجاست که تکنو روی حاشیه‌ی میلی‌متری قسمت بالای نمایشگر، فلش LED دوگانه هم قرار داده تا بدین ترتیب کاربران در محیط کم‌نور هم بتوانند تصاویر خوبی ثبت کنند. اگر بخواهیم با توجه به مشخصات و قابلیت‌های روی کاغذ حرف بزنیم، باید فانتوم ایکس را در زمینه‌ی دوربین یکی از بهترین گوشی‌هایی بدانیم که امسال رونمایی شده است. حال باید دید این محصول در عمل و در مقابل گوشی‌های قدرتمند بازار چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

سایر مشخصات فنی تکنو فانتوم ایکس هم خوب به نظر می‌رسند. مثلا نمایشگر آن پنلی خمیده از نوع Super AMOLED دارد که نرخ تازه‌سازی تصویر در آن به ۹۰ هرتز می‌رسد. همچنین وضوح تصویر نیز +FHD است. بدین ترتیب شاهد یک تعادل بسیار مناسب بین نرخ تازه‌سازی، کیفیت نمایشگر و مصرف انرژی هستیم تا از تمامی جهات (در این زمینه)‌ با یک گوشی خوب و قدرتمند طرف باشیم. همچنین باید به این نکته هم اشاره کنیم که حسگر اثرانگشت در زیر نمایشگر این محصول تعبیه شده است.

گوشی پرچم‌دار تکنو فانتوم ایکس

قلب تپنده‌ی این گوشی پردازنده‌ی مدیاتک هلیو G95 است؛ تراشه‌ای ۱۲ نانومتری با دو هسته‌ی قدرتمند Cortex-A76 و ۶ هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A55 و همچنین پردازشگر گرافیکی Mali-G76 MC4 که عملکرد نسبتا مناسبی در انجام کارهای روزمره دارند. اما خب حتی میان‌رده‌های قدرتمند هم به این پردازنده مجهز نمی‌شوند چون G95 بیشتر برای گوشی‌های اقتصادی یا میان‌رده‌های معمولی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با در نظر گرفتن سایر مشخصات فانتوم ایکس و همچنین لقب پرچم‌داری که یدک می‌کشد، قطعا این پردازنده ناامیدکننده‌ترین چیزی بود که می‌توانستیم شاهد باشیم.

با این حال در کنار هلیو G95 که یک پردازنده‌ی اقتصادی به شمار می‌رود، ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی هم در نظر گرفته شده تا بدین ترتیب کاربران در کارهای مولتی تسکینگ و ذخیره‌ی اطلاعات با حجم بالا مشکلی نداشته باشند. نکته‌ی جالب اما استفاده از سیستم خنک‌کننده‌ی محفظه‌ی بخار است تا پردازنده‌ی اقتصادی فانتوم ایکس را ۳ تا ۵ درجه خنک نگه دارد. برای مقایسه، باید هلیو G95 را از لحاظ تعداد و نوع هسته، هم‌ردیف با (و تا حدودی ضعیف‌تر از) اسنپدراگون ۷۳۰ بدانیم، اما خب نماینده‌ی کوالکام مبتنی بر لیتوگرافی ۸ نانومتری بوده و در مصرف انرژی در وضعیت بسیار بهتری قرار دارد.

منبع تغذیه‌ی این گوشی اما یک باتری ۴۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است که کاربر می‌تواند آن را توسط یک شارژر سریع ۳۳ واتی درون جعبه شارژ کند. این شارژر پرسرعت می‌تواند میزان شارژ را در مدت زمان ۳۰ دقیقه از ۰ به ۷۰ درصد برساند که زمان بسیار خوبی است. با در نظر گرفتن اندازه و کیفیت نمایشگر و همچنین پردازنده‌ی بکار رفته، باید انتظار داشته باشیم این باتری بتواند ۱ روز یا نهایتا ۱ روز و نیم در استفاده‌ی معمولی کاربران را همراهی کند.

گوشی پرچم‌دار تکنو فانتوم ایکس

آخرین نکته‌ای که باید در رابطه با گوشی فانتوم ایکس ذکر شود، قیمت آن است که متاسفانه اصلا در این رابطه چیزی نمی‌دانیم. چرا که تکنو فقط از خود گوشی رونمایی کرد و خبری از قیمت آن نبود. اما به اعتقاد وب‌سایت منبع، این محصول باید تا ماه آینده در دسترس قرار بگیرد و احتمالا یک یا دو هفته‌ی دیگر از بابت قیمت آن هم مطلع خواهیم شد.

البته نکته‌ای که وجود دارد این است که با توجه به مشخصات سخت‌افزاری، به نظر می‌رسد قیمت گوشی خیلی بالا نباشد و در محدوده‌ی ۴۰۰ – ۵۰۰ دلار قرار بگیرد. با این حال تا منتشر نشدن خبری رسمی در این رابطه باید منتظر بمانیم. در نهایت هم باید به این نکته اشاره کنیم که فانتوم ایکس یک گوشی پرچم‌دار برای گوشی هایی است که تکنو تاکنون راهی بازار کرده و نه یک پرچم‌دار که بتواند گوشی‌های قدرتمند بازار را به چالش بکشد.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما