رمز ارز سریال «بازی مرکب» ۳ میلیون دلار از کاربران کلاهبرداری کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بازی مرکب

اگر در روزهای گذشته خبرهای دنیای رمز ارزها را دنبال کرده باشید، شاهد ظهور رمز ارزی با الهام از سریال بازی مرکب بوده‌اید. سریالی کره‌ای که از تولیدات نتفلیکس است و در زمان کوتاهی به پرطرفدارترین سریال این پلتفرم تبدیل شد و رکوردهای بسیاری را جابه‌جا کرد. اما در مدت کوتاهی مشخص شد که این رمز ارز تنها یک کلاه‌برداری بزرگ بوده است.

رمز ارز Squid Game یا همان بازی مرکب که با نام SQUID$ شناخته می‌شود در اواخر ماه اکتبر فقط در عرض چند روز رشدی معادل ۳۱۰ هزار درصد را به ثبت رساند و ارزش آن به بیش از ۲۸۰۰ دلار رسید. این ارز به‌صورت رسمی توسط نتفلیکس تأیید نشده بود، با این حال به‌دلیل شهرت سریال بازی مرکب، توانست در بین کاربران محبوبیت خوبی کسب کند.

در واقع قرار بود این ارز پیش‌نیازی برای بازی آنلاینی باشد که به‌زودی عرضه می‌شود. این بازی با الهام از داستان سریال تولید می‌شود که در آن افراد بدهکار مجبور به شرکت در بازی مرگ‌آوری می‌شوند و تا پای قمار روی جان خود پیش می‌روند تا به ثروت کلانی دست یابند.

در روز دوشنبه ارزش هر کوین این ارز دیجیتالی با کاهشی شدید و ناگهانی به صفر دلار رسید، وب‌سایت آن ناپدید شد و حساب توییتر آن هم مسدود شد. آن‌گونه که Gizmodo درباره‌ی این ماجرا توضیح می‌دهد، خالقان رمز ارز SQUID$ با فریب کاربران و جذب سرمایه، پس از دریافت مبلغی معادل ۳٫۳۸ میلیون دلار، ناگهان سرمایه‌ی کاربران را به‌سرقت بردند و ناپدید شدند. این اتفاق در دنیای رمز ارزها با نام Rug pull شناخته می‌شود.

بازی مرکب

البته چندین نشانه مبنی بر کلاه‌برداری بودن این پروژه وجود داشت، اما طمع کاربران باعث شد تا آن‌ها را نادیده بگیرند یا متوجه آن‌ها نشوند. با توجه به این که نتفلیکس وعده داده بود یک بازی آنلاین هم بر اساس سریال بازی مرکب ساخته خواهد شد، شاید عده‌ای با توجه به اعتبار نتفلیکس به سمت این ارز رفتند. Gizmodo در ذکر نشانه‌های مذکور به چیزهایی اشاره می‌کند که واقعا نادیده گرفتن آن‌ها عجیب است، مانند این که وب‌سایت این رمز ارز پر از اشتباهات دستوری (گرامری) و نوشتاری بود و کاربرانی که کوین‌های این ارز را خریده بودند اجازه‌ی فروش آن‌ها را نداشتند.

متأسفانه این اولین باری نیست که یک رمز ارز بر پایه‌ی یک پدیده‌ی محبوب در میان عامه‌ی مردم راه‌اندازی می‌شود و از آن‌ها کلاه‌برداری می‌کند و قطعا آخرین بار هم نخواهد بود. مدتی قبل و در سال جاری میلادی، رمز ارز دیگری بر اساس سریال محبوب Mandalorian سرویس استریم دیزنی پلاس عرضه شده بود که در نهایت کلاه‌برداری از آب درآمد.

قطعا فعالیت در بازار رمز ارزها به‌دلیل ماهیت جدیدتر آن‌ها نسبت به سایر بازارهای مالی نیاز به دقت و یادگیری بیشتری دارد و نمی‌توان به هر ارزی اطمینان کرد.

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما