راهنمای خرید مایو زنانه و مردانه؛ هرآنچه لازم است پیش از خرید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۸ دقیقه
مایو، لباس شنایی از دل تاریخ تا قرن 21

تولید و پوشیدن مایو برای شنا به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد. در طول تاریخ مردم برهنه شنا می‌کردند اما جایی در تاریخ اولین مایو تولید شد و در قرن پانزدهم میلادی تقریبا اغلب افراد در زمان شنا مایو می‌پوشیدند. در قرن هجدهم میلادی اغلب آقایان همچنان برهنه شنا می‌کردند اما خانم‌ها از پیراهنی کتانی به عنوان مایو استفاده می‌کردند.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم از تاریخچه‌ی مایو صحبت کنیم، با پارچه‌های مناسب برای دوخت آن آشنا شویم و راه درمان آلرژی پارچه‌ای را پیدا کنیم.

تاریخچه‌ی تولید مایو

تاریخچه‌ی تولید مایو

اولین مایوها از جنس پشم و پنبه تولید می‌شدند و بعد از خیس شدن بسیار سنگین بودند. همچنین رنگ مایوهای اولیه قرمز، آبی و سیاه بود. این مایوها تمام بدن را می‌پوپشاندن و دلیل آن، جلوگیری از آفتاب‌سوختگی بود. در آن زمان پوست برنزه نشانه‌ی کشاورزان بود و مردم عادی و ثروتمند پوست آفتاب‌سوخته را نشانه‌ی فقر و کارگر بودن می‌دانستند.

مایوی یک تکه از اواخر قرن نوزدهم وارد بازار شد و تغییر بزرگی در خط تولید لباس شنا ایجاد کرد. این مایوها، در هر دو مدل مایو زنانه و مایو مردانه، یقه و شلواری تا بالای زانو داشتند. این همان زمانی است که مایوهای راه راه مد شدند.

 

قرن بیستم، زمان تولد مایوی دو تکه (بیکینی)

قرن بیستم، زمان تولد مایوی دو تکه (بیکینی)

«آنت کلرمن»، شناگر مشهور استرالیایی در سال ۱۹۰۷، به دلیل پوشیدن مایو دو تکه در یکی از سواحل آمریکا دستگیر شد. اولین مایوهایی که پشت را نمی‌پوشاندند در سال ۱۹۳۰ طراحی شدند و از جمله طراحی‌های جسورانه به حساب می‌آمدند.

آن روزها استفاده از مایوی دو تکه پوشیده برای خانم‌ها و مایوی یک تکه، شبیه به مایوهای امروزی، برای آقایان رواج پیدا کرد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم ۲ طراح لباس فرانسوی لباس شنایی طراحی کردند که پایه‌ی طرح مایوهای امروزی است. ژاک هایم برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ یک مایو طراحی کرد که کوچک بود و «اتوم» نام داشت.

سپس «لویی رارد» مایوی کوچک‌تری طراحی کرد و نام آن را «بیکینی» گذاشت. علت این نام‌گذاری هم فقط به دلیل آزمایش هسته‌ای بود که در آن زمان در جزیره‌ی بیکینی انجام شد. لویی رارد با این نام‌گذاری قصد داشت به مخاطب و بازار مد این پیغام را بدهد که ایده‌ی او انفجاری است.

نمایش بیکینی برای اولین بار در کت واک فرانسه جهان را شوکه کرد. این طراحی باعث فراموشی اتوم برای همیشه شد و نام مایوی دو تکه را در جهان به بیکینی تغییر داد. بعد از آن کشورهای مختلف به تولید و طراحی بیکینی روی آوردند. اما جالب است بدانید در ماه‌های اولیه‌ی تولید این ترند جدید استفاده از بیکینی در آمریکا و کشورهای کاتولیک ممنوع بود.

 

دهه‌ی ۱۹۹۰-۱۹۷۰، انقلاب مایو

دهه‌ی 1990-1970، انقلاب مایو

در این دوره تفکرات قدیمی درباره‌ی مایو به کنار رفتند و هم‌زمان مردم به داشتن پوست برنزه علاقه نشان دادند. دیگر پوست‌های آفتاب‌سوخته نشانه‌ی بدی نبود و همین موضوع جان تازه‌ای به بازار مایو داد. در اواخر دهه‌ی ۷۰ میلادی مایوهای یک تکه به بازار برگشتند و در کنار بیکینی در دسترس خریداران قرار گرفتند.

در دهه‌ی ۸۰ هم مایوهایی از جنس تور با نام «مونو کینی» رواج پیدا کرد. پس از آن نوع جدیدی از مایو به بازار ارائه شد که «بیکینی تانگ» یا «بیکینی برزیلی» نام داشت و اندازه‌ی آن نسبت به مایوهای قبلی کوچک‌تر بود. در دهه‌ی ۱۹۹۰ «تانکینی»، که ترکیبی از تاپ و بیکینی بود، طرفدار پیدا کرد و بالاخره در پایان قرن بیستم صنعت مایو شکل جدیدی به خود گرفت.

 

بهترین پارچه برای دوخت مایو

بهترین پارچه برای دوخت مایو

حالا که با تاریخچه‌ی طراحی و تولید مایو آشنا شدیم بهتر است به سراغ انواع پارچه‌ی مناسب برای دوخت مایو برویم. بهترین پارچه برای دوخت مایو ترکیب پلی‌استر و الاستین است. الاستین پارچه‌ای با خاصیت کشسانی فوق‌العاده است که با نام تجاری «اسپندکس» یا «لیکرا» هم شناخته می‌شود. رنگ پلی‌استر ثابت است و در مجاورت کلر از بین نمی‌رود.

پارچه‌های نایلونی یکی دیگر از پارچه‌هایی هستند که برای دوخت مایو از آن استفاده می‌شود. این پارچه خاصیت کشسانی دارد اما به مرور زمان و مجاورت با کلر سفت می‌شود. حالا با این توضیحات می‌دانید که با هر پارچه‌ای نمی‌شود مایو دوخت و باید پارچه‌ی مناسب انتخاب کرد. در ادامه با انواع پارچه‌های مناسب بیشتر آشنا می‌شوید.

 

مایو با پارچه‌های الیاف طبیعی

مایو با پارچه‌های الیاف طبیعی

قبل از اختراع پارچه‌هایی با الیاف مصنوعی یا پلی‌استر، پارچه‌ی پشمی از محبوب‌ترین پارچه‌ها برای دوخت مایو بود. پشم خاصیت کشسانی داشت و آنقدر پشم طبیعی موجود بود که هر شناگر می‌توانست مایوی خودش را ببافد. شاید امروز خنده‌دار به نظر برسد اما الگوهای بافت انواع مایو در تمام مجله‌های مد و خیاطی زمان‌های قدیم وجود داشت.

تنها مشکل پشم، جذب آب به میزان زیاد و سنگین شدن بود. شناگرهایی که از مایوی پشمی استفاده می‌کردند کمی بعد از ورود به آب، وزنِ زیاد لباس را احساس می‌کردند. به مرور زمان پارچه‌ای پنبه‌ای جای خود را به پشم دادند و مایوهایی با پارچه‌های پنبه‌ای مختلف دوخته شد.

در دهه‌ی ۱۹۵۰ استفاده از الیاف مصنوعی در تولید پارچه شروع شد و طراحان مد هم برای دوخت مایو به سراغ پارچه‌های جدید رفتند. این تغییرات باعث ایجاد پیشرفت چشمگیری در توسعه‌ی بازار تولید مایو داشت.

 

تحول در دوخت مایو و پارچه‌هایی با الیاف مصنوعی

تحول در دوخت مایو و پارچه‌هایی با الیاف مصنوعی

تولیدکنندگان پارچه با ترکیب الیاف طبیعی و مصنوعی طیف گسترده‌ای از پارچه‌های مناسب برای دوخت مایو تولید کردند. الیاف مصنوعی تمام ویژگی‌هایی که یک لباس شنا لازم دارد را به مایو می‌دهد و با تنوع بالایی که دارد، به طراحان مد و لباس این اجازه را می‌دهد تا براساس هر ترند و مناسبتی یک مدل مایو طراحی کنند.

پلی‌استر محبوب‌ترین پارچه در لیست پارچه‌های با الیاف مصنوعی برای دوخت مایو است. پارچه‌ای با مقاومت بالا در برابر کلر و نور خورشید که مراقب از آن هم آسان است. به خوبی کش می‌آید و بدن را اذیت نمی‌کند. ترکیبات مختلفی از پلی‌استر – الاستین وجود دارد که پارچه‌های متنوعی برای تولید مایو در دسترس طراحان لباس قرار می‌دهد.

الاستین با پارچه‌های دیگری غیر از پلی‌استر هم ترکیب می‌شود. مثلا با ترکیب الاستین و نایلون پارچه‌های اسپندکس یا لیکرا تولید می‌شود. البته مقاومت نایلون در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش کمتر است و ممکن است با کلر آسیب ببیند. اما اگر فقط برای یک فصل به دنبال لباسی براساس آخرین مد مایوها می‌گردید این پارچه بسیار مناسب است.

ترکیب پلی‌پنبه – اسپندکس محبوبیت کمتری در لیست پارچه‌های با الیاف مصنوعی دارد اما بسیار سبک و راحت است. کشش آن برای شنا مناسب است و بدن را اذیت نمی‌کند. البته به دلیل وجود فیبر نیمه طبیعی در این ترکیب باعث می‌شود مایو به سرعت خشک نشود. این پارچه، با توجه ترکیب پلی‌استر و پنبه، به یک پارچه‌ی بادوام برای دوخت مایو تبدیل شده است.

 

انواع مایو

انواع مایو

مایوهای مردانه به دو دسته‌ی یک تکه و شورتی تقسیم می‌شوند و تنها نکته‌ای که در زمان خرید باید به آن دقت کنید، فرم بدنتان است. آقایان بهتر است مایویی انتخاب کنند که بدنشان را کوتاه‌تر یا چاق‌تر از حد معمول نشان ندهد و شنا کردن با آن راحت باشد. اما مایوهای زنانه به دو دسته‌ی یک تکه و دو تکه تقسیم می‌شوند. هر کدام از این دسته‌بندی‌ها هم به چند مدل مختلف تقسیم می‌شوند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم.

مایوی یک تکه‌ی زنانه

مایوی یک تکه‌ی زنانه

مایوی یک تکه مایویی است که بالاته و بخشی از پایین تنه را می‌پوشاند. این مدل از مایوها در ۵ دسته‌بندی مختلف در بازار وجود دارند:

۱. مایوی سنتی که ساده‌ترین و قدیمی‌ترین مدل لباس شنا است. قسمت گردن و دست‌های آن باز است و دو بند (مثل تاپ بندی) دارد که معمولا قابلیت کوتاه و بلند شدن دارد. قسمت پایینی این مایو به فرم عادی لباس زیر زنانه دوخته شده است.

۲. مایوی ریسربک (racerback) لباس شنای مخصوص افرادی است که به شکل حرفه‌ای شنا کرده و در مسابقات شرکت می‌کنند. بندهای این مایو در قسمت کتف به هم می‌رسد و شکل Y به خود می‌گیرد تا بازوهای شناگر آزادی بیشتری برای حرکت کردن در آب داشته باشد.

۳. مایوی باندو (bandeau) برعکس دو مدل قبلی اصلا بند ندارد اما قسمت روی سینه‌ی آن با مواد مقاومی طراحی شده است که از تن بیرون نمی‌آید. بعضی از مدل‌های مایوی باندو قابلیت اضافه کردن بند دارند و شما می‌توانید هر زمانی که خواستید بندها را اضافه کرده، به صورت ساده یا ضربدری ببندید.

۴. مونوکینی مایویی است که می‌توان گفت ترکیبی از مایوی یک تکه و بیکینی است. درواقع این مایو یک بیکینی ساده است که یک تکه پارچه در قسمت جلو، هر دو تکه‌ی مایو را به هم وصل کرده است. پهلوهای این مایو باز و فقط قسمت روی شکم آن، با نواری باریک از پارچه، پوشیده است.

۵. پیراهن شنا نوع دیگری از مایوهای یک تکه است که پوشیده‌تر از مدل‌های قبلی است. در این مدل یک دامن کوتاه به مایوی یک تکه اضافه شده و کاملا روی ران‌ها، شکم و باسن را می‌پوشاند. همچنین قسمت بالایی آن هم پوشده‌تر است و بندی پهن دارد که می‌توانید دور گردن ببندید. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که تمایلی به دیده شدن تمام قسمت‌های بدن ندارید، این مایو برای شما مناسب است.

مایوی دو تکه‌ی زنانه

مایوی دو تکه‌ی زنانه

در مایوهای دو تکه‌ی زنانه بخش بالا و پایین مایو از هم جدا هستند و به ۸ دسته‌ی مختلف تقسیم می‌شوند:

۱. بیکینی کلاسیک ساده‌ترین نوع بیکینی است که به شکل ساده و بدون هیچ برش و طراحی خاصی دوخته می‌شود. در قسمت تاپ بیکینی پدهای متحرک وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید آن را از مایو جدا کنید. در قسمت زیرین تاپ هم فنر قرار گرفته که به خوش فرم ایستادن آن روی بدن کمک می‌کند.

۲.  بیکینی با بند رشته‌ای یا استرینگ که کمی کوچک‌تر از مدل کلاسیک است. در قسمت تاپ دیگر پهلوها و تمام سینه پوشیده نیست و بندهای باریک جای آن‌ها را گرفته است. تنها بخشی که از تاپ در این مدل می‌بینید قسمتی است که پد در آن قرار می‌گیرد. پهلوهای قسمت پایینی این بیکینی هم پوشیده نیست و با بند‌های نازکی بسته می‌‌شود.

۳. بیکینی هالتر تاپ به جای بند معمولی دو بند دارد که پشت گردن بسته می‌شود و آزادی عکل بیشتری در حرکت دادن دست‌ها و بازوها در زمان شنا می‌دهد.

۴. بیکینی باندو دقیقا مثل مایوی یک تکه‌ی باندو است که قسمت میانی آن حذف شده باشد. قسمت تاپ آن بدون بند است و در بعضی از مدل‌ها امکان اضافه کردن بند دارد. قسمت پایینی یک شورت ساده با سایزی بین بیکینی کلاسیک و بیکینی استرینگ دوخته شده است.

۵. مایوی ورزشی درواقع یک نیم‌تنه‌ی ورزشی و یک‌پارچه است که می‌توانید از آن در تمام ورزش‌های آبی استفاده کنید. با اینکه بافتی یک‌پارچه و مستحکم دارد، حرکت با آن بسیار آسان است و به راحتی می‌توانید دست‌ها و بازوها را تکان دهید.

۶. تانکینی ترکیبی از تاب بندی و قسمت شورت بیکینی کلاسیک است.

۷. ببیکینی تانگ که سایزی کوچک‌تر از بیکینی استرینگ دارد، بندهای قسمت بالایی پشت گردن بسته می‌شود و کمر آن هم به جای بند، یک کش ساده دارد.

۸. بیکینی با شورت پاچه‌دار همان بیکینی کلاسیک است که قسمت پایینی آن شبیه به شورت‌های پسرانه دوخته شده است.

 

بهترین پارچه‌ها برای دوخت مایو، به ترتیب محبوبیت

بهترین پارچه‌ها برای دوخت مایو، به ترتیب محبوبیت

حالا که با ترکیبات اصلی و محبوب پارچه‌های مناسب برای دوخت مایو آشنا شدید، به سراغ لیست محبوب‌ترین و بهترین پارچه‌ها برای دوخت مایو می‌رویم.

۱. پلی‌استر

پلی‌استر یکی از محبوب‌ترین پارچه‌ها در صنعت پوشاک است. پارچه‌ای نرم و با دوام که سریع خشک می‌شود. همین خصوصیات آن را به یک پارچه‌ی مناسب برای دوخت مایو تبدیل کرده است. این پارچه در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش مقاومت دارد و رنگ و بافت خود را در برابر کلر از دست نمی‌دهد.

۲. نایلون

پارچه‌ی نایلونی با نام پلی‌آمید هم شناخته می‌شود. این پارچه در برابر آب مقاوم است و سریع خشک می‌شود. برای تولید مایوهایی که بر اساس ترندهای مختلف مد دوخته می‌شوند اغلب از این پارچه استفاده می‌شود. بافت آن نرم است و کمی درخشندگی دارد. همچنین اگر نایلون با الاستین مخلوط شود به نرمی پر قو، بدن شما را در آغوش می‌گیرد.

۳. الاستین

در اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ استفاده از الاستین در صنعت پوشاک آغاز شد. الاستین پارچه‌ای با الیافت. ۱۰۰% مصنوعی است که حرارت و ضربه آن را خراب نمی‌کند. با ترکیب الاستین و الیاف طبیعی پارچه‌هایی با کشش مناسب برای دوخت مایو تولید می‌شود.

۴. پلی بوتیلن ترفتالات یا PBT

این پارچه از الیاف نخ پلاستیکی با کشسانی و بازیابی طبیعی است. PBT از خانواده‌ی پپلاستیک‌های پلی‌استر است اما به اندازه‌ی پلی‌استرها کشسانی ندارد. بافت این پارچه سفت‌تر از پلی‌استر است اما سبک است و ظاهر صافی دارد. روکش آن مات است و گزینه‌ی مناسبی برای دوخت مایو ویژه‌ی مسابقات ورزشی است.

۵. پنبه

پنبه مثل پشم از قدیمی‌ترین پارچه‌هایی است که برای دوخت مایو و لباس حمام استفاده می‌شده است. ضعف بزرگ آن نگهداری میزان زیادی آب در بافت خود است که وزن لباس را چندین برابر می‌کند. وزن آن تا حدی بالا می‌رود که ممکن است باعث غرق شدن شناگر شود! این روزها استفاده از الیاف پنبه و بامبو برای یادآوری حس نوستالژی مایو دوباره مد شده است اما از آن برای دوخت مایوهایی مناسب برای نشستن در ساحل یا کناره‌ی استخر و آفتاب گرفتن استفاده می‌شود.

 

پارچه‌ی آستر برای مایو

پارچه‌ی آستر برای مایو

ممکن است بعضی از پارچه‌ها که برای دوخت مایو از آن‌ها استفاده می‌شود، کمی نازک باشند و وقتی خیس می‌شوند بدن از زیر آن‌ها دیده شود. به همین دلیل در دوخت مایو از پارچه‌ای نازک‌تر برای آستر دادن استفاده می‌شود. آستر نه تنها از دیده شدن بدن از زیر مایوی خیس جلوگیری می‌کند، بلکه پوشیدن مایو را هم راحت می‌کند.

در زمان انتخاب پارچه برای آستر مایو باید پارچه‌ای را انتخاب کنید که مواد مشابهی با پارچه‌ی مایوی شما داشته باشد. آستر مایو باید به همان شکلی که پارچه‌ی مایو در برابر آب و کلر واکنش نشان می‌دهد، رفتار کند. مطمئن شوید که رنگ آن ثابت است و در برابر کلر مقاوم و با دوام است.

بهترین پارچه‌ای که برای آستر مایو در خطوط تولید تجاری مایو استفاده می‌شود، پارچه‌ی توری برقی است. این پارچه برای پوشاندن بدن زیر پارچه‌های نازک مناسب است. باید آن را کمی کوچک‌تر از مایوی اصلی برش بزنید تا وقتی با آب تماس پیدا می‌کند کاملا بدن شما را بپوشاند.

 

نکاتی مهم برای خرید پارچه‌ی مایو

نکاتی مهم برای خرید پارچه‌ی مایو

انتخاب پارچه‌ی مناسب برای دوخت مایو بسیار مهم است. حتما شما هم دوست ندارید که وقتی وارد آب می‌شوید بدنتان از زیر پارچه مشخص باشد یا لباس آنقدر سنگین شود که نتوانید تکان بخورید. یا بدتر از آن، وقتی پارچه با آب تماس پیدا می‌کند کوچک شود و مایوی شما تبدیل به مایوی کودک شود! در اینجا نکات مهمی که باید در زمان خرید پارچه برای دوخت مایو در نظر بگیرید را به شکل لیستی خلاصه آورده‌ایم.

  • وزن: پارچه‌هایی با الیافت مصنوعی سبک‌تر از پارچه‌هایی با الیاف طبیعی هستند. وزن ایدئال برای هر متر مربع پارچه‌ی شنا ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم است.
  • احساس راحتی: پارچه‌ای را انتخاب کنید که وقتی روی بدنتان قرار می‌گیرد احساس اعتماد به نفس و راحتی به شما می‌دهد. طرح پارچه باید برای شما دوست داشتنی باشد و با پوشیدن آن دچار اضطراب نشوید. اگر دوست ندارید بدنتان جلب توجه کند اصلا به سراغ پارچه‌های نئونی نروید.
  • راحتی: پارچه‌ای انتخاب کنید که انعطاف‌پذیری بالا داشته باشد تا شنا کردن و راه رفتن با آن راحت باشد. همچنین آنقدر نرم باشد که در تماس با پوست بدنتان، آسیبی به آن نرساند.
  • رنگ: برای اینکه با ورود به آب، رنگ مایوی شما در استخر پخش نشود باید به سراغ پارچه‌هایی بروید که رنگ ثابت دارند. طرح‌های چاپی یا پارچه‌هایی که بعد از بافت رنگ شده‌اند اصلا برای دوخت مایو مناسب نیستند.
  • سرعت خشک شدن: اگر زیاد شنا می‌کنید پارچه‌ای انتخاب کنید که سریع خشک شود. الیاف مصنوعی، مخصوصا پلی‌استر، بهترین انتخاب برای دوخت مایو است.
  • خاصیت کشسانی: کش آمدن و انعطاف‌پذیری پارچه‌ی مایو باید خیلی زیاد باشد تا شما به راحتی بتوانید شنا کنید و حرکاتتان محدود نشود. پارچه‌ای که برای دوخت مایو استفاده می‌کنید باید به راحتی در کشش چهار طرفه حداقل ۶۰% تا ۷۰% تغییر سایز داشته باشد.
  • ماندگاری: پارچه‌ای را انتخاب کنید که با دوام است. مقاومت در برابر مواد شیمیایی داخل آب استخر و اشعه‌ی ماوراء بنفش از مهم‌ترین مواردی است که باید در خرید پارچه در نظر گرفت.
  • نگهداری آسان: پارچه‌ای را انتخاب کنید که در یک شست‌وشوی ساده با آب، اثر تمام مواد شیمیایی داخل آب استخر از روی آن پاک می‌شود.
  • هزینه: قیمت پارچه یکی از عوامل تاثیرگذار در خرید آن است. پارچه‌های پلی‌استر معمولا ارزانترین پارچه‌ها هستند که اتفاقا برای دوخت مایو مناسب‌ است. در زمان خرید سعی کنید با توجه به بودجه‌تان بهترین پارچه را بخرید تا بتوانید مدت زمان طولانی‌تری از مایو استفاده کرده و در زمان استفاده، با هیچ مشکلی روبه‌رو نشوید.

 

آلرژی به پارچه

آلرژی به پارچه

تا به حال برایتان پیش آمده است که بعد از پوشیدن لباس خاصی در پوست خود احساس خارش یا سوزش داشته باشید؟ این علامت آلرژی به جنس خاصی از پارچه است. آلرژی به پارچه معمولا در تماس با رزین‌های فرمالدئید و پارا فنیلن دی‌آمین ایجاد می‌شود و علائم زیر را در فرد ایجاد می‌کند:

  • قرمزی پوست
  • پوسته پوسته شدن
  • خارش
  • سوزش چشم‌ها
  • گرفتگی قفسه سینه

این مواد مصنوعی برای تولید پارچه‌های ضدآب و مقام در برابر چروکیدگی استفاده می‌شود. همچنین بعضی از الیاف طبیعی با رزین‌های فرمالدئید پردازش می‌شوند که می‌توانند باعث بروز علائم آلرژیک در فرد شوند. غیر از این موارد، بسیاری از افراد به پارچه‌ها و لباس‌های پشمی حساسیت نشان می‌دهند و به محض پوشیدن یک ژاکت پشمی، دچار خارش شده و یا حتی پوست شروع به جوش زدن می‌کند. رنگ‌های استفاده شده در پارچه از دیگر عوامل ایجاد آلرژی هستند.

 

چه افرادی به پارچه حساسیت نشان می‌دهند؟

چه افرادی به پارچه حساسیت نشان می‌دهند؟

جالب است بدانید که خانم‌ها بیشتر از آقایان با علائم آلرژیک در اثر تماس با پارچه روبه‌رو می‌شوند. تنها دلیل آن هم این است که خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر از لباس‌های تنگ استفاده می‌کنند. افراد چاق دومین دسته‌ای هستند که بیشتر با علائم آلرژیک پارچه درگیر می‌شوند. بدن این افراد بیش از حد گرم می‌شود و عرق می‌کند همین موضوع ایجاد علائم آلرژیک را افزایش می‌دهد.

همچنین افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک (یک بیماری پوستی در کودکان) هم بیشتر از افراد معمولی در معرض علائم درماتیت پارچه‌ای قرار دارند. نکته‌ی جالب دیگر درباره‌ی آلرژی پارچه‌ای محل کار شما است. افرادی که در مکان‌های گرم و مرطوب، مثل نانوایی، کار می‌کنند خیلی بیشتر از دیگران با علائم آلرژی پارچه‌ای روبه‌رو می‌شوند.

اگر در محل کار از دستکش لاتکس استفاده می‌کنید، احتمال بروز علائم آلرزی پوستی در دستان شما بسیار زیاد است. حتی ممکن است شما به جنس لاتکس حساسیت داشته باشید و با پوشیدن دستکش پوست شما واکنش نشان دهد.

 

روش جلوگیری از آلرژی پوستی در زمان استفاده از مایو

روش جلوگیری از آلرژی پوستی در زمان استفاده از مایو

در زمان خرید یا دوخت مایو حتما به جنس پارچه و روش چاپ و رنگ آن دقت کنید. اگر می‌دانید به چه جنس از پارچه‌هایی حساسیت دارید اصلا به سراغ آن پارچه‌ها نروید. چون مایو کاملا به پوست می‌چسبد و می‌تواند باعث التهاب و جوش زدن آن شود. از رنگ‌های روشن استفاده کنید تا گرمای کمتری را جذب کرده و میزان تعریق زیر پارچه هم کمتر باشد. همچنین مایو را جدا از دیگر لباس‌ها و با پودر یا مایع لباسشویی ضد حساسیت بشویید.

 

چگونه متوجه آلرژی به پارچه شویم؟

تشخیص دقیق ماده یا پارچه‌ی فعال کننده‌ی آلرژی شما آسان نیست. الیاف ترکیبی در پارچه و رنگ‌های مختلف که در آن‌ها استفاده می‌شود کار را سخت می‌کند. به صورت کلی اگر بثورات جلدی روی کمر شما پدیدار شود ممکن است به لاتکس موجود در کش لباس زیرتان حساسیت داشته باشید اما بهترین راه برای تشخیص و درمان آلرژی، مراجعه به یک متخصص است.

 

چه زمانی برای آلرژی پارچه‌ای باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر چند هفته بعد از مشاهده‌ی علائم آلرژیک رنگ پوست شما روشن نشد و مشکلات پوستی همچنان ادامه داشتند حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر بثورات پوستی بسیار بزرگ هستند یا بخش بزرگی از بدنتان، مثلا تمام کتف، را پوشانده‌اند باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که بثورات جلدی دردناک است، با خارش زیاد همراه است یا بثورات در حال بزرگ شدن و پخش شدن هستند باید در اولین فرصت به متخصص پوست مراجعه کنید.

 

روش درمان آلرژی پارچه‌ای

روش درمان آلرژی پارچه‌ای

اگر می‌دانید چه پارچه‌ای باعث ایجاد آلرژی می‌شود، با تعویض مایو و استفاده از پارچه‌ی مناسب به راحتی از آلرژی خلاص می‌شوید. اما اگر نمی‌دانید، یا با تغییر مایو هم از این علائم خلاص نمی‌شوید، باید به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز دارو و کرم‌های مناسب پوست را تسکین داده و علائم را از بین ببرد.

 

پاک کردن لکه‌های مختلف از روی مایو

حتما برای شما هم پیش آمده است که لکه‌هایی روی مایوی خود مشاهده کرده باشید که به سختی پاک می‌شوند یا اصلا پاک نمی‌شوند. بیشترین موارد مربوط به لکه‌ی خون و لکه‌هایی است که در اثر خوردن مواد غذایی بعد از شنا روی مایو ایجاد می‌شوند. حالا چطور باید آن‌ها را پاک کنید؟

قبلا در دیجی‌کالا مگ مطالب کامل و جامعی درباره‌ی پاک کردن انواع لکه‌ها منتشر شده است که در ادامه لیست آن‌ها را می‌بینید. فقط اگر لکه‌ای در لیست این راهنماها وجود نداشت باید به مواد پایه‌ای که آن را ایجاد کرده است دقت کنید. مثلا اگر مایوی شما با سس مایونز لکه شده است باید به سراغ روش پاک کردن لکه‌های روغنی بروید.

 

مرور کلی

آشنایی با انواع مایو

مایوها در طرح‌ها و مخصوص سلیقه‌های خاص تولید شده‌اند. از مایوهای ساده و یک تکه گرفته تا مایو دامن‌دار. همچنین خط تولید مخصوصی برای دوخت مایو اسلامی زنانه در کشورهای مختلفی وجود دارد و طراحان مد هر سال مدل‌های جدیدی برای این خط تولید طراحی می‌کنند. این مدل مایو پوشیده مناسب برای استفاده خانم‌های مسلمان در مسابقات جهانی است و با هدف احترام به اعتقادات مردم مسلمان در گوشه و کنار جهان تولید می‌شود.

اگر قصد دارید خودتان در خانه مایو شنا بدوزید می‌توانید با جست‌وجوی کلمه‌ی مایو به انگلیسی،‌ یعنی swimming suit، در اینترنت انواع مدل‌های مایوی زنانه، مردانه و همچنین مایو دخترانه و مایو پسرانه را مشاهده کنید. اما اگر قصد خرید مایو دارید می‌توانید به سایت دیجی‌‌کالا سر بزنید و از بین انواع مایوهای موجود، لباس شنای مورد نظرتان را انتخاب کنید.

منابع: swimwearshack, silverbobbin, nyallergy, webmd



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X