فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به دلیل نقص فنی به کارخانه برگشت
با وجود آنکه امید میرفت فضاپیمای استارلاینر بوئینگ با آزمایش مداری یک گام موفق را برای پروازهای پیوسته به ایستگاه فضایی بینالمللی بردارد، حالا نقص فنی ایجاد شده هنگام پرتاب ابعاد جدیتری گرفته و باعث بازگشت آن به کارخانه برای بررسی دقیقتر شده است.
دو هفتهی پیش بود که سرانجام طبق برنامهریزی، فضاپیمای «استارلاینر» (Starliner) بوئینگ سوار بر موشک اطلس ۵ برای پرتاب به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی آماده میشد اما درست در آخرین لحظات و هنگام شمارش معکوس، نقص فنی سیستم پیشرانش، نگاههای منتظر را ناامید کرد.
در ابتدا تصور میشد که این مشکل میتواند جزئی باشد اما بررسیهای بیشتر ابعاد دیگری از مشکل را آشکار کرد و بدین ترتیب تیمهای «بوئینگ» (Boeing) و «ائتلاف پرتاب و راهاندازی» (ULA) 19 آگوست (۲۸ مرداد) فضاپیمای استارلاینر CST-100 را بهطور ایمن به کارخانهی تولید خود در فلوریدا بازگرداندند تا ادامهی بازرسی و تعمیر سیستم پیشرانش فضاپیما را ادامه دهند.
فضاپیمای استارلاینر آزمایش پرتاب مداری ۲ (OFT-2) با رفتن به تأسیسات ادغام عمودی در کیپ کاناورال، از موشک «اطلس ۵» (Atlas V) جدا شد و سپس به تأسیسات پردازش فضاپیماهای سرنشیندار و باری در مرکز فضایی کندی ناسا رفت.
اکنون این تیم، بررسی سیستم پیشرانش را درون منطقهی پردازش خطرناک کارخانه آغاز خواهد کرد و پیکربندی مناسب این وسیلهی نقلیهی فضایی را برای دسترسی و تجزیهوتحلیل بیشتری سیستم تعیین میکند.
بدین ترتیب ناسا و بوئینگ بهطور مشترک و تحت یک روند رسمی که برای تعیین علت اصلی و رفع نقص طراحی شده است، با یکدیگر همکاری خواهند کرد تا مشکل دریچه در سیستم پیشرانش را برطرف کنند و در نهایت، ناسا، بوئینگ و ائتلاف پرتاب و راهاندازی تاریخ جدیدی برای پرتاب استارلاینر تعیین خواهند کرد.
برنامهی توسعهی کپسول سرنشیندار بوئینگ در حالی با تعویقها و مشکلات پیدرپی مواجه میشود که اسپیسایکس پرتابهای پیوسته به ایستگاه فضایی بینالمللی را از سال گذشته آغاز کرده و به دنبال زمینههای همکاری گستردهتر با ناسا از جمله ساخت ماهنشین است.
عکس کاور: بازگشت فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به کارخانه
Credit: Boeing
منبع: NASA