برای خرید این ۱۰ محصول ولخرجی نکنید!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۱ دقیقه
هزینه خرید محصول

اگرچه همه‌ی ما در زندگی به یک سری محصول یا محصولات مربوط به فناوری نیاز مبرم داریم اما گاهی اوقات پرداخت هزینه برای خرید بهترین و گران‌قیمت‌ترین مدل از آن‌ها اصلا کار منطقی نیست. در این مطلب به ۱۰ مورد از این لوازم اشاره می‌کنیم.

بسیاری از افراد معتقد هستند اگر برای خرید جدیدترین و بهترین محصول یا محصولات روز فناوری هزینه نکنید ضرر خواهید کرد و در نهایت باید با یک سری لوازم بدرد نخور و بی‌کیفیت سر کنید. اما این موضوع هیچوقت به صورت ۱۰۰٪ درست نیست و گاهی اوقات استثناء هم وجود دارد. شما می‌توانید با خرج کردن هوشمندانه، هم کار خود را پیش ببرید و هم اینکه تجربه‌ی لذت‌بخشی از کار با یک وسیله داشته باشید؛ در نهایت هم پول زیادی در حساب بانکی‌تان خواهد ماند. حال این لوازم چه هستند؟


۱. کابل‌های HDMI

اگر یک تلویزیون گران‌قیمت بخرید، شاید با خود فکر کنید که بهتر است یک کابل HDMI گران‌قیمت هم برایش خریداری کنید. با این کار شما فقط دو محصول گران‌قیمت در خانه دارید که البته دوم فقط به خاطر یک اشتباه خریداری شده است. نباید گول بخورید؛ تا زمانی که کابل HDMI مورد نظر شما بتواند تصویر را به خوبی منتقل کند، انتخاب خوبی است و نیازی نخواهد بود که مبالغ زیادی را برای خرید یک کابل ساده پرداخت کنید. شما با پرداخت مبلغ اضافی کابلی را خریداری می‌کنید که مقاومت بیشتری در برابر اتصال و جدا کردن‌های مکرر دارد و انکار نمی‌کنیم کیفیت آن بالاتر است اما اکثر کابل‌های HDMI به پنل پشتی تلویزیون متصل شده و شاید چندین سال هم کسی به سراغشان نرود. بنابراین بی‌جهت برای خرید کابلی که اصلا قرار نیست تلاشی برای خراب شدنش صورت بگیرد هزینه نکنید.

گاهی اوقات پیش می‌آید اصلا تلویزیونی که شما خریداری می‌کنید از استاندارد ضعیف‌تر HDMI پشتیبانی می‌کند اما شما به سراغ یک کابل با استاندارد HDMI 2.1 می‌روید که سرعت انتقال داده‌ی آن به ۴۸ گیگابایت بر ثانیه می‌رسد و برای تلویزیون‌هایی مناسب است که قادر هستند داده‌ها را با وضوح 4K و رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز ارسال کنند. قاعدتا وقتی چنین تلویزیونی ندارید چه نیازی به پرداخت هزینه برای خرید یک محصول جانبی نظیر کابل HDMI گران‌قیمت با قابلیت‌های پیشرفته دارید؟

فقط دقت کنید کابل HDMI تقلبی خریداری نکنید. سعی کنید کابل را از فروشگاه‌های مطمئنی خریداری کرده و تا جایی هم که امکان دارد نظرات مردم را قبل از خرید نگاه کنید تا متوجه شوید افراد مختلف چه تجربه‌ای با آن داشته‌اند. منظور از خرید یک کابل ارزان، خرید یک کابل تقلبی ارزان‌قیمت نیست. بنابراین این نکته را فراموش نکنید.

۲. کارت SD یا microSD

هزینه خرید محصول

کارت‌های SD و microSD به‌سادگی و با توجه به سرعت‌شان دسته‌بندی می‌شوند. آن‌هایی که سرعت بیشتری دارند، در واقع سرعت دریافت و انتقال داده در آن‌ها بالاست و برعکس. از لحاظ تئوری عالی است که یک کارت با سرعت بالا را خریداری کنید اما زمانی این کارت برایتان کاربردی خواهد بود که شما دستگاهی با امکان پشتیبانی از آن را داشته باشد. شما باید حتما توانایی و سرعت کارت SD خود را با کیفیت پشتیبانی دستگاه مورد نظر خود چک کنید تا بتواند بهترین تجربه را داشته باشید.

برای مثال نینتندو سوییچ می‌تواند از کارت‌های SD با سرعت نهایتا ۹۵ مگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند. این یعنی یک کارت با استاندارد UHS-I می‌تواند بهترین گزینه برای خرید باشد چون نینتندو سوییچ دیگر توانایی پشتیبانی از کارتی با استاندارد UHS-III را ندارد. همین موضوع را می‌توان برای دوربین‌های دیجیتال هم در نظر گرفت. بسیاری از دوربین‌ها باید از کارت‌های سریعی استفاده کنند تا بتوانند ویدیوهای با بیت‌ریت بالاتر ضبط کنند اما بسیاری از آن‌ها هم اصلا چنین پیش‌نیازی ندارند.

همیشه سعی کنید توضیحات فنی شرکت سازنده راجع به یک محصول را بخوانید و سپس برای خرید یک لوازم جانبی اقدام کنید. در غیر این صورت شما پول زیادی برای خرید یک محصول پرداخت می‌کنید اما در نهایت از سرعتی بهره خواهید برد که محصولی با آن قابلیت با قیمتی بسیار کمتر در بازار در دسترس قرار داشت.

همین موضوع را می‌توان به رم‌های کامپیوتر، SSD و… هم تعمیم داد. تا زمانی که مادربرد از رم یا SSD با سرعت پایین پشتیبانی کند، شما با خرید یک رم و SSD با بالاترین سرعت ممکن هم در نهایت چیزی را دریافت خواهید کرد که مادربرد تعیین می‌کند.

۳. آداپتور USB-C

این روزها محصولات زیادی هستند که از پورت USB-A پشتیبانی نمی‌کنند که از جمله این موارد می‌توان به مک‌بوک‌های اپل، دستگاه‌های قابل حمل نظیر استیم دک و حتی بسیاری از خودروهای جدید اشاره کرد. اما به‌جای اینکه کاربر یک کابل گران خریداری کند، مشکلش با همان کابل‌های USB-C و یک آداپتور تبدیل ارزان‌قیمت حل می‌شود. برخی از آداپتورها سرعت‌شان به USB 2.0 محدود می‌شود که این یعنی برای انتقال فایل مناسب نیستند ولی می‌شود از آن‌ها برای شارژ یا حتی انتقال فایل‌ها با سرعت پایین‌تر استفاده کرد. اگر شما نیازی ندارید که فایل خاصی را انتقال دهید، می‌توانید به سراغ همان آداپتورهای ارزان‌قیمت‌تر USB 2.0 بروید.

۴. کابل‌های USB

هزینه خرید محصول

کابل‌های USB وظیفه‌شان انتقال سیگنال‌های دیجیتال بین دو دستگاه است. آنچه که اهمیت دارد این است که سرعت کابل با سرعت دو دستگاه هم‌خوانی داشته باشد. این یعنی وقتی شما قرار است یک قابل را از هارد دوربین دیجیتالی که از سرعت USB 3.0 پشتیبانی می‌کند انتقال دهید، به یک کابل با همین استاندارد نیاز خواهید داشت تا بهترین تجربه را داشته باشید، نه یک کابل گران‌قیمت‌تر با استاندارد بهتر.

نیازی نیست برای خرید یک کابل که با روکش طلا محافظت می‌شود هزینه کند چون همان نمونه‌های نیکلی هم می‌توانند نیاز شما را برطرف کنند. پرداخت پول بیشتر برای یک کابل شاید در نهایت محصولی را برای شما خریداری کند که مقاومت بیشتری دارد که این موضوع هم بسته به نوع فعالیت شما اهمیت دارد اما اگر شما شخصی نیستید که در شرایط سخت کار کند و معمولا کارهای دفتری و خانگی دارید، با همان کابل‌های ارزان‌قیمت‌تر هم می‌توانید کار خود را راه بیندازید.

همین موضوع را می‌توان راجع به کابل شارژ گوشی‌ها هم گفت. البته اگر محصولی که می‌خرید تقلبی باشد، حتی همان‌هایی که روکش طلایی دارند هم تجربه‌ی خوبی را برایتان به ارمغان نمی‌آورند اما اگر یک کابل معمولی اما اصلی موجود با قیمت کمتری در دسترس باشد، گزینه‌ی مناسبی است.

۵. پاوربانک

هزینه خرید محصول

بسیاری از پاوربانک‌هایی که در فروشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسند این روزها عملکرد خوبی دارند و از قابلیت‌های زیادی هم بهره می‌برند که از جمله این موارد می‌توان به سرعت شارژ بالا اشاره کرد. حتی مدل‌های ارزان‌قیمت‌تر هم این روزها از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند چندین دستگاه را به صورت همزمان شارژ کنند. مدل‌های جان‌سخت، ضد آب، مجهز به پنل خورشیدی و… هم از جمله بهترین و البته گران‌قیمت‌ترین مدل‌های موجود هستند.

اما نکته اینجاست که حتی بهترین پاوربانک‌ها هم از باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌کنند و این یعنی در طول زمان اگر قرار باشد مشکلی برایشان پیش بیاید، برتری خاصی در مقایسه با مدل‌های معمولی نخواهند داشت. بنابراین از لحاظ طول عمر شما خیلی مزیت خاصی را دریافت نمی‌کنید. پیشنهاد می‌شود به‌جای خرید گران‌قیمت‌ترین مدل ساخت یک شرکت، بیشتر به دنبال قابلیت‌هایی باشید که مد نظرتان است. مثلا ظرفیت بالا، وزن پایین، قابلیت شارژ سریع، وجود پورت USB-C یا پورت‌های متنوع، ضد آب بودن و… . حتما هم به نظرات مردم قبل از خرید یک پاوربانک دقت کنید چون این موضوع اهمیت زیادی دارد.

۶. کیس کامپیوتر

هزینه خرید محصول

بسیاری از افراد معتقد هستند وقتی کیس خوبی خریداری کنید که بتواند هوا را به خوبی به گردش در بیاورد، طول عمر قطعات افزایش پیدا می‌کند. این موضوع درست است اما در بازار کیس‌های خوبی هم وجود دارند که بتوانند گردش هوای خوبی داشته باشند و در نتیجه از قطعات شما مراقبت کنند. به‌جای خرید یک کیس گران‌قیمت که ظاهر زیبایی هم دارد، می‌توانید یک کیس ارزان‌تر خریداری کنید. کیس قرار نیست کار خاصی برایتان انجام دهد بنابراین اینکه پنل شیشه‌ای جذاب یا جنس باکیفیتی داشته باشد اهمیت زیادی ندارد.

البته دقت کنید همه‌ی کیس‌های ارزان‌قیمت خوب نیستند. منظورمان این است که به دنبال گران‌قیمت‌ترین مدل نباشید، از طرفی می‌گوییم به دنبال ارزان‌ترین هم نروید. کیسی را خریداری کنید که در کنار داشتن قیمت مناسب، بتواند گردش هوای خوبی را هم برای خنک‌سازی دستگاه داشته باشد. البته فراموش نکنید می‌توانید حتی درب کیس را هم در صورتی که گرد و خاک زیادی در اتاق وجود ندارد باز کنید.

۷. گوشی هوشمند

هزینه خرید محصول

هفتمین مورد این روزها بسیار اهمیت پیدا کرده است. گوشی‌های هوشمندی که اکنون تولید می‌شوند کیفیت ساخت بالایی دارند، گاها ضد آب هستند و توانایی سخت‌افزاری و کیفیت عکاسی و فیلم‌برداری‌شان هم افزایش پیدا کرده است. شما می‌توانید یک محصول میان‌رده را هم با این قابلیت‌ها خریداری کنید. بنابراین چرا حتما باید برای خرید یک پرچم‌دار هزینه کنید؟ اگر اهل بازی باشید، عکاسی با موبایل حرفه‌تان است و…، بحثش جداست، اما اگر کاربر عادی هستید، چه نیازی است هزینه‌ی زیادی برای خرید یک گوشی قدرتمند بپردازید؟

منظورمان این نیست که ضعیف‌ترین گوشی بازار را خریداری کنید چون حتی آن گوشی هم می‌تواند وظایفی نظیر پیام‌رسانی، برقراری تماس، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و… را انجام دهد، هدف این است که یک محصول میان‌رده با قابلیت‌های خوب خریداری کنید که هم بتواند از پس نیازهای سنگین‌تان بر بیاید و هم اینکه قیمتش به خاطر یک سری قابلیت اضافه که اصلا قرار نیست در زندگی به کارتان بیایند بالا نباشد.

در بین گوشی‌های اپل، خرید مدل استاندارد یا SE می‌تواند منطقی باشد (بسته به نیاز) و در بین گوشی‌های اندرویدی هم میان‌رده‌های سامسونگ و شیائومی گزینه‌های خوبی به حساب می‌آیند. می‌توانید با ذخیره‌ی پول، هم یک گوشی باکیفیت داشته باشید که سال‌ها پشتیبانی می‌شود (مخصوصا گوشی‌های جدید سامسونگ با چهار سال پشتیبانی نرم‌افزاری) و هم توانایی زیادی دارد که می‌تواند تا بیش از دو سال به‌راحتی نیاز شما را برطرف کند.

۸. تبلت (بسته به نوع کاربری)

هزینه خرید محصول

به صورت کلی تبلت چیزی است که خریدش تا وقتی نیاز به آن حس نشود کار منطقی نیست. با این حال اگر قصد خرید دارید، نیازی نیست به سراغ بهترین‌ها بروید. خصوصا اگر در محدودیت بودجه هستید. آیپدها در حال حاضر قدرت پردازشی بالایی دارند اما گزینه‌های منطقی‌تری از آن‌ها هم وجود دارد. حتی در بین محصولات خود اپل هم می‌توانید محصولاتی با قیمت مناسب و توان سخت‌افزاری مطلوب پیدا کنید.

اگر هم نیازتان به خواندن و نوشتن محدود می‌شود، نمونه‌های اندرویدی با قیمت بسیار کمتر از ارزان‌ترین آیپدها هم در دسترس هستند که می‌توانند نیازتان را برطرف کنند. شاید از همه لحاظ در مقابل آیپدها حرفی برای گفتن نداشته باشند اما وقتی شما می‌توانید نیاز خود را با همان مدل برطرف کنید این موضوع چه اهمیتی دارد؟

برخی از افراد فقط می‌خواهند با تبلت فیلم تماشا کنند یا داستان بخوانند. این یعنی نه بازی کردن برایشان مهم است و نه مولتی تسکینگ. بنابراین پرداخت هزینه برای خرید یک محصول گران‌قیمت اصلا به آن‌ها توصیه نمی‌شود چون قرار نیست کار خاصی با آن انجام دهند.

۹. تلویزیون (برای استفاده‌ی عمومی)

هزینه خرید محصول

توجه داشته باشید کسی که یک تلویزیون برای استفاده‌ی عمومی می‌خرد با کسی که یک تلویزیون گیمینگ یا محصولی برای تماشای همیشگی فیلم و سریال خریداری می‌کند نیاز متفاوتی دارد. این دو دسته باید مبلغ متفاوتی را برای خرید یک تلویزیون هزینه کنند.

پنل‌های OLED گران‌قیمت برای دسته‌ی دوم مناسب هستند چرا که هم سطح رنگ مشکی آن‌ها عمیق است و هم کنتراست تصویر به گونه‌ای است که بتوان از آن نهایت لذت را برد. اگرچه این پنل‌ها به اندازه‌ی پنل‌های LCD روشن نیستند یا اگر در معرض همیشگی و طولانی‌مدت یک تصویر قرار بگیرند مثل اخبار یا لوگوی یک شبکه ممکن است دچار پیکسل سوختگی شوند) اما با این حال برای تماشای فیلم و سریال یا انجام بازی در محیط اتاق رقیب ندارند.

تلویزیون‌های گیمینگ باید از استانداردهای مختلفی بهره ببرند مثل HDMI 2.1، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، کیفیت 4K و… تا بتوانند با دستگاه‌هایی نظیر ایکس‌باکس سری X یا پلی استیشن ۵ و حتی کامپیوترهای گیمینگ، ترکیب جذابی را تشکیل دهند. برخی از این تلویزیون‌ها حتی از رفرش‌ریت تطبیق‌پذیر هم پشتیبانی می‌کنند و زمان تأخیر در آن‌ها بسیار پایین است تا بتوانند دقیقا متناسب با نیاز گیمرها باشند.

اما اگر شما جز هیچ یک از این افراد یعنی گیمرها و عاشقان فیلم و سریال نیستید، پرداخت هزینه برای خرید یک محصول گران‌قیمت چه مزیتی برای شما دارد؟ گزینه‌های فراوانی با پنل LCD یا LED معمولی در دسترس قرار دارند که قیمت‌شان هم مناسب است و برای تماشای همیشگی اخبار، گوش دادن به اخبار و… مناسب هستند. پیدا کردن آن‌ها در بازار هم اصلا کار سختی نیست. شرکت‌هایی نظیر TCL از این دست تلویزیون‌ها زیاد در بازار دارند.

۱۰. مانیتور

هزینه خرید محصول

مانیتور یکی از اصلی‌ترین لوازمی است که اگر زیاد با آن سر و کار دارید، پیشنهاد می‌شود مدلی را خریداری کنید که از استانداردهای مراقبت از چشم پشتیبانی کند. اما به صورت کلی مانیتورهای حرفه‌ای نظیر آن‌هایی که برای گیمینگ یا ادیت حرفه‌ای ویدیو و تصویر طراحی می‌شوند از قابلیت‌های بسیار زیادی بهره می‌برند که یک کاربر عادی اصلا نیازی به آن‌ها ندارد. حتی اگر کاربری باشید که گاها ویدیو ویرایش می‌کند، بازی می‌کند یا در اداره‌جات کار می‌کند، باز هم پرداخت هزینه برای خرید یک محصول گیمینگ یا مدل‌های مخصوص ویرایش برای شما کاربردی ندارند.

کاربران مک‌بوک اپل می‌گویند اگرچه اپل نمایشگرهای خوبی تولید می‌کند اما می‌توانید با خرید مدل‌های معمولی از شرکت‌های نظیر دل، LG یا سامسونگ، هم پول زیادی را ذخیره کنید و هم تجربه‌ی مشابهی داشته باشید. رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز یا بالاتر عالی است اما وقتی شما کاربر معمولی هستید که دائما اسکرول نمی‌کنید یا غالبا باید با یک صفحه‌ی ثابت سروکار داشته باشید، چه نیازی به چنین رفرش‌ریت بالایی است؟ حتی اگر یک گیمر معمولی هم باشید که گاهی اوقات خیال بازی کردن به سرش می‌زند، تا زمانی که سیستم قدرتمندی برای نمایش محتوا با رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز نداشته باشید، خرید مانیتوری با این کیفیت اصلا منطقی نیست و توصیه نمی‌شود.

اگر کاربری هستید که ساعت‌ها باید با مانیتور کار کنید، بهتر است برای خرید یک پایه هزینه کرده و مانیتور را در یک فاصله‌ی مناسب از چشم خود قرار دهید. همچنین پرداخت مبلغی بیشتر برای محصولی که از قابلیت‌های مختلف برای حفاظت از چشم پشتیبانی می‌کند هم منطقی است.


راه‌های زیادی برای ذخیره کردن پول وجود دارد اما مهم‌ترین آن‌ها، عدم پرداخت هزینه اضافی برای خرید محصول یا محصولاتی است که اصلا نیازی به آن‌ها نداریم. وقتی شما بی‌جهت برای محصولی که اصلا نیازش ندارید هزینه نکنید، به صورت خودکار پول زیادی را ذخیره کرده‌اید.

منبع: How-to-Geek



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. رضا

    خیلی مقاله خوبی بود. دمت گرم

  2. مسعود

    تو این شرایط اقتصادی به همچین مقاله هایی به شدت نیاز داریم

    با تشکر

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X