اسپیسایکس ایلان ماسک صدمین پرتاب موشک فالکون ۹ را رقم زد
شرکت اسپیسایکس ایلان ماسک موفق شد برای شانزدهمین بار گروه دیگری از ماهوارههای اینترنت سراسری استارلینک را در مدار قرار دهد و صدمین پرتاب موشک فالکون ۹ را رقم بزند.
ایلان ماسک این روزها دوران موفقی را سپری میکند و درحالی که به دومین فرد ثروتمند جهان تبدیل شده است، با شرکت خودروسازی تسلا و شرکت هوافضای اسپیسایکس خود همچنان رکورد میآفریند.
اکنون تنها چند روز پس از آنکه اسپیسایکس ماهوارهی اقیانوسشناسی سنتینل-۶ ناسا و سازمان فضایی اروپا را در مدار قرار داد، موشک فالکون ۹ این شرکت با انجام صدمین پرتاب خود رکورد دیگری بر جای گذاشت.
پرتاب موشک فالکون ۹ که حامل مأموریت Starlink V1.0 L15 بهعنوان شانزدهمین پرتاب مجموعه ماهوارههای صورت فلکی اینترنت ماهوارهای استارلینک بود، با بوستر B1049 در ساعت ۲۱:۱۳ منطقهی زمانی شرقی (۰۵:۴۳ امروز به وقت تهران) انجام شد.
یک پرواز با چند نقطه عطف
بوستر B1049 یک نقطه عطف را در پرتاب امروز پشت سر گذاشت و توانست به هفتمین پرواز خود دست پیدا کند و با موفقیت فرود بیاید. پرتاب استارلینک V1.0 L15 رکورد دیگری هم برای فالکون ۹ بود و این موشک با قرار دادن ۶۰ ماهوارهی استارلینک در مدار، پرواز شماره ۱۰۰ خود را هم کامل کرد. موفقیتی که تنها طی ۱۰ سال و نیم به آن دست پیدا کرده و ۷۱ نمونه را فقط در سه سال گذشته انجام داده است.
این موشک تا کنون علاوه بر مأموریتهای استارلینک، برای فرستادن فضاپیماهای باری و همچنین فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی ازجمله طی مأموریت کرو-۱ استفاده شده است. گفتنی است اسپیساکس پیش از این به ۱۰۰ پرواز موفق خود دست یافته بود اما پرتاب امروز یک رکورد جداگانه برای موشک فالکون ۹ محسوب میشود.
اینترنت سراسری استارلینک
اسپیسایکس تا کنون بیش از ۹۰۰ ماهوارهی استارلینک را در مدار قرار داده است اما با توجه به بازگشت شماری از آنها به جو و یا غیرعملیاتی بودن، شمار ماهوارههای فعال این صورت فلکی ماهوارهای به ۸۶۴ میرسد.
در حالی که اینترنت این شرکت هماکنون به صورت آزمایشی ارائه میشود و هزینهی اشتراک فعلی آن ۹۹ دلار در ماه درنظر گرفته شده است، این شرکت با رسیدن به ۱۴۴۰ ماهواره فعالیت سراسری خود را به طور رسمی آغاز خواهد کرد. اسپیسایکس همچنین مجوز گسترش شمار ماهوارهها تا ۴۲۰۰۰ را دارد که به احتمال زیاد هزینههای خدماتدهی آن را کاهش خواهد داد.
با افزایش شمار ماهوارههای استارلینک انتظار میرود که طی ماههای آینده سرعت دادهها از ۵۰Mbps تا ۱۵۰Mbps افزایش یابد و تأخیر پاسخگویی از ۲۰ تا ۴۰ میلیثانیه متغیر باشد.
عکس کاور: پرتاب شماره ۱۰۰ موشک فالکون ۹ اسپیسایکس و قرار دادن سری دیگری از ماهوارههای استارلینک در مدار
Credit: SpaceX
منابع: NASA Space Flight, Space