تنش بین آمریکا، تایوان و چین بالا گرفت؛ بحران تراشه شاید جدی‌تر شود!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
چین تایوان آمریکا

با سفر نانسی پلوسی، رئیس نمایندگان مجلس آمریکا به تایوان، تنش بین چین، آمریکا و تایوان به شدت بالا گرفت به گونه‌ای که اگر جنگی در این بین رخ دهد، کل جهان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

سال گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه چین قصد دارد به تایوان حمله کند که اگر این کار را انجام دهد، در واقع کنترل قلب تپنده‌ی تراشه‌ی جهان را در اختیار خواهد گرفت. این موضوع آمریکا را به شدت ترسانده است و باعث شده بارها و بارها بین این دو کشور بر سر همین موضوع تنش ایجاد شود.

اگر چین بتواند با حمله به تایوان به تمام فناوری‌های آمریکا که در شرکت TSMC قرار دارد دسترسی پیدا کند، می‌تواند به پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف برسد و از طرفی خودش کنترل تراشه‌ها را بر عهده می‌گیرد. TSMC تراشه‌های مختلفی را برای اپل، کوالکام، مدیاتک، اینتل، AMD و… تولید می‌کند که البته این فقط بخش فناوری است! TSMC برای انواع و اقسام محصولات مختلف هم تراشه تولید می‌کند.

در آن زمان گفتیم وابستگی شدید جهان به TSMC برای تأمین تراشه می‌تواند خطرساز باشد، خصوصا اینکه چین فکر حمله به این کشور را در سر می‌پروراند. آمریکا برای اینکه بتواند خطرات بعد این جنگ را از بین ببرد، به فکر این بود که در یکی از ایالات خود چندین شرکت تولید تراشه احداث کند اما سرمایه‌ی لازم برای انجام این کار برای این کشور بسیار سنگین است.

موضوع آنقدر جدی است که مارک لیو، مدیرعامل TSMC، اعلام کرد در صورتی که چین به تایوان حمله کند، فعالیت این شرکت متوقف و بحران اقتصادی عظیمی در منطقه ایجاد خواهد شد. لیو در ادامه‌ی صحبت‌هایش افزود: «فرایند پیچیده‌ای که TSMC در ساخت تراشه استفاده می‌کند باعث شده برای تحقق این کار شرکت به شرکای تجاری خود و همچنین تأمین‌کنندگان جهت همکاری نیاز داشته باشد. اگر جنگ رخ دهد، این ارتباطات قطع خواهد شد و در نتیجه TSMC هم تنها می‌ماند.

لیو با اشاره به اینکه نبرد بین چین و تایوان در نهایت برنده‌ای نخواهد داشت گفت که TSMC فقط بخش کوچکی از ضرری خواهد بود که این جنگ به دو کشور وارد می‌کند. او خاطرنشان کرد این کار نظم جهان را به هم زده و به صورت کلی، سیاست آن منطقه را تغییر خواهد داد. چون هرگونه اقدام نظامی علیه تایوان در این منطقه باعث ایجاد بحران اقتصادی برای هر دو طرف خواهد شد.

لیو افزود اگر این اتفاق رخ دهد و فعالیت TSMC هم در نتیجه‌ی آن متوقف شود، بسیاری از کشورها از جمله خود چین ناگهان در شرایطی قرار می‌گیرند که می‌بینند پیشرفته‌ترین تجهیزاتشان دیگر در دسترس قرار ندارد. TSMC در حال حاضر دهمین شرکت با ارزش دنیاست و طبیعتا توقف فعالیت آن به بسیاری از کشورها ضربه‌ای جدی وارد خواهد کرد.

نانسی پلوسی چین تایوان TSMC آمریکا

با سفر نانسی پلوسی به تایوان، او به عالی‌رتبه‌ترین شخصی بدل شد که از سال ۱۹۹۷ تاکنون به این کشور سفر کرده است

TSMC و سامسونگ در حال حاضر دو شرکت بزرگی هستند که در زمینه‌ی تولید تراشه فعالیت می‌کنند و در این بخش هم پیشرفته‌ترین فناوری‌ها را در اختیار دارند. در حال حاضر سامسونگ موفق شده به فناوری ساخت تراشه‌ی ۳ نانومتری دست پیدا کند و TSMC هم فعلا با نمونه‌ی ۴ نانومتری مشغول است. لازم به ذکر است TSMC هم از اواخر امسال، تولید تراشه‌های ۳ نانومتری خود را آغاز خواهد کرد.

چین برای رهایی از چنگ تحریم‌ها به دنبال این است که در زمینه‌ی ساخت تراشه خودکفا شود. نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاد اما ظاهرا با یک مهندسی معکوس، شرکت SMIC که تا همین چند ماه پیش تمام پیشرفتش آن را به استفاده از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری رسانده بود، ناگهان توانست راز ساخت تراشه‌های ۷ نانومتری را آن هم بدون دستگاه EUV کشف کند! اتفاق عجیبی که همه را شوکه کرد.

دولت آمریکا SMIC را از دستیابی به فناوری‌های پیشرفته‌ی تولید تراشه و همچنین دستگاه EUV تحریم کرد؛ دستگاهی ۲۰۰ میلیون دلاری که به قدری پیشرفته و قدرتمند هست که می‌تواند طرح‌های مدار را روی ویفری به باریکی موی انسان حک کند. حالا چین بدون نیاز به این دستگاه توانسته به فناوری ساخت ۷ نانومتری دست پیدا کند و باید دید در آینده چه کارهای شگفت‌انگیز دیگری را انجام می‌دهد.

نظر شما در رابطه با آینده‌ی چین، آمریکا و تایوان چیست؟

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما