۱۷ مکمل دارویی برای زانو درد و درمان مشکلات مفصلی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۶ دقیقه
مکمل دارویی برای زانو درد

زانو درد دلایل متعددی دارد که آرتریت یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. به مشکلاتی که مفاصل و نواحی اطراف آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند «آرتریت» می‌گویند. آرتروز و روماتیسم دو نوع آرتریت شایع هستند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان درگیر کرده و باعث درد، تورم و سفتی مفاصل مختلف از جمله مفصل زانو می‌شوند. داروها به تسکین التهاب و درد کمک می‌کنند، اما ممکن است روی بعضی از افراد اثرات منفی داشته باشند. به همین دلیل، این روزها استفاده از مکمل دارویی برای زانو درد طرفداران زیادی پیدا کرده است.

این مکمل‌ها که حاوی انواع مواد مغذی، ترکیبات گیاهی یا گیاهان دارویی هستند، التهاب را در بدن کاهش می‌دهند و به تسکین درد کمک می‌کنند. برای اینکه درباره‌ی نقش مکمل‌ها در درمان زانو درد اطلاعات بیشتری به دست آورید، شما را به خواندن ادامه‌ی مطلب دعوت می‌کنیم.

انواع مکمل دارویی برای زانو درد و مشکلات مفصلی

آرتروز زمانی اتفاق می‌افتد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به‌مرور زمان از بین برود. اگرچه آرتروز می‌تواند به همه‌ی مفاصل آسیب برساند، اما بیشتر مفاصل دست، زانو، لگن و ستون فقرات را درگیر می‌کند. درد، التهاب، تورم و سفتی مفاصل از شایع‌ترین علائم آرتروز هستند.

روماتیسم هم یک بیماری التهابی مزمن است که می‌تواند علاوه بر مفاصل به سایر قسمت‌های بدن از جمله پوست، چشم‌ها، ریه‌ها، قلب و عروق خونی آسیب برساند. روماتیسم یک بیماری خودایمنی محسوب می‌شود، یعنی در مبتلایان به آن سیستم ایمنی به اشتباه به بافت‌های بدن حمله می‌کند.

روماتیسم ابتدا مفاصل کوچک بدن که انگشتان را به دست یا پا متصل می‌کنند، درگیر می‌کند و سپس به مفاصل بزرگ‌تر مانند مچ دست، مچ پا، زانو، آرنج و شانه‌ها گسترش می‌یابد. علائم شایع روماتیسم عبارتند از: تورم مفاصل، سفتی مفاصل که معمولاً صبح‌ها شدیدتر است، خستگی و کاهش اشتها.

برخلاف آرتروز که باعث ساییدگی مفاصل می‌شود، روماتیسم پوشش مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و التهاب و تورم دردناکی را ایجاد می‌کند که در نهایت می‌تواند به تغییر شکل مفصل منجر شود.

نتایج بعضی تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از مکمل به کنترل علائم بیماری‌های مفصلی و تسکین درد ناشی از آن‌ها کمک می‌کند. در ادامه‌ی مطلب، چند نمونه مکمل دارویی برای زانو درد را معرفی خواهیم کرد.

۱. کورکومین زردچوبه

مکمل کورکومین

بیش از ۴ هزار سال است که از زردچوبه در طب آیورودا و طب چینی استفاده می‌شود. کورکومین که رنگ زرد زردچوبه از آن ناشی می‌شود، خاصیت ضدالتهابی دارد و مصرف کپسول۵۰۰ میلی‌گرمی آن به‌صورت دو بار در روز می‌تواند درد و تورم مفاصل را در مبتلایان به روماتیسم کاهش دهد. همچنین بعضی از محققان متوجه شده‌اند که کپسول کورکومین به اندازه‌ی دیکلوفناک روی علائم آرتروز زانو تأثیر دارد.

در یک مطالعه‌ی ۲۸ روزه، برای گروهی از بیماران مبتلا به آرتروز دو بار در روز دیکلوفناک ۵۰ میلی‌گرم تجویز شد و گروه‌ی دیگر سه بار در روز کسپول ۵۰۰ میلی‌گرمی کورکومین را دریافت کردند. در پایان مطالعه، هر دو گروه اعلام کردند که میزان درد آن‌ها کاهش پیدا کرده است، اما کسانی که کورکومین مصرف کرده بودند عوارض کمتری را تجربه کردند. این تحقیق نشان داد افرادی که نمی‌توانند از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل دیکلوفناک استفاده کنند، ممکن است از مصرف یک مکمل دارویی برای زانو درد که حاوی کورکومین است، سود ببرند.

با توجه به اینکه کورکومین فقط ۳ تا ۵ درصد وزن زردچوبه را تشکیل می‌دهد، استفاده از مکمل بهترین راه برای بهره‌مندی از خواص ضدالتهابی زردچوبه محسوب می‌شود. اگر از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مثل وارفارین استفاده می‌کنید، قرار است به‌زودی تحت عمل جراحی قرار بگیرید، بیماری کیسه صفرا دارید یا باردار هستید، از مصرف مکمل کورکومین خودداری کنید.

۲. روغن ماهی

اسید چرب امگا ۳ یک نوع چربی سالم است که در روغن ماهی و غذاهای زیر یافت می‌شود:

  • ماهی‌های چرب آب‌های سرد مانند ساردین
  • دانه‌ی بزرک
  • دانه‌ی چیا
  • گردو
  • روغن زیتون و کانولا

روغن ماهی نه تنها به کاهش التهاب در بدن کمک کند، بلکه پتانسیل محافظت از قلب و مغز را هم دارد و به همین دلیل به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تحقیقات در مورد بهترین مکمل دارویی برای زانو درد نشان می‌دهد که استفاده از مکمل روغن ماهی می‌تواند علائم روماتیسم را بهبود بخشد و به کاهش درد و سفتی مفاصل کمک کند.  همچنین در یک مطالعه، بیماران مبتلا به آرتروز بعد از دو سال مصرف مکمل روغن ماهی با دوز کم اعلام کردند که میزان درد آن‌ها کاهش یافته است. با این حال، محققان معتقدند که شواهد کافی برای توجیه استفاده از این مکمل به منظور کنترل علائم آرتروز وجود ندارد و به همین دلیل مصرف آن توصیه نمی‌شود.

مصرف زیاد مکمل روغن ماهی می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد و به همین دلیل میزان دریافت آن نباید از ۳ گرم در روز بیشتر باشد. اگر از داروهای ضدانقعاد و رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنید، حتماً قبل از مصرف مکمل روغن ماهی با پزشک مشورت کنید.

۳. رزوراترول

رزوراترول و کاهش درد زانو

رزوراترول یک ماده‌ی مغذی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد‌التهابی است که در انگور، گوجه‌فرنگی، بادام‌زمینی، سویا و چای یافت می‌شود. در یک مطالعه، محققان ۱۱۰ فرد مبتلا به آرتروز خفیف تا متوسط زانو را به دو گروه تقسیم کرده و به یک گروه ۵۰۰ میلی‌گرم رزوراترول و به گروه‌ی دیگر دارونما دادند و به این نتیجه رسیدند که رزوراترول می‌تواند به کاهش درد کمک کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که اگر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی نمی‌توانند درد شما را کاهش دهند، می‌توانید مکمل رزوراترول را امتحان کنید. با این حال، برای تأیید اثرات مفید این ماده به مطالعات بیشتری نیاز است.

۴. کلاژن

کلاژن نوع ۲ یک نوع پروتئین است که در غضروف‌های مفصلی یافت می‌شود و بعضی از افراد از مکمل‌های آن برای حمایت از سلامت زانو و درمان آرتروز استفاده می‌کنند. در یک مطالعه‌ی کوچک، ۳۹ فرد مبتلا به آرتروز زانو روزانه ۱۵۰۰ میلی‌گرم استامینوفن را به‌تنهایی یا همراه با ۱۰ میلی‌گرم کلاژن نوع ۲ مصرف کردند. پس از سه ماه، مصرف‌کنندگان کلاژن اعلام کردند توانایی راه رفتن، عملکرد کلی و کیفیت زندگی آن‌ها بهبود یافته است، اما آزمایش نشان نداد که تخریب غضروف کاهش یافته باشد.

به‌طور کلی، تحقیقات به این نتیجه نرسیده‌اند که کلاژن بتواند به تسکین آرتروز زانو کمک کند و به همین دلیل باید مطالعات بیشتری درباره‌ی این موضوع انجام شود. با این حال، کارشناسان تا زمانی که طبق دستورالعمل از این مکمل استفاده شود، مصرف آن را بی‌خطر می‌دانند.

مکمل کلاژن به‌صورت پودر (ژلاتین یا کلاژن هیدرولیزشده) و قرص (به‌شکل تغلیظ ‌شده) تولید می‌شود. توصیه می‌شود از قرص آن بیش از ۴۰ میلی‌گرم در روز و از پودر ژلاتین یا کلاژن هیدرولیزشده بیش از ۱۰ گرم در روز استفاده نکنید. معمولاً این نوع مکمل‌ها برای گیاه‌خواران مناسب نیستند.

۵. گلوکزامین و کندرویتین سولفات

بعضی افراد از گلوکزامین، کندرویتین سولفات یا ترکیبی از این دو برای درمان آرتروز زانو استفاده می‌کنند و معتقدند که آن‌ها بهترین مکمل برای زانو درد هستند و می‌توانند تشکیل و ترمیم غضروف را تقویت ‌کنند. تحقیقات مختلفی در مورد اثربخشی این دو ماده انجام شده است، اما نتایج ضد و نقیض بوده‌اند. به طوریکه بعضی از بیماران مصرف آن را مفید اعلام کرده‌اند و بعضی دیگر هیچ نوع مزیتی را گزارش نکرده‌اند.

معمولاً استفاده از این دو مکمل دارویی برای زانو درد بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، اما چون تحقیقات کافی برای تعیین اثربخشی آن‌ها وجود ندارد، محققان مصرف آن‌ها را توصیه نمی‌کنند. گلوکزامین و کندرویتین سولفات می‌توانند با داروی وارفارین که یک رقیق‌کننده‌ی خون است، تداخل داشته باشند. علاوه بر این، گلوکزامین ممکن است باعث حالت تهوع، سوزش سر دل، اسهال یا یبوست شود و قند خون بیماران مبتلا به دیابت را تحت تأثیر قرار دهد. افراد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه) باید از مصرف مکمل گلوکزامین خودداری کنند.

۶. گیاه‌ی پنجه‌ی شیطان

گیاه‌ی پنجه‌ی شیطان

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که پنجه‌ی شیطان خواص ضدالتهابی دارد و می‌تواند به کاهش درد ناشی از آرتروز کمک کند. در یک مطالعه، استفاده از مکمل حاوی پنجه‌ی شیطان، بروملین و کورکومین باعث بهبود درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز شد. در این مطالعه، شرکت‌کنندگان به‌مدت ۶۰ روز دو کپسول ۶۵۰ میلی‌گرمی را سه بار در روز مصرف کردند.

اگرچه تحقیقات نشان می‌دهد که وجود پنجه‌ی شیطان در مکمل دارویی برای زانو درد مؤثر است، اما ممکن است با عارضه همراه بوده و باعث افزایش اسید معده و بروز مشکلات گوارشی شود. همچنین استفاده از این گیاه برای افراد مبتلا به زخم‌های گوارشی، سنگ کیسه صفرا و دیابت توصیه نمی‌شود.

۷. ویتامین D

این ویتامین استخوان‌ها را تقویت می‌کند، اما در تسکین درد مفاصل تأثیر زیادی ندارد. یک مطالعه نشان داد که مکمل‌ ویتامین D می‌تواند درد مفاصل را در افرادی که دچار کمبود ویتامین دی هستند بهبود بخشد، اما سایر مطالعات مزیت قابل ‌توجهی پیدا نکرده‌اند.

۸. متیل سولفونیل متان

متیل سولفونیل متان (MSM)، ترکیبی که در میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ یافت می‌شود، خواص ضدالتهابی دارد و در بدن برای حفظ و ترمیم بافت همبند استفاده می‌شود.

بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که MSM در مبتلایان به آرتروز زانو باعث تسکین درد و بهبود عملکرد زانو می‌شود. دوزهای مورد استفاده در مطالعات از ۱/۵ گرم در روز تا ۶ گرم در روز متغیر بوده است. استفاده از این مکمل دارویی برای زانو درد ممکن است با عوارض جانبی از جمله واکنش‌های آلرژیک همراه باشد.

۹. اس-آدنوزیل-ال-متیونین

اس-آدنوزیل-ال-متیونین (SAMe)، ماده‌ای است که بدن به‌طور طبیعی تولید می‌کند. نتایج تحقیقات در مورد اثربخشی مکمل‌ SAMe برای آرتروز ضد و نقیض است. در تعدادی از مطالعات مشاهده شده که این مکمل به اندازه‌ی داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی در بهبود درد و عملکرد مفاصل مؤثر است، اما در سایر تحقیقات هیچ تأثیری از خود نشان نداده است.

دوز توصیه شده برای SAMe ممکن است متفاوت باشد، اما در تحقیقات از ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ میلی‌گرم SAMe استفاده شده است. اگرچه این مکمل به‌طور کلی بی‌خطر است، اما احتمال دارد برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مضر باشد و با بعضی از داروها از جمله داروهای ضدافسردگی و لوودوپا (داروی بیماری پارکینسون) تداخل داشته باشد.

۱۰. آووکادو و سویا (ASU)

آووکادو و کاهش درد زانو

این مکمل‌ که از عصاره‌ی روغن‌های آووکادو و سویا ساخته شده‌ است، مواد التهابی را که باعث تخریب غضروف می‌شوند، سرکوب می‌کند. بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از مکمل آووکادو و سویا می‌تواند درد، سفتی و عملکرد مفصل را در مبتلایان به آرتروز زانو بهبود بخشد، اما در بعضی از افراد ممکن است باعث بروز واکنش‌های آلرژیک شود.

۱۱. گیاه‌ی بوسولیا سراتا

قرن‌ها است که در طب آیورودا از عصاره‌ی این گیاه برای درمان بیماری‌های التهابی استفاده می‌شود. در مطالعات مختلف عصاره‌ی بوسولیا سراتا توانسته به‌طور موقت التهاب، درد و ناتوانی را در مبتلایان به آرتروز زانو کاهش دهد. استفاده از این مکمل دارویی برای زانو درد ممکن است با عوارض جانبی مثل حالت تهوع، سردرد، تب، اسهال، درد شکم و ضعف عمومی همراه باشد.

۱۲. روغن گل گاوزبان

گل گاوزبان اروپایی حاوی گاما-لینولنیک اسید (GLA) است. GLA یک نوع اسید چرب امگا ۶ است که به نظر می‌رسد بتواند با کاهش التهاب به درمان روماتیسم کمک کند. بعضی مطالعات نشان داده‌اند که روغن گل گاوزبان باعث تسکین درد و تورم مفاصل می‌شود و نیاز به مصرف داروهای روماتیسم را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید روزانه از مکمل روغن گل گاوزبان به اندازه‌ی ۱۳۰۰ میلی‌گرم استفاده کنید. شایع‌ترین عوارض جانبی این مکمل عبارتند از: اسهال، نفخ و حالت تهوع.

۱۳. گیاه‌ی پنجه‌ی گربه

محققان خواص ضدالتهابی این گیاه را برای تسکین تورم، سفتی و درد مفاصل بررسی کرده‌اند و به این نتایج رسیده‌اند که بیماران مبتلا به روماتیسم وقتی در کنار داروهای خود از آن استفاده می‌کنند، درد کمتری دارند. شما می‌توانید روزانه ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلی‌گرم از کپسول‌های حاوی پنجه‌ی گربه را مصرف کنید.

گیاه‌ی پنجه‌ی گربه عوارض جانبی بسیار کمی ایجاد می‌کند، اما ممکن است در بعضی از افراد باعث مشکلات گوارشی، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه شود. افراد مبتلا به فشار خون پایین، سرطان خون و سایر اختلالات خودایمنی باید قبل از مصرف مکمل این گیاه با پزشک مشورت کنند. استفاده از پنجه‌ی گربه در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

۱۴. گل مغربی

گل مغربی

از گل مغربی برای درمان بسیای از بیماری‌ها مثل روماتیسم و مشکلات قاعدگی استفاده می‌شود. این گیاه خواص ضدالتهابی دارد و مانند روغن گل گاوزبان اروپایی حاوی گاما-لینولنیک اسید است.

شما می‌توانید برای بهره‌مندی از خواص گل مغربی روزانه ۵۴۰ میلی‌گرم تا ۲/۸ گرم از مکمل‌های حاوی روغن آن را مصرف کنید. با این حال باید بدانید که تحقیقات انجام شده در مورد تأثیر گل مغربی روی روماتیسم قدیمی هستند و نتایج ضد و نقیضی را نشان داده‌اند.

ممکن است ۶ ماه طول بکشد تا فواید کامل روغن گل مغربی را احساس کنید. مصرف این گیاه ممکن است به بروز عوارض جانبی مانند حالت تهوع، اسهال و بثورات پوستی منجر شود. اگر صرع دارید، از مصرف روغن گل مغربی خودداری کنید.

۱۵. کوئرستین

این فلاونوئید که رنگ بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات از آن ناشی می‌شود، دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی است و به دلیل فوایدی که برای مبتلایان به روماتیسم دارد، می‌توان از آن به‌عنوان یک مکمل دارویی برای زانو درد نام برد.

تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی ۱۵۰۰میلی‌گرم کوئرستین با ۱۰۰ میلی‌گرم داروی آزاتیوپرین مصرف می‌شود، به کاهش مشکلات مفصلی کمک می‌کند. اگرچه کوئرستین عوارض جانبی کمی دارد، اما چون ممکن است با بعضی از داروها تداخل داشته باشد، قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

۱۶. بروملین

بروملین یا آنزیم فعال موجود در آناناس، دارای اثرات ضدالتهابی است و می‌تواند به تسکین درد کمک کند. یک مطالعه روی موش نشان داده است که آب آناناس التهاب را کاهش می‌دهد، اما ارتباط بین بروملین و روماتیسم در انسان بررسی نشده است.

شما می‌توانید ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم مکمل بروملین را سه بار در روز بین وعده‌های غذایی مصرف کنید. افرادی که به آناناس حساسیت دارند یا از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنند، باید از مصرف مکمل بروملین بپرهیزند.

۱۷. زنجبیل

زنجبیل گیاهی است که بسیاری از مردم برای درمان سرماخوردگی، مشکلات گوارشی، میگرن، فشار خون بالا و… از آن استفاده می‌کنند. گفته می‌شود که خواص ضدالتهابی این گیاه شبیه‌ی داروی ایبوپروفن است.

شواهد حاکی از آن است که زنجبیل از مفاصل محافظت می‌کند و علائم روماتیسم را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید در طول روز حداکثر چهار لیوان چای زنجبیل یا دو گرم از مکمل آن را در دوزهای منقسم مصرف کنید. استفاده از زنجبیل برای افرادی که از داروهای رقیق‌کننده‌ی خون استفاده می‌کنند یا دارای سنگ کیسه صفرا هستند، ممنوع است.

نحوه‌ی مصرف مکمل دارویی برای زانو درد

مشورت با پزشک درباره مکمل دارویی برای زانو درد

در صورت ابتلا به آرتروز یا روماتیسم ممکن است پزشک استفاده از درمان‌های غیردارویی مثل مصرف مکمل را به شما توصیه کند. به یاد داشته باشید که همه‌ی مکمل‌ها مؤثر نیستند و یادگیری نحوه‌ی استفاده ایمن از آن‌ها ضروری است. قبل از مصرف هر گونه مکمل:

  • ابتدا با پزشک در مورد بی‌خطر بودن مکمل و تداخل آن با سایر داروهای مصرفی خود مشورت کنید.
  • مکمل‌های خود را از یک داروخانه یا منبع معتبر تهیه کنید.
  • مکمل را دقیقاً طبق دستور پزشک یا دستورالعملی که در بروشور آن ذکر شده، مصرف کنید.

سایر روش‌های خانگی برای درمان زانو درد

چه به دلیل پیچ‌خوردگی دچار زانو درد شده باشید و چه به دلیل آرتریت، درد خفیف زانو را می‌توان در خانه درمان کرد.

روش RICE

RICE مختلف چهار کلمه زیر است:

  • استراحت (Rest): از فعالیت‌هایی که به زانو فشار زیاد وارد می‌کنند، خودداری کنید.
  • استفاده از یخ (Ice): چند بار در روز و هر بار حداکثر به مدت ۲۰ دقیقه، روی زانو کمپرس سرد یا کیسه یخ قرار دهید (یخ را مستقیماً روی پوست نگذارید).
  • فشرده‌سازی (Compression): زانوی خود را با باند کشی ببندید، اما نه آن‌قدر شدید که جریان خون کاهش یابد.
  • بالا نگه داشتن پا (Elevation): هنگام خواب چند بالش زیر پای خود بگذارید تا زانو بالاتر از سطح زمین قرار بگیرد.

گرما‌درمانی و سرمادرمانی

سرما باعث انقباض عروقی خونی می‌شود و درد، التهاب، تورم و کبودی را کاهش می‌دهد. گرما با گشاد کردن عروق خون‌رسانی به مفصل را افزایش می‌دهد و باعث کاهش التهاب می‌شود. سرمادرمانی برای آسیب حاد زانو و گرمادرمانی برای مشکلات مزمن مناسب است.

گرمادرمانی و سرمادرمانی متناوب به طور سنتی پس از ورزش برای ریکاوری استفاده می‌شود. با این حال، ممکن است برای بیماری‌های مزمن مثل آرتریت هم مفید باشد. برای استفاده از این روش باید در طول روز به طور متناوب از پک گرم و سرد استفاده کنید.

ورزش

استراحت دادن به پاها یا محدود کردن حرکات می‌تواند به شما در جلوگیری از درد کمک کند، اما ممکن است در طولانی‌مدت مفصل را سفت کرده و سرعت بهبودی را کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش پیشرفت آرتروز را به تأخیر می‌اندازد و با تقویت عضلات ساق پا به حفظ سلامت زانو کمک می‌کند.

فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا، یوگا و تای چی برای زانو درد مناسب هستند. تای چی یک ورزش باستانی چینی است که تعادل و انعطاف‌پذیری را بهبود می‎بخشد. محققانی که اهمیت ورزش برای زانو درد را بررسی کردند، متوجه شدند که تای چی برای مبتلایان به آرتروز مفید است و می‌تواند به کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی مفاصل کمک کند.

با این حال اگر پای شما آسیب دیده و پیچ خورده یا درد زانو شدید است، باید از ورزش کردن خودداری کنید. اگر می‌خواهید بعد از بهبود آسیب‌دیدگی ورزش را شروع کنید، بهتر است فعالیت‌ با شدت کم را انتخاب کنید. از پزشک یا فیزیوتراپیست بخواهید به شما در طراحی یک برنامه‌ی ورزشی مناسب کمک کند.

کنترل وزن

کاهش وزن

چاقی هم التهاب بدن را بالا می‌برد و هم فشار زیادی به مفاصل زانو وارد می‌کند. اگر به درد مزمن زانو مبتلا هستید، کنترل وزن از طریق اصلاح رژیم غذایی و ورزش می‌تواند به تسکین علائم شما کمک کند.

پماد گیاهی

بعضی افراد استفاده از کرم‌های حاوی دارچین، زنجبیل و روغن کنجد را در کاهش درد مؤثر می‌دانند. با این حال، شواهد کافی در مورد تأثیر درمان‌های گیاهی روی زانو درد وجود ندارد.

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد میشود؟

ویتامین‌های A، E، C، D و K به حفظ سلامت استخوان‌ها و مفاصل کمک می‌کنند. اگرچه نتایج تحقیقات ضد و نقیض است، اما بعضی مطالعات نشان‌ داده‌اند که بین کمبود ویتامین دی و درد ارتباط وجود دارد. در یک مطالعه روی بیماران مبتلا به آرتروز، مصرف مکمل ویتامین دی به مدت ۶ ماه توانست درد و آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو را کاهش دهد، عملکرد جسمی را بهبود بخشد و کیفیت زندگی را افزایش دهد.

زمان مراجعه به پزشک

شما می‌توانید بسیاری از علل زانو درد را در خانه درمان کنید، اما بعضی از این علل به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارند. در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تورم و درد شدید
  • تغییر شکل مفصل یا کبودی شدید
  • مشاهده‌ی علائم دیگری در سایر قسمت‌های بدن
  • مشاهده‌ی علائمی که بیشتر از چند روز باقی می‌مانند یا به جای بهتر شدن بدتر می‌شوند
  • علائم عفونت مانند تب

پزشک برای تشخیص علت زانو درد ناگهانی (حاد) یا مزمن معاینه‌ی بدنی انجام می‌دهد و در صورت لزوم سایر روش‌های تشخیصی مانند آزمایش خون یا تصویربرداری با اشعه‌ی ایکس را توصیه می‌کند.

درمان زانو درد به علت بروز آن بستگی دارد. ممکن است پزشک استفاده از قرص برای زانو درد را کافی بداند و داروهای خوراکی مانند استامینوفن، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی یا کورتیکواستروئیدها را تجویز کند. اما گاهی اوقات برای کاهش علائم به داروهای تزریقی نیاز است یا اگر آسیب زانو شدید باشد، باید جراحی انجام شود.

کلام پایانی

بعضی از مکمل‌ها می‌توانند درد و سفتی مفاصل و سایر علائم آرتروز و روماتیسم را کاهش دهند، اما احتمالاً ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد که متوجه شوید آیا استفاده از یک مکمل خاص برای شما مفید است یا خیر.

به خاطر داشته باشید که اثربخشی مکمل دارویی برای زانو درد در حد متوسط است و این مکمل‌ها نمی‌توانند جایگزین داروهای تجویزشده توسط پزشک شوند. مکمل‌ها زمانی مؤثرتر هستند که از آن‌ها در کنار داروهای خود استفاده کنید و سبک زندگی سالم داشته باشید؛ یعنی ورزش منظم را در برنامه‌ی روزمره‌ی خود بگنجانید و وزن‌تان را در محدوده‌ی سالم حفظ کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: healthline, arthritis-health, arthritis, healthline, verywellhealth, healthline, verywellhealth



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما