آیا استفاده از روغن درخت چای برای جوش واقعا موثر است؟
شاید این روزها در هنگام خرید لوازم بهداشتی و مراقبت از پوست، نام روغن درخت چای در ترکیبات محصولات، بیشتر به گوشتان خورده باشد. روغن درخت چای یک مکمل درمانی عالی برای تسکین و بهبود بخشیدن آکنههای خفیف تا متوسط است. در این مطلب از دیجیکالا مگ تصمیم داریم شما را با خواص روغن درخت چای برای جوش بیشتر آشنا و نحوهی مصرف آن را نیز بررسی کنیم؛ با ما همراه باشید.
روغن درخت چای چگونه به بهبود جوش کمک میکند؟
آیا روغن درخت چای برای جوش خوب است؟ بله؛ اما اثربخشی أن به نوع پوست و همچنین نوع آکنهی شما بستگی دارد. این روغن میتواند یک درمان موضعی موثر برای جوشهای خفیف صورت باشد. با این حال روغن درخت چای برای جوش هورمونی و کیستی مناسب نبوده و برای درمان این دو مورد باید مراقبت و درمان جدیتر را دنبال کنید.
علاوه بر این، نکتهی مهم دیگری که باید بدانید، این است که روغنهای ضروری مثل روغن درخت چای برای همهی انواع پوستی مناسب نیستند؛ قبل از خرید و استفاده از آن روی پوست صورت، بهتر است حتما تست حساسیت را روی ساعد خود انجام دهید تا مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.
خواص روغن درخت چای برای جوش
۱. خواص ضد میکروبی
در یک مطالعهی آزمایشگاهی مشخص شد که روغن درخت چای به دلیل داشتن ترکیباتی به نام terpinen-4-ol دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است. این ماده میتواند به جلوگیری از عفونت پروپیونی باکتریوم آکنه کمک کند. همچنین در این مطالعه مشخص شد که روغن درخت چای برای جای جوش هم مناسب است و تا ۵ درصد میتواند به کاهش لکهها و زخم روی پوست کمک کند.
با این حال، روغن درخت چای میتواند باعث تحریک پوستی و التهابات نیز شود. نگهداری نامناسب از این روغن هم میتواند روی اثربخشی آن تاثیرگذار باشد؛ یعنی اگر به درستی از آن نگهداری نکنید، این روغن میتواند از طریق اکسیداسیون وارد پوست شده و باعث تحریک آن شود.
از قرار دادن روغن درخت چای در معرض گرما، نور، هوا و رطوبت خودداری کنید تا روغن تاریخ انقضای بیشتر و هم اینکه اثربخشی بهتری در حین استفاده داشته باشد.
۲. به کاهش چربی کمک میکند
چربی بیش از حد پوست یکی از عوامل اصلی جوش و آکنه است. یک مطالعهی منتشر شده توسط مجلهی تحقیقات و درمان درماتولوژی بیان میکند که روغن درخت چای میتواند به کاهش چربی کمک کند.
۳. به کاهش التهاب کمک میکند
برخی مطالعات نشان میدهند که روغن درخت چای میتواند به اندازهی بنزوئیل پراکسید (رایجترین داروی درمانی جوش) موثر باشد. تحقیقاتی که در بیمارستان سلطنتی شاهزاده آلفرد استرالیا انجام شد، مشخص کرد که روغن درخت چای به کاهش التهابات و ضایعات جوشها کمک میکند. اگرچه این فرآیند به نسبت بنزوئیل پراکسید زمان بیشتری نیاز دارد، اما به نسبت عوارض جانبی کمتری را با خود به همراه دارد.
توجه کنید که روغن اکسید شدهی درخت چای میتواند پوست و غشای مخاطی را تحریک کند و منجر به سوزش، خارش، بثورات پوستی، احساس سوزش و سایر واکنشهای آلرژیک شود. برای جلوگیری از اکسیداسیون، روغن درخت چای را داخل یک شیشهی تیره، دور از نور خورشید و رطوبت نگهداری کنید.
همچنین هر زمان که روغن درخت چای یا محصولات آن را میخرید، مطمئن شوید که غلظت این روغن ۵ درصد یا کمتر باشد؛ زیرا غلظتهای بالا از این روغن میتواند عوارض جانبی ایجاد کند.
طرز استفاده روغن درخت چای برای جوش
مهمترین سوالی که اکنون پیش میآید، این است که چگونه از روغن درخت چای برای جوش استفاده کنیم؟ روشهای زیادی پیش روی شما وجود دارد؛ شما میتوانید این روغن را به طور طبیعی و خالص استفاده کنید، آن را با مواد مغذی دیگر مخلوط کنید و به صورت یک ماسک استفاده کنید یا اینکه محصولاتی را خریداری کنید که روغن درخت چای جز ترکیبات اصلی آنها باشد.
روغن اسطوخودوس، روغن بادام، جوش شیرین، آب لیمو، گیاه فندق افسونگر و آلوئهورا چند مورد از موادی هستند که در کنار روغن درخت چای میتوانند یک ماسک خانگی فوقالعاده و درمانی را بسازند که بستهی به نوع پوست و نیازتان باید آن را انتخاب کنید.
در ادامهی این مطلب چند مورد از محصولاتی که حاوی روغن درخت چای هستند را به شما معرفی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
کمی از تاریخچه و دیگر خواص روغن درخت چای
قبل از اینکه محصولات روغن درخت چای را معرفی کنیم، بیایید کمی دیگر با خواص آن آشنا شویم.
روغن درخت چای از گیاه بومی استرالیایی به نام Melaleuca alternifolia استخراج میشود. گرچه این گیاه به عنوان درخت چای شناخته میشود، اما نباید آن را با درختی که برای تهیهی چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ استفاده میشود، اشتباه گرفت.
روغن درخت چای برای قرنهاست که توسط استرالیاییها به عنوان یک مادهی درمانی استفاده میشود. آنها در گذشته برگهای گیاه را خرد میکردند تا روغن آن را استخراج کنند و سپس برای درمان سرفه، سرماخوردگی و… آن را استنشاق میکردند یا مستقیما روی پوست میمالیدند.
۱. ضد عفونی کنندهی دست
مطالعات نشان دادهاند که روغن درخت چای میتواند چندین باکتری و ویروس معمولی که مسئول ایجاد بیماریها هستند (مثل E. coli ،S. pneumoniae و H. influenzae) را از بین ببرد و به عنوان یک ضدعفونی کنندهی طبیعی عمل کند. همچنین مطالعات نشان میدهند که افزودن این روغن به شویندههای دست، میتواند اثربخشی آنها را در از بین بردن باکتری E. coli افزایش دهد.
همچنین در صورتی که پوست شما دچار خراش یا بریدگی شود، برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن آن ناحیه نیز میتوان از روغن درخت چای استفاده کرد. این روغن با از بین بردن باکتری S. aureus و… میتواند از عفونت زخم جلوگیری کند.
۲. دفع کنندهی حشرات
روغن درخت چای یک دفع کنندهی عالی برای پشه است. از این روغن برای دور نگه داشتن مورچهها در کشاورزی نیز استفاده میشود. همچنین یک تحقیقی که روی گاوها انجام شد، مشخص کرد گاوهایی که با روغن درخت چای درمان شده بودند، به نسبت بقیه مگس کمتری دورشان جمع میشد.
۳. دئودرانت طبیعی
اثرات ضد باکتریایی این روغن میتواند در کنترل بوی بدن و تعریق تاثیر داشته باشد. عرق به طور نرمال بویی ندارد، اما زمانی که ترشحات غدد تعریق با باکتریهای پوست ترکیب شوند، یک بوی نامطبوع ایجاد میشود. روغن درخت چای میتواند یک جایگزین طبیعی مناسب برای دئودرانتها و ضد تعریقهای کارخانهای باشد.
۴. رهایی از قارچ ناخنها
عفونت قارچی ناخنها یک اتفاق کاملا شایع است، اگرچه خطرناک نیست اما میتواند ناخوشایند باشد. برخی افراد هستند که دوست دارند از مواد طبیعی برای درمان این موارد استفاده کنند و روغن درخت چای یکی از آنهاست.
شما میتوانید روزانه مقداری از روغن درخت چای را به تنهایی یا مخلوط شده با روغن نارگیل روی ناحیهی آسیب دیده بمالید (بعد این کار دستهایتان را بشویید تا از پخش شدن قارچ به نواحی دیگر جلوگیری کنید). این کار به مرور زمان به بهبود قارچ ناخن شما کمک خواهد کرد.
۵. بهبود شورهی سر
شورهی سر یا همان پوستهای مردهی سفید کف سر خطرناک نیستند، اما ظاهر خوبی ندارند. مشخص شده است که افزودن مقداری روغن درخت چای به شامپو، میتواند باعث کاهش شورهی سر شود؛ به نظر میرسد که علت این موضوع خواص ضد قارچی روغن درخت چای باشد.
عوارض و احتیاطهای لازم
تحقیقات نشان میدهند که روغن درخت چای به طور کلی بیخطر است، اما نکاتی وجود دارد که برای استفاده باید در نظر بگیرید. قبل از استفاده حتما ۱ تا ۲ قطره از آن را به مدت ۲۴ ساعت روی پوست ساعد خود بزنید تا مطمئن شوید که هیچگونه حساسیتی به آن ندارید.
- روغن درخت چای را نباید خورد؛ زیرا در صورت خوردن ممکن است سمی باشد. آن را دور از دسترس کودکان زیر ۱۸ ماه نگهداری کنید.
- اگر پوست حساسی دارید، آن را به صورت خالص استفاده نکنید و مقدار مساوی یا بیشتر روغن نارگیل، روغن زیتون یا روغن بادام به آن اضافه کنید.
- روغن درخت چای برای حیوانات مضر است و میتواند باعث ایجاد مشکل در سیستم عصبی آنها شود.
- از روغن درخت چای برای کل صورت خود استفاده نکنید و به صورت موضعی به ناحیهی مورد نظر بزنید.
- جوشها و آکنهها را بعد از اینکه روغن درخت چای روی آنها زدید، نپوشانید.
- روغن درخت چای را همزمان با سایر محصولات درمان آکنه (به ویژه محصولات حاوی رتینوئید، اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید یا سایر عوامل فعال) استفاده نکنید.
- از روغن درخت چای بیشتر از یک بار در روز استفاده نکنید.
- روغن درخت چای را روی پوست آسیب دیده، تحریک شده یا خشک استفاده نکنید.
- در صورت مشاهدهی هرگونه حساسیت پوستی (خشکی بیش از حد، نامتعادل شدن ph پوست، قرمزی، سوزش و آسیبپذیر شدن) از مصرف آن خودداری کنید.
- بعد از استفاده از روغن درخت چای در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
چند مورد از محصولاتی که حاوی روغن درخت چای هستند
اکنون که با خواص بینظیر روغن درخت چای آشنا شدید، میخواهیم برخی از محصولاتی که حاوی این ماده هستند را به شما معرفی کنیم. البته قبل از خرید مطمئن شوید که پوستتان با این روغن سازگار است و هیچگونه مشکلی برایتان ایجاد نمیکند.
کرم ژل بدن دیپ سنس مدل درخت چای و بامبو
این کرم بدن از برند دیپ سنس، برای پوستهای چرب مناسب بوده و علاوه بر تغذیهی پوست، به آبرسانی و حفظ رطوبت آن نیز کمک میکند؛ بدون اینکه احساس چربی یا براق شدن به پوست شما بدهد. این محصول حاوی عصارهی درخت چای، بامبو، روغن آملا، هیالورونیک اسید و عصارهی جوجوبا است که پوست شما را نرم و لطیف میکند. از این کرم برای آرنج، زانو، دست و پاهایتان میتوانید استفاده کنید.
روغن صورت و بدن مرهم یاب مدل درخت چای
این روغن برای استفادهی موضعی طراحی شده و افراد با انواع پوست میتوانند از آن برای از بین بردن قارچها، جوانسازی پوست صورت، تقویت فرآیند بهبود زخم، درمان آکنه و جوش استفاده کنند.
برای استفاده از این روغن لازم است تا پوست صورت یا هر قسمت دیگر را برای یک دقیقه با حولهی گرم و مرطوب بپوشانید و سپس با چند قطره از این روغن، پوست را ماساژ دهید. قبل از مصرف حتما محصول را تست کنید تا مطمئن شوید به آن حساسیت ندارید.
لوسیون بدن دکتر تافی مدل درخت چای
بادی لوشن دکتر تافی یک محصول طبیعی بوده که در ترکیبات خود حاوی عصارهی برگ درخت چای، ویتامین E، روغن هستهی انار، کلاژن و عصارهی آلوئهورا است و به این طریق میتواند به حفظ رطوبت و نرمی پوست کمک کند.
این محصول برای افراد با پوست نرمال تا خشک طراحی شده و برای پوست صورت و بدن قابل استفاده است. لوسیون بدن دکتر تافی خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد و میتواند خارش، سوزش، قرمزی و التهابات پوستی را بهبود ببخشد و آن را آبرسانی و تغذیه کند.
روغن بدن فیس مدل درخت چای
ترکیب اصلی این محصول، روغن درخت چای بوده که به دلیل خواص ضد قارچی میتواند به از بین بردن جوشها و لکههای پوستی کمک کند. این محصول خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده دارد و میتواند به شما کمک کند پوست و مویی درخشانتر و سالمتر داشته باشید.
شامپو ضد ریزش مو باربارا مدل درخت چای
این شامپو برای افرادی که موهای چرب دارند طراحی شده است و هم خانمها و هم آقایان میتوانند از آن استفاده کنند. اگر با مشکل خارش و شورهی سر مواجه هستید، این شامپو به دلیل داشتن عصارهی درخت چای و آلوئهورا میتواند پیشنهاد مناسبی برای شما باشد. شامپوی باربارا ضد ریزش و خارش، ضد قارچ و تقویت کنندهی موی سر است.
لوسیون ضد جوش بادی شاپ مدل چای سبز
محصولات برند بادی شاپ در بین افراد زیادی محبوبیت دارد و اکثر محصولات آن حاوی روغن درخت چای هستند. این لوسیون ضد جوش برای از بین بردن جای جوش و همچنین جلوگیری از به وجود آمدن جوشهای جدید مناسب است. این لوسیون برای پوستهای چرب، حساس و آکنهای طراحی شده و در طول شب باید استفاده شود. لوسیون ضد جوش بادی شاپ بافت سبکی دارد و چربی پوست را کنترل و از التهاب و قرمزی نیز جلوگیری میکند.
و در پایان
همانطور که در این مطلب متوجه شدید، روغن درخت چای میتواند در موارد بسیار زیادی از درمان شورهی سر گرفته تا درمان جوش و آکنه، مورد استفاده قرار گیرد و مفید باشد. هرچند این روغن یک درمان جادویی نیست، اما در برخی افراد میتواند بسیار موثر باشد. قبل از استفاده حتما مطمئن شوید که به این روغن حساسیت ندارید و در صورت نیاز از روغن خالص آن یا محصولاتی که حاوی آن هستند، استفاده کنید.
منابع: Stylecraze, Healthline