۱۱ ابرشرور فیلمهای مرد عنکبوتی از بدترین تا بهترین
مرد عنکبوتی دشمنها و شخصیتهای شرور رنگارنگ و متنوع و جذاب بسیاری دارد که تعدادی از آنها را در فیلمها دیدهایم و شناختهایم. در این مقاله قرار است ۱۱ شخصیت شرور مرد عنکبوتی را که تا به حال در فیلمهایش ظاهر شدهاند از بدترین تا بهترین ردیف کنیم.
میگویند برای اینکه قهرمان داستان حسابی به چشم بیاید و قدرتهایش تأثیرگذارتر از همیشه به نظر برسد، باید شخصیت شرور و ضدقهرمانی قدرتمند و بزرگ در مقابلش بگذاریم. طی این سالها با انواع و اقسام شخصیتهای شرور مواجه شدهایم که هر کدام ویژگیهای خاص خودش را داشتهاند، ولی این ضدقهرمانها خیلی وقتها خوب و تأثیرگذار ظاهر نشدهاند. با این حال وقتی یک شخصیت شرور درجهیک و جذاب خلق میشود، تماشای آن هیجانانگیز خواهد بود. وقتی در یک فیلم ابرقهرمانی با شخصیت شروری آشنا میشویم که هم بازیگر ماهری دارد و هم شخصیتش را درست و به جا پرداخت کردهاند، همه ذوقزده میشویم و دوست داریم تقابل او را با قهرمان محبوبمان ببینیم.
- ۹ دشمن عجیب مرد عنکبوتی که هرگز در فیلمی ظاهر نخواهند شد
- ۷ نکتهی مهم که از تریلر «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» فهمیدیم
در دنیای فیلمهای ابرقهرمانی و کمیک بوکی، کمتر شخصیتی مثل مرد عنکبوتی پیدا میشود که فهرستی چنین بلندبالا و متنوع از دشمنها و ابرشرورها داشته باشد. با اینکه تا به حال سه بازیگر متفاوت در سه خط داستانی متفاوت نقش مرد عنکبوتی را بازی کردهاند، ولی دشمنهای این ابرقهرمان دوستداشتنی تا سالیان سال اثر خودشان را خواهند گذاشت و با تغییر خط داستانی و ریبوتهای متعدد هم فراموش نمیشوند. همین الان ببینید که چه هیجان و شور و شوقی به خاطر بازگشت آفرد مولینا در نقش دکتر اختاپوس و ویلم دافو در نقش گابلین سبز به وجود آمده.
حالا باید از خودمان بپرسیم که از بین این همه شخصیت شرور که در فیلمهای مرد عنکبوتی ظاهر شدهاند، کدامیک از بقیه بهتر است و چه تعدادی نتوانستهاند آنطور که باید و شاید عمل کنند. در ادامه تمام شخصیتهای شروری را که تا امروز در فیلمهای مرد عنکبوتی آمدهاند از بدترین تا بهترین ردیف کردهایم تا به پاسخ این سؤال برسم.
۱۱. راینو در فیلم مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲ (The Amazing Spider-Man 2)
- بازیگر: پل جیاماتی
شاید حضور راینو در این فهرست کمی بیرحمانه به نظر برسد. این شخصیت شروری بود که عملا هیچ حضور خاصی در فیلم دوم مرد عنکبوتی شگفتانگیز نداشت و احتمالا قرار بوده شخصیت شرور اصلی قسمت سوم باشد، قسمت سومی که هیچوقت ساخته نشد. در هر صورت کسانی که فیلم را دیدهاند، حتما با دیدن راینو از خودشان پرسیدهاند که بازیگر مهم و محترمی مثل پل جیاماتی دقیقا در ثانیههای پایانی مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲ چه کار میکرده؟ آن هم با لهجهی روسی؟
در کمیک بوکهای مرد عنکبوتی، راینو (کرگدن) مردی به نام الکسی سیتسویش است که بدنش در یک زره رباتی غولآسا گیر میافتد، اما نسخهای که پل جیاماتی بازی کرده شبیه تهماندهی دنیای دیوانهواری است که جوئل شوماخر با بتمنهایش به ما نشان داد. دنیایی اغراقشده که هیچ دیالوگ خوبی در آن شنیده نمیشد و همه چیز با شدتی چندبرابر به نمایش در میآمد. تصویری که در انتهای این فیلم از راینو دیدیم واقعا ناجور و آزاردهنده بود و این شخصیت شرور فرصتی هم پیدا نکرد که در ادامه خودش را بهتر کند.
۱۰. گابلین سبز در مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲
- بازیگر: دین دیهان
قسمت دوم مرد عنکبوتی شگفتانگیز از داستانی غیرمنسجم رنج میبرد که مدام جهتش را عوض میکرد و ذهن بیننده را به تشویش میانداخت. در این بین شخصیتپردازی هری آزبورن وضعیتی بدتر از بقیهی مؤلفههای فیلم داشت. سیر تحول شخصیت او بهشدت شتابزده است و تقریبا ۱۵ دقیقه طول میکشد تا از این رو به آن رو شود، روندی که برای جیمز فرانکو به اندازهی سه فیلم طول کشید.
هری آزبورن بعد از یک دهه دوری، باز میگردد تا پدر در حال مرگش نورمن (با بازی کریس کوپر) را ملاقات کند. بعد و در فصل پایانی فیلم، او را میبینیم که خون یک عنکبوت جادویی را به خودش تزریق کرده و تبدیل به هیولایی جهشیافته شده و در حالی که مثل روانپریشها نیشخند میزند سوار بر یک گلایدر به مرد عنکبوتی حمله میکند.
این نسخه از گابلین سبز فدای شتابزدگی نویسندههای فیلم شد چون میخواستند هر چه زودتر یک جهان سینمایی مخصوص مرد عنکبوتی بسازند. هری آزبورن ناسلامتی صمیمیترین دوست پیتر است، ولی سازندگان فیلم جوری با او برخورد کردند که یکی از بدترین و سطحیترین شخصیتهای کل داستان شده و هیچ تأثیر خاصی روی بیننده نمیگذارد. یکی از اصلیترین دلایلی که منجر به شکست خوردن این نسخه از مرد عنکبوتی شد و نگذاشت که به فیلم سوم برسد، همین شخصیتهای شرورش بودند. تازه هنوز به الکترو با بازی جیمی فاکس نرسیدهایم.
۹. الکترو در فیلم مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲
- بازیگر: جیمی فاکس
بار دیگر شخصیتی از قسمت دوم مرد عنکبوتی شگفتانگیز. جیمی فاکس در این فیلم نسخهای سطحی و غیرجذاب از الکترو را به نمایش گذاشت. همه چیزش به شدت اغراقشده و عجیبوغریب بود و این یکی هم مثل راینو، شبیه یکی از مخلوقات جنونآمیز دوران جوئل شوماخر به نظر میرسید. همه چیز این شخصیت شرور توی ذوق میزد، از انگیزههای بچگانه و احمقانهاش گرفته تا جلوههای ویژهی بدکیفیت آن.
در این نسخه از مرد عنکبوتی قرار بود با دنیای تاریکتر و جدیتری طرف باشیم، و انصافا اندرو گارفیلد و اما استون هم در نقشآفرینیهایشان سنگ تمام گذاشتند و به مؤلفههای دنیای داستان وفادار بودند. اما شخصیتهای شرور فیلم یکی پس از دیگری خراب و ناکارآمد از آب در آمدند و ضربهی بدی به فیلم زدند.
این تضاد و عدم هماهنگی باعث دوپاره شدن لحن فیلم شده. از یک طرف با داستانی تلخ طرف هستیم که در پایان مرد عنکبوتی را با دردناکترین اتفاق عمرش مواجه میکند، و از طرف دیگر دشمنها و شخصیتهای شرورش سطحی و کاریکاتوری هستند. الکترویی که جیمی فاکس بازی کرده شبیه یک کلیشهی متحرک و سخنگو است که هیچچیز نو و بدیعی ندارد و هر کاری که میکند و هر حرفی که میزند، بازتولید فرمولهای تکراری است.
۸. لیزارد در فیلم مرد عنکبوتی شگفتانگیز
- بازیگر: ریس ایفانز
هواداران مرد عنکبوتی وقتی شخصیت دکتر کرت کانرز را با بازی دایلان بیکر در سهگانهی سم ریمی دیدند، حسابی ذوقزده شدند. در آن فیلمها، کانرز یک دست نداشت ولی شخصیتش تغییر یافته بود و بیشتر بهعنوان استاد و راهنمای پیتر عمل میکرد و هیچوقت او را در قالب شخصیت شروری به نام لیزارد ندیدیم. وقتی نوبت به مرد عنکبوتیهای جدید با بازی اندرو گارفیلد رسید، ریس ایفانز نقش دکتر کانرز را بازی کرد و این بار تبدیل به دشمن مرد عنکبوتی یعنی لیزارد میشد. اما نتیجهی این ماجرا نظرهای متناقضی برانگیخت.
در این نسخه، خاستگاه و گذشتهی شخصیت دکتر کانرز را تغییر داده بودند، اما تعدادی از ایدههای اصلی و جزئیات تغییرات فیزیکی او دستنخورده باقی ماند و مثل کمیک بوکها روایت شد. اما مشکل جایی بود که کانرز را به شکل لیزارد میدیدیم و شخصیت کامپیوتری آن نمایان میشد. لیزارد را مثل هزاران شخصیت کامپیوتری و دیجیتالی دیگر طراحی کرده بودند و مؤلفهی خاصی نداشت که با آن به یادمان بماند.
از طرفی هم سعی کرده بودند گذشتهی دکتر کانرز را به پدر و مادر پیتر پارکر متصل کنند تا جوری به نظر برسد که داستان او عمق بیشتری دارد، اما در واقع این انتخابشان از لاغری قصهی خود فیلم میآمد و تصمیمی آگاهانه و با پشتوانه نبود. ایفانز تمام تلاش خودش را میکند تا نقشآفرینی معقولی به نمایش بگذارد، اما جلوههای ویژهی نسبتا بد و خط داستانی در هم گره خورده مانع از آن میشود تا اثر ماندگاری روی بیننده بگذارد.
۷. گابلین جدید در فیلم مرد عنکبوتی ۳
- بازیگر: جیمز فرانکو
اگر این پسوند «جدید» را از اسم گابلین جیمز فرانکو بردارید (عنوانی که مشخصا ترفند تبلیغاتی سونی بوده تا خط جدیدی از اسباببازیهای گابلین سبز را روانهی بازار کند و پول بیشتری به جیب بزند) میتوانیم با دید بهتری به شخصیتش نگاه کنیم و به این نتیجه برسیم که گابلین سبز نسخهی جیمز فرانکو، آنقدری که فکر میکردیم بد از آب در نیامده.
در مرد عنکبوتی ۳ با داستانی غیرمتمرکز و شلوغ طرف بودیم که به هر سمتی دلش میخواست میرفت، و در این میان هری آزبورن هم برای مدتی حافظهاش را طی درگیری با مرد عنکبوتی از دست میداد. اما جدای از این مشکلات، گابلین سبز جیمز فرانکو انصافا شخصیت شرور بدی نیست و حتی شاید بتوان گفت بهترین ضدقهرمان این فیلم است. هری انگیزههای جدی و محکمی داشت که طی سه فیلم به اوج خودش رسیده بود و صحنههای درگیریاش با پیتر پارکر جذاب و تماشایی اجرا شدند.
تضاد و درگیری بین هری و پیتر فراتر از جنگ و دعوای فیزیکی بود و ما در این فیلم نتیجهی رقابتی را میدیدیم که در دو فیلم قبلی ابعاد پیچیدهای به خودش میگرفت. در فیلم اول ماجرای مثلث عشقی بین هری و مری جین و پیتر را داشتیم، در فیلم دوم جریان مرگ پدر هری و عطش او برای انتقام از مرد عنکبوتی بود که رفاقت این دو را وارد چالشی غمانگیز میکرد، و در فیلم سوم بالاخره این داستان به فینال خودش میرسید.
۶. ونوم در فیلم مرد عنکبوتی ۳
- بازیگر: تافر گریس
این نسخه از ونوم، هواداران زیادی را عصبانی کرد و اکثرا حس بدی به آن داشتند. مقصر اصلی این ماجرا تهیهکنندههای مرد عنکبوتی ۳ بودند که میخواستند به هر قیمتی، این شخصیت شرور معروف را در فیلم بگنجانند. اما با وجود تمام این اتفاقها، ایدههای جالبی پشت این ونوم خوابیده که حیف است نادیده گرفته شود.
سم ریمی و فیلمنامهنویسش الوین سارجنت کاری کردند تا ادی براک یک مرد خودشیفتهی از خود راضی باشد که به نوعی شبیه نسخهی مقابل از پیتر پارکر عمل میکند و به این طریق ایدهی یک مرد عنکبوتی شرور را در داستانشان گذاشتند. برای همین ادی براک و ونوم در این فیلم، شبیه سایهی پلید پیتر پارکر عمل میکنند و به مخاطب نشان میدهند که اگر پیتر پارکر سمت تاریکی کشیده شود چه اتفاقی خواهد افتاد.
در بخش اول، پیتر پارکر در نتیجهی اتفاقهای زندگی شخصی و بهخصوص حضور براک، میزبان پلیدی و سیاهی ونوم میشود و لباس مرد عنکبوتیاش هم به رنگ سیاه در میآید. بعد و وقتی از شر این انگل فضایی خلاص میشود، خود براک نقش میزبان جدید ونوم را بازی میکند و به این ترتیب ورِ منفی پیتر پارک، عملا مقابل و رو در روی او قرار میگیرد.
۵. مرد شنی در فیلم مرد عنکبوتی ۳
- بازیگر: توماس هیدن چرچ
مرد شنی یکی از معروفترین دشمنهای مرد عنکبوتی است که برای اولین بار در کمیک شمارهی ۴ مرد عنکبوتی شگفتانگیز و سال ۱۹۶۳ به هواداران معرفی شد. اما متأسفانه در فیلم سوم سم ریمی و توبی مگوایر، ضعیفترین شخصیت شرور ماجراست و حق مطلب در موردش ادا نمیشود. این نقش و شخصیت واقعا هدر رفت، بهویژه که توماس هیدن چرچ نقشآفرینی واقعا خوب و تأثیرگذاری به نمایش گذاشته و مرد شنی را شخصیتی انسانی و ملموس در آورده که همدلی مخاطب را برمیانگیزد.
در جایی از فیلم متوجه میشویم که فلینت مارکو (همان مرد شنی) قبلا همدست همان سارقی بوده که بن پارکر را به قتل رساند و به نوعی در کشته شدن او نقش داشته. این ماجرا ربطی به کمیک بوکهای مرد عنکبوتی ندارد و برای این فیلم نوشته شده. اما مشکل شخصیت مرد شنی بازتعریف روایتهای گذشته نیست، بلکه حضورش در فیلمی که تا همینجایش هم دو شخصیت شرور دارد، مخاطب را اشباع میکند. تازه در کنار تمام اینها، بریس دالاس هاوارد هم داشتیم که نقش گوئن استیسی را بازی میکرد.
اگر مرد شنی تنها شخصیت شرور این فیلم میبود، نتیجه کاملا فرق میکرد و احتمالا هم با فیلم بهتری طرف میبودیم و هم این ضدقهرمان فرصت درخشش بیشتری میداشت. چون مرد شنی از نظر جلوههای ویژه متقاعدکننده از آب در آمده بود و صحنههای مبارزهاش با مرد عنکبوتی جذاب بودند.
۴. کرکس در فیلم مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه (Spider‑Man: Homecoming)
- بازیگر: مایکل کیتون
مایکل کیتون بار دیگر بعد از فیلم «بردمن» (Birdman) در نقش یک شخصیت ابرقهرمانی بالدار ظاهر شده و به نظر میرسد حدیث نفسی که در آن فیلم برایش روایت شد حسابی به دهانش مزه کرده. وقتی در رسانهها منتشر شد که مایکل کیتون، بتمن سابق سینما، قرار است نقش شخصیت شرور اصلی اولین مرد عنکبوتی تام هالند را بازی کند، کسی فکرش را هم نمیکرد که این ضدقهرمان تا این اندازه جذاب و تماشایی از آب در بیاید.
کرکس در دنیای کمیک بوکهای مرد عنکبوتی دشمن جدی و مهمی نیست، ولی نسخهای که در این فیلم از او به تصویر کشیدند شخصیتی درگیرکننده و همدلیبرانگیز داشت. شخصیتی چندلایه و خاکستری که شبیه ابرشرورهای کلیشهای و تکبعدی نبود و برای کارهایش دلایل منطقی و قابل درکی داشت.
کرکس مرد سردوگرمچشیدهای بود که از ناملایمات و کثیفیهای دنیا خبر داشت، برای همین تضادش با پیتر پارکر جوان و ایدهآلگرا صحنههای جالبی خلق میکرد که بیننده را در دوراهیهای سختی قرار میداد. کیتون در هر صحنهای که حضور دارد، تمام انرژی خودش را میگذارد و سعی میکند بهترین بازیاش را نمایش دهد. این خاصیت عجیب و جذاب کیتون است، او صرف نظر از اینکه در چه فیلمی بازی کرده و چه کیفیت و انتظاری پشت آن است، بهترینِ خودش را به نمایش میگذارد.
اگر صحنههای اکشن کرکس را بهتر از این طراحی و اجرا میکردند، و اگر دشمنی اصلی او با تونی استارک نبود و نزاعی شخصیتر با خود پیتر میداشت، بدون شک جایگاه بهتری در این فهرست به دست میآورد.
۳. میستریو در فیلم مرد عنکبوتی: دور از خانه (Spider-Man: Far from Home)
- بازیگر: جیک جیلنهال
ظاهر و لباسی که برای شخصیتهای شرور فیلمهای مرد عنکبوتی طراحی میکنند، معمولا بگیر و نگیر دارد و بعضی وقتها خراب از آب در میآید (راینو و الکترو را که خاطرتان هست)، اما خوشبختانه شخصیتهای شروری که تا به اینجای کار در مرد عنکبوتیهای جهان سینمایی مارول ظاهر شدهاند، لباس خوب و جذابی داشتهاند. کرکس و میستریو هر دو حضور قدرتمندی در دو فیلم مرد عنکبوتی داشتند و بخشی از آن به طراحی لباس و ظاهر ویژهشان برمیگردد.
وضعیت ظاهری میستریو در کمیک بوکهای مرد عنکبوتی هم جالب و جذاب است، برای همین وقتی هواداران دیدند سازندگان در فیلم دوم تام هالند به این ظاهر وفادار ماندهاند، حسابی خوشحال و هیجانزده شدند. کوئنتین بک با بازی جیک جیلنهالِ حرفهای و دوستداشتنی با همان اولین حضورش در فیلم به همه ثابت میکند که یکی از بهترین شخصیتهای مرد عنکبوتی است.
اینکه جیک جیلنهال، یکی از بهترین و کاربلدترین بازیگرهای نسل خودش، نقش میستریو را بازی کرده همه چیز را چندین پله بهتر و دیدنیتر میکند. از لحاظ داستانی، شاید بعضی هواداران کمیک بوکها از اینکه میستریو را هم به تونی استارک و شرکت او مرتبط کردند، دل خوشی نداشته باشند (در کل، بخش زیادی از داستانهای مرد عنکبوتی تام هالند حول تونی استارک و تأثیر او میگردد) اما وقتی به آن فکر میکنیم، با عقل جور در میآید چون تکنیک هوشمندانهای را برای ارتباط میستریو با کل جهان سینمایی مارول به کار بستهاند.
۲. گابلین سبز در فیلم مرد عنکبوتی (۲۰۰۲)
- بازیگر: ویلم دافو
ویلم دافو بازیگر حیرتانگیزی است و به طرز عجیبی از پس هر نقشی بر میآید، هر چقدر هم این نقش عجیبوغریب و غیرمتعارف باشد. وقتی نگاهی به لباس مخصوص گابلین سبز در اولین فیلم سم ریمی میاندازیم، به نظر میرسد همه چیزش اغراقشده و حتی کودکانه است، اما نقشآفرینی ویلم دفو و شخصیتی که برایش نوشتهاند کاری میکند تا تمام این چیزها را فراموش کنیم و این شخصیت شرور را جدی بگیریم و به عمق انگیزههایش فکر کنیم.
ظاهر گابلین سبز همه را به یاد دههی ۹۰ میلادی و فیلمهای بتمن آن موقع میانداخت، همانقدر عجیب و غیر و متعارف و دور از واقعیت. اما دفو کاری با شخصیتش کرده بود که آن را درک میکردیم. نورمن آزبورن یک شخصیت شرور پیچیده و چندلایه بود که در اکثر اوقات با درونیاتش کلنجار میرفت و دلش نمیخواست تسلیم ورِ منفی وجودش شود. ولی این شرارت به حدی قدرتمند بود که او را به زانو در میآورد.
ویلم دفو نقش گابلین سبز را با جدیت و تعهد تمام بازی کرده. در صحنههایی که با پسرش هری (جیمز فرانکو) است، عشق و علاقهی عمیق او را نسبت به فرزندش حس میکنید، اینکه واقعا نگران آینده و زندگیاش است. و وقتی قرار است تهدیدآمیز و خطرناک و مرگبار به نظر برسد، با تمام وجودش این احساسات را منتقل میکند. اما در تمام مدتی که جلوی بقیه نقش بازی میکند و میخواهد مردی معمولی و آرام به نظر برسد، هیولای درونش را حس میکنید که میخواهد از پشت چهرهی آرامش بیرون بزند و همه چیز را نابود کند.
گابلین سبز اولین فیلم مرد عنکبوتی یک ضدقهرمان تمامعیار بود که شخصیت درگیرکنندهای داشت و هرگز از یاد هواداران مرد عنکبوتی پاک نخواهد شد. همین الان هم خیلیهایمان هیجانزدهایم که قرار است او را بار دیگر در «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» (Spider-Man: No Way Home) ببینیم.
۱. دکتر اختاپوس در فیلم مرد عنکبوتی ۲
- بازیگر: آلفرد مولینا
برای اینکه چرا دکتر آتو آکتیویوس هنوز هم بهترین شخصیت شرور مرد عنکبوتی (هم در فیلمها و هم در کمیک بوکها) به حساب میآید، دلایل زیادی وجود دارد. اول اینکه او یکی از باحالترین و جذابترین لباسها را در بین دشمنهای مرد عنکبوتی دارد، با آن بازوهای رباتی که از پشت کمرش بیرون زده و پالتوی بلندی که میپوشد. داستان و ماجرای پیشزمینهای هم که برای شخصیتش پیش میآید واقعا تأثیرگذار است (او اولین بار در کمیک شمارهی ۳ مرد عنکبوتی شگفتانگیز و سال ۱۹۶۳ معرفی شد).
اما مهمتر از همه اینکه، آتو و پیتر پارکر اشتراکات زیادی با هم دارند، هر دو تا حدی خجالتی هستند، هوش و ذکاوت بینظیری در مسائل علمی دارند و نمیتوانند با آدمها ارتباط بگیرند. حتی در مقاطع گوناگونی از کمیکها به این قضیه اشاره میشود که اگر پیتر مسیر درست را پیش نمیگرفت، ممکن بود تبدیل به دکتر اختاپوس شود.
در فیلم دوم سم ریمی که سال ۲۰۰۴ اکران شد، آلفرد مولینا نقش دکتر اختاپوس را بازی میکرد و یکی از دلایلی که این فیلم هنوز هم یکی از بهترین فیلمهای ابرقهرمانی تاریخ سینما محسوب میشود، نقشآفرینی درجهیک اوست که شخصیتی پیچیده و همدلیبرانگیز و همزمان خطرناک به نمایش گذاشته. دکتر اختاپوس بیشتر از اینکه یک شخصیت شرور پلید و بدذات باشد، یک ضدقهرمان زجرکشیده است. کسی که به خاطر غم و جنون و غرور و عطش سیریناپذیرش برای موفقیت، به این وضعیت دچار شده. اما هنوز هم ذرهای انسانیت در وجودش هست و همین منجر به رستگاری او میشود.
از نظر بصری هم، مبارزات بین مرد عنکبوتی و دکتر اختاپوس در فیلم مرد عنکبوتی ۲ هنوز هم هیجانانگیز و تماشایی و تأثیرگذار است. حتی با اینکه الان تصاویر کامپیوتریاش در بعضی جاها کهنه به نظر میرسد (در بخشهایی از صحنههای اکشن، کاملا مشخص است که از مدلهای کامپیوتری دکتر اختاپوس استفاده شده) ولی باز هم نفسگیر و حیرتانگیز به نظر میرسد. فصلی که مرد عنکبوتی و دکتر اختاپوس روی قطار با هم مبارزه میکنند یکی از جذابترین بخشهای کل فیلمهای این ابرقهرمان است که هر بار تماشایش میکنیم به هیجان میآییم.
هواداران بیشمار مرد عنکبوتی واقعا هیجانزده و خوشحال هستند که دکتر اختاپوس هم در کنار گابلین سبز ویلم دافو قرار است در مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست حضور داشته باشد و بحثهای زیادی که حول این جریان به راه افتاده، بار دیگر ثابت میکند که این شخصیت شرور چقدر محبوب و پرطرفدار است.
منبع: Den of Geek
آخرش خوب میشد ک بنویسی.( و همه اینها در مرد عنکبوتی راهی ب خانه نیست)
دکتر اختاپوس عشقه