مایکروسافت سرفیس پرو ۹ با تراشههای متفاوتی عرضه میشود
اینطور که به نظر میرسد مایکروسافت قصد دارد سرفیس ۹ پرو را در دو مدل با دو پردازندهی متفاوت راهی بازار کند که یکی از آنها به تراشهی اینتل سری آلدر لیک P و دیگری هم به تراشهی کوالکام اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ مجهز خواهد شد.
پیشتر خبری منتشر شده مبنی بر اینکه مایکروسافت احتمالا امسال برای تبلت سرفیس پرو ۹ از دو پردازنده استفاده خواهد کرد. یکی از این مدلها بخشی از پروژهی ولترای مایکروسافت خواهد بود؛ پروژهای که هدف آن توسعهی محصولاتی با تراشهی مبتنی بر ARM است. سرفیس پرو ۹ هم به عنوان بخشی از این پروژه در یکی از مدلهای خود به همین تراشه مجهز خواهد شد تا بتواند با نمایندههای اپل با تراشههای سری M رقابت کند.
تراشهای که گفته میشود در سرفیس پرو مبتنی بر ARM ایفای نقش نخواهد کرد، اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ خواهد بود. پردازندهای که توانایی پردازشی بسیار بالایی دارد اما در مقایسه با تراشههای سری M اپل به مراتب ضعیفتر است. البته این تراشه وقتی در سرفیس پرو ۹ قرار بگیرد به مایکروسافت SQ3 تغییر نام پیدا میکند اما این موضوع تغییری در توان پردازشی آن ایجاد نخواهد کرد.
تراشهی اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ از چهار هسته از نوع Cortex-X1 و چهار هسته از نوع Cortex-A78 بهره میبرد که فرکانس آنها به ترتیب روی ۲٫۹۹ و ۲٫۴ گیگاهرتز تنظیم شده است. اگرچه توان پردازشی این هستهها بسیار بالاست ولی باز هم متعلق به نسل قبل هستند چرا که اکنون از Cortex-X2 و Cortex-A710 هم رونمایی شده و شاهد استفاده از آنها در پردازندههایی نظیر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و مدل پلاس آن هستیم. با این حال به صورت کلی SQ3 در مقایسه با SQ2 که نمونهی بهبود یافتهی SQ1 بود به شکل محسوسی عملکرد بهتری خواهد داشت. از آنجایی هم که نسل جدید این تراشه به احتمال زیاد در رویداد نوامبر امسال کوالکام رونمایی خواهد شد، بنابراین مایکروسافت فرصت این را هم نخواهد داشت که از نسل جدید آن در محصولات مورد انتظار خود استفاده کند.
علاوه بر اینها، بهرهمندی از تراشهی اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ به این معناست که سرفیس پرو ۹ از فناوری ۵G هم پشتیبانی خواهد کرد تا بدین ترتیب نخستین دستگاه از برند سرفیس با این قابلیت باشد چون حتی تمام مدلهای سرفیس پرو X هم از فناوری ۴G پشتیبانی میکنند. البته اسنپدراگون ۸cx نسل ۳ مودم ۵G داخلی ندارد اما از مودمهای اسنپدراگون X55 ،X62 و X65 پشتیبانی میکند. این تراشه همچنین از قابلیتهای خوبی نظیر رفرشریت متغیر و نمایشگرهایی با حداکثر رفرشریت ۱۲۰ هرتز هم پشتیبانی میکند. این یعنی انتظار داریم سرفیس پرو ۹ ۵G از نمایشگر ۱۲۰ هرتزی هم بهره ببرد که مایکروسافت آن را «پیکسلسنس فلو تاچ دیسپلی» (PixelSense Flow touch display) نامگذاری کرده است.
اما این تمام ماجرا نیست. مایکروسافت ظاهرا میخواهد مدل دیگری از سرفیس پرو ۹ را به تراشهی سری آلدر لیک P اینتل مجهز کند. پردازندههایی با توان پردازشی ۲۸ وات که در محصولاتی نظیر XPS 13 پلاس شرکت دل هم بکار گرفته شدهاند. البته دل از مدلی با توان پردازشی ۱۵ وات استفاده کرده ولی ظاهرا مدل انتخاب شده توسط مایکروسافت توان بالاتری خواهد داشت.
گفته میشود مایکروسافت اوایل پاییز با برگزاری یک رویداد سختافزاری، از محصولات جدید برند سرفیس که شامل سرفیس پرو ۹، سرفیس لپتاپ ۵ و سرفیس استودیو ۳ میشوند رونمایی خواهد کرد. احتمال این هم وجود دارد که از لپتاپ گیمینگ سرفیس هم رونمایی شود که اخیرا جزئیاتی از آن منتشر شده است اما فعلا نمیتوانیم در این رابطه با قاطعیت صحبت کنیم.
منبع: NotebookCheck