چرا فیلم‌های جدید پلتفرم‌های پخش آنلاین مدام رکورد تعداد بینندگان را می‌شکنند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
پلتفرم‌های پخش آنلاین

معمولا نمی‌توان به سادگی به اطلاعات حساس پلتفرم‌های پخش آنلاین همچون تعداد بینندگان آثار نمایش‌داده‌شده دست پیدا کرد اما با همه‌ی این‌ها به نظر می‌رسد به تازگی فیلم‌های جدید پلتفرم‌های پخش توانسته‌اند رکوردهای بی‌نظیری را ثبت کنند.

هر چند این سرویس‌ها همانند باکس آفیس یا رتبه‌بندی‌های تلویزیونی اعدادی را به عنوان میزان مخاطبانشان ارائه نمی‌کنند، اما اطلاعات ارائه‌‌شده توسط سرویس‌های استریمی مانند نتفلیکس در رابطه با فیلم‌هایی که جدیدا توسط آن‌ها منتشر شده‌اند نشان می‌دهد که تعداد مخاطبان این سرویس‌ها رشد چشمگیری داشته است. گرچه این سوال پیش می‌آید که ادعای این سرویس‌ها تا چه حد می‌تواند درست باشد؟

زمانی که فیلم‌ها در سینماها اکران می‌شوند، درآمد حاصل از خرید هر بلیت به‌ صورت درآمد باکس آفیس گزارش می‌شود، در حالی که نظرسنجی‌ها و رتبه بندی‌هایی مانند نیلسون، شاخص‌های ثابتی هستند که نشان می‌دهند مردم کدام برنامه‌های تلویزیونی را بیشتر تماشا می‌کنند. حتی انتشار خانگی فیلم‌ها و سریال‌ها و پرداخت به ازای مشاهده نیز به‌ عنوان معیارهای قابل سنجشی در نظر گرفته می‌شوند که موفقیت مالی رسانه‌ی مربوطه را نشان می‌دهند. اما هم اکنون با ظهور سرویس پخش استریم، اطلاعات مربوط به تعداد بینندگان فقط توسط خود پلتفرم‌های استریم قابل اندازه‌گیری است، هر چند به دلیل عدم شفافیت موجود در این زمینه و یا داده‌های محدود ارائه شده، نمی‌توان فهمید که این گزارش‌های ارائه شده توسط سرویس‌های استریم تا چه حد حقیقت دارند. جدیدا این سرویس‌ها ادعا کرده‌اند که پخش فیلم‌هایی که به تازگی اکران شده‌اند توانسته‌اند رکورد تعداد بینندگان را بشکنند و به شدت محبوب شوند.

گرچه منطقی به نظر می‌رسد که فیلم‌های جدید پربیننده‌تر باشند، نمی‌توان به گزارش‌هایی که بیان می‌کنند همیشه این فیلم‌های جدید هستند که رکوردها را می‌شکنند اعتماد کرد، به ‌خصوص با توجه به این امر که این داده‌ها آن‌قدرها مستند نیستند و دلیل و مدرک خاصی برایشان وجود ندارد. عوامل متعددی در عملکرد پخش استریم نقش دارند، بنابراین این مطلب به این موضوع اختصاص داده شده که چرا این سرویس‌ها چنین ادعایی را مطرح می‌کنند و این ادعا تا چه حد می‌تواند درست باشد.

اطلاعات سرویس‌های استریم در بیشتر اوقات چندان مستدل نیستند

پلتفرم‌های پخش آنلاین

از آنجایی که سرویس‌های استریم، آمار کامل مربوط به بینندگان را برای هر فیلمی گزارش نمی‌کنند، اعدادی که گزارش می‌شوند می‌توانند شامل خطاهای ریز و درشت زیادی باشند، به عنوان مثال نتفلیکس هر بازدیدی بیش از ۲ دقیقه را به عنوان تماشای فیلم در نظر می‌گیرد. سایر ارائه دهندگان شخص ثالث نیز اطلاعاتی را در رابطه با آمارهای استریم ارائه می‌کنند اما نمی‌توان با اطمینان گفت که این آمارها مستند هستند. شرکت‌هایی مانند پرت انالیتیک گزارش‌های دقیقی را در رابطه با هر محتوا جمع آوری می‌کنند.

اما بیشتر این اطلاعات مبتنی بر تعاملات موجود در رسانه‌های اجتماعی و عوامل دیگر هستند، در حالی که سایرین مانند سامبا تی وی تعداد بینندگان را بر اساس مصرف‌ کنندگان و یا تلویزیون‌های هوشمند خاصی که در مجموعه داده‌های سامبا گنجانده شده‌اند، برآورد می‌نمایند. اما آنچه که مشخص است این است که این داده‌ها شاخص خوبی برای ارزیابی میزان محبوبیت یک فیلم نیستند و در واقع با در نظر گرفتن یک نمونه‌ی کوچک نمی‌توان بیان داشت که این نمونه نماینده‌ی کل بینندگان است.

حتی اگر این سرویس‌های استریم عملکرد شفاف‌تری هم داشته باشند، باز هم اندازه‌گیری نحوه‌ی عملکرد یک محتوا و مقایسه‌ی آن با محتوای دیگر پلتفرم‌ها دشوار خواهد بود، زیرا همگی آن‌ها پایگاه‌های مشترکین متفاوتی دارند و کتابخانه‌ی محتوای آن‌ها نیز متفاوت است. در حالی که داده‌های باکس آفیس به صورت کاملا آشکاری عملکرد فیلم را در یک بازار مشخص نشان می‌دهند، اما این امر در مورد سرویس‌های استریم متفاوت است. به عنوان مثال زمانی که پلتفرم‌هایی مانند Hulu کمتر از ۵۰ میلیون مشترک دارند و نتفلیکس بیش از ۲۲۰ میلیون مشترک، نمی‌توان در رابطه با داده‌های آن‌ها به یک صورت قضاوت کرد.

مزایای رشد پلتفرم‌های پخش استریم

پلتفرم‌های پخش آنلاین

نه تنها هر پلتفرم استریمینگ تعداد مشترکین متفاوتی دارد، بلکه این پایگاه‌ها به سرعت بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند و داده‌هایشان به مرور زمان تغییر می‌کند. به عنوان مثال، نتفلیکس سال ۲۰۲۰ حدود ۳۷ میلیون مشترک داشت اما تنها در طول یک سال ۱۸ میلیون مشترک به این سرویس اضافه شد، به این معنی که محتوای این پلتفرم می‌تواند میلیون‌ها بازدید اضافی را در مقایسه با محتوای سال‌های گذشته کسب کند.

البته، افزایش تعداد مشترکین و تعداد مخاطبان یک پلتفرم نشانه‌ی خوبی است، اما قطعا داده‌های این پلتفرم‌ها با داده‌های باکس آفیس که جزئیات بیشتری را در رابطه با مقیاس انتشار، جمعیت شناسی مخاطبان و عملکرد هفته به هفته‌ی فیلم ارائه می‌کنند قابل مقایسه نیست. از آنجایی که تنها داده‌هایی که به‌ طور رسمی توسط این سرویس‌های استریم گزارش می‌شوند، داده‌هایی هستند که باعث می‌شوند محتوای جدید تا حد زیادی محبوب‌تر به نظر برسد، قطعا رکوردها هم به همین گونه محتواها تعلق خواهند گرفت.

همین امر در اطلاعات محدود منتشر شده در مورد ۱۰ فیلم برتر نتفلیکس کاملا قابل مشاهده است، در این اطلاعات می‌توانیم مشاهده کنیم که «اعلان قرمز» و «بالا رو نگاه نکن» که هر دو در پایان سال ۲۰۲۱ منتشر شدند، دو تا از پر بازدیدترین فیلم‌های این پلتفرم بوده‌اند. با این حال، این فهرست‌ها بر اساس میزان مخاطبان ۲۸ روز اول اکران گردآوری می‌شود، بنابراین فیلم‌هایی مانند فیلم سه و نیم ساعته «مرد ایرلندی» مارتین اسکورسیزی در کنار فیلم «پروژه آدام» قرار می‌گیرد که زمان پخشی نصف این فیلم دارد.

بودجه‌ی بیشتری صرف ساخت فیلم‌ها و سریال‌های جدید سرویس‌های استریم می‌شود

پلتفرم‌های پخش آنلاین

حتی اگر اطلاعات مربوط به داده‌های سرویس پخش اسریم مشکوک باشند، دلایل منطقی‌تری وجود دارد که سبب می‌شوند فیلم‌های جدید مرتبا رکورد بینندگان را بشکنند و در بهترین حالت سبب رشد پلتفرم شوند. در حالی که نتفلیکس در پاسخ به کاهش تعداد مشترکینش به تازگی در حال انجام اقداماتی برای کاهش هزینه‌هایش است، بسیاری از فیلم‌های جدیدتر این سرویس نسبت به قبل بودجه‌ی بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند. با افزایش رشد مشترکین، سرویس‌های پخش بودجه‌های بیشتری را به فیلم‌هایشان اختصاص می‌دهند و حتی یکی از مدیران اسبق نتفلیکس پیش بینی کرده در نهایت این سرویس‌ها می‌توانند فیلم‌هایی با بودجه‌ی یک میلیارد دلاری تولید کنند.

در حال حاضر نتفلیکس بودجه‌ای معادل ۲۰۰ میلیون دلار را به بزرگ‌ترین فیلم خود اختصاص داده، فیلمی که برخی از بزرگ‌ترین ستاره‌های جهان مانند دواین جانسون، رایان رینولدز و گال گدوت در آن حضور داشتند. به‌علاوه این پلتفرم جو و آنتونی روسو را برای کارگردانی فیلم مرد خاکستری به خدمت گرفته، فیلمی دیگر برای این سرویس استریم که بودجه‌ای معادل ۲۰۰ میلیون دلار صرف آن شده است. این دو کارگردان تاکنون توانسته‌اند به واسطه‌ی دو فیلم «انتقام‌جویان جنگ ابدیت» و «انتقام‌جویان پایان بازی» در دنیای سینمایی مارول اسم و رسمی برای خود دست و پا کنند. درست همانند «اعلان قرمز»، فیلم «مرد خاکستری» نیز از وجود بازیگران پرستارهای مانند کریس ایوانز، رایان گاسلینگ و آنا د آرماس بهره می‌برد. هر چند همیشه بودجه‌ی بیشتر به معنای عملکرد حرفه‌ای‌تر نیست و این چیزی است که فیلم «بالا رو نگاه نکن» که دومین فیلم پربیننده‌ی نتفلیکس است و تنها ۷۵ میلیون دلار صرف تولید آن شده توانسته اثبات کند. هر چند بسیاری از بازیگران برنده‌ی جایزه‌ی اسکار مانند لئوناردو دی کاپریو، کیت بلانشت و مریل استریپ در این فیلم حضور داشتند و این فیلم توانست نامزد دریافت جایزه‌ی اسکار هم بشود.

در پایان، می‌توان گفت زیر سوال بردن سندیت داده‌های سرویس‌های پخش و گزارش‌های منتشر شده توسط این سرویس‌ها که همواره ادعا می‌کنند فیلم‌های جدید مخاطبان بیشتری دارند به هیچ وجه اشتباه نیست، زیرا به داده‌های بیشتری نیاز است که نشان دهنده‌ی رشد سرویس استریم و تعداد مخاطبان یک فیلم خاص باشند.

منبع: screenrant



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X