۵ حقیقت شگفت‌انگیز درباره‌ی فناوری جوهر الکترونیک

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
جوهر الکترونیک

فناوری جوهر الکترونیک (E-Ink) از آن چیزی که تصور می‌کنید جذاب‌تر و کاربردی‌تر است. در این مقاله به پنج حقیقت جذاب درباره‌ی این نوع جوهر مدرن می‌پردازیم.

۱. جوهر الکترونیک رسما یک صفحه‌ی واقعی را به نمایش می‌کشد

جوهر الکترونیک

فناوری جوهر الکترونیکی با این هدف طراحی شده تا ظاهر یک جوهر عادی را روی کاغذ تقلید کند. برخلاف صفحه نمایش‌های قدیمی که بر مبنای نور پس‌زمینه کار می‌کنند، صفحه نمایش‌های جوهر الکترونیکی بر مبنای انعکاس نور، شبیه به یک کتاب واقعی کار می‌کند. به همین دلیل، ای اینک‌ها برای راحتی چشم‌ها بهتر محسوب می‌شوند. این مورد، یکی از چند ویژگی سلامتی مفیدی است که برای این تکنولوژی معرفی می‌شود. همچنین زیر نور آفتاب هم می‌توان خیلی راحت‌تر به مطالعه پرداخت.

ماهیت ذاتیِ بازتابِ صفحه نمایش‌های ای-اینک از طریق میکرو کپسول‌هایی به راحتی قابل اجراست؛ میکرو کپسول‌هایی که با ذرات باردارِ سفیدِ مثبت و ذرات باردارِ سیاهِ منفی پر شده‌اند. این ذرات در پاسخ به یک میدان الکتریکی در داخل کپسول‌ها حرکت کرده و ظاهر یک متن یا تصویر را روی صفحه ایجاد می‌کند.

کتاب‌خوان آمازون مدل Kindle 10th Generation ظرفیت 8 گیگابایت

این تکنولوژی، تجربه‌ی یک جوهر واقعی روی کاغذ را به طور خیلی دقیق تقلید می‌کند. بنابراین، تجربه‌ی کاربر از بابت یک مطالعه، بسیار طبیعی خواهد بود. وجود این ویژگی‌های انعکاسی یکی از چند دلایلی است که جوهر الکترونیکی را به یک انتخاب مشهور برای خرید یک کتاب‌خوان تبدیل کرده است؛ به خصوص این که کاربران دلشان می‌خواهد مدت زمان زیادی را برای مطالعه صرف کنند.

۲. اولین دستگاه ای-اینک، یک کتابخوان الکترونیکی نبود!

جوهر الکترونیک

برخلاف تصورِ بسیاری از افراد، اولین محصول تبلیغاتی برای استفاده از تکنولوژی جوهر الکترونیکی در واقع یک کتابخوان نبود، بلکه یک ساعت مچی بود. محصولی تحت عنوان سیکو دیتا (Seiko Data-2000) در سال ۲۰۰۴ عرضه شد که از یک صفحه‌ی کوچک با جوهر الکترونیکی بهره می‌برد که علاوه بر زمان، چند اطلاعات دیگر را هم در اختیار کاربرها قرار می‌دهد. تکنولوژی جوهر الکترونیکی به کاربر این امکان را می‌دهد تا تحت شرایط نوری مختلف، به راحتی مطالعه کند. به همین دلیل، در ابتدای امر سازنده‌ها از این فناوری مدرن برای ساخت یک ساعت مچی استفاده کرده بودند.

اولین محصول به خوبی توانست پتانسیل پشتِ فناوری ای-اینک را نسبت به صفحه نمایش‌های معمولی به رخ بکشد. از همین رو، مطالعات پژوهشی متعددی برای توسعه و تکامل ای-اینک به کار گرفته شد. از ساعت مچی مذکور، به عنوان یک محصول موفق یاد می‌شود.

۳. صفحه نمایش‌های جوهر الکترونیکی می‌تواند منعطف باشند

ای-اینک

جوهر الکترونیکی میلیون‌ها میکرو کپسول را در یک مایع در داخل یک لایه‌ی فیلم به طور معلق قرار می‌دهد. از این ترکیب و ساختار می‌توان برای تولید صفحه نمایش‌های تاشو و منعطف بهره‌برداری کرد. کاربردهای بالقوه‌ی این فناوری به شدت گسترده است. از همین رو، دستگاه‌های مختلف و منعطفی تحت برچسبِ کتابخوان و دستگاه‌های پوشیدنی ساخته می‌شود.

کتاب خوان آمازون مدل Kindle All New  Basic 2022

انعطاف‌پذیری صفحه نمایش‌های جوهر الکترونیکی به واسطه‌ی وزن بسیار سبک و ماهیت نازکِ میکرو کپسول‌های موجود در لایه‌ی فیلمی حاصل شده است. کپسول‌ها می‌توانند آزادانه در داخل این فیلم حرکت کنند. به همین دلیل، صفحه نمایش می‌تواند بدون هیچ آسیبی خم شود. کتاب‌خوان‌های منعطف برای مثال می‌توانند لوله هم شوند. به همین خاطر می‌توان علاوه بر ماندگاری بسیار بالا، روی ویژگی حمل و نقل بسیار بالای آنها هم حساب باز کرد. این توانایی موجب شده تا بتوان صفحه نمایش‌های منحنی یا حتی پیچکی شکل را خلق کرد. این رویه باعث باز شدن دریچه‌های جدیدی برای ساخت صفحه نمایش‌های متنوع شده است.

۴. جوهر الکترونیک استفاده‌ی متفاوت‌تری از انرژی برق در مقایسه با صفحات LCD یا OLED دارد

برخلاف صفحه نمایش‌های LCD یا OLED که به طور دائم از انرژی برق برای حفظ روشنایی صفحه نمایش استفاده می‌کنند، میکرو کپسول‌های داخل صفحه نمایش‌های جوهر الکترونیکی تا زمانی که میدان الکتریکی اعمال نشود، بدون تغییر آماده به کار باقی خواهند ماند. این موضوع یعنی صفحه نمایش‌های ای-اینک تنها زمانی از برق استفاده می‌کنند که یک میدان الکتریکی اعمال شود. این میدان در زمان تغییرات صفحه به کار می‌افتد؛‌ برای مثال می‌توان به ورق زدن یک صفحه در یک کتاب‌خوان الکترونیکی اشاره کرد. این قابلیت جذاب موجب می‌شود تا دستگاه‌های تجهیز شده به جوهر الکترونیکی به یک ابزار ایده‌آل برای مطالعه‌ی طولانی مدت تبدیل شوند. حداقل از بابت مصرف باتری می‌توان با خیال راحت‌تری یک کتاب‌خوان ای-‌اینک را در دست گرفت.

۵. جوهر الکترونیک در معماری و فشن کاربردهایی دارد

ای-اینک صرفا محدود به کتابخوان‌های الکترونیکی و گوشی‌های هوشمند نیست، بلکه راه خود را به سایر صنایع هم باز کرده است. در صنعت فشن و مدل، جوهر الکتریکی برای ساخت مدل‌های مختلف برای طراحی‌های تعاملی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، یک لباس می‌تواند رنگ یا الگوهای تصویری خود را صرفا با اعمال فرایندهای لمسی تغییر دهد. به همین دلیل می‌توان مدل‌های طراحی لباس را در کسری از دقیقه، شخصی‌سازی و جذاب‌تر کرد.

کتاب خوان بوکس بوکس مدل poke 4 lite

در معماری، صفحه نمایش‌های ای-اینک به عنوان یک وسیله برای کنترل تغییرات نوری در پنجره‌ها به کار گرفته می‌شوند. علاوه بر این موضوع، نماهای جوهر الکترونیکی می‌تواند به طوری پویا ظاهر ساختمان‌ها را تغییر داده تا طراحی‌های خلاقانه و همچنین مقرون به صرفه از جنبه‌ی انرژی خلق شود.

فیدیبوک؛ یک کتابخوان مجهز به جوهر الکترونیک و مقرون به صرفه

فیدیبوک

فیدیبوک، به عنوان اولین کتابخوان با پشتیبانی کامل از زبان فارسی شناخته می‌شود. این دستگاه در سال ۱۳۹۷ عرضه شده و در حال حاضر در نسخه‌های جدید از این محصول، تقریبا تمامی ایرادات دستگاه گرفته شده است. به دلیل قیمت به نسبت بالای کتابخوان‌های خارجی مثل آمازون و عدم پشتیبانی بسیاری از کتاب‌خوان‌های الکترونیکی خارجی از زبان فارسی، عرضه‌ی فیدیبوک موجب خوشحالی بسیاری از کاربرهای علاقه‌مند به مطالعه‌ی کتاب‌های مختلف در سطح داخل کشور شده است.

فیدیبوک از فناوری جوهر الکترونیک استفاده می‌کند. همان‌طور که در این مطلب قبلا اشاره کرده‌ایم، این نوع تکنولوژی موجب شده تا برخی از معایب و چالش‌های کتابخوان‌های مرسوم برای همیشه حل شود. خوشبختانه به مدد کیفیت صفحه نمایش بسیار خوب فیدیبوک می‌توان از این دستگاه تحت شرایط میزان نور مختلف بهره‌برداری کرد.

فیدیبوک شاید در سطح بین المللی و در مقایسه با سایر کتابخوان‌های شرکت‌های بزرگ دنیا حرف چندان زیادی برای گفتن نداشته باشد، اما برای کاربردهای فارسی زبان یک ابزار بسیار خوب دانسته می‌شود. تجهیز فیدیبوک به ای-اینک، باتری بسیار قدرتمند و صد البته وجود یک کتابخانه بسیار بزرگ تحت عنوان فیدیبو (Fidibo) از مهم‌ترین دلایلی است که می‌توان کاربرهای عاشق مطالعه را نسبت به خرید این محصول ترغیب کرد.

از آنجایی که فیدیبوک به طور رسمی توسط پلتفرم دیجیکالا به فروش می‌رسد، شما می‌توانید به راحتی با جست‌وجوی نام فیدیبوک در منوی جست‌وجوی دیجی کالا این محصول را خریداری کنید. لازم به ذکر است در صورت خرید کتابخوان فیدیبوک مدل F2 شما می‌توانید از یک اعتبار هدیه به ارزش ۵۰۰ هزار تومانی هم استفاده کنید.

کتاب خوان فیدیبوک مدل F2 ظرفیت 16 گیگابایت به همراه کارت اعتبار 500 هزار تومانی فیدیبو

این اعتبار هدیه در واقع برای استفاده از کتاب‌های پولی داخل کتابخانه‌ی فیدیبو است. با خرید فیدیبوک می‌توانید علاوه بر مطالعه‌ی فایل‌های PDF، کتاب و جزوات مختلف با پسوند epub، mobi و txt را هم مطالعه کنید. سیستم عامل فیدیبوک، اندروید ۸.۱ است. همچنین بلوتوث نسخه ۵، ظرفیت ۱۶ گیگابایت رم نوع LPDDR و همچنین پردازنده‌ی چهار هسته‌ای PX30 با فرکانس ۱.۵ گیگاهرتز از دیگر مزیت‌های این کتاب خوان مقرون به صرفه محسوب می‌شود. این محصول در حال حاضر و در زمان نگارش این مطلب، با گارانتی ۱۸ ماهه دیجی کالا سرویس به فروش می‌رسد.

منبع: makeuseof

سوال و جواب‌های رایج
ای-اینک چیست؟
فناوری جوهر الکترونیکی با این هدف طراحی شده تا ظاهر یک جوهر عادی را روی کاغذ تقلید کند.
آیا فیدیبوک به تکنولوژی جوهر الکترونیک مجهز شده است؟
بله. فیدیبوک از ای-اینک بهره می‌برد.
مزیت جوهر الکترونیک چیست؟
به دلیل مصرف هوشمندانه از انرژی الکتریسیته، می‌توان برای طولانی مدت از دستگاه‌های مجهز به ای-اینک استفاده کرد.


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X