۵ دلیل شکست احتمالی مایکروسافت سرفیس Duo
بعد از اینکه مایکروسافت سال گذشته از گوشی تاشوی سرفیس Duo رونمایی کرد، بالاخره چند روز قبل اعلام شد که این گوشی در تاریخ ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهریور) روانهی بازار میشود. با توجه به اینکه این روزها شرکتهای مختلفی میخواهند شانس خود را حوزه گوشیهای تاشو امتحان کنند، مایکروسافت هم قصد دارد از این قافله عقب نماند.
با این حال رویکرد مایکروسافت تفاوت مهمی با دیگر شرکتها دارد. سرفیس Duo به نوعی یادآور ZTE Axon M است که دو نمایشگر داشت. اگرچه سرفیس Duo طراحی ظریفتر و جذابتری دارد، اما در هر صورت فاقد نمایشگر انعطافپذیر است و دو نمایشگر جداگانه استفاده قرار میشوند. باید ببینیم آیا این گوشی میتواند توجه کاربران زیادی را جلب کند؟ در ادامه به ۵ دلیل برای شکست احتمالی آن میپردازیم.
سختافزار قدیمی سرفیس Duo
همانطور که احتمالا میدانید، این روزها بسیاری از گوشیهای مقرون به صرفه با امکانات جذابی روانهی بازار میشوند که مثلا از بین آنها میتوانیم به وانپلاس Nord اشاره کنیم. حالا در این میان سرفیس Duo به جای اینکه از سختافزارهای جذابی استفاده کند، در این زمینه حرف زیادی برای گفتن ندارد. در ادامه میتوانید ویژگیهای سختافزاری این گوشی را مشاهده کنید.
- دو نمایشگر ۵٫۶ اینچی امولد، در مجموع ۸٫۱ اینچ
- اسنپدراگون ۸۵۵
- ۶ گیگابایت حافظه رم
- ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
- یک دوربین ۱۱ مگاپیکسلی
- باتری ۳۵۷۷ میلیآمپر ساعتی
با توجه به این موضوع که طراحی و ساخت این گوشی ماهها قبل نهایی شده، پس تعبیهی اسنپدراگون ۸۵۵ منطقی به نظر میرسد. به همین خاطر مایکروسافت نمیتوانسته این تراشه را کنار بگذارد و در عوض از تراشهی جدیدی استفاده ببرد.
در این میان میتوانیم به ظرفیت ناامیدکننده باتری، فقط ۶ گیگابایت حافظه رم و فقدان پشتیبانی از کارت حافظه اشاره کنیم. مایکروسافت امیدوار است که کاربران از این گجت برای بهبود بهرهوری خود استفاده کنند ولی با تراشه قدیمی و فقط ۶ گیگابایت حافظه رم همین حالا این گوشی در برابر پرچمداران جدید حرف زیادی برای گفتن ندارد و فقط چند ماه دیگر شکاف بین آن و دیگر پرچمداران بسیار بزرگتر خواهد شد.
تعبیهی فقط یک دوربین
در کنار سختافزارهای معمولی، باید به تعبیهی فقط یک دوربین هم اشاره کنیم. گوشیهایی مانند آیفون SE 2020 و پیکسل 4a اگرچه فقط یک دوربین اصلی دارند، اما میتوانند عکسهای جذابی را ثبت کنند. اما دوربین سرفیس Duo به احتمال زیاد نمیتواند به کیفیت گوشیهای گوگل و اپل برسد زیرا مایکروسافت سالهاست که در این زمینه فعالیت چندانی نداشته است. این یعنی کاربران این گوشی اگر بخواهند یک عکس باکیفیت از منظرهای ثبت کنند، به ناچار باید از گوشی دیگری استفاده کنند.
عدم پشتیبانی از فناوری 5G
یکی از دلایلی که این گوشی از تراشه جدیدتر اسنپدراگون ۸۶۵ بهره نمیبرد، به این موضوع برمیگردد که کوالکام برای این تراشه تعبیهی مودم 5G را اجباری کرده است. از آنجایی که فرایند طراحی و ساخت این گوشی مدتها قبل از عرضه اسنپدراگون ۸۶۵ نهایی شده، پس مایکروسافت نمیتوانسته بار دیگر این طراحی را برای تعبیه تراشه جدیدتر تغییر دهد.
البته قابلیت 5G هنوز برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی ندارد، ولی از آنجایی که بیشتر کاربران ثروتمند ساکن کشورهای پیشرفته چنین گوشی نوآورانهای را خریداری خواهند کرد، احتمالا برای این دسته از افراد پشتیبانی از فناوری 5G موضوع نسبتا مهمی محسوب میشود.
فقدان NFC
تا اینجای مطلب به سختافزار معمولی و عدم پشتیبانی از فناوری 5G اشاره کردهایم. شاید برای بسیاری از کاربران عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم اهمیت زیادی نداشته باشد، ولی در حال حاضر بسیاری از کاربران ساکن کشورهای پیشرفته از فناوری NFC برای پرداخت استفاده میکنند و این مشخصه اهمیت زیادی برای آنها دارد. البته باید اذعان کنیم این موضوع در کنار عدم پشتیبانی از کارت حافظه ضعف چندان مهمی محسوب نمیشوند.
قیمت بسیار بالای سرفیس Duo
در نهایت باید به قیمت بسیار بالای این گوشی بپردازیم. همانطور که احتمالا میدانید، این گوشی قرار است با قیمت هنگفت ۱۴۰۰ دلاری به دست کاربران برسد. این قیمت یک گوشی دو نمایشگره مجهز به سختافزار قدیمی است که فقدان برخی ویژگیهای کلیدی توجه را جلب میکند.
کاربرانی که خواستار بهرهگیری از گوشی تاشو هستند، میتوانند همین حالا با پرداخت ۵۰ دلار بیشتر مدل 5G گلکسی Z Flip سامسونگ را خریداری کنند که از امکانات بسیار بهتری هم بهره میبرد.
منبع: PhanDroid
دو تا گوشی ۵۰۰ دلاری را با چسب شیشه ای به هم بچسبونیم میشه همین. تازه دو تا دوربین سلفی و هشت تا دوربین پشتی هم داره. هر کدوم رو نخواستی خاموش میکنیم و در آن واحد دو تا گیم رو بازی میکنیم. باتریشم حداقل ۷۰۰۰ میلی آمپر هست.
🙂
در نهایت چهارصد دلار ته جیبت می مونه.
بهتره بگیم شکست حتمی.