۱۰ نقل قول ماندگار فیلمهای «مرد عنکبوتی»
حتی پیش از این که دههی ۲۰۰۰ میلادی از راه برسد، مرد عنکبوتی یکی از شناخته شدهترین و معروفترین ابرقهرمانهای تاریخ بود. این شخصیت طی دوران نقرهای کتابهای مصور خلق شد و به همین دلیل هم سن و سال شخصیتهای قدیمیتری کی طی دوران طلایی کتابهای مصور متولد شدهاند نیست. مرد عنکبوتی از نظر سنی از شخصیتهایی مانند بتمن، سوپرمن و کاپیتان آمریکا جوانتر است. با این حال این شخصیت توانست خیلی زود مسیر خود را درون فرهنگ عامیانه پیدا کند و در بین معروفترین ایرقهرمانها جای بگیرد. این شخصیت به دنبال جوان بودنش همیشه عملکرد ضعیفتری نسبت به دیگر ابرقهرمانها دارد و با این حال ویژگیهایی ذاتی و قابل لمس در این شخصیت وجود دارد که هر مخاطبی موفق میشود با آنها ارتباط برقرار کند. فیلمهای سینماییای که در رابطه با این شخصیت ساخته شدهاند، توانستهاند به خوبی ویژگیهای این شخصیت را به تصویر بکشانند. هر فیلم «مرد عنکبوتی» اما تعدادی از بهترین نقل قولهای ژانر ابرقهرمانی را هم دارد که شنیدن دوبارهی آنها خالی از لطف نیست.
مدت زمان زیادی طول کشید تا این شخصیت در فیلمی درخور و آبرومندانه حضور پیدا کند، اما بعد از سال ۲۰۰۲ تمام فیلمهایی که نام مرد عنکبوتی را در خودشان جای دادهاند توانستهاند در گیشه فروش درخشانی داشته باشند. از آن جایی که کتابهای مصور زیادی، مربوط به اوایل دههی ۱۹۶۰ میلادی، با داستانهای مختلف به عنوان منابع دست اول برای نوشتن فیلمنامههایی دربارهی این شخصیت وجود دارند، تمام ۱۰ فیلمی که تا به اینجا طی قرن بیستویکم دربارهی مرد عنکبوتی ساخته شده است، فیلمهایی قدرتمند بودهاند. تمام این فیلمها به یک اندازه جذاب نیستند، اما همهی آنها سرشار هستند از نقل قولهای به یادماندنی یا خندهدار. در ادامه به ترتیب زمانی نگاهی میاندازیم به بهترین نقل قولهای فیلمهای مرد عنکبوتی.
۱۰. مرد عنکبوتی (Spider-Man)
«هر اتفاقی که بیافته مهم نیست، هیچوقت این حرفهارو فراموش نمیکنم: «با قدرت زیاد، مسئولیت زیاد همراهه.» این موهبت منه یا شاید هم نفرین منه. من کی هستم؟ من مرد عنکبوتیام.»
- سال تولید: ۲۰۰۲
- کارگردان: سم ریمی
- بازیگران: توبی مگوایر، کریستن دانست، ویلم دفو، جیمز فرانکو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
مانند ران برگندی با کتاب جلد چرمیاش و آپارتمان خوشبویی که عطر ماهون میداد، «مرد عنکبوتی» محصول ۲۰۰۲ هم پدیدهای مهم و بزرگ بود. این فیلم در کنار «مردان ایکس» (X-Men) نخستین فیلمهایی بودند که الگوهایی برای ساختن فیلمهای ابرقهرمانی موردپسند مخاطب ارائه کردند. اینها فیلمهایی بودند با شخصیتهایی بیرونزده از دل کتابهای مصور که تعادل بین احساسات و شوخی و خنده در آنها رعایت میشد. «مرد عنکبوتی» فیلمی بامزه و گاهی بچهگانه است، اما «مرد عنکبوتی» موفق میشود به خوبی داستان شخصیت خودش را برای مخاطبان تعریف کند و قلب آنها را به درد بیاورد.
پایانبندی این فیلم را بیشک نمیتوان فراموش کرد. این پایانبندی پستی و بلندیهای زندگی یک مرد جوان نفرینشده یا قدرتمند با قدرتهای عنکبوتی را برجسته میکند. تکگویی پیتر پارکر با مخاطبان با توجه به این که او نمیتواند هویت واقعی خودش را برای کسی فاش کند جذاب است، به خصوص که او به تازگی از جنگیدن با پدر کشتهشدهی بهترین دوستش بازگشته و پیشنهاد دوستی مری جین را که اخیرا به او پیشنهاد دوستی داده است رد کرده تا از او محافظت کند. پیتر با این نقل قول نشان میدهد که هر دو جنبهی خوب و بد مرد عنکبوتی بودن را به آغوش کشیده است. «مرد عنکبوتی» با پایانبندی خود به مخاطبان اطمینان میدهد که به زودی داستانهای بیشتری از این مر دعنکبوتی که به تازگی خود واقعیاش را پذیرفته است خواهند شنید.
۹. مرد عنکبوتی ۲ (Spider-Man 2)
«وقت پیتزاست.»
- سال تولید: ۲۰۰۴
- کارگردان: سم ریمی
- بازیگران: توبی مگوایر، کریستن دانست، آلفرد مولینا، جیمز فرانکو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
اگرچه شخصیت مرد عنکبوتی پیش از این هم شخصیتی بزرگ و شناخته شده بود، اما «مرد عنکبوتی ۲» محصول ۲۰۰۴، به کلی قواعد بازی را تغییر داد و چهارچوبهای کیفی جدیدی برای فیلمهای ابرقهرمانی تعریف کرد. این فیلم یکی از بهترین فیلمهای ابرقهرمانی تاریخ سینما است و بعضی از بهترین نقل قولهای فیلمهای مرد عنکبوتی را در خودش جای داده است. این فیلم بیشک از فیلم اول بامزهتر است و بیش از قبلی نشاندهندهی سبک مخصوص کارگردان. این فیلم حتی بیش از فیلم قبلی به جنبههای کمدی و نوجوانانهی داستان میپردازد؛ در واقع همین ویژگی است که باعث جذابتر شدن این قسمت میشود. در کنار جنبههای کمدی، عناصر جدی دیگری هم وجود دارند که باعث جذابیت این قسمت میشوند؛ موانع هوشمندانهای که بر سر راه پیتر پارکر/مرد عنکبوتی قرار میگیرند و او باید از آنها عبور کند و البته شروری به یادماندنی در قالب دکتر اوک.
«مرد عنکبوتی ۲» از روشهای زیادی پیتر را تحت فشار میگذارد؛ از بدشانسی مداوم این شخصیت گرفته تا مورد دستمایه و شوخی قرار گرفتن او. تمام آن چه این فیلم مرد عنکبوتی را تبدیل به فیلمی به یادماندنی میکند، تعادل است و «مرد عنکبوتی ۲» موفق شده است همهچیز را سر جای درست خودش قرار دهد؛ نقل قولهایی مانند «وقت پیتزاست.» یا «وای… او مرده پیتزای اون یارورو دزدید.» در این فیلم در کنار شخصیت شروری مانند دکتر اوک قرار میگیرند و در کنار آنها جلوههای ویژهی درخشان و به یادماندنیای که بعد از ۲۰ سال همچنان قدرتمند هستند قرار گرفته است.
۸. مرد عنکبوتی ۳ (Spider-Man 3)
«آخی. گابلین کوچولورو نگاه کن. میخوای گریه کنی؟»
- سال تولید: ۲۰۰۷
- کارگردان: سم ریمی
- بازیگران: توبی مگوایر، کریستن دانست، توماس هیدن جرج، جیمز فرانکو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۱ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۵۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰
اگرچه بیش از آن که باید به این فیلم توجه شد، با این حال «مرد عنکبوتی ۳» هنوز هم جذابیتهای خودش را به عنوان یک فیلم دارد و به عنوان فیلمی که نخستین سهگانهی سینمایی مرد عنکبوتی را به پایان میرساند عملکرد درخشانی از خودش به نمایش میگذارد. حتی آنهایی که این فیلم را به خوبی دو فیلم پیش از آن نمیدانند، قبول میکنند که این فیلم اگر صحبت از دیالوگهای ماندگار و لحظات بامزهای باشد که در فضای مجازی بعد از سال ها جان دوباره گرفتند، میتواند در کنار فیلمهایی مانند «جنگ ستارگان» یا «ارباب حلقهها» قرار بگیرد.
هرچه نباشد، فیلم «مرد عنکبوتی ۳» نخستین فیلمی بود که مردم دنیا را با امو پیتر پارکر که بعدها به عنوان مگوایر قلدر شناخته شد آشنا کرد. در هر صورت هر صحنهای که دربارهی این شخصیت خندهدار، خشمگین، متفاوت و عجیب در این فیلم وجود دارد، قابل تحسین است و نشان میدهد که این فیلم تا چه اندازه میتواند خوب باشد. هیچ نقل قول دیگری ماندگارتر از نقل قول اشاره شده، که در آن پیتر قلدر رو به دوستی که حالا تبدیل به دشمنش شده است، هری آزبورن، میکند و میگوید: «میخوای گریه کنی؟» در این فیلم وجود ندارد.
۷. مرد عنکبوتی شگفتانگیز (The Amazing Spider-Man)
«حالا قراره از پنجره پرتت کنم بیرون.»
- سال تولید: ۲۰۱۲
- کارگردان: مارک وب
- بازیگران: اندرو گارفیلد، اما استون، ریس ایفانز، دنیس لری
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۷ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
اگرچه این فیلم به هیچ وجه فیلم بدی نبود، اما احتمالا این فیلم کمی زودتر از زمانی که باید در آن اکران میشد، منتشر شد. این فیلم پنج سال بعد از «مرد عنکبوتی ۳» ساخته شد و برداشتی متفاوت از شخصیتی ارائه داد که ده سال پیشتر تعریف دیگری شبیه به همین از آن ارائه داده شده بود. تنها فایدهی این کار سادهتر شدن خط داستانی بود؛ این فیلم بازهم دربارهی مرد عنکبوتی است که دشمنش این بار به جای گابلین سبز، یک مارمولک است، در رابطهی عاشقانهی پیتر پارکر هم، مری جین واتسون جای خودش را به گوئن استیسی داده است.
یکی از تنها ویژگیهای خوب این فیلم این نکته بود که فرصتی برای درخشیدن اندرو گارفیلد و اما استون مهیا کرد. هردوی این بازیگرها در نقش شخصیتهای خودشان یعنی پیتر پارکر/ مرد عنکبوتی و گوئن استیسی خیرهکننده بودند. مواد اولیهی زیادی در اختیار این بازیگران قرار داده نشده بود، اما هردوی آنها توانستند شخصیتهای خودشان را به خوبی درک کنند و آنها را در جریان فیلمنامه پیش ببرند. گارفیلد به اندازهای درخشان است که موفق میشود در لباس مرد عنکبوتی به گوئن بگوید که قرار است او را از پنجره به بیرون پرتاب کند.
۶. مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲ (The Amazing Spider-Man 2)
«دربارهی این که مسیرهای ما متفاوته اشتباه میکنی. مسیرهای ما متفاوت نیست. تو مسیر منی و تو تا همیشه مسیر من میمونی.»
- سال تولید: ۲۰۱۴
- کارگردان: مارک وب
- بازیگران: اندرو گارفیلد، اما استون، جیمی فاکس، دین دیهان
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۴ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۵۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
دو سال بعد از «مرد عنکبوتی شگفتانگیز»، «مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲» به سینماها آمد. هرگز اما بر خلاف مجموعه فیلمهای «مرد عنکبوتی» سم ریمی، قسمت سومی برای این فیلمها ساخته نشد و قصهی آنها به طور تاثیرگذاری، همینجا به پایان رسید. گارفیلد البته سالها بعد به عنوان مرد عنکبوتی به این نقش بازگشت. «مرد عنکبوتی شگفتانگیز» با قسمت دومی موثر به راه خودش پایان داد. چند سال بعد از این فیلم، تام هالند با مجموعه فیلمهای جدید مرد عنکبوتی در نقش این شخصیت به سینماها بازگشت و فیلمهای هالند توانستند نظر مثبت منتقدان را بیش از مجموعه فیلم های «مرد عنکبوتی شگفتانگیز» جلب کنند.
همانطور که بخش زیادی از بار فیلم در قسمت اول این دوگانه بر دوش اندرو گارفیلد و اما استون بود، در قسمت دوم هم همینطور است و این دو بازیگر در تلاش هستند تا جنبههای عاشقانه و احساسی این فیلم را با هنر بازیگری خود اعتلا ببخشند. این فیلم یکی از ضعیف ترین فیلمهای مرد عنکبوتی است و انتخاب نقل قولهای ماندگار در آن کار آسانی نیست، اما حرفهای پیتر دربارهی مسیرها و عشق او به گوئن موفق میشود بعضی اوقات مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد؛ البته دقت کنید که فقط بعضی اوقات.
۵. مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه (Spider-Man: Homecoming)
«نمیتونی فقط مرد عنکبوتی مهربون محله باشی؟»
- سال تولید: ۲۰۱۷
- کارگردان: جان واتس
- بازیگران: تام هالند، مایکل کیتون، جان فاورو، گوئینت پالترو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۳ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
تنها بعد از گذشتن چند سال از «مرد عنکبوتی شگفتانگیز ۲»، تلاشی دیگر برای بازسازی این شخصیت رخ داد، اما اینبار تلاشی موفقیتآمیز. تام هالند در این فیلم در حالی نقش مرد عنکبوتی را ایفا کرد که پیش از آن با «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی» (Captain America: Civil War) برای نخستینبار نقش این شخصیت را در دنیای مارول ایفا کرده بود. همانطور که «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی» مخاطبان را با شخصیت جدیدی به نام پلنگ سیاه آشنا کرد، توانست پیتر پارکری جدید را هم به آنها معرفی کند و سپس او را راهی فیلم سینمایی خودش نماید. فیلمی که یک سال بعد از «کاپیتان آمریکا: جنگ داخلی» منتشر شد.
«مرد عنکبوتی: بازگشت به خانه» را نمیتوان تماما یک فیلم دربارهی خاستگاه پیتر پارکر دانست، اما میتوان آن را داستانی نامید که قرار است این پیتر پارکر جدید را به مخاطبان معرفی کند. در این فیلم پیتر بسیار جوان است و نیاز دارد که کسی راهنماییاش کند. او راهنماییهای مورد نیاز خود را از استاد غیرمشتاقش، تونی استارک/مرد آهنین میگیرد. رابرت داونی جونیور در این فیلم حضور زیادی ندارد. او در این فیلم نقش پشتیبانی را ایفا میکند که علاقهای به پشتیبانی کردن ندارد، اما با وجود تمام اینه اموفق میشود حیات تازهای به فیلم ببخشد و به محکم شدن جای پای شخصیت مرد عنکبوتی در دنیای مارول کمک شایانی کند. در کنار اینها باید بدانیم آیا این مرد عنکبوتی از انجایی که با یک جنگ داخلی وارد دنیای مارول شد و قرار است به زودی در جنگ ابدیت حضور پیدا کند، می تواند یک مرد عنکبوتی مهربون محلی باشد؟
۴. مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse)
– مایلز مورالس: «چه زمانی میفهمم که آماده شدم؟»
– پیتر بی. پارکر: نمیفهمی. همه چیز به ایمان قلبیت بستگی داره مایلز. ایمان قلبی.
- سال تولید: ۲۰۱۸
- کارگردان: باب پرسیچتی، پیتر رمزی، رودنی روثمن
- بازیگران: شامیک مور، ماهارشالا علی، لیو شراییر، برایان تایری هنری
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰
از اواسط تا اواخر دههی ۲۰۱۰ میلادی بهترین زمان ممکن برای طرفدار شخصیت مرد عنکبوتی بودن بود؛ به خصوص سال ۲۰۱۸. در این سال پیتر پارکر تام هالند نقشی حیاتی در «انتقامجویان: جنگ ابدیت» (Avengers: Infinity War) ایفا کرد و بعدتر در همان سال، مایلز مورالس برای نخستین بار ایفاگر نقش مرد عنکبوتی در فیلم «مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی» شد. از آن جایی که این فیلم پروژهای جاهطلبانه در ژانر علمی-تخیلی، اکشن و کمدی بود و به روایت داستانهایی دربارهی جهانهای چندبعدی میپرداخت، پیتر پارکر و بسیاری دیگر از مردم عنکبوتی در این فیلم حصور داشتند.
این فیلم جهانهای چندبعدی را به خوبی معرفی میکند و به عنوان یک انیمیشن، نفسگیر است. قلب فیلم اما داستان خاستگاه مایلز مورالس است؛ داستانی که به اندازهی کافی با داستان پیتر پارکر متفات است که میتواند به کل فیلم احساس تازگی بدهد. این انیمیشن ساخته شده است تا به صحنهی مهم «ایمان قلبی» برسد. صحنهی «ایمان قلبی» صحنهای است که در آن دیالوگهایی شخصی و نزدیک بین مایلز و استاد غیرمشتاق او پیتر بی. پارکر، کسی که چند نکته دربارهی مرد عنکبوتی بودن میداند رد و بدل میگردد.
۳. مرد عنکبوتی: دور از خانه (Spider-Man: Far From Home)
«هر جا که میرم صورتشو میبینم. واقعا دلم براش تنگ شده.»
- سال تولید: ۲۰۱۹
- کارگردان: جان واتس
- بازیگران: تام هالند، ساموئل ال. جکسون، زندیا، کوبی اسمالدرز
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
بعد از این که پیتر پارکر (تام هالند) همراه با بسیاری دیگر از موجودات جهان هستی، در «انتقامجویان: جنگ ابدیت» تبدیل به گرد و خاک شد، چند سال بعد همراه با تمام آنهایی که نابود شده بودند، در «انتقامجویان: پایان بازی» (Avengers: Endgame) به زندگی بازگشت. اگرچه با وجود تمام پیروزیهای درخشان تیم ابرقهرمانها در آن فیلم، چند شخصیت کلیدی هم در انتهای آن با دنیای مارول خداحافظی کردند و به طور قهرمانانهای مردند؛ از جمله تونی استارک/ مرد آهنین که تحمل مرگش به طور قابل درکی برای پیتر سخت بود.
«مرد عنکبوتی: دور از خانه» در همان سالی منتشر شد که «انتقامجویان: پایان بازی» در آن به اکران درآمد. این فیلم پیتر را نشان میدهد در حالی که به دنیای بعد از وقایع «جنگ ابدیت» و «پایان بازی» بازمیگردد. او حالا باید با مرگ تونی استارک هم کنار بیاید. اگر این فیلم را با فیلمهایی مانند «جنگ ابدیت»، «پایان بازی» یا «جنگ داخلی» مقایسه کنیم شاید به نظر سبک و ساده بیاید، اما این فیلم موفق میشود گاهی نفس کشیدن را برای مخاطب مشکل کند؛ مانند زمانی که پیتر میگوید: «هرجا که میرم صورتشو میبینم. واقعا دلم براش تنگ شده.»
۲. مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست (Spider-Man: No Way Home)
– پیتر پارکر ۲: «حالت خوبه؟»
– پیتر پارکر ۱: «آخ، پشتم. فک کنم از این همه پیچ و تاب خوردن یکم گرفته باشه.»
– پیتر پارکر ۲: «آها اونو میگی. آره. من کتفم هم درد میکنه.»
- سال تولید: ۲۰۲۱
- کارگردان: جان واتس
- بازیگران: توبی مگوایر، کریستن دانست، ویلم دفو، جیمز فرانکو
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۷۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
روزی روزگاری از داستان «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» مانند یک راز محافظت میشد، اما در زمان مناسب خودش این فیلم به اکران درآمد و به عنوان فیلمی شناخته شد که سه مرد عنکبوتی را در خودش جای داده. اگرچه این تجمع سه نفری به اندازهی مردم عنکبوتی متفاوتی که در «مرد عنکبوتی: به درون دنیای عتکبوتی» دیدهایم دیوانهکننده نیست، اما از آنجایی که مخاطبان سینمایی علاقهمند به شخصیت مرد عنکبوتی، علاقهای زیادی به پیتر پارکر/ مرد عنکبوتی خلق شده توسط توبی مگوایر و اندرو گارفیلد دارند، دیدن آنها در کنار تام هالند برایشان هیجانانگیز بود.
این سه مرد عنکبوتی وقتی درمییابند که تنها مرد عنکبوتی جهان هستی نیستند به آرامش میرسند؛ البته بعد از این که از شوک اولیهی سفر کردن به دنیایی موازی بیرون میآیند. وقتی که این سه شخصیت دربارهی سختیهای مرد عنکبوتی بودن حرف میزنند زمانی است که «راهی به خانه نیست» جذاب میشود. لحظهای که در آن مرد عنکبوتی مگوایر و گارفیلد دربارهی درد کمرشان صحبت میکنند، بیشک یکی از نقاط برجستهی فیلم است و مخاطب را به یاد «مرد عنکبوتی ۲» میاندازد.
۱. مرد عنکبوتی: در میان دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
«همه مدام بهم میگم که داستان قراره چطوری پیش بره. نه، من کسی هستم که کارهای خودمو انجام میدم.»
- سال تولید: ۲۰۲۳
- کارگردان: ژاکیم دوسانتوس، کمپ پاورز، جاستین کی. تامپسن
- بازیگران: شامیک مور، هیلی استاینفیلد، لورین ولز، برایان تایری هنری
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
- امتیاز متاکریتیک: ۸۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰
این نقل قول را از جهات زیادی میتوان یکی از بهترین نقل قولهای فیلمهای مرد عنکبوتی دانست. در این نقل قول مایلز مورالس تاکید میکند که خودش میخواهد مسیرش را انتخاب کند. این تاکید او تبدیل به یکی از به یادماندنیترین صحنههای فیلم «مرد عنکبوتی: در میان دنیای عنکبوتی» که فیلمی سرشار از صحنههای به یادماندنی است، میشود. این اتفاق در اواخر فیلم رخ میدهد؛ زمانی که مایلز مجموعهای از حقایق ناخوشایند را دربارهی مردم عنکبوتی از کانون یادگرفته است. به خصوص که به او گفته شده است در بین سایر مردم عنکبوتی و در جامعهی عنکبوتی از او به عنوان یک مورد غیرطبیعی یاد میشود.
مایلز تاکید میکند که خودش قرار است مسیرش را انتخاب کند و قرار نیست مسیری را برگزیند که کانن به او میگوید. برای مایلز مهم نیست که نتیجه چقدر ویرانکننده خواهد بود. البته با توجه به پایانبندی فیلم به نظر میآید گفتن هر چیزی از انجام دادن ان آسانتر است، اما با این حال لحظهی گفتن این نقل قول یکی از ماندگارترین صحنه های فیلم است. این صحنه در اواخر بزرگترین و خیرهکنندهترین سکانس اکشن فیلم رخ میدهد و یکی از اصلیترین دلایلی است که این فیلم را به یکی از بهترین فیلمهای دههی اخیر تبدیل میکند.
منبع: collider