راهنمای خرید بهترین کرم ضدآفتاب کودکان و نحوه‌ی استفاده از آن

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
ضدآفتاب کودکان

کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی، پیری زودرس و سرطان پوست استفاده می‌شود. از آنجا که آسیب‌های ناشی از نور خورشید از دوران کودکی شروع می‌شوند، محافظت از پوست در سال‌های ابتدایی زندگی بسیار مهم است. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ بهترین ضدآفتاب کودکان را معرفی می‌کنیم و نحوه‌ی استفاده از آن را توضیح می‌دهیم. همچنین به شما می‌گوییم که استفاده از ضدآفتاب کودکان از چه سنی باید شروع شود. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

چرا استفاده از ضدآفتاب کودکان ضروری است؟

خورشید ۲ نوع پرتو فرابنفش ساطع می‌کند: UVA و UVB. به گفته‌ی آکادمی پوست آمریکا (AAD)، هر ۲ نوع اشعه می‌توانند به سرطان پوست منجر شوند. اشعه‌ی UVB مسؤول آفتاب‌سوختگی است، در حالی که اشعه‌ی UVA باعث آسیب عمیق و طولانی‌مدت می‌شود که این در پیری زودرس پوست نقش دارد.

ضد آفتاب می‌تواند از کودکان در برابر آفتاب‌سوختگی و بعضی از انواع سرطان پوست محافظت کند. اما فقط در صورتی موثر است که از آن به روش صحیح استفاده کنید.

کدام کودکان به ضدآفتاب نیاز دارند؟

پوست حساس نوزادان در برابر سوختگی‌های جدی آسیب‌پذیر است. اما معمولا متخصصان استفاده از ضدآفتاب را برای شیرخواران کمتر از ۶ ماه توصیه نمی‌کنند. چون این کودکان بیشتر از سایر افراد در معرض خطر عوارض جانبی محصولات ضدآفتاب از جمله بثورات پوستی قرار دارند.

اگر سن فرزندتان کمتر از ۶ ماه است، باید تا حد امکان او را از نور مستقیم خورشید (به‌خصوص در اواسط روز و بین ساعت ۱۰ صبح تا چهار بعد از ظهر) دور نگاه دارید یا در مواقع ضروری از پوست او با استفاده از لباس آستین‌بلند و کلاه محافظت کنید.

بعد از اینکه سن فرزندتان به بالای ۶ ماه رسید، می‌توانید کرم ضدآفتاب کودکان را به تمام نواحی بدن به جزء دور چشم بمالید. در صورتی که کودک ضدآفتاب را به چشم‌هایش مالید، چشم‌ها و دست‌های او را با یک پارچه‌ی مرطوب تمیز کنید.

تفاوت ضدآفتاب کودکان با بزرگسالان چیست؟

از تجهیزات حمام کودک گرفته تا محصولات مراقبت از پوست کودک، ممکن است بین محصولاتی که شما استفاده می‌کنید و محصولات مناسب فرزندتان تفاوت‌های زیادی وجود داشته باشد. این موضوع در مورد ضدآفتاب هم صدق می‌کند.

عملکرد ضد آفتاب کودکان مشابه‌ی ضدآفتاب بزرگسالان است. با این حال، به غیر از بسته‌بندی زیبا، بزرگ‌ترین تفاوت آن‌ها این است که ضدآفتاب کودکان با در نظر گرفتن پوست حساس آن‌ها فرموله شده است، بنابراین احتمال کمتری وجود دارد که حاوی مواد تحریک‌کننده یا مواد شیمیایی باشد. از سوی دیگر، کرم ضدآفتابی که برای کودکان طراحی شده است احتمالا در برابر آب مقاوم‌تر است.

چگونه بهترین ضدآفتاب کودکان را انتخاب کنیم؟

یک دختربچه در کنار استخر که به صورت خود ضدآفتاب می‌زند

این روزها به‌دلیل تنوع زیاد کرم و لوسیون کودک ممکن است انتخاب ضدآفتاب مناسب کمی دشوار باشد. در ادامه به چند نکته‌ی مهم که باید هنگام خرید بهترین ضدآفتاب برای کودکان مد نظر داشته باشید، اشاره می‌کنیم:

۱. فاکتور حفاظت در برابر نور خورشید (SPF)

آکادمی اطفال آمریکا (AAP) ضدآفتاب با SPF حداقل ۱۵ را برای کودکان مناسب می‌داند، اما آکادمی پوست آمریکا SPF بالاتر از ۳۰ را توصیه می‌کند.

ضدآفتاب کودکان باید از نوع «طیف گسترده» ( Broad-spectrum) باشد؛ به این معنی که بتواند از پوست حساس آن‌ها در برابر هر ۲ نوع اشعه‌ی ماوراء بنفش (UVA و UVB) محافظت کند.

۲. فرمولاسیون ضدآفتاب

ضدآفتاب‌ها به ۲ دسته تقسیم می‌شوند:

  • ضدآفتاب‌های معدنی، فیزیکال یا مینرال: این محصولات روی پوست قرار می‌گیرند و مثل یک مانع در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید عمل می‌کنند. ممکن است مالیدن ضدآفتاب‌های فیزیکی روی پوست کمی سخت باشد، چون به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که روی سطح پوست باقی بمانند. بنابراین پوست کمی سفید به نظر می‌رسد. ضد‌آفتاب‌های معدنی به محض استفاده شروع به کار می‌کنند، اما به‌راحتی با آب یا عرق پاک می‌شوند.
  • ضدآفتاب شیمیایی: این نوع ضدآفتاب اشعه‌های خورشید را جذب کرده و آن‌ها را به‌شکل گرما آزاد می‌کند. از آنجا که ضدآفتاب شیمیایی در لایه‌ی بالایی پوست جذب می‌شود، پوشش سفید رنگ روی آن باقی نمی‌گذارد و به‌راحتی شسته نمی‌شود. اما ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد که تاثیر آن شروع شود.

ضد‌آفتاب‌های معدنی که حاوی مواد فعالی مانند زینک اکساید (اکسید روی) و دی‌اکسید تیتانیوم هستند، برای کودکان گزینه‌ی مناسب‌تری به شمار می‌روند. چون پوست حساس آن‌ها را تحریک نمی‌کنند. به‌علاوه، از آنجا که جذب پوست نمی‌شوند، خطر مواجهه با مواد شیمیایی مضر را به حداقل می‌رسانند.

به‌طور کلی، اکثر ترکیبات به‌کاررفته در ضدآفتاب‌ها بی‌خطر هستند. اما سعی کنید از ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزون یا PABA استفاده نکنید. چون اکسی‌بنزون خاصیت هورمونی دارد و PABA ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.

۳. نوع ضدآفتاب

ضدآفتاب کودک به شکل‌های مختلف از جمله کرم، لوسیون و اسپری تولید می‌شود. کرم یا لوسیون به‌طور یکنواخت روی پوست پخش می‌شود، بنابراین نسبت به سایر گزینه‌ها ارجحیت دارد.

گاهی‌اوقات تشخیص اینکه از اسپری ضدآفتاب کودکان به اندازه‌ی کافی استفاده کرده‌اید یا خیر، دشوار است. اگر می‌خواهید از اسپری استفاده کنید، هر بار آن را به یک قسمت از بدن بمالید و به‌طور یکنواخت پخش کنید تا مطمئن شوید که هیچ بخشی را از قلم نینداخته‌اید.

۴. مقاومت در آب

ضدآفتاب‌های مقاوم در برابر آب برای کودکانی که در روزهای گرم علاقه‌ی زیادی به شنا یا آب‌بازی دارند، مناسب‌تر هستند. این محصولات برای کودکانی هم که زیاد عرق می‌کنند، گزینه‌ی ایدئالی محسوب می‌شوند.

این ضدآفتاب‌ها ممکن است تا ۸۰ دقیقه در آب دوام بیاورند و حتی در برابر عرق مقاوم باشند. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که هیچ ضدآفتابی ۱۰۰ درصد ضدآب نیست. به همین دلیل، باید در بیرون از منزل هر ۲ ساعت یک‌بار دوباره آن را روی پوست کودک بمالید.

چگونه از ضدآفتاب کودکان استفاده کنیم؟

یک پسربچه که مادر به کمر او ضدآفتاب می‌مالد

اکنون که با نحوه‌ی انتخاب ضدآفتاب خوب برای کودکان آشنا شدید، باید درباره‌ی بهترین روش استفاده از آن هم اطلاعات کسب کنید. چرا که رعایت نکات زیر در حین استفاده از این محصول ضروری است:

  • از کرم ضدآفتاب به اندازه‌ی کافی برای پوشاندن تمام نواحی در معرض آفتاب به‌خصوص صورت، بینی، گوش‌ها، پاها، دست‌ها و حتی پشت زانوها استفاده کنید.
  • بهتر است ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن کودک از منزل، ضدآفتاب را روی پوست او بمالید.
  • هر زمانی که فرزندتان از منزل خارج می‌شود، از ضدآفتاب استفاده کنید. به یاد داشته باشید که حتی در روزهای ابری هم ممکن است کودک دچار آفتاب‌سوختگی شود. چون تقریبا ۸۰ درصد اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید از ابرها عبور می‌کند.
  • کرم ضدآفتاب را هر ۲ ساعت یک‌بار و بعد از شنا، تعریق یا خشک کردن بدن با حوله تجدید کنید.
  • کرم ضدآفتاب را سخاوتمندانه روی پوست کودک بمالید. متاسفانه، شواهد نشان می‌دهد که اکثر افراد به اندازه‌ی کافی از ضدآفتاب استفاده نمی‎کنند.
  • از ضدآفتابی که تاریخ انقضای آن گذشته است، استفاده نکنید.

چگونه علائم آفتاب‌سوختگی را در کودکان تسکین دهیم؟

اگر سن کودک شما کمتر از یک سال است و دچار آفتاب‌سوختگی شده است، فورا نزد متخصص اطفال بروید. در کودکان بزرگ‌تر، در صورت وجود تاول، درد یا تب با پزشک تماس بگیرید.

راهکارهای زیر به تسکین علائم ناشی از آفتاب‌سوختگی خفیف کمک می‌کنند:

  • برای جایگزین کردن مایعات از دست‌رفته به فرزندتان آب یا شیر بدهید.
  • از آب خنک برای تسکین پوست کودک استفاده کنید.
  • تا زمانی که آفتاب‌سوختگی به‌طور کامل بهبود نیافته است، فرزندتان را از نور خورشید دور نگه دارید.
  • برای تسکین درد ناشی از آفتاب‌سوختگی می‌توانید از استامینوفن استفاده کنید. اما قبل از انجام این کار با متخصص اطفال مشورت کنید.
  • فقط در صورتی از لوسیون‌های دارویی استفاده کنید که پزشک اجازه‌ی انجام این کار را به شما داده باشد.

 

کلام پایانی

خورشید به همه‌ی موجودات زنده‌ی روی زمین انرژی می‌دهد، اما می‌تواند به انسان آسیب هم برساند. اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید برای پوست و چشم مضر است و احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد. یک‌چهارم مواجهه‌ی انسان با نور خورشید در دوران کودکی و نوجوانی اتفاق می‌افتد و آفتاب‌سوختگی در سال‌های ابتدایی زندگی می‌تواند در آینده به سرطان منجر شود.

از آنجا که کودکان به‌ویژه در فصل تابستان زمان زیادی از روز را در خارج از منزل می‌گذارند، محافظت از آن‌ها در برابر نور خورشید اهمیت زیادی دارد. بدین منظور لازم است فرزندان خود را به استفاده از لباس آستین‌بلند، کلاه و ضدآفتاب کودکان تشویق کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: healthychildren, kidshealth, healthline

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما